Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Tepaluota @ 2013 12 13, 10:14)
Jei sutartis buvo terminuota (iki gruodžio d) ir ji nebuvo nutraukta ar pratęsta iki konkretaus termino, suėjus terminui ji automatiškai tampa neterminuota.

Bet ar gali darbdaviai po kokio meniasio atnesti nauja sutarti vel terminuota? nes kiek teiravausi pas kitus darbuotojus pas juos yprasta su sutartim veluoti meniasiu ar pusantro... Sutartis bus sudaryta kaip ir gruodzio 1, bet man ja atnes tik sausio ar vasario men. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Black Queen @ 2013 12 13, 11:21)
Sutartis bus sudaryta kaip ir gruodzio 1, bet man ja atnes tik sausio ar vasario men. g.gif

Taip būti negali, apie pakeitimus darbuotojas turi būti informuotas prieš mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 12 13, 19:23)
Taip būti negali, apie pakeitimus darbuotojas turi būti informuotas prieš mėnesį.

O ka patartumet daryti tokiais atvejais?
Atsakyti
O ką jūs norit daryti, jei praėjus terminui dirbat toliau? Juk nesudarys vėl terminuotos sutarties, o jei sudarė ir "neša" mėnesį, galit nepasirašyt ir pasakyt, kad apie pakeitimus turi informuoti mėnuo PRIEŠ pakeitimą, o ne mėnuo PO pakeitimo.
Atsakyti
Sveikos, situacija tokia. Dirbu pagal terminuotą darbo sutartį, kol grįš moteris iš vaiko auginimo atostogų. Ji planuoja į darbą grįžti kovo mėn. Esu išsiskyrusi, vaikui 5m ir nuo rugsėjo mėn dažnai ėmiau biuletenius, kadangi vaikas dažnai serga. Todėl mane nori atleisti. Klausimai tokie. Ar mane gali atleisti anksčiau, nei nurodyta terminuotoje sutartyje?Koks įspėjamasis laikotarpis?
Atsakyti
QUOTE(*Avietėlė* @ 2013 12 15, 15:32)
Ar mane gali atleisti anksčiau, nei nurodyta terminuotoje sutartyje?Koks įspėjamasis laikotarpis?

Gali. Koks laikotarpis - nepasakysim, nežinom, dėl kokios priežasties atleis.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 12 15, 22:19)
Gali. Koks laikotarpis - nepasakysim, nežinom, dėl kokios priežasties atleis.

Darbdaviui nepatinka, kad dažnai imu biuletenį vaiko slaugymui, todėl nori atleisti.
Atsakyti
Laba diena,sakykit,kur reikia kreiptis ar i Mokesčiu inspekcija ar i darbo inspekcija,jei laiku nemoka algos,ir kai išeini iš darbo ir darbdavys neatsiskaito dar vis? g.gif Kiek žinau ,tai turi atsiskaityti,ta pačia diena,išejus iš darbo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Avietėlė* @ 2013 12 16, 09:48)
Darbdaviui nepatinka, kad dažnai imu biuletenį vaiko slaugymui, todėl nori atleisti.

Konkrečiai dėl šios priežasties atleisti negali.
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2013 12 16, 15:23)
Laba diena,sakykit,kur reikia kreiptis ar i Mokesčiu inspekcija ar i darbo inspekcija,jei laiku nemoka algos,ir kai išeini iš darbo ir darbdavys neatsiskaito dar vis?  g.gif Kiek žinau ,tai turi atsiskaityti,ta pačia diena,išejus iš darbo... g.gif

Darbo inspekcija su prasymu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Prašau pagalbos. Situacija tokia. Vyras savo noru išeina iš darbo, nes nemoka algų. Kyla keletas klausymų.
Turi atostogų 132 dienas. Už kiek turi atsiskaityti darbdavys, už visas ar tik dalį?
Anksčiau duodavo algalapius, vėliau algą pervedinėjo į banko sąskaitą, vėliau vėl algalapiai. Tik va bėda, jų nepasirašinėjo jau kokius metus ar daugiau. Dalį algos išsikovojom, bet dalis dar kybo. Ar įmanoma pagal nepasirašytus algalapius atsiimti nors dalį nesumokėtos algos?
Ar buhalterija privalo pateikti visus dokumentus (pvz. priklausymą atostogų, nepasirašytų ir tuo pačiu išmokėtos algos ir pan) Ir ar tie buhalterijos dokumentai pvz atsiųsti į el. paštą turi kokią nors galią?
Ir ar vyras gali pasirašyti tik ant pareiškimo, o ant kitų dokumentų nepasirašinėti, kad nu tipo darbdavys atsiskaitė?
Dėkoju iš anksto.
Atsakyti
Išeinant iš darbo darbdavys privalo atsiskaityti už viską - nepanaudotas atostogas ir išdirbtą laiką. Jei darbo užmokestis išmokamas grynais, žmogus turi gauti atsiskaitymo lapelį ir pasirašyti ant kasos išlaidų orderio ar darbo užmokesčio žiniaraščio. Jei parašų nėra, o DU nepervestas į sąskaitą, vadinasi, alga neišmokėta.
Patarčiau kreiptis į VDI (ir, tikėtina, į VMI, nes tikriausiai algų išmokėjimas deklaruotas, bet realiai yra kitaip. Gal vyras "pasirašė", tik pats apie tai nežino?). Ir pareiškimą išeiti iš darbo rašykit ne savo noru, o todėl, kad darbdavys nevykdo įsipareigojimų.
Atsakyti