Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi
, pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti
Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia
Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis
As kepu is 6 kiausiniu, 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek.
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(miskouoga @ 2011 10 19, 08:19)
As kepu is 6 kiausiniu (m dydzio), 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek.
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 19, 08:32)
Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi
, pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti
Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia
Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis 
man tas pats jau nnn taji karta
QUOTE(MEET @ 2011 10 19, 22:03)
visada kepu biskvitą pagal paprastą receptą: kiek kiaušinių, tiek šaukštų miltų, tiek šaukštų cukraus. Atskirai trynius su cukrumi ir šiltu vandenuku, jei iš 5 kiaušinių, tai vandens 2 šaukštai, sudedu cukrų, kvapus, išplaku. Baltymų tam pačiam kiekiui šalto vandens šaukštą ir druskos čiu čiut, išplaku. Ant trynių sukratau baltymus, tada dedu miltus ir kepimo miltelius (5 kiaušiniai - pusė pakelio Dr.Otker). Atsargiai išmaišau nuo apačios į viršų. geriausiai gaunasi, taip kokį 10 metų kepu.
man iskyla puikaiusia, net lipa is formos, bet atveses sukrenta
Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi
, nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas
Sveikos kepejeles,
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
QUOTE(gieddre @ 2011 10 28, 09:05)
Sveikos kepejeles,
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
Puikiausiai, kambario sąlygom.
SOS skubus klausimas, darau rafaelo biskvitus, ir neturiu kepimo milteliu, gal galiu deti soda? bet kokiom proporcijom???
Kepiau ,,Rafaelo svajone" torto biskvita. KODEL toks gana parudaves - apskrudes gal per daug?
Iskilo tikrai labai liuks!
Nes truputi per ilgai kepei, man irgi taip buvo, kita syki trumpiau kepiau ir super buvo
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 20, 10:46)
Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi
, nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas 
pagal koki recepta kepet biskvita ?
koki darot pertepima ?







