Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 03, 15:38)
na matai, nieks gi nezino is anksto kaip veiks ta mano gimda su tuo randu. gi 50/50 kad viskas bus gerai ir sklandziai.

Tai kuom kursai butų padėję šioje vietoje, jeigu net daktaras leido gimdyt? Nematau kada buvo gimdyta, bet jeigu tai vyko per pastaruosius 5 metus, tai info apie tai galima rasti tikrai daug. Bet kokiu atveju, labai nesmagu dėl tokios patirties unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedress @ 2011 10 03, 21:31)
Tai kuom kursai butų padėję šioje vietoje, jeigu net daktaras leido gimdyt? Nematau kada buvo gimdyta, bet jeigu tai vyko per pastaruosius 5 metus, tai info apie tai galima rasti tikrai daug. Bet kokiu atveju, labai nesmagu dėl tokios patirties unsure.gif  4u.gif

nezinau, gal as praziurejau ta info, bet kazkaip kiek as skaiciau tai buvo daug statistikos kaip moterys po CP pagimdo pacios ir kaip sekmingai viskas vyksta. Gal nusisvaigus per daug buvau nes nemaciau info apie tai kad del rando gimdoje, saremiai toje vietoje nebera tokie efektyvus, todel gimdos kaklelis gali neatsidarineti taip kaip reikia. Bet gali ir viskas gerai buti. Daktaras priziurejes nestuma to tikrai nemato nestumo metu. Kaip ir negali numatyti gimdos plysimo rizikos.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 03, 21:53)
nezinau, gal as praziurejau ta info, bet kazkaip kiek as skaiciau tai buvo daug statistikos kaip moterys po CP pagimdo pacios ir kaip sekmingai viskas vyksta. Gal nusisvaigus per daug buvau nes nemaciau info apie tai kad del rando gimdoje, saremiai toje vietoje nebera tokie efektyvus, todel gimdos kaklelis gali neatsidarineti taip kaip reikia. Bet gali ir viskas gerai buti. Daktaras priziurejes nestuma to tikrai nemato nestumo metu. Kaip ir negali numatyti gimdos plysimo rizikos.

Tutbūt tavo "užsvaigimas" buvo tame,kad pozityviai galvojai apie antrą gimdymą po Cp,tačiau fiziškai tam nesiruošei-ar darei kažkokius pratimus,stiprinančius dubens dugną ir paruošiančius organizmą gimdymui(joga,baseinas),ar turėjai gerą fizinę formą nėštumo metu(įdomu kiek kg.priaugai per nėštumą)?Ar turėjai kam išsipasakoti ape savo baimes(ne tik gražius lūkesčius) laukdama gimdymo?-tokie ir panašūs konkretūs veiksmai taip pat turi įtaikos sėkmingam gimdymui po CP smile.gif
Labai stipriai ne per vieną temą akcentuoji apie nesėkmingą gimdymą po cp,tačiau..reikėtų tai akcentuojant paminėti ir tai,kaip tu tam ruošeis apart pozityvaus nusiteikimo,kad skaitančios turėtų pilnesnį "vaizdą".

Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 10 03, 22:24)
Tutbūt tavo "užsvaigimas" buvo tame,kad pozityviai galvojai apie antrą gimdymą po Cp,tačiau fiziškai tam nesiruošei-ar darei kažkokius pratimus,stiprinančius dubens dugną  ir  paruošiančius  organizmą gimdymui(joga,baseinas),ar turėjai gerą fizinę formą nėštumo metu(įdomu kiek kg.priaugai per nėštumą)?Ar turėjai kam išsipasakoti ape savo baimes(ne tik gražius lūkesčius) laukdama gimdymo?-tokie ir panašūs konkretūs veiksmai taip pat turi įtaikos sėkmingam gimdymui po CP smile.gif
Labai stipriai ne per vieną temą akcentuoji apie nesėkmingą  gimdymą po cp,tačiau..reikėtų tai akcentuojant paminėti ir tai,kaip tu tam ruošeis apart pozityvaus nusiteikimo,kad skaitančios turėtų pilnesnį "vaizdą".

dubens dugno pratimams kiek zinau jogos ir baseino nereik smile.gif Tai juos dariau kasdien ne po viena karta. Joga ir baseinas....ne, to nebuvo. Jei praziurejot - pas mane dar du dvimeciai tuo metu namie lakste. Tai jei uzskaityti kaip organizmo stiprinima kasdienius pasivaiksciojimus su jais po kelias valandas tada taip. Bet cia tik paskutinius menesius...kai i dekreta isejau...iki tol tai tik grizus is darbo su vaikais iseidavom valandelei pavaikscioti. Juk ziema buvo. Del issipasakojimo apie savo baimes...Deja apie baime suzinojau tik nuvykus i gimdymo namus ir isgirdusi uz sienos staugiancia kita gimdyve. Va tada staiga supratau kad as tikrai labai bijau. Be to vistiek nebuciau turejus kam issipasakoti jei ir buciau suzinojusi anksciau.
Viskas ka rasai yra teisinga. Visa tai turi itakos. Deja gyvenimas teka savo vaga ir tikrai ne visada gaunasi sudelioti tas idealias salygas nestumui. O pridekim dar nuolatini stresa...tai turbut irgi turejo nemazai itakos...
O del to akcentavimo....as tikejau kiekviena savo kuno dalele kad man pavyks ir buvau labai sokiruota kai viskas pasisuko kitaip. Vis dar negaliu ramiai su tuo susitaikyti...
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 03, 22:43)
dubens dugno pratimams kiek zinau jogos ir baseino nereik smile.gif Tai juos dariau kasdien ne po viena karta. Joga ir baseinas....ne, to nebuvo. Jei praziurejot - pas mane dar du dvimeciai tuo metu namie lakste. Tai jei uzskaityti kaip organizmo stiprinima kasdienius pasivaiksciojimus su jais po kelias valandas tada taip. Bet cia tik paskutinius menesius...kai i dekreta isejau...iki tol tai tik grizus is darbo su vaikais iseidavom valandelei pavaikscioti. Juk ziema buvo. Del issipasakojimo apie savo baimes...Deja apie baime suzinojau tik nuvykus i gimdymo namus ir isgirdusi uz sienos staugiancia kita gimdyve. Va tada staiga supratau kad as tikrai labai bijau. Be to vistiek nebuciau turejus kam issipasakoti jei ir buciau suzinojusi anksciau.
Viskas ka rasai yra teisinga. Visa tai turi itakos. Deja gyvenimas teka savo vaga ir tikrai ne visada gaunasi sudelioti tas idealias salygas nestumui. O pridekim dar nuolatini stresa...tai turbut irgi turejo nemazai itakos...
O del to akcentavimo....as tikejau kiekviena savo kuno dalele kad man pavyks ir buvau labai sokiruota kai viskas pasisuko kitaip. Vis dar negaliu ramiai su tuo susitaikyti...

Taip,stresas,mano nuomone,turi didelės įtakos šituose reikaluose smile.gif Joga,baseinas-kaip tik stresą stipriai mažina.Nors,aišku,jei stresas nuolatinis,tai turbūt nepadėtų jokios jogos(čia prisiminiau savo vienos draugės nėštumą ir kaip nuolatinė įtampa nėštumo metu atsiliėpė gimdymui..)

O tau belieka eilinį kart palinkėti sėkmės susitaikant su savo gimdymais-man,po cp,tai padaryti padėjo vienos išmintingos moters žodžiai-"Vaikas taip pat turi savo Kelią ir pasirenka,kaip jam gimti"-po jų tapo ramu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 03 spalio 2011 - 22:08
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 03, 21:43)

Zinok as ir joga lankiau ir kegelio pratimus dariau, ir daug vaiksciojau, namie pasimankstindavau, sveikai valgiau, per daug nepriaugau. Lyg ir rimtai ruosiausi gimdymui, i gala ir pamedituodavau. Irgi kazkaip tikejaus sklandaus gimdymo, bet buvo kitaip. o as ir jokio cp pries tai neturejau, pirmas kartas. man taip pat siek tiek liudna buvo, kad tiek tam ruosiausi, ir lyg be reikalo. Tai ir galvoju, kad ne tiek cia daug nuo musu paciu ir priklauso, kokiu budu tas vaikelis sugalvos pasirodyt. svarbu is anksto ivertint galimus variantus, kad po to nebutu soko.
Kaip skaiciau dainininkes Pink interviu, ruosesi labai dvasiskai, norejo namie gimdyti, kad viskas butu tobula ir dvasinga, ramu ir grazu, o mergina sugalvojo sau isitaisyti skersai ir jokie budai nepadejo apversti, ir ka- cezaris. Tik kuomet planuotas, tai turbut visiem maziau streso, ir po cezario, jei viskas sklandziai, uzdeda vaikeli mamai, jeigu ji ne su pilna narkoze.
Atsakyti
QUOTE(barboryte1 @ 2011 10 05, 18:00)
Tai ir galvoju, kad ne tiek cia daug nuo musu paciu ir priklauso, kokiu budu tas vaikelis sugalvos pasirodyt. svarbu is anksto ivertint galimus variantus, kad po to nebutu soko.

Zinote, nuo musu paciu tik viskas ir prikluaso. Gerai , kad ruosetes, meditavote..., bet gyvenimas nestovi vietoje, jis visada pareikalauja is zmogaus truputi daugiau, nei zmogus siuo metu gali, kitaip nebutu judejimo i prieki, kitaip zmogus nebeaugtu, nustotu vystytis. O kas zino, daro daugiau, is to daugiau ir reikalaujama smile.gif
Atsakyti
[quote=gluosnis,2011 10 05, 17:36]
Zinote, nuo musu paciu tik viskas ir prikluaso.

Nu jau tikrai kad ne viskas nuo musu priklauso gimdymo metu schmoll.gif
kitaip nebutu nesekmingu gimdymu, traumu ir pan.

Cia mitai smile.gif

Beje daznai dvasia eina sau, o kunas savo pokstus krecia doh.gif
Atsakyti
Man tai zmones, kurie uztikrintai sako "as pasiruoses, as isigilines, as viska suprantu, as zinau" apie procesus, kurie niekada negali buti iki galo suprasti, kontroliuojami ar reguliuojami, atrodo svelniai tariant visiskai nepasiruose isbandymui. Susilaikysiu nuo sodresniu pasakymu. Mes visos jautrios ir izeidzios... 4u.gif

ir dar: visai nebijoti gimdymo tai kaip toje patarleje: tik kvailiai nebijo. Perfrazuosiu: tik nesuprantantys ir neisigiline i procesa nieko nebijo.
Tai gal nebedemonstruokim savo isminties pasisakymais "as buvau pasiruosusi bet kunas pavede"...

Pasiruosima turi lydeti ir palaiminimas is auksciau, ir daugybe kitu aplinkybiu - bet vistiek tikiu, daug kas prasideda mumyse. O jei kam tai atrodo mitas - tai pilna galimybiu kitiems atiduoti atsakomybe: gydytojams, mokytojams, kubiliui, krizei... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2011 10 06, 21:01)

Pasiruosima turi lydeti ir palaiminimas is auksciau, ir daugybe kitu aplinkybiu - bet vistiek tikiu, daug kas prasideda mumyse. O jei kam tai atrodo mitas - tai pilna galimybiu kitiems atiduoti atsakomybe: gydytojams, mokytojams, kubiliui, krizei...  biggrin.gif

Atsakyti
Mes rasome, kad ruosemes, stengemes, nei viena nesame tobulos, nemanau, kad ir jus esat tobula, todel truputi ir zeidzia tie moralai, pamokslai, kaipo pati kalta, kad negavai to palaiminimo is auksciau, jeigu ir gilinaisi i procesa, tai ne iki galo... As tai nekaltinu nei gydytoju, nei Kubiliaus, bent jau mano atveju, tai gydytojas tik pagelbejo. Tiesiog taip susikloste ir tiek, bet ir saves labai jau nekaltinu, kad kazko nepadariau, kazkaip blogai pasiruosiau ir pan. Dziaugiuosi, kad viskas baigesi gerai, kad sveikas vaikas, o man tik beliko stengtis atgauti sveikata.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2011 10 06, 22:01)
ir dar: visai nebijoti gimdymo tai kaip toje patarleje: tik kvailiai nebijo. Perfrazuosiu: tik nesuprantantys ir neisigiline i procesa nieko nebijo.
Tai gal nebedemonstruokim savo isminties pasisakymais "as buvau pasiruosusi bet kunas pavede"...

Pasiruosima turi lydeti ir palaiminimas is auksciau, ir daugybe kitu aplinkybiu - bet vistiek tikiu, daug kas prasideda mumyse. O jei kam tai atrodo mitas - tai pilna galimybiu kitiems atiduoti atsakomybe: gydytojams, mokytojams, kubiliui, krizei...  biggrin.gif

drinks_cheers.gif 100 proc sutinku! Po gimdymo supratau, kad ne velnio as nebuvau pasiruosus ir bijojau visai ne to, ko reikejo bijoti...
Atsakyti