Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*69 Namučiai...

QUOTE(Dorifore @ 2012 01 18, 20:37)
Ai, dar knygoje yra veikėjas Vikhemas, tai aš neištariu ir vadinu jį Vilhelmu  biggrin.gif

Nereikia taip pataikauti savo trūkumams biggrin.gif.

Su "Knygų vagile" blogai. Padėjau perkaičius ketvirtadalį ir nebenoriu imti atgal. Visai neįdomu sužinot kas ten toliau bus...
Atsakyti

Labas vakaras mirksiukas.gif

Na va, perskaičiau Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino". Sunku taip iš karto po knygos užbaigimo dėlioti mintis, bet žinau, jei dabar neparašysiu bent kažką, tai vėliau galiu iš vis nieko nebeparašyt. Trumpai - patiko. Savotiškai gal netgi kažkiek pakratė, ne tai, kad sukrėtė ar pribloškė, bet būtent pakratė. Tas žmonių žiaurumas ir skubėjimas teisti, vadovaujantis kažkokiomis paviršutinėmis prielaidomis ir išvadomis, mane kaskart pašiurpina. Vaikai, vargšiukai mažučiukai naivuoliukai vaikai...gaila man jų, kiekvieną kartą papuolančių į labai nevaikiškas situacijas. Nors kartais tas jų žiaurumas atrodydavo ne toks jau ir vaikiškas. Nors, iš kitos pusės, gal kaip tik netgi labai vaikiškas, sąlygotas dūšios skausmo, mamos meilės, artumo, švelnumo, apkabinimo trūkumo. Savo keistumu, šiurkštumu, šaltumu jų motina man kėlė asociacijas su Wassmo Dina. Menkas malonumas turėti tokią mamą, negauti būtinos dozės to mamiško lipšnumo, dėmesio. Vien tik pyktis, priekabės, šaukimas, šaltumas ir kažkoks atsiribojimas. Negalėčiau net tiksliai pasakyti apie ką ši knyga, kiekvienam turbūt apie skirtingus dalykus. Man ji apie vaikus, tokius laukinukus susivėlusiais plaukais, paliktus savo valiai, priimančius sprendimus, sąlygotus vaikiško smalsumo, užsispyrimo ir maksimalizmo. Knyga ir apie draugystę, ir apie pirmą vaikišką meilę, apie pavydo jausmą, apie netektis, apie atradimus. Vėlgi, tiesiog knyga apie gyvenimą, nelengva gyvenimą.
Atsakyti
Sveikos,
Tiesiog drauge wub.gif

o dabar lėksiu dar ir filmo pažiūrėt. noriu mirtinai dasimušt su savo vienišumais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 19 sausio 2012 - 09:09
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 01 18, 21:25)
Labas vakaras mirksiukas.gif

Na va, perskaičiau Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino". Sunku taip iš karto po knygos užbaigimo dėlioti mintis, bet žinau, jei dabar neparašysiu bent kažką, tai vėliau galiu iš vis nieko nebeparašyt. Trumpai - patiko. Savotiškai gal netgi kažkiek pakratė, ne tai, kad sukrėtė ar pribloškė, bet būtent pakratė. Tas žmonių žiaurumas ir skubėjimas teisti, vadovaujantis kažkokiomis paviršutinėmis prielaidomis ir išvadomis, mane kaskart pašiurpina. Vaikai, vargšiukai mažučiukai naivuoliukai vaikai...gaila man jų, kiekvieną kartą papuolančių į labai nevaikiškas situacijas. Nors kartais tas jų žiaurumas atrodydavo ne toks jau ir vaikiškas. Nors, iš kitos pusės, gal kaip tik netgi labai vaikiškas, sąlygotas dūšios skausmo, mamos meilės, artumo, švelnumo, apkabinimo trūkumo. Savo keistumu, šiurkštumu, šaltumu jų motina man kėlė asociacijas su Wassmo Dina. Menkas malonumas turėti tokią mamą, negauti būtinos dozės to mamiško lipšnumo, dėmesio. Vien tik pyktis, priekabės, šaukimas, šaltumas ir kažkoks atsiribojimas. Negalėčiau net tiksliai pasakyti apie ką ši knyga, kiekvienam turbūt apie skirtingus dalykus. Man ji apie vaikus, tokius laukinukus susivėlusiais plaukais, paliktus savo valiai, priimančius sprendimus, sąlygotus vaikiško smalsumo, užsispyrimo ir maksimalizmo. Knyga ir apie draugystę, ir apie pirmą vaikišką meilę, apie pavydo jausmą, apie netektis, apie atradimus. Vėlgi, tiesiog knyga apie gyvenimą, nelengva gyvenimą.

Geras atsiliepimas thumbup.gif Po jo užsinorėjau knygą perskaityti dar kartą (anksčiau ar vėliau tai tikrai nutiks).
Man dar labai įstrigo svajonė apie žuvį ir kuo visa tai baigėsi... Liūdna knyga ir asmeniškai man palikusi labai gilų pėdaką.

QUOTE(Gegytė @ 2012 01 19, 09:08)
Sveikos,
Tiesiog drauge wub.gif

o dabar lėksiu dar ir filmo pažiūrėt. noriu mirtinai dasimušt su savo vienišumais biggrin.gif

Nuomonė dėl šios knygos sutapo drinks_cheers.gif Jauki knyga, sukelianti šiltas emocijas. Ir jos pagrindiniai herojai labai mano skonio, va būtent tokius personažus ir mėgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 sausio 2012 - 09:30
Tas Frankas man labai pasirodė... mano skonio... mane visada pasikėlę menininkai traukia. Arba šiaip gaminantys vyrai biggrin.gif O Kamilėje daug savęs atradau. mirksiukas.gif

Šiaip labai gera knyga. Iš dalies nedrįsau imti, nes su prancūzišku menu nelabai draugauju, bet šita buvo gera. Tik pradžioj sunkoka skaityt buvo.

Čia jau antra perskaityta knyga iš iššūkio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 19 sausio 2012 - 09:35
QUOTE(Gegytė @ 2012 01 19, 09:33)
Tas Frankas man labai pasirodė... mano skonio... mane visada pasikėlę menininkai traukia. Arba šiaip gaminantys vyrai biggrin.gif O Kamilėje daug savęs atradau.  mirksiukas.gif

Šiaip labai gera knyga. Iš dalies nedrįsau imti, nes su prancūzišku menu nelabai draugauju, bet šita buvo gera. Tik pradžioj sunkoka skaityt buvo.

Čia jau antra perskaityta knyga iš iššūkio  4u.gif

Vat šios knygos savitas prancūziškumas tai man labai labai patiko, manau, kad čia jau knygos vinis, pakelianti jos literatūrinę vertę.
Ekranizaciją ir aš užsinorėjau pažiūrėti. Bet peržvelgiau filmo anotaciją , tai užmačiau, kad Frankas jame ne visai toks, kokį buvau susikūrusi savo vaizduotėje (mano vaizduotėje jis atrodė kietesnis ir įžūlesnis, o aktorius nuotraukose tai labiau gerietis) g.gif unsure.gif Na gal čia tik toks pirmas įspūdis, gal žiūrint filmą pasirodytų visai kitaip. O Kamilė idealiai parinkta. Kaip nebūtų keista, nors skaitydama šią knygą nieko nežinojau apie jos ekranizaciją, Kamilę įsivaizdavau panašią būtent į Audrey Tautou .
Šiaip šitą knyga mielai perskaityčiau dar kartą. Tik va konkrečiu atveju matyt labai trukdytų tai, kad jau žinau istorijos vingius (kol nežinojau, tai buvo įdomu spėlioti, kaip viskas išsirutulios). Bet kažką panašaus, jaukaus ir nebanaliai romantiško norėtųsi turėti savo knygų lentynose.

O dar man labai patiko ir tos pačios autorės apsakymų rinkinukas
"Aš noriu, kad manęs kas nors kur nors lauktų". Manau, kad literatūrine prasme ši knyga stipresnė už "Tiesiog drauge", gal net ir gerokai. Apsakymų rinktinėje nuotaikos jau visai kitokios, nei romane. Jie liūdnoki ir aštrūs, paliekantys erdvės pamąstyti. Na ir turintys kažkokio šarmo, savitų gyvenimo prieskonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 sausio 2012 - 10:03
skaitau K. Grocholos "SUgipsuota širdis" - Niekados tęsinys. Smagi bigsmile.gif

startavo projektas apie vardus - gal norit papasakoti savo istorijas. gal pavadinote vaiką pagal kokio nors kūrinio veikėją ar mėgstamą autorių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2012 01 19, 10:06)
startavo projektas apie vardus  - gal norit papasakoti savo istorijas. gal pavadinote vaiką pagal kokio nors kūrinio veikėją ar mėgstamą autorių?  ax.gif

Netyčia tame psl. krito akis į šį straipsnį:
http://www.lrytas.lt...nius-vardus.htm
Tai koks nusivylimas unsure.gif Pasirodo, pastaruoju metu taip pat padaugėjo pagoniškų vardų. Mergaitėms tėvai duoda Ugnės, Rusnės vardus unsure.gif Kai savąjai išrinkau tokį, šis vardas dar buvo labai labai retas, žinojau tik du žmones, pavadintus šiuo vardu. O mano mama iš pradžių net suabejojo, ar apskritai toks vardas egzistuoja biggrin.gif doh.gif O dabar unsure.gif Man visgi priimtiniau, kai vardas nėra madingas ir dažnai sutinkamas.
Knygos (ar juo labiau filmo) herojau vardu sąmoningai matyt niekada vaiko nepavadinčiau. Tiesiog nenoriu asociacijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 sausio 2012 - 10:26
Ingėnai, nenorėjau stipraus off topico daryti, dėl to ir pritempiau tą veikėjo vardu blush2.gif nors žmonės ne taip jau retai pagal knygą pavadina.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2012 01 19, 11:33)
Ingėnai, nenorėjau stipraus off topico daryti, dėl to ir pritempiau tą veikėjo vardu  blush2.gif nors žmonės ne taip jau retai pagal knygą pavadina.

Pvz. vardas Asta, kiek žinau, iš Bieliausko knygos "Rožės žydi raudonai". ax.gif
Atsakyti
Gavau šiandien dovanų iš Trigramos: Skrydis virš gegutės lizdo, Meistras ir margarita, Sidharta. Sėdžiu dabar visa apsipatenkinus. wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 01 18, 22:25)
Na va, perskaičiau Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino".

manęs ši knyga dar laukia smile.gif

QUOTE(Gegytė @ 2012 01 19, 14:30)
Gavau šiandien dovanų iš Trigramos: Skrydis virš gegutės lizdo, Meistras ir margarita, Sidharta. Sėdžiu dabar visa apsipatenkinus. wub.gif  wub.gif

kokia čia proga?
Atsakyti