Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas antram vaikui?

QUOTE(l'eau @ 2012 01 16, 00:25)
taip 'argumentuoti' labai dažna tėvų klaida, nes jie mažiausiai žino kas vaikams smagiausia ir kokie jų poreikiai bei interesai. be to toks mąstymas parodo kodėl tai yra didelė klaida - tėvai galvoja ne apie vaikus atskirai, o kone kaip vieną vienetą - jiems mat visur kartu, primetami interesai ir poreikiai o ir dėmesys kaip vienam vienetui. be to mažiausiai galvojama apie vaikus, labiau apie save nes juk patogiau auginti 'iš karto', jei lytis ta pati jaunesniam bus atiduodami vyresnio daiktai, bandoma įkišti į tuos pačius būrelius ir pan,, kad tik tėvams būtų patogiau. iš tiesų tai kuo daugiau skaitau pametinukų tėvų pasisakymų, tuo labiau įsitikinu kad mano sprendimas vaikus planuoti bent trejų metų skirtumu yra labai teisingas, nors pradžioje ir buvo paremtas tik mano patirtimi ir stebėjimu šeimų auginančių pametinukus smile.gif o kas teigia kad tokia nuomonė neteisinga matyt nėra įsitikinę savo pozicijos tvirtumu antraip nereikėtų gintis aiškinant kad maniškė neteisinga ar 'nesutinku' biggrin.gif

QUOTE(l'eau @ 2012 01 18, 20:53)
ne dievulis panorėjo, bet tėvai nepaplanavo. aiškum viskam savi pasiteisinimai. bet kaip minėjau - jei nebūtų abejonių dėl pametinukų, nereikėtų nesutikinėti su kitokia nuomone ir to maskuoti aiškinimu kaip gera į juos žiūrėti etc. etc. irnesakyk.gif o apie vaikų ryšį tėvam mažiausiai spręsti, apie tai gali pasakoti tik patys vaikai smile.gif
paskutiniai du sakiniai visiškas absurdas. temos klausimas laikas antram vaikui, o ne kada faktas jau įvyko ar kaip auginti pametinukus. ar daininykas pro šalį varo ne tik operos solistams spręsti, taip kad neturint ką  argumentuoto pasakyt kartais verčiau patylėt cool.gif

Nu atleiskit,bet jusu postai ai tikrai absurdiski(kaip raset,kad kaskurios mamytes eilutes absurdiskos).. ka jus galit cia irodinet apie pametinukus,jei tokiu neturit? ka jus galit pasakyt,kad lengviau tokius augint? kaip jus galit teigti,kad rubai vien tik anksciau auginto vaiko? koks gali but tu paciu interesu ir pomegiu primetimas abiem vaikam? auginu pati pametinukus,beje antras planuotas netyciukas.. nei kiek nesigailiu. o kad lengviau augint tai tikru tikriausia nesamone... del rubeliu,ar tu sulauksi antrojo kai maziukui bus metukai,ar kai 3m, rubelius kaskuriuos tikrai issisaugai ir jei gimsta tos pacios lyties vaikiukas,tikrai juos panaudoji,o kad ir gime pametinukas tikrai nera taip,kad visus rubelius detum tuos pacius ir nieko nepirktum... del vaiku bendravimo,asmeniskai mano vaikui tai labai gerai,kad turi broliuka , nuo pirmu maziuko dienu jis ji labai myli,pakalbina,nesijaucia vienisas,visada turi su kuo pazaist...

sakot vaikas turi pasakyt kada laikas antram leliukui namie?? nu dar didesnis absurdas... vaikas augdamas ipranta,kad jis mylimiausias,jis geriausias,viskas jam ir ne kitam(tikrai ne viena pvz turiu kad taip yra), ir atsiradus antram zmogeliukui jis tada jaucias kai atstumtas,pavydas begalinis,kodel turi dalintis(?)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhulikele: 19 sausio 2012 - 08:46
na va jau gal laikas antram, vos ne kazkoks darymas vaiko butu, lyg "davai darom vaika" manau kaip tik smagu kai tas mazas stebuklas ateina

na bet isdalies jei vaika planuoji, kai buvo mums planavom, ir istikro darem vaika, nes labai jo norejom, bet jis nesiskubino du metus ateiti, tai buvo intencyvus darbas lotuliukas.gif ax.gif
Atsakyti
Tema jau peraugo i ginca g.gif

mes juk tik svarstom, diskutuojam, niekas niekam savo nuomones nebando ipirsti, ir manau, kad tai neimano, kas kaip nusprendzia taip ir buna, ar dievulis, ar likimas, as nesisaugojimas, kiekvieno reikalas blush2.gif

Tiesiog idomu nuomone tu kas augina skirtingu amziu vaikus ir kaip sekasi tai daryti, kad butu lengviau apsispresti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhulikele @ 2012 01 19, 09:46)
Nu atleiskit,bet jusu postai ai tikrai absurdiski(kaip raset,kad kaskurios mamytes eilutes absurdiskos).. ka jus galit cia irodinet apie pametinukus,jei tokiu neturit? ka jus galit pasakyt,kad lengviau tokius augint? kaip jus galit teigti,kad rubai vien tik anksciau auginto vaiko? koks gali but tu paciu interesu ir pomegiu primetimas abiem vaikam?  auginu pati pametinukus,beje antras planuotas netyciukas.. nei kiek nesigailiu. o kad lengviau augint tai tikru tikriausia nesamone... del rubeliu,ar tu sulauksi antrojo kai maziukui bus metukai,ar kai 3m, rubelius kaskuriuos tikrai issisaugai ir jei gimsta tos pacios lyties vaikiukas,tikrai juos panaudoji,o kad ir gime pametinukas tikrai nera taip,kad visus rubelius detum tuos pacius ir nieko nepirktum...  del vaiku bendravimo,asmeniskai mano vaikui tai labai gerai,kad turi broliuka , nuo pirmu maziuko dienu jis ji labai myli,pakalbina,nesijaucia vienisas,visada turi su kuo pazaist...

sakot vaikas turi pasakyt kada laikas antram leliukui namie?? nu dar didesnis absurdas... vaikas augdamas ipranta,kad jis mylimiausias,jis geriausias,viskas jam ir ne kitam(tikrai ne viena pvz turiu kad taip yra), ir atsiradus antram zmogeliukui jis tada jaucias kai atstumtas,pavydas begalinis,kodel turi dalintis(?)...

ta mama kuri cia lb jau nori pasireiksti su savo absurdiskom mintim (berods l'eau) manau geriau patyletu nes tikrai ne jai cia mums aiskinti auginancioms pametinukus vaikus ir zinancioms kaip yra is tikruju..
jei pati dbr turetum du pametinukus vaikus lb jau idomu butu isgirsti tavo nuomone kokia ji tada butu?ar tokia pati?ar irgi teigtum kad lengviau auginti du?kad rubus tuos pacius detum?kad interesus ir pomegius primestum abiems vaikams? abejoju..tad dbr lb jau cia drasiai kalbi bet pamastyk kaip butu..lengva kalbeti auginant viena, atsirastu antras, manau ir nuomone pasikeistu

QUOTE(vikaakiv @ 2012 01 19, 12:04)
Tema jau peraugo i ginca g.gif

mes juk tik svarstom, diskutuojam, niekas niekam savo nuomones nebando ipirsti, ir manau, kad tai neimano, kas kaip nusprendzia taip ir buna, ar dievulis, ar likimas, as nesisaugojimas, kiekvieno reikalas  blush2.gif

Tiesiog idomu nuomone tu kas augina skirtingu amziu vaikus ir kaip sekasi tai daryti, kad butu lengviau apsispresti  mirksiukas.gif

tai kur cia neperaugs i ginca, jei visada atsiranda gudresniu ir bandanciu kazka irodyti, tik deja patirties tame 0 lotuliukas.gif o dar bando su savo gan keistais issireiskimais kritikuoti mamas auginancias pametinukus vaikus..
kaip as ir sakau jei augini viena vaika ir nzn kaip yra tai geriau patyleti g.gif
o del diskutavimo tai pritariu, kiekvienas turi teise pareiksti savo nuomone kad ir kokia ji bebutu, na bet jau atsiprasau kai kalba tos kurios net nenutuokia koks yra auginimas dvieju vaiku schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inetukea: 19 sausio 2012 - 23:59
QUOTE(inetukea @ 2012 01 19, 23:53)

labai taikliai pasakėte apie savo postą - nusišnekėjimas. ne jums aiškinti apie planavimą jei nesugebate priimti kitokios nuomonės ir taip kompleksuojate dėl savos kad aiškinate kad kitokia yra klaidinga / nusišnekėjimas / nesutinkate su ja. nuliūdinsiu, bet jūsų požiūris nėra dogma, kiekvienam savo.
QUOTE(zhulikele @ 2012 01 19, 08:46)

aš nieko neįrodinėju, o išsakau savo poziciją. remiantis jūsų logika, galiu sakyti ką galite aiškinti apie antro vaiko planavimą jei pati auginate pametinukus? juk net neįsivaizduojate ką reiškia auginti ne pametinukus? aš buvau pametinukė ir to mano vaikai nepatirs. kad kažkas aiškins kad tai absurdiška mano požiūrio nepakeis. aš irgi neaiškinu niekam 'daryk pertrauką, nelipk ant vyro vien susišvietus kaip gera bus žiūrėt kaip auga kartu'. niekur nesakiau kad vaikas turi pasakyti kada laikas antram, čia tai skėlėt biggrin.gif sakiau kad tik vaikas gali pasakyti ką reiškia būti pametinuku, ne tėvai svaigstantis kaip gera žiūrėti į apkabinumus, kaip kartu žaidžia ir pan. reikia būt telepatu kad manytum žinantis ką vaikas jaučia.

užuot dėsčius savo absurdiškas mintis ir nusišnekėjusi neturėdama ką pasakyti protingo verčiau patylėtumėt. bet visada būna kad 'kas šūdu kvepia, tas kitą tepą' ir nesugebant priimti kitokios nuomonės pradedama nusišnekėti ir ją vadinti absurdiška.
gal tiesiog neperskaitėt temos kuri vadinasi 'kada laikas antram vaikui?' o ne 'auginu pametinukus' tai verčiau patylėtumėte jei kito požiūris kada laikas antram kitoks nei tamstos užuot nusikalbėjusi kad nenoras pametinukų yra aiškinimas ką reiškia juos auginti. pametinukus auginantis vistiek nežino ką reiškia augti pametinuku, tai gal nereikia vaidinti telepatų žinant kas tai yra.

mano požiūris yra paremtas mano patirtimi, jo niekam neprimetu ir netvirtinu kad yra vienintelis teisingas, tik atsakydama į temą jį išdėstau. taip kad inetukea, turėkit savigarbos, o tuo pačiu pagarbos kitokiai nuomonei ir biški tvardykitės su tokiais išsireiškimais kad kitokia nei tamstos nuomonė yra nusišnekėjimas/absrdas/tvirtinimas/įrodinėjimas, nes dažnai suveikia 'kas ant kito sako, ant savęs pasako' ir švelniai tariant nusikalbate. duodu tamstai žalią šviesą, jei norite asmeniškai ką nors pasakyti tam yra až, tema apie pametinukus yra čia.
gerai kad yra 'ignore' funkcija ir nebereikia skaityti tamstos išvedžiojimų, nors neturite žalio supratimo ką reiškia neauginti pametinukų, ką reiškia augti pametinuku bei sugebėjimo priimti kitokią nuomonę. be bendravimo kultūros gyvenime vistiek netoli eisite, o obuoliai nuo obels netolis rieda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 20 sausio 2012 - 11:20
O jus juk vaiku neturite g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikaakiv @ 2012 01 20, 13:18)
O jus juk vaiku neturite  g.gif

Tokios moterys, kurios neturi vaiku ir labiausiai aiskina, kas yra geriausia - matyt, prisiskaiciusios daugknygu. Va, tures greitai viena ir supras, kada nori tureti antra.
Mano asmenine nuomone, jei jau vaikas planuojamas, tai jei pirmas geras, ramus, daug nereikalaujantis, tada kuo greiciau ir antra. Bet va jei pirmagimis labai sergantis, daug laiko reikalaujantis, tai su antru butu sunkiau. Na, bet as taip tik galvoju. Pati turiu du pametinukus, kuriais labai dziaugiuosi ir tikrai nenoreciau kitaip. Vien del paciu vaiku. Bet, abu mano vaikuciai pakankamai ramus, daug nereikalaujantys, ant ranku supti nereikedavo, tai ir vargo didelio nematau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2012 01 20, 13:49)
Tokios moterys, kurios neturi vaiku ir labiausiai aiskina, kas yra geriausia - matyt, prisiskaiciusios daugknygu. Va, tures greitai viena ir supras, kada nori tureti antra.
Mano asmenine nuomone, jei jau vaikas planuojamas, tai jei pirmas geras, ramus, daug nereikalaujantis, tada kuo greiciau ir antra. Bet va jei pirmagimis labai sergantis, daug laiko reikalaujantis, tai su antru butu sunkiau. Na, bet as taip tik galvoju. Pati turiu du pametinukus, kuriais labai dziaugiuosi ir tikrai nenoreciau kitaip. Vien del paciu vaiku. Bet, abu mano vaikuciai pakankamai ramus, daug nereikalaujantys, ant ranku supti nereikedavo, tai ir vargo didelio nematau  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, o tarp mano paneliu 11 metu skirtumas didis.gif
Esu labai, labai, laaaaabai laiminga. Mano vyresnioji nesioja mazaja ant ranku, myluoja, buciuoja wub.gif wub.gif . Kai man reikia pagalbos visada turiu zmoguti salia, kuris be problemu padeda. Kad ir tuo, kad pati sau pasisildo maista ar nubega iki parduotuves.
Niekada nemaniau, kad gimdysiu po tiek metu, bet...taip uzsimniau vaikiuko rolleyes.gif
Teisingai cia kazkas pasisake, kad laikas antram vaikui tada, kai mama, pabreziu mama tam pasiruosusi. Teciam kuo toliau, tuo sunkiau pasiruost tokiems isbandymamas (cia as apie saviski lotuliukas.gif )
Kai auginau pirmaja, pati buvau jauna, neturejau nei tiek kantrybes, nei isminties...
Tad mano tvirta nuomone: vaikus reikia gimdyti del saves, o ne del broliu ir seseru!!!
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 20, 12:19)
aš nieko neįrodinėju, o išsakau savo poziciją. remiantis jūsų logika, galiu sakyti ką galite aiškinti apie antro vaiko planavimą jei pati auginate pametinukus? juk net neįsivaizduojate ką reiškia auginti ne pametinukus? aš buvau pametinukė ir to mano vaikai nepatirs. kad kažkas aiškins kad tai absurdiška mano požiūrio nepakeis. aš irgi neaiškinu niekam 'daryk pertrauką, nelipk ant vyro vien susišvietus kaip gera bus žiūrėt kaip auga kartu'. niekur nesakiau kad vaikas turi pasakyti kada laikas antram, čia tai skėlėt biggrin.gif sakiau kad tik vaikas gali pasakyti ką reiškia būti pametinuku, ne tėvai svaigstantis kaip gera žiūrėti į apkabinumus, kaip kartu žaidžia ir pan. reikia būt telepatu kad manytum žinantis ką vaikas jaučia.

užuot dėsčius savo absurdiškas mintis ir nusišnekėjusi neturėdama ką pasakyti protingo verčiau patylėtumėt. bet visada būna kad 'kas šūdu kvepia, tas kitą tepą' ir nesugebant priimti kitokios nuomonės pradedama nusišnekėti ir ją vadinti absurdiška.
gal tiesiog neperskaitėt temos kuri vadinasi 'kada laikas antram vaikui?' o ne 'auginu pametinukus' tai verčiau patylėtumėte jei kito požiūris kada laikas antram kitoks nei tamstos užuot nusikalbėjusi kad nenoras pametinukų yra aiškinimas ką reiškia juos auginti. pametinukus auginantis vistiek nežino ką reiškia augti pametinuku, tai gal nereikia vaidinti telepatų žinant kas tai yra.

mano požiūris yra paremtas mano patirtimi, jo niekam neprimetu ir netvirtinu kad yra vienintelis teisingas, tik atsakydama į temą jį išdėstau. taip kad inetukea, turėkit savigarbos, o tuo pačiu pagarbos kitokiai nuomonei ir biški tvardykitės su tokiais išsireiškimais kad kitokia nei tamstos nuomonė yra nusišnekėjimas/absrdas/tvirtinimas/įrodinėjimas, nes dažnai suveikia 'kas ant kito sako, ant savęs pasako' ir švelniai tariant nusikalbate. duodu tamstai žalią šviesą, jei norite asmeniškai ką nors pasakyti tam yra až, tema apie pametinukus yra čia.
gerai kad yra 'ignore' funkcija ir nebereikia skaityti tamstos išvedžiojimų, nors neturite žalio supratimo ką reiškia neauginti pametinukų, ką reiškia augti pametinuku bei sugebėjimo priimti kitokią nuomonę. be bendravimo kultūros gyvenime vistiek netoli eisite, o obuoliai nuo obels netolis rieda...

tiek jau to, kaip sakoma duok d.. kelia...as pasakiau savo nuomone siuo klausimu, tu issakei savo..ir nezadu toliau leistis i kazkokius krastutinumus, nes cia butu pasaka be galo, diskutuoti su tokiu zmogumi, kuris net neturi patirties o bando dar kitus mokinti su savo pasisakymais schmoll.gif
visu pirma viena vaika kai pasigimdysi, kai patirsi ta jausma ka reiskia buti mama, tada ir atsakyk i klausima kada laikas antram, tada bent patirties siokios tokios turesi ir proto gal daugiau galvelej bus nei kad dbr lotuliukas.gif

QUOTE(smiler @ 2012 01 20, 13:49)

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(c_ataner @ 2012 01 20, 22:54)
Sveikos, o tarp mano paneliu 11 metu skirtumas didis.gif
Esu labai, labai, laaaaabai laiminga. Mano vyresnioji nesioja mazaja ant ranku, myluoja, buciuoja  wub.gif  wub.gif . Kai man reikia pagalbos visada turiu zmoguti salia, kuris be problemu padeda. Kad ir tuo, kad pati sau pasisildo maista ar nubega iki parduotuves.
Niekada nemaniau, kad gimdysiu po tiek metu, bet...taip uzsimniau vaikiuko rolleyes.gif
Teisingai cia kazkas pasisake, kad laikas antram vaikui tada, kai mama, pabreziu mama tam pasiruosusi. Teciam kuo toliau, tuo sunkiau pasiruost tokiems isbandymamas (cia as apie saviski  lotuliukas.gif )
Kai auginau pirmaja, pati buvau jauna, neturejau nei tiek kantrybes, nei isminties...
Tad mano tvirta nuomone: vaikus reikia gimdyti del saves, o ne del broliu ir seseru!!!

teisingai...tarp manes ir seses 10,5 metu skirtumas.taip,as ja mylejau,tampiausiu,kol galop man jos neuzkrove visai.i darzeli vesti-vyresnele,po darzelio pabuti-vyresnele,serga vaikas-paprasciau vyresnele neleisti i mokykla,nei paciai i darba neiti... doh.gif taigi faktiskai as ja ir uzauginau,mama buvo tik sponsorius,ir tai ne pats geriausias g.gif o baigesi tuom,kad mama paliko sese man ir isdume i Uk,nes sedejo cia prasiskolinusi blink.gif zodziu taip as,visai nevalingai,tapau mama nuo 11 metu lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=inetukea,2012 01 19, 01:01]
o tevai gal nesisaugojo ir antro nestumo visai nebijojo tongue.gif nes butent ir galvojom kad nera jau ko cia laukti n metu kada vel pastoti ir planuoti antra vaika..man isvis keista kai kiti sako, na va jau gal laikas antram, vos ne kazkoks darymas vaiko butu, lyg "davai darom vaika" manau kaip tik smagu kai tas mazas stebuklas ateina netiketai bet kartu ir lauktai..ir apie apie koki cia maskavima nusisneki??zinoma kad gera ziureti i vaikus kai jie auga zaidzia kartu, bet ne tau tai suprasti ir ne tau aiskinti, nes nezinai to jausmo, kai auga du vaikai.. tongue.gif

Iš tiesų kol maži tai dvigubas džiaugsmas, o po 10 metų bus dviguba paauglystė... schmoll.gif Užjaučiu.
Atsakyti