Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Natele @ 2012 02 24, 22:11)
jei jokiu priekaistu niekas nereiks ir netikrins dokumentacijos, tai viskas tvarkoj.. Is tiesu darboviete jums turejo rasyt pravaikstas, jei neparaset prasymo VPA biggrin.gif . Bet dabar jau jokio skirtumo g.gif . Nebent iki kiek m. parase, galit pasiklaust.

Tai kad mes piktuoju issiskyrem doh.gif nesinori skambinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2012 02 25, 00:12)
Aciu 4u.gif
O Sodroj prasyma parasyt del dekreto pasalpos galesiu tik ta diena kai iseisiu i dekreta, ne anksciau? blush2.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 25, 00:37)
Tai kad mes piktuoju issiskyrem  doh.gif  nesinori skambinti  blush2.gif

Kada pro sali Sodros kai vaziuosit, galit su asmens dokumentu nueit ir paklaust - pasakykit, kad pamirsot iki kiek raset smile.gif . Jei, sakykim, forma iki metu ar dvieju nusiunte, kad paskui tikrai pravaikstu neuzrasytu, kai negrysit i darba - butu pagrindas atleidimui... Galima, aisku gincytis tada, kad prasymo neraset, bet vargiai padetu, nes tada turejot eit i darba ir negalejot Sodros pasalpos prasyt - nors darbas irgi nusizenge, siusdamas Sodrai pazyma be jokio pagrindo smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 25 vasario 2012 - 10:22
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 22, 14:17)
Dekretas teisingai,o VPA,tai jeigu iseinat i dekreta balandi,tai VPA skaiciuos is 2011.06.01-2012.05.31 laikotarpio,jeigu geguzi einat i dekreta,tai VPA skaiciuos is 2011.07.01-2012.06.31 laikotarpio.

Paskutinis kausimas smile.gif blush2.gif
Į dekretą tikrai išeinu balandžio 26 dieną. Tai dekteras skaičiuosis už 2011 03 01 iki 2012 02 29.
VPA prasidės paskutinėm rugpj dienom, vadinasi VPA skaičiuos 2011 07 01 iki 2012 06 30? kodėl jūs rašot, kad 2011.06.01-2012.05.31 ? g.gif nes atmeta gi mėnesį, tai jei VPA prasideda rugpj, tai atmeta liepą ir skaičiuoja 12 mėn iki jos... g.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2012 02 25, 15:12)
Paskutinis kausimas smile.gif  blush2.gif
Į dekretą tikrai išeinu balandžio 26 dieną. Tai dekteras skaičiuosis už 2011 03 01 iki 2012 02 29.
VPA prasidės paskutinėm rugpj dienom, vadinasi VPA skaičiuos 2011 07 01 iki 2012 06 30? kodėl jūs rašot, kad 2011.06.01-2012.05.31 ?  g.gif nes atmeta gi mėnesį, tai jei VPA prasideda rugpj, tai atmeta liepą ir skaičiuoja 12 mėn iki jos...  g.gif

Nes as balandi paskaiciavau,kaip uz visa menesi,nepaziurejau,kad nuo 26 d. i dekreta iseisit 4u.gif Jo,jums VPA ksaiciuos is to laikotarpio,kuri jus nurodet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 25 vasario 2012 - 15:00
man toks klausimas iskilo. dabar mastau, kaip labaiu man apsimoka, dviem ar vieniems metams iseiti i VPA> Jei antrais metais kruvis neribojamas, ir vis tiek gausim 40 Proc. tai kaip bus su biuleteniais? nes as, pvz., turesiu du vaikiukus, tai jei didysis susirgs, tai man mokes biuleteni Sodra?? ir nuo kurios sumos???
Atsakyti
O kur po metu deti vaika? samdyti aukle? juk darzeliai dar neima.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 02 25, 21:17)
O kur po metu deti vaika? samdyti aukle? juk darzeliai dar neima.

Va cia geras klausimas, samdyti aukle, tevuku prasyti pagalbos, daugiau neisivazduoju, bet.... juk kitose salyse tai mamos pakankamai anksti iseina i darba ir po 3 men ir po puses metu. Klausimas ka jos daro su savo vaikiukais g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2012 02 25, 22:25)
Va cia geras klausimas, samdyti aukle, tevuku prasyti pagalbos, daugiau neisivazduoju, bet.... juk kitose salyse tai mamos pakankamai anksti iseina i darba ir po 3 men ir po puses metu. Klausimas ka jos daro su savo vaikiukais g.gif

Jos daugiau uzdirba, tai gal be problemu aukles samdo g.gif .
Papildyta:
QUOTE(nikata @ 2012 02 25, 21:08)
man toks klausimas iskilo. dabar mastau, kaip labaiu man apsimoka, dviem ar vieniems metams iseiti i VPA> Jei antrais metais  kruvis neribojamas, ir vis tiek gausim 40 Proc. tai kaip bus su biuleteniais? nes  as, pvz., turesiu du vaikiukus, tai jei didysis susirgs, tai man mokes  biuleteni Sodra?? ir nuo kurios sumos???

Ot geras klausimas del biuletenio. Jauciu niekas dar nesusidure su tokia situacija, tai ir komentaru, isaiskinimu, straipsniu ner tuo klausimu... Manau, kad nemokes uz biuleteni, tik ta 40pr. pasalpos - bet tik speju... Gal vertetu Sodros rastu uzklaust?
Atsakyti
O aš noriu paklausti, jei atidedu dekretines, pvz man priklauso birželio 17d, o aš sugalvoju eiti tik liepos 17d - kam aš turėčiau prasinešti apie atidėtą dekretą, ar tiesiog kada sugalvosiu pranešti viršininkui ir keliauti į sodrą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elizieja @ 2012 02 25, 23:02)
O aš noriu paklausti, jei atidedu dekretines, pvz man priklauso birželio 17d, o aš sugalvoju eiti tik liepos 17d - kam aš turėčiau prasinešti apie atidėtą dekretą, ar tiesiog kada sugalvosiu pranešti viršininkui ir keliauti į sodrą?  g.gif

Gydytojai savo turit pasakiti,kad norit veliau i dekreta iseiti,pasirasisit,kad atidedat dekreta ir ateisit ta diena,kai reikes jums eiti i dekreta,t.y liepos 17 d. ir gydytoja tada uzpildis biliuteni,darbe tiesiog pasakot kada jums prasides dekretas ir viskas,paskui tik i sodra.
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2012 02 25, 22:25)

QUOTE(Natele @ 2012 02 25, 22:41)
Jos daugiau uzdirba, tai gal be problemu aukles samdo  g.gif .

Kitose šalyse atlyginimai kitokie, tai daugiau galimybių tą auklę samdyti, pas mus juk būna ir taip, kad algos uždirbamos auklei sumokėt gali neužtekt. Tėvukai irgi juk ne visada padės.
Atsakyti