Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Eglute @ 2012 02 24, 10:01)
as irgi neradau jokios informacijos.
Tikiuosi kad kazkokiu papildymu-pakeitimu ir neatsiras  g.gif

Tikekimes, nors su musu valdzia niekada negali zinoti kaip pasielgs doh.gif Jei sugalvos apribot, tai ir padarys tai be jokio galvos skausmo verysad.gif
Atsakyti
Laba, norėčiau, kad geriau žinančios situaciją patvirtintų ar paneigtų mano pamąstymus:
dirbant daugiau nei vienu etatu (tarkim 1,5 etato), visos socialinės išmokos (motinystės, ligos, vaiko ligos priežiūros ir pan.) iš sodros bus atitinkamai didesnės, nes juk ir mokesčių bus sumokėta daugiau.. ar taip?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zalia.Zalia @ 2012 02 24, 14:02)
Laba, norėčiau, kad geriau žinančios situaciją patvirtintų ar paneigtų mano pamąstymus:
dirbant daugiau nei vienu etatu (tarkim 1,5 etato), visos socialinės išmokos (motinystės, ligos, vaiko ligos priežiūros ir pan.) iš sodros bus atitinkamai didesnės, nes juk ir mokesčių bus sumokėta daugiau.. ar taip?
4u.gif

na taip,visos ismokos skaiciuojamos nuo jusu gautu pajamu.
Atsakyti
Dar butu toks klausimas, Esu vaiko auginimo atostogose pagal sena tvarka iki vaikui sukaks 2 metai, planuojam kita vaikiuka, tai bunant man Vaiko auginimo atostogose ir tuo metu isejus i dekreta pagal ka man skaiciuotu dekretines ir motinystes pasalpa(ta prasme is kokiu menesiu) . ir jei tektu nors menesiui grizti i darba ir po to iseiti i dekreta ar keistusi skaiciavimo tvarka.Vis mastau kada man cia finansine prasme geriau susiorganizuoti leliuka g.gif ar apsimoka grzti i darba ar neapsimoka?

P.s. kaip supratau is ankstesniu postu, kad isejus man i vaiko auginimo atostogas netaikytu to 100 proc. ir moketu uz abu vaikus pasalpa? Ir dekretines gauciau?
Atsakyti
QUOTE(jurgita112 @ 2012 02 24, 21:14)
Dar butu toks klausimas, Esu vaiko auginimo atostogose pagal sena tvarka iki vaikui sukaks 2 metai, planuojam kita vaikiuka, tai bunant man Vaiko auginimo atostogose ir tuo metu isejus i dekreta pagal ka man skaiciuotu dekretines ir motinystes pasalpa(ta prasme is kokiu menesiu) . ir jei tektu nors menesiui grizti i darba ir po to iseiti i dekreta ar keistusi skaiciavimo tvarka.Vis mastau kada man cia finansine prasme geriau susiorganizuoti leliuka g.gif ar apsimoka grzti i darba ar neapsimoka?

P.s. kaip supratau is ankstesniu postu, kad isejus man i vaiko auginimo atostogas netaikytu to 100 proc. ir moketu uz abu vaikus pasalpa? Ir dekretines gauciau?

Skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam ir is to pacio laikotarpio.
Taip,gausit ir dekreta ir vaiko prieziuros pinigelius uz abu vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 24, 11:00)
o ziurekite db man tik i galva atejo  doh.gif  dirbau mazoj imonei,buvau bene vienintele darbuotoja  g.gif  i darba po vpa nebegrisiu,nes sake nebepriims,o ir gristi nebenoriu,nepergyvenu blush2.gif  bet db prisiminiau kad as jokio prasymo neparasiau jog mane isleistu i dekreta ir vpa..ar man nuo tok kazkas nukentes?kiek suprantu jie sodrai yra viska pateike,bet rastiskai jokio prasymo nepasirasinejau schmoll.gif

jei jokiu priekaistu niekas nereiks ir netikrins dokumentacijos, tai viskas tvarkoj.. Is tiesu darboviete jums turejo rasyt pravaikstas, jei neparaset prasymo VPA biggrin.gif . Bet dabar jau jokio skirtumo g.gif . Nebent iki kiek m. parase, galit pasiklaust.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 24 vasario 2012 - 21:20
QUOTE(Jūra* @ 2012 02 24, 01:20)
Sveikos, turiu mandra klausimeli i kuri niekaip nerandu atsakymo:

VPA noretu eti vyras, bet ir as neketinu ju vienu palikti. Ar galiu po NGA grizti iskart i darba ir iskart is jo iseiti? (ar pvz parasyti prasyma del atleidimo esant NGA)? Tokiu atveju, ar vyras gali pasiimti VPA, ir kaip tada butu skaiciuojamos ismokos?

Labai buciau dekinga uz konsultacija wink.gif

Galit gryzti ir iseiti is d.po dekreto. Vyrui skaiciuos taip pat, kaip ir jums kad skaiciuotu, tik pagal jo pajamas, jei turi reikiama staza. bet negarantuoju, kad jums liktu draudimas ligos atveju ir kt. - reiktu teirautis ligoniu kasose ko gero. Tad gali tekti eiti i D birza arba moketi ten tuos 75 ar kiek sodrai...jei du vaikai iki 8m., tai gal ir abu tevai gali but drausti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 24, 21:54)
Skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam ir is to pacio laikotarpio.
Taip,gausit ir dekreta ir vaiko prieziuros pinigelius uz abu vaikus.

Aciu labai labai Jolanciuk:4u: o jei griztu i darba nors vienai savaitei itariu tada jau skaiciuotusi man dekretines ir pasalpa is kito jau laikotarpio, t.y. is dabartines gaunamos pasalpos? Ar klystu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgita112: 24 vasario 2012 - 22:22
QUOTE(jurgita112 @ 2012 02 24, 23:21)
Aciu  labai labai Jolanciuk:4u: o jei griztu i darba nors vienai savaitei itariu tada jau skaiciuotusi man dekretines ir pasalpa is kito jau laikotarpio, t.y. is dabartines gaunamos pasalpos? Ar klystu? g.gif

ne,skaiciuos taip pat.Kad skaiciuotu pagal nauja laikotarpi,reikia isdirbti 12 menesiu.
Atsakyti
Nezinau ar i ta temute rasau, bet, kada reikia nueiti i darboviete rasyti prasymo, kad isleistu gimdymo atostogu ta pacia diena kai gauni biuleteni ar gali ir kita diena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2012 02 24, 23:39)
Nezinau ar i ta temute rasau, bet, kada reikia nueiti i darboviete rasyti prasymo, kad isleistu gimdymo atostogu ta pacia diena kai gauni biuleteni ar gali ir kita diena? g.gif

Darbovietej prasymo del dekreto nereikia rasyt (kaip ir del ligos biuletenio), tik paskambint ar ispet is anksto, nuo kada biuletenis. Rasyt reikes del vaiko priez. atostogu darbe. O Sodroj prasymus rasyt reikes ir del dekreto pasalpos, ir del vaiko priez. pasalpos.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 02 24, 22:44)
Darbovietej prasymo del dekreto  nereikia rasyt (kaip ir del ligos biuletenio), tik paskambint ar ispet is anksto, nuo kada biuletenis. Rasyt reikes del vaiko priez. atostogu darbe. O Sodroj prasymus rasyt reikes ir del dekreto pasalpos, ir del vaiko priez. pasalpos.

Aciu 4u.gif
O Sodroj prasyma parasyt del dekreto pasalpos galesiu tik ta diena kai iseisiu i dekreta, ne anksciau? blush2.gif
Atsakyti