QUOTE(Dorifore @ 2012 01 18, 13:39)
Aš vis dar skaitau
"Puikybė ir prietarai". Skaitosi lengvai, tikrai įdomu. Tik dar kartą supratau, kad ne tik gyvenime, bet ir knygose turiu problemų su vardais. Duotų vieną vardą personažui ir būtų rami galva. O dabar tikras vardas Elizabetė, kitoj eilutėj jau trumpiniu Lizė vadina, dar kitoj jau pavarde - Benet. Man per sunku vienam asmeniui trys pavadinimai

O dar kai personažų ne vienas.
Vienas minusas, kad perskaičiau knygos anotaciją nugarėlėje, kur galima sakyti, viską atskleidė. Žinoma, daugumoj meilės romanų, jau žinai, kad viskas baigsis gerai, bet kai parašo, kas kam sutrukdys, kas pasipirš, kas įsimylės, tai jau minusas
Dar ją ir Eliza, jei gerai pamenu, vadino.

Niekad nė į galvą neatėjo, kad toks dalykas galėtų trukdyti skaitant. Nors man kažkada panašiai irgi buvo, kai kažkurioj knygoj vardas buvo keistai sutrumpintas- ne iš karto daėjo, kad čia vienas ir tas pats žmogus.
Dėl tos anotacijos- jei čia ta senesnio leidimo knyga, tai ant jos viršelio tikrai per daug parašyta. Esu tą užrašą skaičiusi- tada pagalvojau, kaip gerai, kad aš knygą skaitydama nieko panašaus nežinojau.