Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(sodine @ 2012 01 09, 15:43)
tiesą sakant net šiek tiek pikta, kad kai kurios eina daros, o pačios nesupranta ką ir paskui čia klausią, ką kaklo raukšlis reiškia, stresuoja, kad nesusišneka su gyd. ir pan unsure.gif  na, juk tai rimta, pasidomėkit bent minimaliai ką darotės prieš darydamos, juk ir prieš paklausiant pirmiausia reik žinot, ko ir kaip paklaust, kad

Skaičiau visą info kurią tik radau wink.gif Ir nesutinku, nebent tik, kad galutinį (galimą ir sunkų) sprendimą, po vandenų atsakymo turi priimti tėveliai...

O tyrimų atsakymus išsamiai ir kompetetingai paaiškinti gali tik daktaras ir privalėtų, kad ir kiek info busim prisiskaitę, galim lazdą perlenkti į vieną arba į kitą pusę, nes tai subjektyvu. Kas čia ir matosi merginos kartais draugiškai "pagrybaujam".

Žinot, kaip mediciną studijuojantis studentas "perserga" visom ligom, taip ir mes išvis negalim ką objektyviai įvertinti, tai gali tik patirtį turintis medikas smile.gif Nes bet koks medikas žino už mus daugiau, net jei mes busim perskaitę medicinos enciklopediją ir ne vieną med. knygą wink.gif Nors pati turiu įprotį susižinoti viską ką galiu, kartais tai būna ir ne į naudą, nes būna perdėtas nerimas ne dieną ir ne savaitę, o tai nestuke.gif "m ne į naudą, o dažnai ir skeptiškas požiūris, tipo tu ne medikė, ką čia kalbi, labai daug tekę būt pas medikus, tai žinau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intravert: 10 sausio 2012 - 11:16
QUOTE(kutuce @ 2012 01 10, 10:10)
Nes pas mane placenta priekinėje sienoje  verysad.gif

Neturi itakos kur placenta, tam gi ir ziuri per echo per tyrima. Pas mane irgi priekineje sienoje ir dar zemai buvo, kai dare tyrima. Viskas praejo gerai.
Atsakyti

QUOTE(inezzza @ 2012 01 10, 10:09)
o gal kuri esat lankiusios echo pas Simanavičiūtę?  g.gif ketinu pas ją apsilankyti išsamiai echo....

labai labai ją rekomenduočiau smile.gif mana negana to, kad genetiniai tyrimai streso baisulinio įvarė, prieš gimdymą dar ir dėl kitų problemų panikuot teko ir tik ši gydytoja, po 4 nuomonių, man pasakė, kad nemato nieko blogo, ką kiti įtarinėjo. Jetau, išbučiuot norėjau ją po echo wub.gif biggrin.gif

QUOTE(Intravert @ 2012 01 10, 11:05)
Skaičiau visą info kurią tik radau wink.gif Ir nesutinku, nebent tik, kad galutinį (galimą ir sunkų) sprendimą, po vandenų atsakymo turi priimti tėveliai...

aš iš esmės neprieštarauju, kad gydytojų darbas yra informuot ir tt., bet juk ir dėl vandenų tyrimo apsispręst turi pati, įvertinant ir pačios procedūros riziką. Tarkim ir man rizika dėl persileidimo po procedūros statistiškai buvo didesnė nei dėl DS. Ir kaip gydytojas vienareikšmiškai tau gali pasakyt, ką geriau daryt smile.gif
Ir šiaip: viena yra utopiškai įsivaizduot, kad gydytojas turi viską kuo nuodugniau paaiškint ir pasiūlyt geriausią sprendimą, o bet tačiau... realybė yra kitokia ir tik pačioms bus geriau, jei dėl savęs ir to brangiausio kūrinėlio pilvelyje pasistengsime ir pačios kiek įmanoma blaiviau vertint situaciją bent minimaliai išsiaiškindamos, ką einam tirtis, ko to gydytojo galima paklaust ir pan smile.gif 4u.gif 4u.gif

kutuce, nieko tokio jei placenta priekinėje sienelėje, vis tiek randa, kaip durt 4u.gif

Atsakyti
Internete (www.sergu.lt) paskelbti laikai registracijai pas genetikus Santariškėse, kovo mėnesiui.
Gal kam kaip tik reikia talonėlio, tai skubėkit registruotis, nes vasario talonėlius per kelias val. išgraibstė.
Atsakyti
suzinojau, kad mano Priscos I abu tyrimai 1:10 000. taigi manau, kad ramiai auginsiu pilva ir nesuksiu galvos del genetiniu ligu. dabar svarbiausia pratempti 15 ir 18sav. pirmakart man jos buvo kritines...
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 01 10, 18:06)
suzinojau, kad mano Priscos I abu tyrimai 1:10 000. taigi manau, kad ramiai auginsiu pilva ir nesuksiu galvos del genetiniu ligu. dabar svarbiausia pratempti 15 ir 18sav. pirmakart man jos buvo kritines...

pratemsi - pratemsi smile.gif Tiesiog PRIVALO pasisekt smile.gif 4u.gif
Atsakyti
O Simanavičiūtė ir echo dėl genetinių daro ir vandenų? Kažkada kaip pas ginekologę tai buvus pas ją ne nestuke.gif

Gal kas žinot pas ką registruotis kmuk dėl vandenų tyr., ar iš vis galima rinktis? Ryt reikės nuspręsti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Intravert @ 2012 01 10, 19:45)
O Simanavičiūtė ir echo dėl genetinių daro ir vandenų? Kažkada kaip pas ginekologę tai buvus pas ją ne  nestuke.gif

Gal kas žinot pas ką registruotis kmuk dėl vandenų tyr., ar iš vis galima rinktis? Ryt reikės nuspręsti  unsure.gif

man rodos, kad KMUK tiesiog kas dirba tą dieną, kai paskirtas tyrimas, tas ir daro, nes tai daro lyg kartą į savaitę tik, jei gerai pamenu. Vandenis tikrai ima Gintautas ir Mačiulevičienė, dėl kitų nežinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sodine @ 2012 01 11, 00:22)
man rodos, kad KMUK tiesiog kas dirba tą dieną, kai paskirtas tyrimas, tas ir daro, nes tai daro lyg kartą į savaitę tik, jei gerai pamenu. Vandenis tikrai ima Gintautas ir Mačiulevičienė, dėl kitų nežinau  4u.gif

Ačiū, dar neaišku ar skirs, kaip supratau iš kitų merginų Serapinas nelabai linkęs unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
ateinu prisiduoti po amniocentezės vakarykštės, rezultatai penktadienį vakare .
Apie procedūrą net nesinori kartotis- daug mergaičių rašė- vaizdas baisesnis nei pats dūris- kadangi ėjau žinodama kas kaip ir kodėl, stengiausi nestresuoti, neįtempinėti pilvo raumenų ir kt. Procedūra praėjo ramiai, leliukas miegojo- aš nežiūrėjau kaip viskas vyko, nes galėčiau nualpti ir nuo paprasto kraujo ėmimo iš piršto biggrin.gif Vyras buvo šokiruotas nuo vaizdo biggrin.gif Na čia kaip kuri mergina juokavo- kad paskui labai globotų ir užjaustų, tai padėjo 100proc. (nors ir taip nesiskundžiu tuo)

Prie reikalo- t.y. pokalbio prieš procedūrą: gydytojas (Gintautas) pradėjo klausinėti kodėl darausi, nes rizika 2 kartus mažesnė nei rekomenduojama. Kai pradėjom kalbėti apie tikslumą tų Prisc'ų- tada pasakė, kad tie tyrimai yra tikimybių teorija- tai va, kai pasakiau kad noriu žinoti tiksliai- kalbos baigėsi.

Dėl diskusijų apie pasidomėjimą ir žinojimą ko eini ir kur eini:
jei gydytoja nerašytų siuntimo, jei pati nebūčiau domėjusis kas ir kaip- tikrai nebūčiau priėjusi prie amniocentezės. Pasakyti, kad reikia domėtis tai reiškia - nieko nepasakyti. O žmogui inžinieriui pateikti medicinos docentui klausimą apie genetiką- tai.... na neturiu ir komentarų. Pritariu ir kažkuriai merginai, kuri sakė kad "pagrybauti" besidomint tikrai galima (tuo pačiu ir nusigrybauti)

QUOTE(meow @ 2012 01 10, 19:06)

4u.gif dideliausios sėkmės (su tokiais tyrimų atsakymais ir aš nesukčiau galvos mirksiukas.gif -palaikysim 2 poras kumštelių kad viskas būtų ok)

QUOTE(Intravert @ 2012 01 10, 20:45)
Gal kas žinot pas ką registruotis kmuk dėl vandenų tyr., ar iš vis galima rinktis? Ryt reikės nuspręsti  unsure.gif

Dėl vandenų tyrimo siuntimą ir laiką parašė pati genetikė.O pasikoreguoti laiką tai tikrai galima. Nepamiršti- kad laikas labai ribotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sugarlee: 11 sausio 2012 - 07:57
QUOTE(sodine @ 2012 01 10, 14:35)
labai labai ją rekomenduočiau  smile.gif  mana negana to, kad genetiniai tyrimai streso baisulinio įvarė, prieš gimdymą dar ir dėl kitų problemų panikuot teko ir tik ši gydytoja, po 4 nuomonių, man pasakė, kad nemato nieko blogo, ką kiti įtarinėjo. Jetau, išbučiuot norėjau ją po echo  wub.gif  biggrin.gif

man jau teko su ja susidurti labai skaudžią akimirką, tai jos žmogiškumas mane užmušė doh.gif senai gydytojų tarpe buvau sutikusi tokį nuoširdų mediką....galbūt tai buvo tik jos nuotaikos momentas, bet noris tikėti, kad ji tokia visuomet g.gif

Sodine, jei ne paslaptis, tu pas ją lankeisi dėl genetinės apžiūros ar tik gimdymo metu ji dalyvavo? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sugarlee @ 2012 01 11, 08:55)
Prie reikalo- t.y. pokalbio prieš procedūrą: gydytojas (Gintautas) pradėjo klausinėti kodėl darausi, nes rizika 2 kartus mažesnė nei rekomenduojama. Kai pradėjom kalbėti apie tikslumą tų Prisc'ų- tada pasakė, kad tie tyrimai yra tikimybių teorija- tai va, kai pasakiau kad noriu žinoti tiksliai- kalbos baigėsi.

teko man susidurti ir su Gintautu...man jis tipiškas vyras: konkretūs klausimai ir laukiama užtikrinto atsakymo...kartais norėjos, kad jis pats daugiau kažką papasakotų, nes teko klausinėti...
Atsakyti
Laba diena, pagaliau pavyko užsiregistruoti pas genetikę, bet dabar neramina ar nebus per vėlu g.gif Taigi, vizitas vasario 22 d., tuo metu pilvukui bus 13 sav. 6 d. Data pagal mėnesines, nes echo man dar nedarė. Šiandien perskaičiau, kad genetikai nenori daryti kraujo tyrimo paskutinėm dienom, nes jis gali būti netikslus. Tai gali būti, kad nuvažiuosiu ir paaiškės, kad tyrimus daryti netikslinga. Tai gal man nueiti ir pasidaryti echo privačiai, kad žinočiau tikslų nėštumo laiką ? Jei paaiškės, kad nėštumas mažesnis, tai galėsiu ramiai laukti paskirto vizito, o jei paaiškės, kad didesnis, tai gal pavyks persiregistruoti ankstesniam ar vėlesniam laikui g.gif
Atsakyti