Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas antram vaikui?

Na manau pirmiausiai reikia pajausti, kada tikrai norisi to antro, atsižvelgti ar pati mama atsigavusi ir pan.
Bet mano manymu bent 2-3 m. turėtų būti. Tiesiog gaila būtų to jaunesnio, kuriam dar ir pačiam labai reikia to dėmesio.
Mano vyras ir jo brolis pametinukai, tai maniškis sakė vaikystėje jautėsi labai nuskriaustas iki tam tikro laiko, nes buvo mažesnis brolis, o jis neva juk "vyresnis", jaučiasi, kad iki šiol ta nuoskaudą nešiojasi.
Čia žinoma daug kas nuo tėvų priklauso, kaip jie susitvarko, bet kiek pažįstu šeimų su mažu vaikų metų skirtumu, tai tie "vyresnėliai" per daug užignoruoti yra... Nes pagrinde ką girdi iš mamos yra "palauk, dabar negaliu, vėliau". Aišku, kad ne iš piktos valios taip sako, bet paprasčiausiai yra pervargusios visaip kaip ir nebespėja fiziškai, bet vaikui to nepasakysi, jam reikia dėmesio, visiems reikia.
Aš pati, gal tik kai dukrai suėjo 3,5 met. pradėjau svajoti apie antrą vaiką, nes iki tol buvau per daug išsitaškiusi biggrin.gif Dukra buvo labai jautri ir nerami, iki 2 metų buvau pamiršusi ką reiškia miegoti naktimis, buvau panaši į zombį, su kapšais po akimis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 13 sausio 2012 - 14:27
Manau kad reikia tiesiog islaukti kada tau atsiranda noras vel buti mama wub.gif Man atsirado toks noras kai vyresnelei buvo 3 metukai, turbut tuo lakotarpiu jau lengviau jau buna su vaiku. Taigi pas mus 4 metu skirtumas. Labai dziaugiuosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 11, 16:24)
manau turi būt ne mažiau nei 3-5 metai. pati jokiais b8dai neplanuočiau pametinukų

nesutinku schmoll.gif kuo mazesnis amziaus skirtumas tarp vaiku tuo jiems smagiau augti kartu, bendri interesai, poreikiai ir pan..

QUOTE(smiler @ 2012 01 11, 20:20)
O as turiu pametinukus ir labai tuo dziaugiuosi. Ne del to, kad isvargstama vienu metu, bet butet del paciu vaiku. Kai matau, kaip dukryte rupinasi broliuku, kaip ji myli, kaip glosto, kaip zaisliuku prinesa, mane kviecia, kai tik broliukas nubunda.. na, neina aprasyti zodziais to, kaip elgesi sesute su broliu. Ar kaip broliukas sekioja akimis sesute visur kur tik ji eina. Sugebetu, begtu is paskos. Prisipazinsiu, labai bijojau antro vaiko, netyciukas gavosi. Bet dabar labai tuo dziaugiuosi. Tarp manes ir brolio buvo 6m skirtumas. Mazai ka bendro turejom, ypatingai, kai jis patapo paauglys, o as buvau dar tik mazvaike, kuriai nepriklause buti jo kompanijoje.

thumbup.gif
as irgi turiu pametinukes ir visiskai sutinku su jusu nuomone ir pasisakymu mirksiukas.gif
as taip pat bijojau antro nestumo, nes kankino baime kaip reikes susitvarkyti su dviem vaikais, kaip viska suspeti ir pan..nes antroji buvo netyciuke (nors vyras tai jau norejo antro vaiko) bet man tai buvo gana netiketa zinia blush2.gif ir taip pat galiu pasakyti kad dbr lb dziaugiuosi kad jas abi turiu, viskas imanoma kai nori ir suspeji ir dar laiko lieka sau smile.gif aisku buna ir sunku kartais..bet kai matai kai vyresnioji priziuri sese, ja buciuoja apkabina, saugo..nu taip nerealu wub.gif o mazoji jai atsako sypsena gugavimu wub.gif tikrai nuostabus jausmas ir visi vargai ir rupesciai atsiperka..pagalvoju kaip joms bus smagu kartu augti, zaisti smile.gif
tad tikrai nera ko laukti 3-5 metai kaip cia kazkuri sake..mano nuomone tokia:vienu metu vienas vargas ir dziaugsmas, o praejus keliems metams jau po to antro vaiko ir nesinori..turiu ne viena pazystama kuri praejus 5 metams po gimdymo sako: nu jau ne, nenoriu dbr vel to pacio vargo is naujo schmoll.gif tikrai yra tokiu mamu, kurios jau paskui ir nebenori atsisakyti karjeros, darbo ir vel sedeti namie..
p.s. tai mano nuomone, o jus jau pacios spreskite kada laikas antram vaikuciui mirksiukas.gif kartais kazkas planuoja o Dievas juokiasi kaip sakoma lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikaakiv @ 2012 01 11, 14:54)
O as labai bijau to skirtumo g.gif  nes tarp manes su sese 7m skirtumas ir labai nesutardavone. Dabar dukrytei trys metai, ir mes jau galvuojame kad uz metu pradesim  blush2.gif  as tai noreciau dabar, bet vyras ne  unsure.gif

nemanau, kad tame esme. Mane ir broli skiria 8 m ir puikiai sutariam ;]
labai gerai vyresnis brolis visad budavo ir pasikalbet ir ptoro ikresdavo kai reikia
manau labai priklauso nuo to, kokie charakteriai ir koks bendravimas seimoje, koks auklejimas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(inetukea @ 2012 01 14, 14:34)

tad tikrai nera ko laukti 3-5 metai kaip cia kazkuri sake..mano nuomone tokia:vienu metu vienas vargas ir dziaugsmas, o praejus keliems metams jau po to antro vaiko ir nesinori..turiu ne viena pazystama kuri praejus 5 metams po gimdymo sako: nu jau ne, nenoriu dbr vel to pacio vargo is naujo schmoll.gif  tikrai yra tokiu mamu, kurios jau paskui ir nebenori atsisakyti karjeros, darbo ir vel sedeti namie..

doh.gif nu nesąmonė parašyta visiška...čia jau ne metai prabėgę lemia tokį apsisprendimą, o pats požiūris į vaiką "nenoriu vargo iš naujo" .

tarp maniškių beveik 6 metai skirtumas...spėjau ir padirbt, ir vėl užsinorėt pasėdėt namuose su vaiku...paatostogaut...nors daug kas to atostogom nepavadintų aišku...tiesiog pakeisti aplinką, pakūrenti tą namų židinį. Ir jokio vargo nejaučiu, kaip tik viskas užmiršta, viskas iš naujo, stebiu kaip auga mažas žmogiukas ir džiaugiuosi tuo.

dėl vaikų amžiaus skirtumo, tai dabar (vienam 6 su kapeikom, kitai 7mėn) labai smagu jiems kartu pažaisti. Pažaidžia ir gana. Kai paaugs, aišku žaidimų tokių neliks, bet išeina vaikai į socialinį pasaulį, kur randa bendraamžių, ir tas bendravimo-žaidimų, bendrų interesų poreikis pilnai patenkinamas.
Kai užaugs, tuo labiau toks metų skirtumas ištirps greitai.

Tai mano reziume: antram vaikui laikas tada, kai tėvai to nori...ypač mama. Nes vienai norisi išvargti vargelį vienusyk, kitai gal norisi dviejų džiaugsmelių su poilsiu. ax.gif

Atsakyti
Idealiam pasauly (jei pirmagime butu gimusi dabar), noreciau vaiku amziaus skirtumu 2-3 metai. Bet pirmagime sugalvojo ateit kada jai patogiau, tai as dar iki siol atsigavineju nuo tokio kudikio biggrin.gif karsta.gif Bet jau jau pasimirsta.. Antro dar neplanuotume, bet asmeniskai manau, kad 5 metu amziaus skirtumas yra maximum tam artimesniam bendravimui. Nenoriu, kad dukra viena uzaugtu. Jei kas duotu trimeti, imciau iskart negalvojus, bet va nestumui ir kudikiui reik pasiruost. Pradejom kauptis cool.gif Tai, ko gero, pas mus stimulas yra pirmagimes amzius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 15 sausio 2012 - 20:50
manau idealiausias skirtumas tas... kai tėvai jau žino, kad nori dar vieno vaiko, kad sugebės ir yra tam pasiruošę...
Atsakyti
QUOTE(inetukea @ 2012 01 14, 14:34)
kuo mazesnis amziaus skirtumas tarp vaiku tuo jiems smagiau augti kartu, bendri interesai, poreikiai ir pan..

taip 'argumentuoti' labai dažna tėvų klaida, nes jie mažiausiai žino kas vaikams smagiausia ir kokie jų poreikiai bei interesai. be to toks mąstymas parodo kodėl tai yra didelė klaida - tėvai galvoja ne apie vaikus atskirai, o kone kaip vieną vienetą - jiems mat visur kartu, primetami interesai ir poreikiai o ir dėmesys kaip vienam vienetui. be to mažiausiai galvojama apie vaikus, labiau apie save nes juk patogiau auginti 'iš karto', jei lytis ta pati jaunesniam bus atiduodami vyresnio daiktai, bandoma įkišti į tuos pačius būrelius ir pan,, kad tik tėvams būtų patogiau. iš tiesų tai kuo daugiau skaitau pametinukų tėvų pasisakymų, tuo labiau įsitikinu kad mano sprendimas vaikus planuoti bent trejų metų skirtumu yra labai teisingas, nors pradžioje ir buvo paremtas tik mano patirtimi ir stebėjimu šeimų auginančių pametinukus smile.gif o kas teigia kad tokia nuomonė neteisinga matyt nėra įsitikinę savo pozicijos tvirtumu antraip nereikėtų gintis aiškinant kad maniškė neteisinga ar 'nesutinku' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 16, 01:25)
taip 'argumentuoti' labai dažna tėvų klaida, nes jie mažiausiai žino kas vaikams smagiausia ir kokie jų poreikiai bei interesai. be to toks mąstymas parodo kodėl tai yra didelė klaida - tėvai galvoja ne apie vaikus atskirai, o kone kaip vieną vienetą - jiems mat visur kartu, primetami interesai ir poreikiai o ir dėmesys kaip vienam vienetui. be to mažiausiai galvojama apie vaikus, labiau apie save nes juk patogiau auginti 'iš karto', jei lytis ta pati jaunesniam bus atiduodami vyresnio daiktai, bandoma įkišti į tuos pačius būrelius ir pan,, kad tik tėvams būtų patogiau. iš tiesų tai kuo daugiau skaitau pametinukų tėvų pasisakymų, tuo labiau įsitikinu kad mano sprendimas vaikus planuoti bent trejų metų skirtumu yra labai teisingas, nors pradžioje ir buvo paremtas tik mano patirtimi ir stebėjimu šeimų auginančių pametinukus smile.gif o kas teigia kad tokia nuomonė neteisinga matyt nėra įsitikinę savo pozicijos tvirtumu antraip nereikėtų gintis aiškinant kad maniškė neteisinga ar 'nesutinku' biggrin.gif

truputi su jumis nesutinku, nors pati ir neturiu pametinuku, pametinukus auginti tikrai nelengva schmoll.gif oi nelengva, viskas priklauso nuo tevu, jei jie sugeba susitvarkyti ir pasidalinti dviem maziem vaikam thumbup.gif zinau viena seima kur trys vaikiukai pametinukai, ir tai pati darniausia seima kuria pazystu, nors kai suzinojau kad laukia trecio pametinuko maniau kaip jie sugebes doh.gif bet mazylei dabas 1 m ir neivienas is vaiku tikrai nera nei uzgostas, nei jam truksta meiles, aisku jei tevai eina lengviausiu keliu ir gimdo pametinukus tam kad jie neva augtu kartu ir viens kita priziuretu tai cia jau tamtikras socealinis sluoksnis
Atsakyti
QUOTE(tuticiukas @ 2012 01 16, 11:11)
truputi su jumis nesutinku, nors pati ir neturiu pametinuku, pametinukus auginti tikrai nelengva  schmoll.gif oi nelengva, viskas priklauso nuo tevu, jei jie sugeba susitvarkyti ir pasidalinti dviem maziem vaikam  thumbup.gif  zinau viena seima kur trys vaikiukai pametinukai, ir tai pati darniausia seima kuria pazystu, nors kai suzinojau kad laukia trecio pametinuko maniau kaip jie sugebes  doh.gif  bet mazylei dabas 1 m ir neivienas is vaiku tikrai nera nei uzgostas, nei jam truksta meiles, aisku jei tevai eina lengviausiu keliu ir gimdo pametinukus tam kad jie neva augtu kartu ir viens kita priziuretu tai cia jau tamtikras socealinis sluoksnis

as irgi nesutinku su tokiu pasisakymu schmoll.gif klaidinga taip manyti, kad vienu metu tau jau atseit lengviau vienas vargas ir vaikai nuskriausti, visiska nesamone..cia jau nuo tevu auklejimo viskas priklauso..as irgi galvojau va antro vaikelio tai noreciau susilaukti ne anksciau po kokiu 3 metu kai paaugs pirmoji dukryte, tada man irgi atrode kad toks amziaus skirtumas "pats tas" butu..bet dievulis kitaip panorejo tad norai liko norais..ir ka, nesiskundziu dbr del to tikrai kad antroji panelyte atkeliavo pas mus greiciau nei kad planavom rolleyes.gif ir kai matau koks dbr tarp ju yra rysys, tie apsikabinimai, na taip gera i jas ziureti wub.gif
todel tos, kurios dar antra vaika tik planuoja,manau geriau susilaikytumet nuo savo pasisakymu,ir komentaru auginancioms pametinukus vaikus..jei neturit tame patirties g.gif va kai turesit, tada geriau savo nuomone issakykit kada antra vaika planuoti..
Atsakyti
ne dievulis panorėjo, bet tėvai nepaplanavo. aiškum viskam savi pasiteisinimai. bet kaip minėjau - jei nebūtų abejonių dėl pametinukų, nereikėtų nesutikinėti su kitokia nuomone ir to maskuoti aiškinimu kaip gera į juos žiūrėti etc. etc. irnesakyk.gif o apie vaikų ryšį tėvam mažiausiai spręsti, apie tai gali pasakoti tik patys vaikai smile.gif
paskutiniai du sakiniai visiškas absurdas. temos klausimas laikas antram vaikui, o ne kada faktas jau įvyko ar kaip auginti pametinukus. ar daininykas pro šalį varo ne tik operos solistams spręsti, taip kad neturint ką argumentuoto pasakyt kartais verčiau patylėt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 18, 21:53)
ne dievulis panorėjo, bet tėvai nepaplanavo. aiškum viskam savi pasiteisinimai. bet kaip minėjau - jei nebūtų abejonių dėl pametinukų, nereikėtų nesutikinėti su kitokia nuomone ir to maskuoti aiškinimu kaip gera į juos žiūrėti etc. etc. irnesakyk.gif o apie vaikų ryšį tėvam mažiausiai spręsti, apie tai gali pasakoti tik patys vaikai smile.gif
paskutiniai du sakiniai visiškas absurdas. temos klausimas laikas antram vaikui, o ne kada faktas jau įvyko ar kaip auginti pametinukus. ar daininykas pro šalį varo ne tik operos solistams spręsti, taip kad neturint ką  argumentuoto pasakyt kartais verčiau patylėt cool.gif

o tevai gal nesisaugojo ir antro nestumo visai nebijojo tongue.gif nes butent ir galvojom kad nera jau ko cia laukti n metu kada vel pastoti ir planuoti antra vaika..man isvis keista kai kiti sako, na va jau gal laikas antram, vos ne kazkoks darymas vaiko butu, lyg "davai darom vaika" manau kaip tik smagu kai tas mazas stebuklas ateina netiketai bet kartu ir lauktai..ir apie apie koki cia maskavima nusisneki??zinoma kad gera ziureti i vaikus kai jie auga zaidzia kartu, bet ne tau tai suprasti ir ne tau aiskinti, nes nezinai to jausmo, kai auga du vaikai.. tongue.gif
Atsakyti