Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(Moncele @ 2006 06 04, 10:16)
anksciau as uzdirbdavau daugiau, dabar vyras. nematau skirtumo, juk biudzetas vistiek bendras

skirtumas pačiame principe bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 06 04, 12:31)
skirtumas pačiame principe bigsmile.gif

Kai principai tokie dideli, tai kalba apie meilę, šeimos vienybę netenka prasmės...
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 06 05, 09:32)
Kai principai tokie dideli, tai kalba apie meilę, šeimos vienybę netenka prasmės...

zmiejau, nebuk juokingas... taves paklausius, toks vaizdas susidaro, kad meile gali klesteti tik skurde, nes jis matyt zmones suvienija... doh.gif lotuliukas.gif tu jau man atleisk, bet is visu tavo postu sklinda "sitas" negatyvas unsure.gif man juokinga, kai metus-kitus seimoj pragyvene zmones postringauja apie sekmingos santuokos niuansus... kai pragyvensi keliolika ar keliasdesimt metu santuokoj, va tada ir destyk... bigsmile.gif ale matyt, vis tas jaunatvinis maksimalizmas liejas per krastus... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 05 birželio 2006 - 09:44
QUOTE(lanaa @ 2006 06 05, 09:37)
zmiejau, nebuk juokingas... taves paklausius, toks vaizdas susidaro, kad meile gali klesteti tik skurde, nes jis matyt zmones suvienija...  doh.gif  lotuliukas.gif tu jau man atleisk, bet is visu tavo postu sklinda "sitas" negatyvas  unsure.gif man juokinga, kai metus-kitus seimoj pragyvene zmones postringauja apie sekmingos santuokos niuansus... kai pragyvensi keliolika ar keliasdesimt metu santuokoj, va tada ir destyk...  bigsmile.gif ale matyt, vis tas jaunatvinis maksimalizmas liejas per krastus...  tongue.gif

Gali būti.. thumbup.gif
Papildyta:
Nors iš tikro galbūt mane ne taip supratai:
Meilė ir skurdas kaip tik nieko bendro neturi, bent jau aš manau, kad finansinis nepakankamumas yra didelė skyrybų priežastis. Aš kalbėjau apie PRINCIPUS, kad, atseit, vyras negali uždirbt mažiau nei žmona. Taip išeina, jei pvz žmona sėkmingiau ir sparčiau kyla karjeroje, ir aplenkia vyrą alga, tai, pasak kai kurių komentarų, moteris su tuo vyru jau negali gyvent - trukdo principas, kad vyras turi uždirbt daugiau. Ar aš ne taip čia kažką supratau? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 05 25, 12:55)
Nu aš tai negaliu suprast-kaip įmanoma už 2000 trim asmenim pragyvent doh.gif
O ko čia nesuprast? blink.gif g.gif Dar prieš gerus du metus taip gyvenom. Tokia buvo vyro alga - 2000 lt. Ir tikrai labai neblogai gyvenom, tikrai nesiskųsdavom. Ir rūbams, ir buitinei technikai, ir pramogoms ir viskam kitam užtekdavo... Aišku, nesitaškydavom pinigais į kairę į dešinę, nepirkdavau po naują porą džinsų ir batų kas savaitę, tongue.gif nėra tai tokia suma, bet kad neįsivaizduot net, kad užtiek įmanoma pragyvent... g.gif
O šiaip tai, juk, kuo didesnė alga, tuo ir daugiau poreikių atsiranda. Užsinori to, ko prieš tai, uždirbdamas trigubai mažiau, net nedrįsdavai pagalvot. Ir taip bus visada, kad ir kiek daug beturėtum tų pinigų.
Dabar mūsų šeimos finansinė padėtis gerokai didesnė, nei tada kai buvo 2000 lt., bet tikrai dar suprantu ir žinau, kad pilnai galima gyvent ir už tokią sumą per mėnesį mirksiukas.gif
Atsakyti
o mūsų 4 asmenų šeima už 2000 Lt ir pragyvena, ir susitaupyt sugeba, ir tikrai ne pusbadžiu. kiti dar mažiau uždirba. kaip dar toks klausimas gali kilti. ir aš manau, kad tai visai daug. aišku, sugebu savo šeimynai rūbelius pasiūti, patys remontus pasidarom...
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2006 06 06, 17:11)
O ko čia nesuprast?  blink.gif  g.gif  Dar prieš gerus du metus taip gyvenom. Tokia buvo vyro alga - 2000 lt. Ir tikrai labai neblogai gyvenom, tikrai nesiskųsdavom. Ir rūbams, ir buitinei technikai, ir pramogoms ir viskam kitam užtekdavo... Aišku, nesitaškydavom pinigais į kairę į dešinę, nepirkdavau po naują porą džinsų ir batų kas savaitę,  tongue.gif  nėra tai tokia suma, bet kad neįsivaizduot net, kad užtiek įmanoma pragyvent... g.gif
O šiaip tai, juk, kuo didesnė alga, tuo ir daugiau poreikių atsiranda. Užsinori to, ko prieš tai, uždirbdamas trigubai mažiau, net nedrįsdavai pagalvot. Ir taip bus visada, kad ir kiek daug beturėtum tų pinigų.
Dabar mūsų šeimos finansinė padėtis gerokai didesnė, nei tada kai buvo 2000 lt., bet tikrai dar suprantu ir žinau, kad pilnai galima gyvent ir už tokią sumą per mėnesį  mirksiukas.gif

galvociau, kad daugelis zmoniu prasigyvene greit pamirsta, kaip gyveno anksciau. buvo laikai kai dirbau studente uz 600lt atlyginima + stipke, ir labai neblogai gyvenau... bet dabar sunkiai isivaizduociau kaip pragyventi is 2000lt. kai tiek pinigu per menesi iseina vien maistui doh.gif galvoju butu sunku apribot poreikius, nelabai turbut mokeciau ir kazka pigiau rasti nusipirkti... teoriskai galima sakyt, kad sugebeciau, bet praktiskai manau schmoll.gif nu nebent jau visai uodega prispaustu paslije reikalai... unsure.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2006 06 06, 17:18)
o mūsų 4 asmenų šeima už 2000 Lt ir pragyvena, ir susitaupyt sugeba, ir tikrai ne pusbadžiu. kiti dar mažiau uždirba. kaip dar toks klausimas gali kilti. ir aš manau, kad tai visai daug. aišku, sugebu savo šeimynai rūbelius pasiūti, patys remontus pasidarom...

Aš užaugau su dar dviem broliais, tėvų atlyginimai kartu sudėjus kartais ir tų 2000 nesiekdavo g.gif
Na ir pragyvendavom, ir visi trys vaikai buvo aprengti, pamaitinti, knygų ir sąsiuvinių visiems užteko...
Pragyvenom, nenumirėm, ir lygtais visko ir užteko, niekad nesiskundėm g.gif
Bet ar tai geras gyvenimas? tėvai nei karto nebuvę užsienyje atostogaut. Ką jau kalbėt apie užsienį - prie lietuviško ežero buvo prieš kokių 10 metų turbūt verysad.gif
Dabar uždirbu daug daugiau ir galiu sau leisti daug daugiau - todėl iš savo patirties galiu įvertinti skirtumą.
Taip kad reikia skirti du dalykus: sumą, už kurią įmanoma pragyvent (na juk su 2000 lt per mėnesį badu nenumirsi - tai reiškias kad ir pragyvensi biggrin.gif)
ir sumą, kurios reikėtų normaliems, visuomenėje įprastiems poreikiams patenkinti - atostogoms, brangesniam ir gražesniam rūbui, vakarienei kavinėje ar pan. Na čia tik pavyzdžiai, kam ko gali reikt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2006 06 06, 16:11)
O ko čia nesuprast?  blink.gif  g.gif  Dar prieš gerus du metus taip gyvenom. Tokia buvo vyro alga - 2000 lt. Ir tikrai labai neblogai gyvenom, tikrai nesiskųsdavom. Ir rūbams, ir buitinei technikai, ir pramogoms ir viskam kitam užtekdavo... Aišku, nesitaškydavom pinigais į kairę į dešinę, nepirkdavau po naują porą džinsų ir batų kas savaitę,  tongue.gif  nėra tai tokia suma, bet kad neįsivaizduot net, kad užtiek įmanoma pragyvent... g.gif
Dabar mūsų šeimos finansinė padėtis gerokai didesnė, nei tada kai buvo 2000 lt., bet tikrai dar suprantu ir žinau, kad pilnai galima gyvent ir už tokią sumą per mėnesį  mirksiukas.gif

Visiškai pritariu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Acacia @ 2006 06 07, 07:51)
tėvai nei karto nebuvę užsienyje atostogaut. Ką jau kalbėt apie užsienį - prie lietuviško ežero buvo prieš kokių 10 metų turbūt  verysad.gif 

Tarybinių žmonių sąmonėje į "normalaus" gyvenimo sąvoką atostogos užsienyje paprastai neįeidavo, nebent nulėkt į kokią Maskvą ar Kišiniovą ir prisipirkt "deficitinių" prekių... Taip kad gali būti, jog jie dėlto visai nesijaučia nuskriausti. Bent jau iš savo patirties sakau
Atsakyti
Tarybiniai laikai jau seniai baigėsi smile.gif
Ir tikrai nemanau, kad mano tėvai, kuriems dabar yra po 45 metus, vis dar gyvena tarybinių laikų "sąmone" ir nenori niekur išvažiuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 06 05, 11:48)
Gali būti..  thumbup.gif
Papildyta:
Nors iš tikro galbūt mane ne taip supratai:
Meilė ir skurdas kaip tik nieko bendro neturi, bent jau aš manau, kad finansinis nepakankamumas yra didelė skyrybų priežastis. Aš kalbėjau apie PRINCIPUS, kad, atseit,  vyras negali uždirbt mažiau nei žmona. Taip išeina, jei pvz žmona sėkmingiau ir sparčiau kyla karjeroje, ir aplenkia vyrą alga, tai, pasak kai kurių komentarų, moteris su tuo vyru jau negali gyvent - trukdo principas, kad vyras turi uždirbt daugiau. Ar aš ne taip čia kažką supratau?  mirksiukas.gif

Iš esmės šiek tiek kitap norėjau parašyt.
Reikalas tas, kad vyrai statistiškai turi šiek tiek didesnį potencialą, nei moterys (tegu moterys neužmėto manęs pomidorais bigsmile.gif ), nes jiems tiesiog daugiau moka darbdaviai, (darbo rinkoj juos tieisog graibo palyginus su moterimis), nes jiems nebūna PMS ir mėnesinių (patikėkit, per tas dienas man tikrai nedarbinga nuotaika), jie negalvoja apie kitus dalykus nei darbas, kai dirba, jų sugebėjimas susikoncentruoti ties vienu dalyku yra fantastiškas, o moterys galvoja: apie vaikučius, kaip ką padaryti namie, kada nulėk ten pas tėvus ir tt......Be to, bent jau aš taip jau tradiciškai išauklėta, kad vyras turi būti stipresnis bei protingesnis už moterį, todėl su durnesniu už save nuuu tikrai negalėčiau būti. Vyras man turi būti daugiau pasiekęs už mane, kad galėčiau tikrai juo žavėtis smile.gif Man vyre svarbiausias dalykas- tai protas ir aktyvumas, o jei vyras protingas ir aktyvus, jisai užsidirbs nemažai. Todėl, jei mano vyras uždirbtų mažiau nei aš, manyčiau kad jisai tiesiog nesistengia g.gif Aišku nekalbu apie ten kažkokius juodus laikotarpius jo gyvenime, bet bendrąja prasme....
Tikiuosi čia kas nors ką nors supras ką parašiau lotuliukas.gif 4u.gif

P.S. Noriu kad teisingai suprastumėte, aš tikrai nemanau, kad vyras turi uždirbti, o moteris sėdėti namie, tikrai ne, moteris irgi turi siekti karjeros, bet vis tik aš manau, kad vyras turėtų uždirbti daugiau, prieš gamtą nepakovosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 06 07, 08:51)
Taip kad reikia skirti du dalykus: sumą, už kurią įmanoma pragyvent (na juk su 2000 lt per mėnesį badu nenumirsi - tai reiškias kad ir pragyvensi biggrin.gif)
ir sumą, kurios reikėtų normaliems, visuomenėje įprastiems poreikiams patenkinti - atostogoms, brangesniam ir gražesniam rūbui, vakarienei kavinėje ar pan. Na čia tik pavyzdžiai, kam ko gali reikt biggrin.gif

drinks_cheers.gif visiskai sutinku, ir del to manau sitos diskusijos darosi beprasmes unsure.gif
Atsakyti