Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Noriu, kad kas paaiskintu, ar privalau i darba nesti santuokos liudijima, kad jie pasidarytu jo kopija? nes mano logika tokia, as pasikeiciau pasa, vastybe (pagrindinis organas mano manymu) zinodamas priezasti del ko keiciasi mano pavarde, man isduoda nauja pasa, nauju pavarde. as atnesu darbdaviui nauja pasa ir manau turetu uztekti mano paso kopijos, man tiesiog klausymas ar barbdavys privalo zinoti mano pavardes pasikeitimo priezastis..nes, mano logika, darbdavys yra trecioji salis , kuri neprivalo to zinoti del ko ji keitesi, o jie mato jau galutini rezultata, mano naujai pakeista pasa..plius santuokos liudijime yra mano vyro asmens kodas o ar nera mano darbdavys trecioji salis, kad turetu jo duomenis ar nera kazkokios asmens duomenu apsaugos..suprantu anais laikasi viskas buvo sudetingiau, bet dabar viskas paprasciau sodra, poliklinika pakeite mano duomenis be ten ejimo ir jokiu duomenu nesimo o va darbdaviui as turiu nest kopijas.. g.gif paporinkit kaip yra is tikruju ax.gif
Atsakyti
17d. buvo pateiktas prašymas darbuotojo dėl atleidimo iš darbo savo noru nurodant atleidimo datą 21d.. Direktorius tą pačią dieną patenkino tą prašymą.
Ar turi dar darbuotojas 21d. raštu kreiptis dėl apsigalvojimo?
Atsakymo reikia skubiai :oops: pirmadienį jau važiuoju sudėti parašų ant visų galutinių dokumentų ir dar prašyti, kad leistų atidirbti 14d....

Ačiū iš anksto smile.gif
Atsakyti
127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu

1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.

4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.

Nelabai supratau situaciją, bet įmečiau darbo kodekso straipsnius, kurie tinka šioje situacijoje.
Jei jūs parašėte prašymą atleisti iš darbo, tą prašymą galite atsiimti per tris dienas (127 str. 4 d.). Atsiimti - tai vėl raštu rašyti prašymą.

Dėl 14 darbo dienų atidirbimo - jis nėra privalomas, bet darbdavys gali pareikalauti darbuotojo atidirbti. O gali ir nepareikalauti. Jei visgi pareikalauja, tai nurodoma ant jūsų pirmojo prašymo įmonės vadovo rezoliucijoje. Jums jau nieko papildomai rašyti/prašyti nebereikia.

Tikiuosi aiškiau 4u.gif
Atsakyti
as radau toki isaiskinima ir tai mane suglumino
Apie pageidavimą nutraukti darbo sutartį DK 127 pagrindu darbuotojas privalo įspėti darbdavį raštu. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu (DK 127 straipsnio 4 dalis). Šia teisės norma įstatymo leidėjas suteikė darbuotojui teisę apsvarstyti savo valią bei ją pakeisti. Tai imperatyvaus pobūdžio teisės norma, kuria darbuotojui suteikiama teisė ne vėliau kaip per tris dienas atšaukti parašytą prašymą. Sutrumpinti šį terminą darbdavys neturi teisės. Tačiau kai darbuotojas prašyme dėl atleidimo iš darbo nurodo konkrečią atleidimo iš darbo dieną ir laikotarpis tarp šios datos ir pareiškimo padavimo dienos yra mažesnis negu trys dienos, darbdavys turi teisę patenkinti darbuotojo prašymą atleisti nuo pareiškime nurodytos datos. Jeigu darbdavys šia teise pasinaudoja ir patenkina darbuotojo prašymą, darbuotojas savo pareiškimo negali atšaukti.
Šaltinis
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt

as suprantu, jei mano prasymas patenkintas 21 diena atleisti, tai man prasant rastu atsaukti mano toki prasyma, darbdavys gali ir nesutikti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ralija @ 2013 01 19, 10:03)
as suprantu, jei mano prasymas patenkintas 21 diena atleisti, tai man prasant rastu atsaukti mano toki prasyma, darbdavys gali ir nesutikti...  unsure.gif

Bet kokiu atveju, jūs jau pavėlavote. Apsigalvojimui turėjote 3 dienas nuo prašymo padavimo - iki sausio 20d. Jei iki to laiko neatšaukėte savo prašymo, darbdavys turi teisę nebekreipti dėmesio į jūsų apsigalvojimus.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 01 19, 12:25)
Bet kokiu atveju, jūs jau pavėlavote. Apsigalvojimui turėjote 3 dienas nuo prašymo padavimo - iki sausio 20d. Jei iki to laiko neatšaukėte savo prašymo, darbdavys turi teisę nebekreipti dėmesio į jūsų apsigalvojimus.

nu ne
nuo 2012 12 01 yra nauja redakcija
ir atsirado 3 darbo dienos
21d. kaip ir butu 3 d.d.
4. Darbuotojas turi teisę atšaukti prašymą nutraukti darbo sutartį ne vėliau kaip per tris darbo dienas nuo prašymo padavimo dienos. Po to jis gali atšaukti prašymą tik darbdavio sutikimu.
Atsakyti
Tai OK jūs galite atšaukti, tik kam tada atidirbimas??
Atsakyti
QUOTE(Pa2shka @ 2013 01 19, 14:34)
Tai OK jūs galite atšaukti, tik kam tada atidirbimas??

tai as ir palnuoju daryti smile.gif
bet radau toki paaiskinima:
Pažymėtina, jog šia teise darbuotojas gali pasinaudoti tik iki darbo sutarties nutraukimo įforminimo. Jeigu darbuotojas įteikia darbdaviui prašymą nutraukti darbo sutartį, o darbdavys su tuo sutinka ir įformina darbo sutarties nutraukimą tą pačią dieną, tokiu atveju net ir per tris darbo dienas nebegalima atšaukti minėto prašymo. DK nenustato, kokia forma turėtų būti atšauktas darbuotojo prašymas nutraukti darbo sutartį, tačiau pagal prof. I. Nekrošių, kadangi prašymas nutraukti darbo sutartį turi būti paduotas raštu, tai ir jį atšaukti darbuotojas gali tik raštu[5].

as nezinau, ar jis jau taip padare...
Atsakyti
QUOTE(ralija @ 2013 01 19, 14:38)
tai as ir palnuoju daryti  smile.gif
bet radau toki paaiskinima:
Pažymėtina, jog šia teise darbuotojas gali pasinaudoti tik iki darbo sutarties nutraukimo įforminimo. Jeigu darbuotojas įteikia darbdaviui prašymą nutraukti darbo sutartį, o darbdavys su tuo sutinka ir įformina darbo sutarties nutraukimą tą pačią dieną, tokiu atveju net ir per tris darbo dienas nebegalima atšaukti minėto prašymo. DK nenustato, kokia forma turėtų būti atšauktas darbuotojo prašymas nutraukti darbo sutartį, tačiau pagal prof. I. Nekrošių, kadangi prašymas nutraukti darbo sutartį turi būti paduotas raštu, tai ir jį atšaukti darbuotojas gali tik raštu[5].

as nezinau, ar jis jau taip padare...

Logiška, juk nutraukus DS jūs prarande galimybę ir prašymą atšaukti - atšaukimas tik raštiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pa2shka: 19 sausio 2013 - 18:04
Laba diena 4u.gif Norėčiau sužinoti, jei aš dirbu paromis ir noriu išeit iš darbo, tai kiek laiko reikėtų atidirbti. Vis tiek 14d.? Ar kaip nors kitaip skaičiuojasi, kadangi darbo valandos 24. Darbo grafikas toks, kad dirbu kas ketvirtą parą.
Atsakyti
QUOTE(*Enigma @ 2013 01 26, 13:05)
Laba diena  4u.gif  Norėčiau sužinoti, jei aš dirbu paromis ir noriu išeit iš darbo, tai kiek laiko reikėtų atidirbti. Vis tiek 14d.? Ar kaip nors kitaip skaičiuojasi, kadangi darbo valandos 24. Darbo grafikas toks, kad dirbu kas ketvirtą parą.

14 kalendorinių dienų. Pagal grafiką.
Atsakyti
Tai išeina kad 14 budėjimų? Ar ne taip supratau?
Atsakyti