Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

QUOTE(giedress @ 2011 10 03, 13:31)
Bet kokiu atveju, gimimo be prievartos tema yra ne tik gimdymas natūraliai, bet bet koks gimdymas, kurio metu stengiamasi sukelti kuo mažiau įtampos ir gimdyvei, ir vaikučiui  4u.gif

giedress labai taikliai primine, apie ka tema, mamukai 4u.gif

Koks tecio vaidmuo, jei mama peipaliojasi dar po sunkaus gimdymo ir negali glaust kudikio prie krutines?

Musu atveju, aisku, viskas paprasta buvo. Bet va pamenu, kad kol mane siuvo, MB nusimoves maike laike dukra prie saves prisiglaudes, kalbino, supavo, silde, buciavo. As tai jo tikrai nemokiau, kad cia taip labai svarbu ir bla bla ir jam toooli grazu iki sitokiu filosofiju. Sirdis ar instinktai matyt taip pasake. Gal tecio vaidmuo siek tiek nuvertinamas ir pamirstamas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 15 lapkričio 2011 - 12:39
QUOTE(biti atskrend @ 2011 11 15, 13:32)
giedress labai taikliai primine, apie ka tema, mamukai  4u.gif

Koks tecio vaidmuo, jei mama peipaliojasi dar po sunkaus gimdymo ir negali glaust kudikio prie krutines?

Musu atveju, aisku, viskas paprasta buvo. Bet va pamenu, kad kol mane siuvo, MB nusimoves maike laike dukra prie saves prisiglaudes, kalbino, supavo, silde, buciavo. As tai jo tikrai nemokiau, kad cia taip labai svarbu ir bla bla ir jam toooli grazu iki sitokiu filosofiju. Sirdis ar instinktai matyt taip pasake. Gal tecio vaidmuo siek tiek nuvertinamas ir pamirstamas unsure.gif

wub.gif šaunuolis tėvelis.O aš net nepamenu(nežinau) kas mano dukrą laikė po cp-gal ..tėtis..o gal-sesutės.. verysad.gif verysad.gif verysad.gif Reikės pasitikslint..

Po antro gimdymo laikiau aš,laikė tėtis-tas jausmas ,kad vaiko niekas nepaima ir jis VISADA kartu- fantastiškas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 16 lapkričio 2011 - 22:42
Kadangi neradau tokios temos, tai pasikalbėkime šioje.aš nepernešu narkozės, pirmąją savo gimdžiau su epidūru, pasekmės tokios kad nelinkėčiau niekam.antram vaikučiui ryžausi tik dabar.po 12m.nepatyriau gimdymo skausmų, bet vistiek jų bijau.gal ne tiek pačių skausmo, kiek pasekmių.
buvo prasidėję nežmoniški galvos skausmai, negalėdavau net mašina važiuoti, viskas per tą epidūrą.na ir karališka depresija ir visos cns išsiderimas.todėl epidūro, nes jis yra narkozė ne už ką nesidarysiu antrą kartą.
apie juoko dujas skaičiusi, bet nepatinka, kad prisiuosto ir vaikelis.
kokių nuskausminamųjų dar žinote,kad nebūtų narkozė, bet palengvintų gimdymą.žadu gimdyti pati.
Atsakyti
tada jums čia:
http://www.supermama...
smile.gif
dar yra suleidžami vaistai, bet nelabai efektyvus ir kartais keistai veikia mamą - pvz man skausmas nesumažėjo, bet realiau dvėjanosi akyse..

dar yra toks įrankys TENS, nzn kiek jis realiai padėda, bet bent kūdikio neapsvaigia
http://babycaretens....-tens-4112.html

.. ir dar kai kur pasaulyje į juosmenį suleidžiama sterilaus vandens, jis kažkaip sumažina nugaros skausmą gimdymo metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 27 lapkričio 2011 - 12:56
natukei ačiū
Atsakyti
as pati gimdziau be nuskausminamuju ir dziaugiuos, kad iskenciau be epiduro. drauge gimde anglijoj, ten dave jai duju, kurios nieko nepagelbejo, o tik supykino. gailejosi ji del duju, nes sako, vienu metu jauciaus kaip siaubingai prigerus, pykino, galva svaigo. tada gavo epidura. dziaugesi, kad nueme skausmus, bet liekamieji reiskiniai nedziugina... iki siol skauda nugara...
Atsakyti
Pradejau ieskot savo temos, ir radau siaip ne taip, sujungta karsta.gif

rentabili, turbut jau nemazai prisiskaitet apie visokius nuskausminimo budus. As nemanau, kad linksminamosios dujos yra baubas kudikiui. Ju efektas labai trumpas, priesingai nei opiatu nuskausminamuju (pvz. petidino). As savo laiku irgi daug domejausi, man dujos pasirode priimtiniausias budas ir puikiai suveike, greit 'pagavau' kampa, kokiu ritmu reikia kvepuoti. O geriausia, kad jei jos netinka, galima iskart atsisakyt ir jau po keliolikos sekundziu poveikio nebebus.
Atsakyti
Man cezarių metu dėjo kaukę ir liepė giliai kvėpuot - tai ar čia deguonies davė, ar tų linksminamųjų? Nepaklausiau po operacijos. Įtariu, kad deguonies, nes labai palengvėdavo.
Atsakyti
Nu ir as jau galiu pasidalinti smile.gif

Man labiausiai padejo TENS, naudojau iki pat pabaigos, turbut tik per paskutinius pora saremiu pamirsau isijungt. O siaip suveike nuostabiausiai. Nors is pradziu ir galvojau, kad gal reikes i vandeni, gal duju pakvepuot, gal masazo, bet nejauciau jokio poreikio, pilnai uzteko TENS. O mazyle mano atejo uzpakaliuku i prieki, taigi gimdymas nebuvo is lengviausiu.

Siaip dar kas padejo, kad visa gimdyma galejau laisvai judet ir keisti pozas, tai ir stovejau, ir klupejau ir sedejau, visaip. Ir per pati stumima taip pat - is pradziu klupejau, paskui ant gimdymo kedutes, o kaliausiai pagimdziau pusiau pritupus (superiskai greitai vaikas ateina sitoj pozoj). Dar padejo psichologinis pasiruosimas, pasitikejimas savo kunu, gilus kvepavimas ir ivairiu garsu leidimas. Daug kas nepernesa, bet man labai daug pasitikejimo suteike gimdymu video ziurejimas, ir per televizija ir internete, turbut 200 gimdymu perziurejau, tai kazkaip visa baime isgaravo - pamatai kaip viskas vyksta, kaip normalu ir kaip visos gimdo ir pagimdo.

Skausmas tai ir man buvo visai kaip menesiniu (tik zymiai stipresnis), tik per stumima pasikeite.
Atsakyti
būtinai parašyk istoriją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 04 02, 18:23)
Man cezarių metu dėjo kaukę ir liepė giliai kvėpuot - tai ar čia deguonies davė, ar tų linksminamųjų? Nepaklausiau po operacijos. Įtariu, kad deguonies, nes labai palengvėdavo.

Itariu kad deguonies, operacijos metu linksminanciu duju nereikia, nes gi suleisti buna zymiai stipresni anestetikai i stuburo kanala. ax.gif
Atsakyti
O man vis gi keista, kad sujungtos temos -
viena yra apie natūralias skausmo sumažinimo priemones gimdymo metu, daugiau kaip priemonų sąrašas, kita - apie švelnų gimimą/gimdymo būdą. Jos yra susijusios gal tik netiesiogiai g.gif

Labai įdomų dalyką perskaičiau dėl masažų smile.gif Ir pagaliau supratau, kodėl kartais mamoms erzina vyrų prisilietimas. Švelnus glostelėjimas stipraus skausmo metu erzina ir sukelia priešingą reakciją. Masažas turi būti stipresnis, turi būti daugiau spaudimo.
Atsakyti