Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas.

Ir ką susekei? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 07, 10:50)
Ir ką susekei?  unsure.gif

nakciai truksta ilgalaikio, palengva neskubedamas nuo 7 mmol 7 ryto jau buvo pakile iki 11 mmol, siandien 2 vnt bandysiu didinti 4u.gif atrodo ziemos uzuomazgos pasirode, jau kaip ir laikas butu:)
Atsakyti
Turiu klausimuką.
Ar sergant pirmojo tipo diabetu žmonės priauga svorio? Mano draugė pažysta vieną moterį, kuri nuo insulino priaugo laaaabai daug svorio.
Man gydytojai sakė, kad pirmasis tipas tuo ir skiriasi nuo antrojo, kad svorio nepriaugama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alenka: 07 sausio 2012 - 15:03
QUOTE(alenka @ 2012 01 07, 16:02)
Turiu klausimuką.
Ar sergant pirmojo tipo diabetu žmonės priauga svorio? Mano draugė pažysta vieną moterį, kuri nuo insulino priaugo laaaabai daug svorio.

cia kai rezistencija insulinui kyla taip buna, be galo daug leidi, jis neveikia kaip reikia, o svoris soka kaip ant mieliu man rodos taip yra g.gif
Papildyta:
QUOTE(alenka @ 2012 01 07, 16:02)

Man gydytojai sakė, kad pirmasis tipas tuo ir skiriasi nuo antrojo, kad svorio nepriaugama.

Jeigu liga tinkamai sureguliuota, laikomasi mitybos rezimo, neisivysto rezistencija insulinui, nera kokiu nors pvz skydliaukes problemu tada taip, bet gyvenime visko buna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2012 01 07, 15:06)
cia kai rezistencija insulinui kyla taip buna,  be galo daug leidi, jis neveikia kaip reikia, o svoris soka kaip ant mieliu man rodos taip yra g.gif
Papildyta:
Jeigu liga tinkamai sureguliuota, laikomasi mitybos rezimo, neisivysto rezistencija insulinui, nera kokiu nors pvz skydliaukes problemu tada taip, bet gyvenime visko buna 4u.gif

o siaubas...
Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2012 01 07, 15:02)
Ar sergant pirmojo tipo diabetu žmonės priauga svorio?

Priauga. Jauniute paaiškino teisingai. Kai dingo Actrapidas, aš pradėjau leistis Novorapidą ir man jis visiškai netiko schmoll.gif Itogo - priaugau apie 20kg ir dabar esu stora kaip karvė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 07, 15:58)
Priauga. Jauniute paaiškino teisingai. Kai dingo Actrapidas, aš pradėjau leistis Novorapidą ir man jis visiškai netiko  schmoll.gif Itogo - priaugau apie 20kg ir dabar esu stora kaip karvė  verysad.gif

Tai reiskia, kad viskas priklauso nuo to, ar tinka insulinas, ar ne. Nors mityba gali buti sutvarkyta, bet svoris gali augti. verysad.gif
As leidziuosi Novorapid (jau mazdaug 3 sav.), svorio nepriaugau... Man butu kosmaras, jeigu priaugciau svorio.
Atsakyti

g.gif as irgi kaip TEpaluota leidausi Actrapida, kai jis dingo perejau ant Novorapido, bet tikrai negaliu pasakyt ,kad butent sis insulinas turejo itakos svoriui, nes as nieko nepriaugau, o kaip tik ziurint mityba ir sportuojant man svoris tik krito, per nestuma priaugau daug svorio, su situo irgi kazkas gal panasaus gali but, bet as nekaltinu insulino, o kaltinu nesveika mityba, ir seslu gyvenimo buda....na aisku kiekvienam zmogui gal skirtingai ....
Atsakyti
Slitka, bet mano cukrai kosmosiniai buvo - leisdavausi po 26vv vietoje 10-12vv doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 07, 18:32)
Slitka, bet mano cukrai kosmosiniai buvo - leisdavausi po 26vv vietoje 10-12vv  doh.gif

niu tu minejai, kad neveikdavo, uztai sakau, kad kiekvienam skirtingai, nes man Novorapid svoriui itakos insulinas tikrai neturejo
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2012 01 07, 17:15)
... o kaip tik ziurint mityba ir sportuojant man svoris tik krito...

Slitka, o kokiu sportu uzsiimi? As visa gyvenima nesportavau, nes reikalo nemaciau, laikiau save visiskai sveika biggrin.gif O dabar reikia sporto (man tai tingisi, bet gydytojai patare ax.gif )
Tai va, idomu, koks sportas tiktu? Galvoju apie joga (bet cia turbut butu labiau nusiraminimui???) ir apie sokius (problema - nerandu partnerio biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2012 01 07, 19:53)
Slitka, o kokiu sportu uzsiimi? As visa gyvenima nesportavau, nes reikalo nemaciau, laikiau save visiskai sveika biggrin.gif O dabar reikia sporto (man tai tingisi, bet gydytojai patare  ax.gif
Tai va, idomu, koks sportas tiktu? Galvoju apie joga (bet cia turbut butu labiau nusiraminimui???) ir apie sokius (problema - nerandu partnerio biggrin.gif

niu jop tararai...niu as jau invalidziu invalide tikrai nesijauciu, ir esu sveika tik kad leidziuos vaistus, ir niekad saves nelaikiau ligone....ir sportuoju, ir keliauju, ir jaunystej parom tusindavausi (su vaistais kiseneje) , nepyk mazute jei nori tokia but t.y. jaustis nesveika ,tai ir buk ir griausk save kad susirgai, kaltink visa pasauli, bet nuo to tau gyvenimas nepalengves.....
sportuoju puses savo gyvenimo:labai senai lankiau viena lauko tenisa, treniruoklius lankiau, su nestuke.gif baseinas,aerobika, paskutinius 5 metus tik aerobika (po 4 k. per savaite), nes tiek issiduodu, kad nieko nereikia, o joga man ne sportas, man ten veiksmo truksta, gal ir turi ji ten kokia nauda, bet turi but nusiteikus tokiam sportui, bet toks sportas ne man...
Atsakyti