QUOTE(teplė @ 2012 01 30, 00:49)
iš dalies pritariu. nors pati esu pametinukė, nuoskaudos dėl to neturiu. yra žinoma, kai vaikai gimsta vienas iškart po kito, išryškėja didelė konkurencija, ypač tarp vienodos lyties vaikų. vyresnėlis jaučia spaudimą bijodamas, kad jaunėlis gali aplenkti. man baisiausia, kai mamos susiplanuoja pametinukus ir pirmagimį IŠGRŪDA į lopšelį. taip suprantamas tas "vaikams gera augti kartu"

mažulis pirmagimis yra nuskriaudžiamas, dėmesio gauna mažiau, trumpiau nešiojamas ant rankų ir t.t. man priimtiniausi 2-4 metai tarp vaikų. kažkada svajojau apie pametinukus, vėliau teko augint 2 metų skirtumu, tai dabar matau, kad tas skirtumas gali būti ir didesnis, bet ne per daug...
Visi vaikai yra skirtingi, taip pat kaip ir tevai

Todel sakyti, kad bus didele konkurencija tarp pametinuku, kad vyresnelis jauciasi blogiau ir t.t. yra klaidinga sakyti. Viskas priklauso nuo to, kaip tevai vaikus priziures, aukles ir myles. Dar daug kas priklauso nuo paciu vaiku, ju charakteriu. Vienas gali buti jautresnis, labiau nesiojamas ant ranku ir t.t. Tada tokiam vaikui iseiti i darzeli taip anksti butu trauma, bet taip pat tokiam vaikui butu trauma ir gauti dovanu broliuka ar sesute. Kitas vaikas gali buti be galo energingas, nenusedintis, megstantis bendrauti, tai tokiam kaip tik geriau eiti i darzeli, o jam taip pat dziaugsmas ir dar vienas narys seimoje. (Cia pas mus taip. As ta bloga mama, kuri isgrudo savo pirmagime i darzeli, kai pati sedejau namie su jauneliu

Kazkaip jokiu blogu pokyciu nepajutau. Jokiu dukrytes oziu, jokiu asaru, nieko. Grizus is darzelio pirmiausia puola buciuoti broli, ir manes niekas neitikins, kad as bloga mama ir kad mano vaikai turi psichologines traumas

) Taip kad, jau rasiau anksciau, viskas priklauso nuo tevu ir pirmo vaiko. Is kitos puses, kai kada gali planuoti ka nori, o jei likimas dave dar viena vaika pametinuka, tai ir dziaugiesi juo