Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Sveikutes. Iskilo man klausimelis... Mano darbo sutartyje nurodyta, jog atlyginimas man bus mokamas nuo to, kiek prisirasiusiu zmoniu turesiu. Ta skaiciu perziuri du kartus per metus. Dabar esu nescia. Idomu, galiu as pasinaudoti nestumu ir reikalauti, kad atlyginimas nebutu mazinamas, net jei zmoniu sumazetu. Zodziu, gaunasi taip, kad as negaliu net i dekreta eiti, nes man isejus, tu zmoniu tiek sumazes, kad as grizusi turesiu dirbt uz minimuma... Kas man galetu patarti siuo klausimu?
Atsakyti
Laba diena.Ar gali mama auginanti nepilnamečius vaikus atsisakyti darba su nepalankiu grafiku? esam daugiavaikei.Visi vaikai nepilnamačiai. Siulo dirbti pamainini naktini arba rytini darba blush2.gif . Ar galiu reikalauti normalaus grafiko. Ar yra kokie istatymai surašyti auginantiems nepilnamečius vaikus ta tema? Ačiū labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaimene9: 06 gruodžio 2013 - 15:27
sveiki 4u.gif gal kam nors teko susidurti su tokia situacija? - isejus is darbo,darbdavys neatsiskaite su atlyginimu, tada buvo kreiptasi i darbo uzmokescio komisija,priskaiciuoti delspinigiai,per menesi laiko darbdavys toliau ju nesumokejo. kur kreiptis toliau?- i apylinkes teisma? bet tada reikalingas advokatas ir pan,kad is naujo apskaiciuotu ir isieskotu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 12 09, 20:50)
sveiki  4u.gif  gal kam nors teko susidurti su tokia situacija? - isejus is darbo,darbdavys neatsiskaite su atlyginimu, tada buvo kreiptasi i darbo uzmokescio komisija,priskaiciuoti delspinigiai,per menesi laiko darbdavys toliau ju nesumokejo. kur kreiptis toliau?- i apylinkes teisma? bet tada reikalingas advokatas ir pan,kad is naujo apskaiciuotu ir isieskotu?  g.gif

Man atrodo tiesiai pas antstolius, bet galiu klysti - kreipkitės į VDI, jie telefonu konsultuoja, tikrai manau žinos 4u.gif
Atsakyti
Ar be teismo nutarties anstolis vykdys išieškojimą? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 12 09, 21:50)
sveiki  4u.gif  gal kam nors teko susidurti su tokia situacija? - isejus is darbo,darbdavys neatsiskaite su atlyginimu, tada buvo kreiptasi i darbo uzmokescio komisija,priskaiciuoti delspinigiai,per menesi laiko darbdavys toliau ju nesumokejo. kur kreiptis toliau?- i apylinkes teisma? bet tada reikalingas advokatas ir pan,kad is naujo apskaiciuotu ir isieskotu?  g.gif

QUOTE(Tepaluota @ 2013 12 10, 13:20)
Ar be teismo nutarties anstolis vykdys išieškojimą?  unsure.gif

DGK po posėdžio (gaunate pranešimą bei kvietimą atvykti jūs ir darbdavys) išduoda vykdomąjį raštą - su juo tiesiai pas antstolius, nereikia teismo.
Nežinau, kaip jūsų atveju, bet man tą raštą DGK atsiuntė.
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2013 12 10, 15:41)
DGK po posėdžio (gaunate pranešimą bei kvietimą atvykti jūs ir darbdavys) išduoda vykdomąjį raštą - su juo tiesiai pas antstolius, nereikia teismo.
Nežinau, kaip jūsų atveju, bet man tą raštą DGK atsiuntė.

atsiunte ir man rolleyes.gif o antstoliu islaidos is mano kisenes jau? skaiciau kad apylinkes teismas esant apskundimui,tada sprendzia is naujo...kadangi jo nera,ieskau antstoliu doh.gif
Atsakyti
Reikia patarimo:
dirbu dar bandomuoju laikotarpiu, ir jei sugalvociau iseiti, man reiks atidirbti 14 dienu, ar galiu po 3 dienu, prasymo iteikimo?
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2013 12 11, 12:03)
Reikia patarimo:
dirbu dar bandomuoju laikotarpiu, ir jei sugalvociau iseiti, man reiks atidirbti 14 dienu, ar galiu po 3 dienu, prasymo iteikimo?

3 d.d
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2013 12 11, 12:03)
Reikia patarimo:

o kam nustatytas bandomasis laikotarpis?
Jeigu tik, kad darbdavys isitikintu, kad tu tinki pareigoms, tai jisai turi teise atleisti perspejas pries 3 d.d. O tau reikia rasyti prasyma ir atidirbti 14 d.d.

Atsakyti
Sveiki, as su tokiu klausimu, isidarbinau birzelio 1 diena, buvo 3 men bandomasis laikotarpis, rugsejo 1 kaip ir pasibaige sutaris, kazkur spalio viduri vel atnese sutarti jog iki gruodzio 1 , taciau jau ne bandomajam, o jau terminuota, praejo ir gruodzio 1, dirbu toliau, net savaitei isleido atostogu.Apie atleidima nera kalbu, bet kaip skaityti sutartis pratesta pastoviam laikui ar vel terminuotai? Ar gali taip su tom sutartim tempti laika?
Atsakyti
QUOTE(Black Queen @ 2013 12 12, 15:20)
kaip skaityti sutartis pratesta pastoviam laikui ar vel terminuotai?

Jei sutartis buvo terminuota (iki gruodžio d) ir ji nebuvo nutraukta ar pratęsta iki konkretaus termino, suėjus terminui ji automatiškai tampa neterminuota.
Atsakyti