Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dalyvauti laidotuvėse kartu su vaikais?

QUOTE(lepOŽKA @ 2006 11 25, 16:02)

Gyvenimas - tai ne spalvota coca-colos reklama. Čia yra ir skausmo ir ašarų ir liūdesio ir gailesčio...

Nu tu cia ir pasakei g.gif zinai nesupyk bet mazam vaikui visiskai nebutina zinoti tu tamsiu pasaulio spalvu unsure.gif suspes jie ir laidotuvese pabuvoti ir visur kitur kai ateis laikas, ir namanau kad cia tinka pasakymas kad turi zinoti viska, tai jai jau taip tai nuo mazens ir alkoholi tada gal tegu ragauja, juk irgi turi pajusti skoni, nu gal ziauriai as cia bet taip yra,jie dar mazi tai lai dziaugias gyvenimu, ner ko po laidotuves tampyt nors ir patys artimiausi zmones,spes dar suprast ka reiskia skausmas ir artimi netektis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmuxa @ 2007 01 15, 01:14)
O kai paklausė, kur dingo močiutė pasakiau, kad serga ir į ligoninę išvežė.

Nu ir kada gris? Ar vaikas nebijos ligoniniu, nes ten kai isveza tai nebegrizta.

Vaikui reikia zinoti, kad jei jis musa kaciuka - jam skauda, jei zmogus per daug geria alkoholio - jis serga, jei ateina zmogui laikas - jis mirsta....
Kam vaika saugot nuo gyvenimo, geriau nuo dabartiniu nenormaliu filmuku, zaidimu (mano mazosios megstamiausias zaidimas - musti kaledu seni, kol apsikraujuos, kai pamaciau apakau, o ji ramiai aiskina: juk jis netikras. O jei sugalvos ant tikro pabandyti?)....
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 01 17, 15:56)
Nu ir kada gris? Ar vaikas nebijos ligoniniu, nes ten kai isveza tai nebegrizta.

Nevažiuojam į kaimą tai ir neklausia, o iki mirties metinių manau sugalvosiu, kaip pasakyti.
Nors ne vienose laidotuvėse teko dalyvauti, bet anytos mirtis mane sukrėtė, nes mačiau kaip ji miršta.Tad tik, kad močiutė ligoninėje, tesugebėjau paaiškinti.

Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 01 17, 15:56)
(mano mazosios megstamiausias zaidimas - musti kaledu seni, kol apsikraujuos, kai pamaciau apakau, o ji ramiai aiskina: juk jis netikras. O jei sugalvos ant tikro pabandyti?)....

g.gif tik ydomu is kur ji jy gavo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karablikas @ 2007 01 17, 20:30)
g.gif tik ydomu is kur ji jy gavo  mirksiukas.gif

internete, leidziu tik zaisti ir pasirodo zebroj labai fainu zaidimu yra.
Atsakyti
Anksčiau bandydavau jį apsaugoti nuo tokių renginių kaip laidotuvės.....Bet dabar , manau, jau nusivesčiau.....Neduok Dieve, žinoma tokių progų....
Atsakyti
Nelygu koks vaiko jautrumas.Mano antroke nuveze su klase i pili,tai isklausius gides legendos ,iki siol pasekmes.Bijo kapiniu,mirties ir tt.Geriau atsargiau su tokiais dalykais.
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2007 02 08, 01:23)
Nelygu koks vaiko jautrumas.Mano antroke nuveze su klase i pili,tai isklausius gides legendos ,iki siol pasekmes.Bijo kapiniu,mirties ir tt.Geriau atsargiau su tokiais dalykais.

as savo vaikiuka veziausi i senelio laidotuves, nes viskas ivyko greitai ir netiketai, savaitgali dar bendravom o antradieni verysad.gif verysad.gif jau vaziavom pas mama
maziukui pasakiau kad dedukas mire ir iskeliavo i dangu ir kad jo jau nebebus su mumis - jis tai suprato pagal save, ir visada deduka prisimena graziai ir vakare ziuredamas i dangu pasako - "dedukas dabar su zvaigzdutem ir menuliu zaidzia, o diena zais su saulute"
Atsakyti
Žinoma, niekam to nelinkėčiau, bet kaip tos, kurios sako, jog nesivestų vaikų į laidotuves, elgtųsi, jei mirtų pats artimiausias žmogus (mama/tėtis/brolis/sesutė)? Negi ir tada vaikui neleistumėte atsisveikint su brangiu žmogumi ir kaip tokiu atveju paaiškintumėt, kur jis dingo? Esu ne kartą buvus laidotuvėse vaikystėje ir nieko blogo iš to nepamenu...
Atsakyti
Nei už ką nesivesčiau į laidotuves vaiko. Nesvarbu kokio giminaičio laidotuvės būtų. Kad atsisveikint tai tikrai nėra būtina.
Atsakyti
Manau, kad dar daug kas priklauso nuo vaiko amžiaus ir tam tikrų aplinkybių, pvz jei vaikui nėra dar metukų, jis tikrai nesuvokia, kas yra tas numirėlis, suprantama, naudos iš to irgi jokios, bet kita vertus, jei nėra kur ir kam palikti....
O jei vyresnis irgi daug priklauso nuo vaiko, tikiu, kad vaikas turi būti tam paruoštas, jeigu vaikui normaliai išaiškinta apie žmogaus gyvenimą ir pabaigą bei jis tam pasiruošęs, nėra ko perdaug ir saugoti, na pamatys mirusį giminaitį, niekas neapsaugos irnesakyk.gif, gal pirma jis gatvėje sušalusį benamį pamatys, kuris bus ne itin estetinės išvaizdos unsure.gif , va tada gal ir sustresuos....
Atsakyti
Vaikas vaikui nelygu. Mano vienas pazistamas 10-metis vaikas verzesi i senelio laidotuves, o tevai jam neleido, noredami apsaugoti nuo neigiamu emociju. Manau, kad tevai neprotingai elgesi.
Atsakyti