Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė shipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Lucero @ 2012 01 18, 11:45)
tikrai tu ne flegma, bet kai truksta tiroksino as tai bunu tikra flegma, kai jo truksta ir mastau letai ir darau letai, o geriant tiroksina kaip viskas pagreitejo kad buvau nustebinta blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o tiroksino tau tikrai truksta, 7 nera gerai  schmoll.gif  schmoll.gif

Aciu Tau smile.gif Bandau atminty atkapstyti, kada cia man galejo sutrikt visas tas reikalas... Mokykloj gan leta buvau (ne protiskai, fiziskai tik, aciu Dievuliui), pradinej mokykloj tik ritmine gimnastika lankiau, labai man patiko, bet paskui susirgau, gulejau ilgai lovoj ir po to visos mano sportines veiklos baigesi... Skaiciau, kad tie autoantikunai daznai pradeda gamintis po virusines infekcijos, tai mazu tada? O paskutinius kokius 6-8metus tai tikrai aptingus ir pavargus vis esu. Gal nepastebejau taip ryskiai to, nes mama panasaus temperamento - greitai issenkanti, tai atrode, norma smile.gif Bet pasirodo, dabar, kai man istyre, tai ir mama prisimine, kad jai paauglystej buvo kazka su skydliauke nustate, bet jinai niekad nesigyde (gal tas imuninis atsakas nusilpo, ar ka? nes mudvi su sese sekmingai isnesiojo, gimem normalaus svorio, sveikos). Labai noreciau, kad ir jinai issitirtu, gal ir sese, nes jos abi tokios anemikes, mama visad su savo hemoglobino kritimais kovoja, su skrandziu problemos ir t.t. Gal tiroksina pradejus gert lengviau butu ta gelezi organizme issaugot?

O del saves, tai as labai noriu susistyguot tuos hormonus. Praejusia vasara jau ir del lytiniu buvau tirta, nes, kaip sakiau, ciklas visad bludija nuo bele kokio stresiuko, bet ten viskas normoj buvo. Plius tas vangumas erzina, o birzeli labai sunkus egzas laukia, bijau jau dabar, nes susikaupt man labai sunku. Prisiverciu valios pastangom skaityt, bet praeina kelios minutes ir jau varnas gaudau... Ir tas svoris nervina - jau kelintas menuo ir sportuot einu rimtai, ir maista prisiziuriu (tiesa, vakar jau nusispjoviau ir prisipirkau saldumynu - tiesiog ziauriai uzsimaniau, gal rimtai kokia depresija?), bet nejuda ne is vietos siemet...

A, ir dar kas man svarbaus - ar cia man vienai taip, kad regis, visi zmones kaip zmones, dirba dienom, naktim miega, o man atvirksciai norisi? Geriausiai susikaupiu vakare, nakti, kai jau neber kur detis, o dienom visai nieko rimto nesinori imtis?

Kaip sakiau, negaliu nesvajot, kaip gera bus gyvent, kai susinormalizuos tiroksinas - gal ir svoris susitvarkys, nagai taip nebeluzines, virskinimas pagreites, demesys lengviau koncentruosis, nuotaika pageres, daugiau energijos bus, pradesiu dienas mylet... Ech... Laukiu penktadienio, kai pas gydytoja eisiu smile.gif Gal iskart pas endo pasius smile.gif O gal mergaites, galit patart, kur Vilniuj pas privatu endokrinologa galima patekt? Mastau visus kelius, kad tik greiciau...
Atsakyti
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 18, 14:09)
Skaiciau, kad tie autoantikunai daznai pradeda gamintis po virusines infekcijos, tai mazu tada?
ir mama prisimine, kad jai paauglystej buvo kazka su skydliauke nustate, bet jinai niekad nesigyde (gal tas imuninis atsakas nusilpo, ar ka? nes mudvi su sese sekmingai isnesiojo, gimem normalaus svorio, sveikos). Labai noreciau, kad ir jinai issitirtu, gal ir sese, nes jos abi tokios anemikes,

nes susikaupt man labai sunku. Prisiverciu valios pastangom skaityt, bet praeina kelios minutes ir jau varnas gaudau... Ir tas svoris nervina - jau kelintas menuo ir sportuot einu rimtai, ir maista prisiziuriu (tiesa, vakar jau nusispjoviau ir prisipirkau saldumynu - tiesiog ziauriai uzsimaniau, gal rimtai kokia depresija?), bet nejuda ne is vietos siemet...

4u.gif Nu as susirgau butent po tokios virusines buvo umus bronchitas gerkle, ir po to daresi keisti dalykai(ir tas bronchitas umus buvo 4 men), nervai pakriko dar beto ,tai kazkaip surado netiketai kad skydliauke smile.gif
o mamai mano hipertiroze yra g.gif o man hipo.......... g.gif
Su svoriu ir as vargstu doh.gif doh.gif ir dievinu saldumynus cool.gif
susikaupti sunku. diena neina mokytis beveik, o nakti eina geriau. nu visai kaip tau lotuliukas.gif naktines. o kiek tau metu ? 4u.gif

kaip taves gali nesiusti pas endo su 7 tth ??? man kai surado buvo 8 bet gydytoja taip persigando kad liepe tuoj pat dave tel skambintis pas endo ir lekti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 18 sausio 2012 - 13:30
4u.gif , dbr kapstaus po atminti kaip mano liga prasidejo g.gif Bet nepamenu... doh.gif
Kotryna7, na tth tikrai per aukstas, ir sutikciau su nuomone, kad tiroksino tau jau reikia, ir tikiuo, kad jei jis susinormalizuotu isnyktu dauguma aprasytu tavo nusiskundimu smile.gif
O man kai pirma karta tyrimus dare, tiksliai dbr labai nepamenu, bet TTH kazkas apie 5 buvo, ir jau tada man paskyre tiroksina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelda: 18 sausio 2012 - 13:49
QUOTE(Gelda @ 2012 01 18, 14:33)
4u.gif , dbr kapstaus po atminti kaip mano loga prasidejo g.gif Bet nepamenu... doh.gif
Kotryna7, na tth tikrai per aukstas, ir sutikciau su nuomone, kad tiroksino tau jau reikia, ir tikiuo, kad jei jis susinormalizuotu isnyktu dauguma aprasytu tavo nusiskundimu smile.gif
O man kai pirma karta tyrimus dare, tiksliai dbr labai nepamenu, bet TTH kazkas apie 5 buvo, ir jau tada man paskyre tiroksina g.gif

man toks fainas tavo avataras, pakelia nuotaika wub.gif o kiek tu dabar nestumo metu geri? ar gerai jautiesi?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 01 18, 14:36)
man toks fainas tavo avataras, pakelia nuotaika  wub.gif o kiek tu dabar nestumo metu geri? ar gerai jautiesi?

Smagu, kad pakelia nuotaika, man ir pakelia wub.gif
Paliko ta pacia doze, 50mg\d, nes sake teplu i visus remus, na ir pakartotina tyrima liepe pasidaryt po triju men ax.gif O jauciuosi gerai, realiai man niekad (thpu thpu thpu) nebuvo labai dideliu simptomu rodanciu, kad turiu hipofunkcija, na ir dabar ju neatsirado, tikiuosi ir neatsiras bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelda: 18 sausio 2012 - 13:49
QUOTE(Lucero @ 2012 01 18, 14:17)
4u.gif  Nu as susirgau butent po tokios virusines buvo umus bronchitas gerkle, ir po to daresi keisti dalykai(ir tas bronchitas umus buvo 4 men), nervai pakriko dar beto ,tai kazkaip surado netiketai kad skydliauke smile.gif
o mamai mano  hipertiroze yra  g.gif  o man hipo.......... g.gif
Su svoriu ir as vargstu doh.gif  doh.gif ir dievinu saldumynus cool.gif
susikaupti sunku. diena neina mokytis beveik, o nakti eina geriau. nu visai kaip tau  lotuliukas.gif  naktines. o kiek tau metu ? 4u.gif

kaip taves gali nesiusti pas endo su 7 tth ??? man kai surado buvo 8 bet gydytoja taip persigando kad liepe tuoj pat dave tel skambintis pas endo ir lekti  doh.gif

Mane tai sius, butinai, tik tiek, kad mano seimos daktare (Seskines poliklinikoj) sake, kad ju turimi endokrinologai priprate prie babulenciju, tai patare geriau Santariskese eit... Tai ten tik kovo menesiui uzsiregint pavyko sad.gif O as noriu kuo greiciau... Tai bandysiu penktadieni klaust seimos daktares ar tikrai jau ten taip blogai tuose seskuose... Gal zinot, kur greiciau, bet uz padoria kaina?

Beje, mergaites, man klausimas iskilo - kai seimos gydytoja siunte, tai uz atpo ir tth suplot teko apie 50-60lt. Ar cia ir diagnoze nustacius tiek moket reikes? Nes skaiciau kazkur, kad zmones ir kas pusantro menesio eina tirtis, gi nubankrutuot galima... Ir dar - kai jau israso tiroksina, tai kuriam laikui ten receptas? kas kiek laiko reikia eit pratesinet? ar tik endo pratesia ar gali ir seimos gyd?

Man 24metai, paskutinis kursas, vasara vestuves ketinam svest, tai zoooodziu... tikrai nenoriu tempt ilgai viso sito titravimo proceso...
Atsakyti
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 18, 14:53)

Beje, mergaites, man klausimas iskilo - kai seimos gydytoja siunte, tai uz atpo ir tth suplot teko apie 50-60lt. Ar cia ir diagnoze nustacius tiek moket reikes? Nes skaiciau kazkur, kad zmones ir kas pusantro menesio eina tirtis, gi nubankrutuot galima... Ir dar - kai jau israso tiroksina, tai kuriam laikui ten receptas? kas kiek laiko reikia eit pratesinet? ar tik endo pratesia ar gali ir seimos gyd?

na man ir visada reikejo uz tyrimus tuos moketi, tik tiek kad tirtis reikedavo kas puse metu smile.gif vaistu israsyti gali 3men gydimo kursui, pratesti recepta gali ir seimos gyditoja smile.gif Nors is tikruju, tai as tiroksina perku be recepto, nes mano vaistu pasas pasilikes pas tevus kitam mieste ir pamirstu as ji pasiimti doh.gif
Atsakyti

Man 24metai, paskutinis kursas, vasara vestuves ketinam svest, tai zoooodziu... tikrai nenoriu tempt ilgai viso sito titravimo proceso...

man tiek pat drinks_cheers.gif man dabar kas pusmeti Kul padaro nemokamai mirksiukas.gif bet man nebedaro visu, tik tth... karta i metus priklauso nemokamas tth mums is tikro smile.gif o tiroksina kompensuoja, uztenka keliems men tada seimos gydytoja vel paraso smile.gif i kompen.vaistu.knygele.

o man dabar sesija, tai mirtis alyvose jau , baigiu nusibaigt doh.gif ryt einu priduot krauja tyrimams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 18 sausio 2012 - 14:06
Lucero - man irgi sesija... bet taip negaliu prisiverst mokytis... nezinau, ar cia skydliauke kaltint, ar valios trukuma... bele ka kito noriu veikt, tik nesimokyt...
Atsakyti
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 18, 16:07)
Lucero - man irgi sesija... bet taip negaliu prisiverst mokytis... nezinau, ar cia skydliauke kaltint, ar valios trukuma... bele ka kito noriu veikt, tik nesimokyt...

man irgi tas pats verysad.gif man matai tik lapkriti padidino doze tai gal dar nera tas tth pakankamas, nezinau jau verkt noris man , tokia pavargus. tau tai tikrai nuo tth, man kai cia 6 tth buvo isvis vos kojas pavilkau iskart padidino doze
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 18 sausio 2012 - 15:14
  Gal zinot, kur greiciau, bet uz padoria kaina?

Laba visoms,

Mano TTH kaip buvo normos ribose taip ir liko, tik ATPO virsija, bet simptomus tikrai tiroksinas padejo nuslopinti , tik va su svoriu neiseina kovot niekaip... schmoll.gif

Gali i Kardiolita pabandyt , cia prie Rygos g-ves sankryzos privati poliklinika/ligonine - ju pulapyje paziurek, specialias programas Endo turi (konsultacija + kraujo tyrimai + kaklo eshoskopija) - nepamenu kainos o dabar i darba lekti laikas - as ten pas gyd. A. Abraitiene lankausi. thumbup.gif

Tiroksina be recepto gali isigyti, man pirma karta rase 3 -im menesiam, o sikart pati nusipirkau pusmeciui, nes ne LT gyvenu.

Atsakyti
Aisku, aciu uz info 4u.gif
Pincetas.lt turi net gydytoju reitingavimo sistema biggrin.gif geras, visai patogu, tik klausimas, kiek objektyvu smile.gif
Atsakyti