Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas antram vaikui?

QUOTE(salunja @ 2012 01 26, 00:04)
teisingai...tarp manes ir seses 10,5 metu skirtumas.taip,as ja mylejau,tampiausiu,kol galop man jos neuzkrove visai.i darzeli vesti-vyresnele,po darzelio pabuti-vyresnele,serga vaikas-paprasciau vyresnele neleisti i mokykla,nei paciai i darba neiti... doh.gif taigi faktiskai as ja ir uzauginau,mama buvo tik sponsorius,ir tai ne pats geriausias g.gif o baigesi tuom,kad mama paliko sese man ir isdume i Uk,nes sedejo cia prasiskolinusi blink.gif zodziu taip as,visai nevalingai,tapau mama nuo 11 metu lotuliukas.gif

blink.gif
Atsakyti
aplinkoj nemaža pametinukų ir dideliu skirtumu gimusių... pastebėjau tik vieną... viskas priklauso nuo tėvų santykių tiek su vaikais, tiek tarpusavyje... jei vaikai gauna pakankamai dėmesio abu tai ir tarpusavyje sutaria gerai, jei negauna ar vienas kuris daugiau - nesutaria...

nesupratau kodėl buvo taip karštai sureaguota į l'eau postą... jame tikrai teisybė... tikrai didelė dauguma taip aiškina pametinukų gimdymą...
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 20, 12:19)
...aš buvau pametinukė ir to mano vaikai nepatirs.

drinks_cheers.gif apie vaiku bendravima sprendziame pagal tai, kaip augome patys. Tarp manes ir brolio yra 3m. skirtumas. Mano nuomone - pats geriausias. Esame geriausi draugai nuo paauglystes, nors daznai butent paauglyste yra tarpusavio santykiu isbandymo metas.. ax.gif pametinuku niekada nenorejau - nenoriu tos meiles ir rupescio, kuriuos dabar visus skiriu vienam dalinti dviem.. Vistiek daugiau supavimo, mylavimo vaikui tenka tada, kai yra vienas mazylis..
Didelio metu skirtumo taip pat nenoriu. Nesmagu butu girdeti, kai uzaugusi dukte pasakos, jog -iolikos metu dirbo aukle jaunesniam broliui/sesei..
Aisku, didziausia atsakomybe vistiek tenka tevams. Bet galvoti reikia ne apie tai, kaip mums smagu bus, bet apie busimus vaiku tarpusavio santykius.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vigai @ 2012 01 26, 11:37)
Iš tiesų kol maži tai dvigubas džiaugsmas,  o po 10 metų bus dviguba paauglystė... schmoll.gif Užjaučiu.

uzjausti tikrai nereikia lotuliukas.gif
tam ir esame mes, tevai, kad uzaugintume,isaukletume vaikus, ir ne tik paauglyste yra sunki, uzauginti vaika tai didelis ir atsakingas darbas, ir nepriklauso nuo to kiek vaiku turesi, viena du ar tris..tiek mazu, tiek siek tiek paaugusiu, tiek paaugliu juo reikia rupintis.
tai pagal jusu pasisakyma taip iseina, kad uztenka vieno vaiko, nes jus nesugebetumet paauglystes metu su keliais vaikais bendrauti, ju suprasti ir pan. g.gif
Atsakyti
Oooo, as apie 2 vaika net pagalvot bijau, su vienu nesusitvarkau... gal po 5 metu pagalvosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 01 16, 00:25)
taip 'argumentuoti' labai dažna tėvų klaida, nes jie mažiausiai žino kas vaikams smagiausia ir kokie jų poreikiai bei interesai. be to toks mąstymas parodo kodėl tai yra didelė klaida - tėvai galvoja ne apie vaikus atskirai, o kone kaip vieną vienetą - jiems mat visur kartu, primetami interesai ir poreikiai o ir dėmesys kaip vienam vienetui. be to mažiausiai galvojama apie vaikus, labiau apie save nes juk patogiau auginti 'iš karto', jei lytis ta pati jaunesniam bus atiduodami vyresnio daiktai, bandoma įkišti į tuos pačius būrelius ir pan,, kad tik tėvams būtų patogiau. iš tiesų tai kuo daugiau skaitau pametinukų tėvų pasisakymų, tuo labiau įsitikinu kad mano sprendimas vaikus planuoti bent trejų metų skirtumu yra labai teisingas, nors pradžioje ir buvo paremtas tik mano patirtimi ir stebėjimu šeimų auginančių pametinukus smile.gif o kas teigia kad tokia nuomonė neteisinga matyt nėra įsitikinę savo pozicijos tvirtumu antraip nereikėtų gintis aiškinant kad maniškė neteisinga ar 'nesutinku' biggrin.gif

iš dalies pritariu. nors pati esu pametinukė, nuoskaudos dėl to neturiu. yra žinoma, kai vaikai gimsta vienas iškart po kito, išryškėja didelė konkurencija, ypač tarp vienodos lyties vaikų. vyresnėlis jaučia spaudimą bijodamas, kad jaunėlis gali aplenkti. man baisiausia, kai mamos susiplanuoja pametinukus ir pirmagimį IŠGRŪDA į lopšelį. taip suprantamas tas "vaikams gera augti kartu" doh.gif mažulis pirmagimis yra nuskriaudžiamas, dėmesio gauna mažiau, trumpiau nešiojamas ant rankų ir t.t. man priimtiniausi 2-4 metai tarp vaikų. kažkada svajojau apie pametinukus, vėliau teko augint 2 metų skirtumu, tai dabar matau, kad tas skirtumas gali būti ir didesnis, bet ne per daug...
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 01 30, 00:49)
iš dalies pritariu. nors pati esu pametinukė, nuoskaudos dėl to neturiu. yra žinoma, kai vaikai gimsta vienas iškart po kito, išryškėja didelė konkurencija, ypač tarp vienodos lyties vaikų. vyresnėlis jaučia spaudimą bijodamas, kad jaunėlis gali aplenkti. man baisiausia, kai mamos susiplanuoja pametinukus ir pirmagimį IŠGRŪDA į lopšelį. taip suprantamas tas "vaikams gera augti kartu" doh.gif mažulis pirmagimis yra nuskriaudžiamas, dėmesio gauna mažiau, trumpiau nešiojamas ant rankų ir t.t. man priimtiniausi 2-4 metai tarp vaikų. kažkada svajojau apie pametinukus, vėliau teko augint 2 metų skirtumu, tai dabar matau, kad tas skirtumas gali būti ir didesnis, bet ne per daug...

Visi vaikai yra skirtingi, taip pat kaip ir tevai 4u.gif Todel sakyti, kad bus didele konkurencija tarp pametinuku, kad vyresnelis jauciasi blogiau ir t.t. yra klaidinga sakyti. Viskas priklauso nuo to, kaip tevai vaikus priziures, aukles ir myles. Dar daug kas priklauso nuo paciu vaiku, ju charakteriu. Vienas gali buti jautresnis, labiau nesiojamas ant ranku ir t.t. Tada tokiam vaikui iseiti i darzeli taip anksti butu trauma, bet taip pat tokiam vaikui butu trauma ir gauti dovanu broliuka ar sesute. Kitas vaikas gali buti be galo energingas, nenusedintis, megstantis bendrauti, tai tokiam kaip tik geriau eiti i darzeli, o jam taip pat dziaugsmas ir dar vienas narys seimoje. (Cia pas mus taip. As ta bloga mama, kuri isgrudo savo pirmagime i darzeli, kai pati sedejau namie su jauneliu bigsmile.gif Kazkaip jokiu blogu pokyciu nepajutau. Jokiu dukrytes oziu, jokiu asaru, nieko. Grizus is darzelio pirmiausia puola buciuoti broli, ir manes niekas neitikins, kad as bloga mama ir kad mano vaikai turi psichologines traumas lotuliukas.gif ) Taip kad, jau rasiau anksciau, viskas priklauso nuo tevu ir pirmo vaiko. Is kitos puses, kai kada gali planuoti ka nori, o jei likimas dave dar viena vaika pametinuka, tai ir dziaugiesi juo biggrin.gif
Atsakyti
Kada jauti,kad esi pasiruosi vel lauktis,vel keltis naktimis... Kada esi pasiruosusi buti dvieju vaikuciu mama. Cia kalbu,jei vaikuciai planuojami. Tarp musu dukryciu 3.5m skirtumas. Kazkada su vyru pasijuokem,kad ne per didelis musu akimis,bet ir praeje laiko nuo pirmojo gimdymo... Taip ir nutiko. Mums tai kaip tik. Nes vyresnele iki 3m be manes visai niekur,miegojo tik su arba salia manes,buvo sunku,nes ji rankinuke,taciau vaikas ir suaugo suejus 3m, ir jai norejosi kitokios veiklos nei buti su mama,o cia nestumas kaskaip visa sudeliojo i vietas,kad ji persikele i savo kambari... Db dziugu,nes antroji dukryte daug judresne,tad vyresnele ja pagainioja,pazaidzia,pavezioja vezimu,tad kiek lengviau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 01 31, 21:20)
Kada jauti,kad esi pasiruosi vel lauktis,vel keltis naktimis... Kada esi pasiruosusi buti dvieju vaikuciu mama. Cia kalbu,jei vaikuciai planuojami. Tarp musu dukryciu 3.5m skirtumas. Kazkada su vyru pasijuokem,kad ne per didelis musu akimis,bet ir praeje laiko nuo pirmojo gimdymo... Taip ir nutiko. Mums tai kaip tik. Nes vyresnele iki 3m be manes visai niekur,miegojo tik su arba salia manes,buvo sunku,nes ji rankinuke,taciau vaikas ir suaugo suejus 3m, ir jai norejosi kitokios veiklos nei buti su mama,o cia nestumas kaskaip visa sudeliojo i vietas,kad ji persikele i savo kambari... Db dziugu,nes antroji dukryte daug judresne,tad vyresnele ja pagainioja,pazaidzia,pavezioja vezimu,tad kiek lengviau smile.gif

Va, butent ta ir turiu galvoje, kad labai daug kas priklauso ir nuo pirmagimio vaiko. Juk tikrai mama nepersiples i dvi dalis, jei pirmagimis labai prisirises prie mamos. Paskui ir gaunasi, kad vienas vaikas jauciasi atstumtas ir t.t. Nezinau, ka buciau dariusi, jei mano pirmagime butu buvusi tokia, jei butu miegojusi su manimi vienoje lovoje, jei buciau vis dar maitinusi pati ja. Tikriausiai kalbeciau visiskai kitaip, sakyciau, tik nebandykit tureti pametinuku biggrin.gif Bet pas mus viskas buvo taip paprasta, nes pirmagime jau nuo 2men miegojo savo kambaryje, nuo 4men pradejau maitinti misinuku ir siaip nebuvo rankinukas. Labiausiai mego viena tyrineti pasauli guledama ant grindu. Todel gal ir as sneku is savo pozicijos, kad man asmeniskai pakolkas pametinukus auginti vienas malonumas. Jokiu pykciu, jokiu pavydu ir meiles visiems vienodai uztenka wub.gif
Todel tikriausiai taisykles jokios nebus, kada geriausias laikas antram vaikui. Kada mama pasiruosusi ir jaucia, kad jau laikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2012 02 01, 11:14)
Todel tikriausiai taisykles jokios nebus, kada geriausias laikas antram vaikui. Kada mama pasiruosusi ir jaucia, kad jau laikas  4u.gif

drinks_cheers.gif kiekviena jauciam,kada jau esam pasiruosusios,na o jei nutinka,kad vaikutis pasibeldzia anksciau,vis tiek rasim iseiti smile.gif
Atsakyti
na jei norisi vienu ipsu užauginti vaikus,tai geras amžius tarp jų du metai manau. jei noris pailsėti,su pertraukom,tai manau ne didesnis 5 g.gif
Atsakyti
2-3 metai pats tas smile.gif
Atsakyti