Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(Supergirl @ 2006 06 06, 16:11)
O ko čia nesuprast?  blink.gif  g.gif  Dar prieš gerus du metus taip gyvenom. Tokia buvo vyro alga - 2000 lt. Ir tikrai labai neblogai gyvenom, tikrai nesiskųsdavom. Ir rūbams, ir buitinei technikai, ir pramogoms ir viskam kitam užtekdavo... Aišku, nesitaškydavom pinigais į kairę į dešinę, nepirkdavau po naują porą džinsų ir batų kas savaitę,  tongue.gif  nėra tai tokia suma, bet kad neįsivaizduot net, kad užtiek įmanoma pragyvent... g.gif
O šiaip tai, juk, kuo didesnė alga, tuo ir daugiau poreikių atsiranda. Užsinori to, ko prieš tai, uždirbdamas trigubai mažiau, net nedrįsdavai pagalvot. Ir taip bus visada, kad ir kiek daug beturėtum tų pinigų.
Dabar mūsų šeimos finansinė padėtis gerokai didesnė, nei tada kai buvo 2000 lt., bet tikrai dar suprantu ir žinau, kad pilnai galima gyvent ir už tokią sumą per mėnesį  mirksiukas.gif

Pradėkim nuo to, kad prieš gerus du metus 2000Lt buvo kaip dabar 3000Lt.
Dar klausimas- ar turite du vaikus???Nes aš rašiau kad mano nuomone 4 asmenims už 2000 LT šiais laikais neįmanoma pragyvent. Dviem pvz tai įmanoma (ne super aišku, bet tikrai labai gerai įsivaizduoju, kad tai įmanoma), mes patys su draugu nuo 2000 Lt dviem asmenim pradėjom gyventi.
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2006 06 06, 16:18)
o mūsų 4 asmenų šeima už 2000 Lt ir pragyvena, ir susitaupyt sugeba, ir tikrai ne pusbadžiu. kiti dar mažiau uždirba. kaip dar toks klausimas gali kilti. ir aš manau, kad tai visai daug. aišku, sugebu savo šeimynai rūbelius pasiūti, patys remontus pasidarom...

Na lygintis su tais, kurie mažiau uždirba yra neprotinga, nes visad atsiras kas blogiau gyvena...Togie palyginimai stabdo tobulėjimą schmoll.gif

Labai šaunu kad jums užtenka...

Aš turbūt turiu per dideles ambicijas, nes man to neužtektų, tiesiog nedirbčiau už tokius pinigus ir ieškočiau tokios vietos, kur mokėtų daugiau. Taip pat galvoja ir mano draugas... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Acacia @ 2006 06 07, 07:51)
Taip kad reikia skirti du dalykus: sumą, už kurią įmanoma pragyvent (na juk su 2000 lt per mėnesį badu nenumirsi - tai reiškias kad ir pragyvensi biggrin.gif)
ir sumą, kurios reikėtų normaliems, visuomenėje įprastiems poreikiams patenkinti - atostogoms, brangesniam ir gražesniam rūbui, vakarienei kavinėje ar pan. Na čia tik pavyzdžiai, kam ko gali reikt biggrin.gif

Na šeimai su dviem vaikais nžn schmoll.gif Bent jau aš neįsivaizduoju doh.gif
Atsakyti
Na tai labai daug priklauso nuo aplinkybių - pvz., ar šeimoje yra automobilių, ar gyvena dideliame bute (kurio šildymas brangesnis), ar nuosavam name, kur už šiltą vandenį ar gyvatuką mokėt nereik, galų gale kokį atstumą iki darbo važiuot reik (jei su savo mašina) ir pan.
negalime kalbėt apie kažkokią konrečią sumą, nekonkrečiu atveju smile.gif
Atsakyti
Tiesa sakant, man siek tiek juokingi kai kurie JaHartos pasisakymai... bandau speti, kad tu nuo mazumes gyveni Vilniuje, esi dar pakankamai jauna ir turi pasiturincius tevus.
O ka daryti tiems, kurie atvaziuoja is provincijos, baigia mokslus ir nori issitvirtinti, isigyti nors savo busta ir padoriai gyventi?? Kai tevai negali nieko duoti?? Tuomet svaiciojimai, kad as uz 2000 lt nedirbsiu atrodo mazumele keisti.

Mes pradejome irgi nuo 800 lt dviem asmenims kazkada, dabar aisku gauname gerokai daugiau, bet as niekada nedrisciau issizadeti tu laiku. Aisku, stengiames ir ieskome budu, kaip uzdirbti daugiau, bet kad neimanoma pragyventi... Imanoma is ivairiu sumu...

Turiu viena drauge, kuri irgi sake, kad be 2000 net nepradesiu dirbti, o baigesi tuom kad 5 metai Norvegijoje karves melzia. Aisku, gauna daugiau nei 2000 lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 05 25, 12:55)
Nu aš tai negaliu suprast-kaip įmanoma už 2000 trim asmenim pragyvent doh.gif

QUOTE(JaHarta @ 2006 06 07, 09:56)
Dar klausimas- ar turite du vaikus???Nes aš rašiau kad mano nuomone 4 asmenims už 2000 LT šiais laikais neįmanoma pragyvent.
mirksiukas.gif
O šiaip ne esmė. Tu gali įsivaizduot/neįsivaizduot ką nori, bet kartais gyvenime atsitinka ir taip, kad gali daug daugiau, nei įsivaizdavai anksčiau. bigsmile.gif
Ir dar... dažnai pamini, kad žmogus uždirbantis mažiau nei 2000 lt. tiesiog nesistengia. Patikėk manim, tikrai būna ir žinau tokių atvejų, kai žmogus labai stengiasi darbe, kuriam žiauriai svarbus tas darbas, bet atlyginimas nekyla nors tu ką doh.gif Ir ką tada žmogui daryt? Pagal tave jis turėtų išeit iškelta nosim, nes jam čia nemoka 2000 lt. ir ieškotis kito darbo? g.gif Juolab kai visos žinom ir suprantam, kad nesimėto šiais laikais geri darbai.
Kvaila ir tiek rolleyes.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 06 07, 08:44)
Iš esmės šiek tiek kitap norėjau parašyt.
Reikalas tas, kad vyrai statistiškai turi šiek tiek didesnį potencialą, nei moterys (tegu moterys neužmėto manęs pomidorais bigsmile.gif ), nes jiems tiesiog daugiau moka darbdaviai, (darbo rinkoj juos tieisog graibo palyginus su moterimis), nes jiems nebūna PMS ir mėnesinių (patikėkit, per tas dienas man tikrai nedarbinga nuotaika), jie negalvoja apie kitus dalykus nei darbas, kai dirba, jų sugebėjimas susikoncentruoti ties vienu dalyku yra fantastiškas, o moterys galvoja: apie vaikučius, kaip ką padaryti namie, kada nulėk ten pas tėvus ir tt......Be to, bent jau aš taip jau tradiciškai išauklėta, kad vyras turi būti stipresnis bei protingesnis už moterį, todėl su durnesniu už save nuuu tikrai negalėčiau būti. Vyras man turi būti daugiau pasiekęs už mane, kad galėčiau tikrai juo žavėtis smile.gif Man vyre svarbiausias dalykas- tai protas ir aktyvumas, o jei vyras protingas ir aktyvus, jisai užsidirbs nemažai. Todėl, jei mano vyras uždirbtų mažiau nei aš, manyčiau kad jisai tiesiog nesistengia g.gif Aišku nekalbu apie ten kažkokius juodus laikotarpius jo gyvenime, bet bendrąja prasme....
Tikiuosi čia kas nors ką nors supras ką parašiau  lotuliukas.gif  4u.gif

P.S. Noriu kad teisingai suprastumėte, aš tikrai nemanau, kad vyras turi uždirbti, o moteris sėdėti namie, tikrai ne, moteris irgi turi siekti karjeros, bet vis tik aš manau, kad vyras turėtų uždirbti daugiau, prieš gamtą nepakovosi rolleyes.gif

Dabar geriau supratau Tave. wink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2006 06 07, 11:28)
Tiesa sakant, man siek tiek juokingi kai kurie JaHartos pasisakymai... bandau speti, kad tu nuo mazumes gyveni Vilniuje, esi dar pakankamai jauna ir turi pasiturincius tevus.
O ka daryti tiems, kurie atvaziuoja is provincijos, baigia mokslus ir nori issitvirtinti, isigyti nors savo busta ir padoriai gyventi?? Kai tevai negali nieko duoti?? Tuomet svaiciojimai, kad as uz 2000 lt nedirbsiu atrodo mazumele keisti.

Mes pradejome irgi nuo 800 lt dviem asmenims kazkada, dabar aisku gauname gerokai daugiau, bet as niekada nedrisciau issizadeti tu laiku. Aisku, stengiames ir ieskome budu, kaip uzdirbti daugiau, bet kad neimanoma pragyventi... Imanoma is ivairiu sumu...
Turiu viena drauge, kuri irgi sake, kad be 2000 net nepradesiu dirbti, o baigesi tuom kad 5 metai Norvegijoje karves melzia. Aisku, gauna daugiau nei 2000 lt biggrin.gif

Nerašiau, kad nepradėčiau nuo 2000, pati pradėjau nuo daug mažiau, kaip ir visi normalūs žmonės tongue.gif Nereik iškraipyti to, ką skaitai tongue.gif Ir dabar dar 2000 neuždirbu (šiek tiek mažiau) nes dar esu studentė, o draugas uždirba daugiau nei 2000. Bet, tik pabaigus mokslus,be 2000 Lt tikrai nedirbsiu. O kam, jei tikrai žinau kad galiu tiek užsidirbti kai jau nebus paskaitų ir egzaminų?

Dėl tėvų- tėvai mano normalūs, normalaus pragyvenimo lygio, bet jie man nei kiek nepadeda, kaip ir tiem, kurie atvažiavo iš provincijos tongue.gif Viskam užsidirbome kartu su draugu- ir buto nuomai, ir mosklams ir maistui ir kelionėms ir tt....Tai kad nereik čia tirštinti spalvų.

Ir dar: turėjau galvoje, kad nesuprantu kaip galima keturių asmenų šeimai gyvent už 2000, su vaikais. Nu tikrai negimdyčiau tiek vaikų, kad paskui vos galą su galu sudurt g.gif

Papildyta:
QUOTE(Supergirl @ 2006 06 07, 11:44)
mirksiukas.gif
O šiaip ne esmė. Tu gali įsivaizduot/neįsivaizduot ką nori, bet kartais gyvenime atsitinka ir taip, kad gali daug daugiau, nei įsivaizdavai anksčiau. bigsmile.gif 
Ir dar... dažnai pamini, kad žmogus uždirbantis mažiau nei 2000 lt. tiesiog nesistengia. Patikėk manim, tikrai būna ir žinau tokių atvejų, kai žmogus labai stengiasi darbe, kuriam žiauriai svarbus tas darbas, bet atlyginimas nekyla nors tu ką  doh.gif  Ir ką tada žmogui daryt? Pagal tave jis turėtų išeit iškelta nosim, nes jam čia nemoka 2000 lt. ir ieškotis kito darbo? g.gif  Juolab kai visos žinom ir suprantam, kad nesimėto šiais laikais geri darbai.
Kvaila ir tiek rolleyes.gif  doh.gif

Na aš ir nerašau apie tokius atvejus kai kažkas atsitinka tokio, kad tarkim vienas iš poros negali kurį laiką dirbti ir tenka gyventi visai šeimai už 2000 Lt. Ekstrinės situacijos būna visiems, bet gal nenagrinėkime tų 10% Taip, jei kažkas nuitiktų, tai pragyvenčiau turbūt ir už 2000 g.gif Nu bet aš apie normalias situacijas rašau.

O dėl tų "nesimėto geri darbai" atsakymas yra elementarus: "geri darbuotojai irgi nesimėto" tongue.gif Jei save vertinsi ir taip galvosi, tai tikrai tą gerą darbą susirasi. Jei man darbe nekiltų atlyginimas, tikrai išeičiau su iškelta nosim, kaip parašei, ieškot kito. Nematau prasmės sėdėt vienoj vietoj ten, kur tavęs tinkamai neįvertina.
Papildyta:
QUOTE(zmiejus @ 2006 06 07, 13:42)
Dabar geriau supratau Tave. wink.gif drinks_cheers.gif

4u.gif
Atsakyti
Su tokiu požiūriu, kaip JaHartos, galima ką nors pasiekt cool.gif
jei pats nesiverši pirmyn, neieškosi geriau ir pasitenkinsi tuo, ką turi - niekas iš dangaus nenukris.
Būna aišku, kad nukrenta biggrin.gif PVz, teleloto milijonas biggrin.gif biggrin.gif

Beje, aš ir iš savo patirties galiu pasakyt - anksčiau dirbau kitoje įmonėje, pradėjau nuo 1000 lt į rankas - kaip ką tik baigusiai mokslus, atrodė gana daug.
Bet pradirbus 2 metus, pagaliau pakėlė atlyginimą 100 lt blink.gif
Ir džiaugiausi džiaugiausi...

Paskui pasitaikė proga pereit kitur.
Ta proga pasitaikė pati - aš buvau patenkinta ir tuo, ką turėjau.
O dabar gaunu daugiau nei 2000, ir žinau kad galiu tiek uždirbti. Jei ieškočiausi kito darbo, reikalavimai atlyginimui būtų būtent tokie - ir čia nėra neįimanomai daug mirksiukas.gif
Daug kas priklauso nuo to, kaip pats save vertini rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acacia: 08 birželio 2006 - 08:41
pas mus seimoje mano pajamos didesnes ir tikrai reguliaresnes... kirmeliukas del vyro mazesnio atlyginimo mane visada pradeda grauzti, kai buna striukas su pinigais... nes gyvenam grynai is mano pajamu, o atskaicius paskola, tai mums menesiui grynu lieka apie 500 lt... niu ne stebuklas... man netgi labiau norisi, kad jis gautu tegul ne toki dideli, bet stabilu atliginima... o tai tie kas 3 menesius atnesami pinigai tik skolom padengti ar didesniems pirkiniams gali buti planuojami...
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 06 08, 08:32)
Su tokiu požiūriu, kaip JaHartos, galima ką nors pasiekt  cool.gif
jei pats nesiverši pirmyn, neieškosi geriau ir pasitenkinsi tuo, ką turi - niekas iš dangaus nenukris.

Sutinku thumbup.gif
Kas gi patikės, kad esi tarkim nepakeičiamas darbuotojas, jei tu ir pats netikėsi tuom???

QUOTE(Acacia @ 2006 06 08, 08:32)
Beje, aš ir iš savo patirties galiu pasakyt - anksčiau dirbau kitoje įmonėje, pradėjau nuo 1000 lt į rankas - kaip ką tik baigusiai mokslus, atrodė gana daug.
Bet pradirbus 2 metus, pagaliau pakėlė atlyginimą 100 lt  blink.gif
Ir džiaugiausi džiaugiausi...

Paskui pasitaikė proga pereit kitur.
Ta proga pasitaikė pati - aš buvau patenkinta ir tuo, ką turėjau.
O dabar gaunu daugiau nei 2000, ir žinau kad galiu tiek uždirbti. Jei ieškočiausi kito darbo, reikalavimai atlyginimui būtų būtent tokie - ir čia nėra neįimanomai daug  mirksiukas.gif
Daug kas priklauso nuo to, kaip pats save vertini  rolleyes.gif

Jo...Kai pradedi dirbti tai tikrai džiaugies tuom, ką gauni, turbūt visiems ar daugumai taip būna..Kai dar buvau pirmuose kursuose univere tai be galo džiaugiaus savo stipendija- 250 Lt, man tai atrodė tieeeek daug biggrin.gif
Atsakyti
Na stipendija 250 lt tikrai didelė biggrin.gif
Bet tai čia kaip ir už nieką duodama, galima sakyt, valstybės parama ar kaip čia g.gif O kai pradedi dirbt, tai jau ne valstybė tave remia, o greičiau atvirkščiai smile.gif
Atsakyti
Čia buvo ginčijamasi dėl 2000 litų...palaikau nuomonę, kad tai tikrai nėra didelis atlyginimas, aš uždirbu daugiau, bet man jų neužtenka, turiu ir papildomai padirbėti. g.gif

Labai daug priklauso nuo žmogaus požiūrio. Jei žmogus galvoja, kad "geri darbai nesimėto" ir nėr ko ieškoti, kad ir koks tavo varganas atlyginimas, tai nieko ir nebus. O dar jei galvoja, kad reik būti dėkingam darbdaviui, kad apskritai laiko darbe, tai išvis apgailėtina.

Turbūt visgi tiesa, kad kiekvienas visko gauna tiek, kiek vertas - nei daugiau, nei mažiau.

Sėkmės ieškantiems ir nenurimstantiems 4u.gif

Papildyta:

[/quote]

Tu turbūt geriau išdidžiai dirbsi už 1000 litų kontoroje ir atostogas leisi isdidziai namie ant sofos, nei melši karves ir turėsi daug daugiau galimybių?
Jei žmogus sugeba užsidirbti, tai nemanau, kad darbas yra gėdingas, jei tik jis ne nusikalstama veikla.

Tavo ta draugė kaip sakė, taip ir padarė, nedirbo ji mažiau kaip už 2000, ji ieškojo galimybių. ir turbūt jų rado.

Atsakyti
[quote=Daivaa,2006 06 12, 11:21]

Papildyta:

[/quote]
Tu turbūt geriau išdidžiai dirbsi už 1000 litų kontoroje ir atostogas leisi isdidziai namie ant sofos, nei melši karves ir turėsi daug daugiau galimybių?
Jei žmogus sugeba užsidirbti, tai nemanau, kad darbas yra gėdingas, jei tik jis ne nusikalstama veikla.

Tavo ta draugė kaip sakė, taip ir padarė, nedirbo ji mažiau kaip už 2000, ji ieškojo galimybių. ir turbūt jų rado.
[/quote]

Na kaip cia pasakius... As pradejau nuo 400 lt , kai ji karves melze uz trigubai ar dar daugiau... Bet siai dienai as uzdirbu daug daugiau nei kazkada, o ji tebemelzia karves... As nesakau, kad toks darbas yra blogai, bet mano manymu reikia sugebeti laiku sustoti. Nes dabar paprasciausiai iseities nebera -joks darbdavys nepriima i darba, nes po aukstojo mokslo baigimo -0 patirties. Ir belieka tik karves melzti, nes valgyti tai vistiek norisi.

As buciau linkusi geriau pradeti nuo maziau ir palaipsniui igyti verte, uz kuria tave darbdaviai pirktu, o ne rodyti isdiduma kur to nereikia daryti.
Atsakyti