Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(VANDA-panda @ 2012 04 24, 22:35)
Sveikos,
noriu paprasyti pagalbos, nes jau 2 val. skaitau DK tai jau truputi susimaisiau tuose labirintuose  doh.gif .
Man siandiena pateike darbdavis, kad mane "rementis DK 130str. birzelio 24 d. bus nutraukta darbo sutartis".
1. tai sis strapsnis tik pasako apie ispejima, ar pasako ir del ko?
2. ar man priklauso kazkokia kompensacija. Dirbu jau metus.

Gal galite padeti? smile.gif

1.Cia ispejimas,kad birzelio 24 d,bus nutraukta jusu sutartis,kaip ir priklauso ispejo pries 2 men.
2.Su jumis tures pilnai atsiskaityti,kampensacija uz nepanauduotas atostogas,jeigu ju nepanaudojot,darbo uzmokestis uz paskutini menesi,kompensacija uz darbo staza.
Galiu klysti,jeigu nusisnekejau,mane pataisys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 balandžio 2012 - 21:40
QUOTE(VANDA-panda @ 2012 04 24, 22:35)
Sveikos,
noriu paprasyti pagalbos, nes jau 2 val. skaitau DK tai jau truputi susimaisiau tuose labirintuose  doh.gif .
Man siandiena pateike darbdavis, kad mane "rementis DK 130str. birzelio 24 d. bus nutraukta darbo sutartis".
1. tai sis strapsnis tik pasako apie ispejima, ar pasako ir del ko?
2. ar man priklauso kazkokia kompensacija. Dirbu jau metus.

Gal galite padeti? smile.gif

Koks Jūsų vaikų amžius ?
Ispėjime turi būti nurodyta
LR DK 130
2. Įspėjime apie darbo sutarties nutraukimą turi būti nurodyta:

1) atleidimo iš darbo priežastis ir aplinkybės, kuriomis motyvuojamas darbo sutarties nutraukimas;

2) atleidimo iš darbo data;

3) atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju tvarka.

Jei jūs turite vaikų iki 14 metų , jūs turi įspėti prieš 4 mėnesius .Darbuotojai, nurodyti LRBK 129 straipsnio 4 dalyje, apie atleidimą iš darbo turi būti įspėti ne vėliau kaip prieš keturis mėnesius (Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai, asmenimis iki aštuoniolikos metų, neįgaliaisiais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus).
Raštu informuokite darbdavį jei tokius vaikus turite ir jums terminas turi būti pratestas.
Gausite išmoka už atostogas , atlyginima ir vieno mėnesio atlyginimo dydžio išmoka .
Atsakyti
Aciu jums!!!!!!!!!! kai paminejau, kad nepasirasysiu, nes priklauso iseitines, atostogos ir dar ilgesnis laikas, tai nieko nesiginciojo, o pakeite visa rasta. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Auginu 2 vaikus iki 12 metu, man priklauso mamadieniai, bet del to iskylo konfliktas.
As dirbu pamainini darba 24 val., noreciau, kad mano darbo laikas butu sutrumpintas dviem valandomis per savaitę, as noreciau kiekviena pamaina dirbti 23 val., iseiciau is darbo 1 val. anksciau, bet mano direktore nesutinka, mano prasyme parase ,,nesutinku", kodiel neparašė, teisininkas sako, kad aiškinti kodiel nesutinka yra neprivaloma blink.gif
Darbovietes teisininkas sako, kad jeigo ji nesutinka tai man mamadienio neduos, jeigu nori gali kita varianta prasyti ,,Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai.
Bet man sitas variantas netinka, as noriu butent dvieju valandu.
Darbuoviete Valstybes tarnyba unsure.gif
Ar as turiu teisini pagrinda laikytis savo pozicijos?

Cia yra straipsnis is Darbo kodekso
„214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
1. Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų, – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį. [u]Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai."
Atsakyti
QUOTE(lilijav @ 2012 05 04, 17:24)
Auginu 2 vaikus iki 12 metu, man priklauso mamadieniai, bet del to iskylo konfliktas.
As dirbu pamainini darba 24 val., noreciau, kad mano darbo laikas butu sutrumpintas dviem valandomis per savaitę, as noreciau kiekviena pamaina dirbti 23 val., iseiciau is darbo 1 val. anksciau, bet mano direktore nesutinka, mano prasyme parase ,,nesutinku", kodiel neparašė, teisininkas sako, kad aiškinti kodiel nesutinka yra neprivaloma  blink.gif 
Darbovietes teisininkas sako, kad jeigo ji nesutinka tai  man mamadienio neduos, jeigu nori gali kita varianta prasyti ,,Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai.
Bet man sitas variantas netinka, as noriu butent dvieju valandu.
Darbuoviete Valstybes tarnyba  unsure.gif
Ar as turiu teisini pagrinda laikytis savo pozicijos?

Cia yra straipsnis is Darbo kodekso
„214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
1. Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų, – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį. [u]Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai."

Jei Jūsų budėjimas 24 val. gali nesutikti trumpinti ir jie teisūs bus, nes tą valandą kažkas dirbti privalo, papraščiausiai Jums suteiks kas 3 mėnesius viena mamadienį 24 val. Darbdaviai teisūs, ne visada galima trumpinti darbo dieną.
Atsakyti
Sveikos,esu vpa taciau darbadys priverte mane savo noru iseiti is darbo!ar man priklauso pinigeliai uz nepanaudotas atostogas?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 05 07, 11:49)
Sveikos,esu vpa taciau darbadys priverte mane savo noru iseiti is darbo!ar man priklauso pinigeliai uz nepanaudotas atostogas?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 07, 11:54)

nu reikia tada skambinti prasyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 05 07, 12:03)
nu reikia tada skambinti prasyti  doh.gif

O kaip jus priverte iseiti? Jus gi esat VPA kiek matau.
Atsakyti
taip esu,bet jau anksciau pries idarbindami mane jie liepe parasyti prasyma ir del isejimo savo noru is darbo,buvo daug konfliktu,taciau nusprendziau greiciau viska pabaigti ir ramiai gyveni 4u.gif o db jau praejo beveik 2savaites ir nesulaukiu jokio skambucio,kad viska iki galo sutvarkytu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 05 07, 12:09)
taip esu,bet jau anksciau pries idarbindami mane jie liepe parasyti prasyma ir del isejimo savo noru is darbo,buvo daug konfliktu,taciau nusprendziau greiciau viska pabaigti ir ramiai gyveni  4u.gif  o db jau praejo beveik 2savaites ir nesulaukiu jokio skambucio,kad viska iki galo sutvarkytu  doh.gif

Priklausancius pinigelius moketi atsisako,bandysiu rasyti skunda i darbo inspekcija g.gif gal kas gali placiau papasakoti kaip vyksta viskas po skundo parasymo?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 05 09, 11:19)
Priklausancius pinigelius moketi atsisako,bandysiu rasyti skunda i darbo inspekcija g.gif  gal kas gali placiau papasakoti kaip vyksta viskas po skundo parasymo?

Jus paskambinkit i darbo inspekcija arba nuvaziuokit,jie geriau patars,ka daryti.
Nesuprantu,kaip jie gali atsisakineti,jeigu istatymuose aiskiai parasyta,kad turi atsiskaityti su darbuotoju. doh.gif Nekenciu tokiu darbdaviu.
Atsakyti