QUOTE(Gegytė @ 2012 01 19, 09:33)
Tas Frankas man labai pasirodė... mano skonio... mane visada pasikėlę menininkai traukia. Arba šiaip gaminantys vyrai

O Kamilėje daug savęs atradau.
Šiaip labai gera knyga. Iš dalies nedrįsau imti, nes su prancūzišku menu nelabai draugauju, bet šita buvo gera. Tik pradžioj sunkoka skaityt buvo.
Čia jau antra perskaityta knyga iš iššūkio
Vat šios knygos savitas prancūziškumas tai man labai labai patiko, manau, kad čia jau knygos
vinis, pakelianti jos literatūrinę vertę.
Ekranizaciją ir aš užsinorėjau pažiūrėti. Bet peržvelgiau filmo anotaciją , tai užmačiau, kad Frankas jame ne visai toks, kokį buvau susikūrusi savo vaizduotėje (mano vaizduotėje jis atrodė kietesnis ir įžūlesnis, o aktorius nuotraukose tai labiau gerietis)

Na gal čia tik toks pirmas įspūdis, gal žiūrint filmą pasirodytų visai kitaip. O Kamilė idealiai parinkta. Kaip nebūtų keista, nors skaitydama šią knygą nieko nežinojau apie jos ekranizaciją, Kamilę įsivaizdavau panašią būtent į Audrey Tautou .
Šiaip šitą knyga mielai perskaityčiau dar kartą. Tik va konkrečiu atveju matyt labai trukdytų tai, kad jau žinau istorijos vingius (kol nežinojau, tai buvo įdomu spėlioti, kaip viskas išsirutulios). Bet kažką panašaus, jaukaus ir nebanaliai romantiško norėtųsi turėti savo knygų lentynose.
O dar man labai patiko ir tos pačios autorės apsakymų rinkinukas
"Aš noriu, kad manęs kas nors kur nors lauktų". Manau, kad literatūrine prasme ši knyga stipresnė už "Tiesiog drauge", gal net ir gerokai. Apsakymų rinktinėje nuotaikos jau visai kitokios, nei romane. Jie liūdnoki ir aštrūs, paliekantys erdvės pamąstyti. Na ir turintys kažkokio šarmo, savitų gyvenimo prieskonių.