Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė shipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(aura/v @ 2012 01 19, 13:19)

Sita ir as zinau,kad po tiroksino gerimo,bent pora valandu reikia palaukt,kad galima butu kavos gerti.

O man cia naujiena - pati pirma kavos puodeli isgeriu gal apie valanda po tiroksino, o kita per pietus - daugiau ne schmoll.gif Geriu gan nestipria, visada su pienu , arbatos labai nemegstu verysad.gif

Na, kolkas jokio salutinio poveikio nejauciu, jei pajusiu - teks svarstyt, labai jau man kavyte brangi, ypac po to kai pries metelius rukyti meciau ax.gif
Atsakyti
skaitineju skaitineju jusu pasisakymus ir pirma kart girdziu, kad tiroksinas yra kompensuojamas g.gif ., cia reik eiti pas seimos daktare kad ji israsytu, ar pas endokrinologa???? g.gif nes siaip tai jis nera brangus apie 15 lt, tai kiek mokat jei jis kompensuojamas????
ir gal gali kas paaiskinti kas per daiktas yra tirotoksikoze??????
Atsakyti
Seimos daktare israso i kompens vaistu knygele smile.gif moku 3.42 vietoj 9.98

Labas Kotryna, kaip savijauta, kaip egzas?? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 19 sausio 2012 - 16:25
4u.gif Labas.
Susibiesinau sian ziauriai... viena vertus, nuovargis jau ir normalus, zmogiskas, per makaule musa, o kita vertus, suzinojau, kad praejusi egza vel tik 5-ui islaikiau (reiktu dziaugtis, kad islaikiau, ar ne?..) Nezinantis nesupras, sakys, kad reikejo daugiau mokytis, ilgiau pasedet ir skaityt... Bet esme tame, kad paskutiniu metu sugebu gerai atlikti tik tas uzduotis, kur susikaupimo nereikia, demesio koncentruot ilgiau nei sakiniui kitam nebesigauna... nusoka mintis ir pradedu kazka kito veikt... Iki siol pateisindavau toki dalyka tuo, kad neidomus man sitie mokslai, kad nereikia mum taip giliai VISKO zinot... Bet dabar, kai zinau, jog yra priezastis, kad cia ne vien mano valios stoka, o yra ir fizinis paaiskinimas, taip gaila saves pasidare... Atrodo, reiktu dziaugtis, kad neturiu saves taip menkinti, kad cia tik valios trukumas ar siaip tingine esu, bet kartu pasidare gaila tu studiju metu... vis antra nuo galo tokia esu... sutinku, medicina tai ne karviu melzimas, yra ko galva pasukt, bet kita vertus - mokykloj sekes puikiai, o cia iskart kritau ir iki siol nebepakylu... (itariu, kad susirgau pirmam kurse, nes tada menesi gulejau su plauciu uzdegimu, ir per ji 10kg priaugau, kuriu iki siol negaliu nusipurtyt) Gaila tu metu ir prarastu galimybiu... Gaila saves, kad visus situos metus jauciaus nevykele... Tai va, su tokiom mintim visa egzamino laika ir kovojau, kad nepravirkciau vidury auditorijos... Gal kaip nors islaikysiu, bet jau tikrai daugiau nei 5 nebesitikiu sad.gif

Be to, dar drauge, kuriai papasakojau apie rodiklius savo, kai pamate, kad vel 5 tegavau, taip paguodzianciai pasake, kad saunuole, jog irgi ciut neapsizliumbiau - kaip kokiai atsilikelei visiskai... Viena vertus, paskui paaiskino, ka jinai turejo omeny - kad mokiaus tik nakti pries egza ir sugebejau islaikyt, bet kita vertus, tikrai nepatyres nesupras - buciau gi mokiusis visa savaite, jei eitu susikaupt! Va ir dabar asaros rieda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna7: 19 sausio 2012 - 16:42
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 19, 17:39)
buciau gi mokiusis visa savaite, jei eitu susikaupt! Va ir dabar asaros rieda...

verysad.gif verysad.gif laikykis!! puikiai tave suprantu, nes man tas pats... as pati ryskiai matau skirtuma mastymo gebejimuose su tth 1 ir su kokiu 6+... tai yra kai tiroksino man nebetruko buvo 1 tth tai eina sau kaip mokesi, desimtukai smile.gif tiesiog daug greiciau masciau, produktyviau. o kai pakilo tth tai galvoju galvoju, uzstringa, pamirstu, atmintis bloga, vat, tiesiog tokios tiroksino trukumo pasekmes su atmintimi ir greitumu. unsure.gif as vien is mokymosi sugebejimu pajuntu kad man jau truksta tiroksino, nes as pasikeiciu, kur visa diena mokydavaus o kur tik kelis lapus per diena teperskaitai. verysad.gif doh.gif
nenusimink, gi viskas isgydoma 4u.gif numusi ta tth ir bus OK thumbup.gif aisku dabar labai nelaiku tu suzinojai ant sesijos apie sita tth, tai isivaizduoju kaip tas musa per smegenis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 19 sausio 2012 - 16:54
QUOTE(AninaNina @ 2012 01 19, 11:31)
Juoda  4u.gif  man ten kofeina nesijaucia

Na juodoj arbatoj kofeino tikriausiai maziau,nei kavos pupelese,gal del to nesijaucia,bet nereiskia,kad jo nera 4u.gif Skaiciau,kad raudonoj arbatoj kofeino nera,reikes sitos ir pasiieskot parduotuvej ax.gif

QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 19, 15:39)
4u.gif  Labas.
Susibiesinau sian ziauriai...

console.gif neasarok 4u.gif ,tikek,kad viskas susitvarkys i gera,nepasiseke sikart-pasiseks kita karta 4u.gif
Atsakyti
dar siandien toki skelbima skaiciau greit, ten buvo parasyta kada patartina issitirt skydliauke -- kai kraujspudis, kai oda sausa, plaukai slenka ir t.t o gale parasyta -- kamuojant psichikoms ligoms
biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif
maciau apie kava snekejot, as asmeniskai visad buvau megeja labai stiprios kavos, arbatos praktiskai negerdavau, bet nepajutau jokiu blogumu nuo to g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 18, 23:27)
Matai, as teliko neziuriu, moksluos ir bevalej savo kaltej paskendus, tai nieko ir nezinau biggrin.gif idomu koki tais istatyma butu paskaityt, kaip ten kas priklauso... As niekuo nesiskundziau, prasiau seimos gydytojos tiesiog, kad profilaktiskai patikrint nusiustu. Tai jei be indikaciju, manau, gali but mokamas. Tuolab, kad ne endokrinologas siunte. Tikrai nemanau, kad mano geroji daktare, zinodama, kad pati be 5min gydytoja esu, butu naglai liepus sumoket... Jinai israsydama ta tyrimo lapuka perspejo, kad bus mokamas, as tada tik linktelejau, nes buvau tikrai isitikinus, kad nieko man cia nera, grynai save kaltinau del visu simptomu, kad einu tirtis tik tam, kad mamai po nosim galeciau taip bjauriai pamosikuot tuo lapu, kad be reikalo man ligas itarinejo... Deja... Pati zagtelejau... Tai del to vienkartinio tyrimo tai dzin, ne taip ir skaudejo sumoket, bet jei kas kelias sav. ar men. reiks po tiek ar dvigubai (nes tyre tik atpo ir tth, tiroksinu paciu tai dar ne) suplot, tai jau skaudes tikrai...

paskutini karta kada skambinau i ligoniu kasas, prase pasakyti miesta, poliklinika ir medika, kuris prase susimoketi uz tyrimus ir itariama diagnoze, lukterejau kelias minutes, matomai perziurejo kompa ir atsake, kad uz tyrimus moketi man nereikia
jau pradedama dometis rimtai del priemoku, nes pragyvenimas smunka, vis daugiau zmoniu skundziasi,

Papildyta:
QUOTE(aura/v @ 2012 01 19, 18:27)
Na juodoj arbatoj kofeino tikriausiai maziau,nei kavos pupelese,gal del to nesijaucia,bet nereiskia,kad jo nera 4u.gif Skaiciau,kad raudonoj arbatoj kofeino nera,reikes sitos ir pasiieskot parduotuvej ax.gif
console.gif neasarok 4u.gif ,tikek,kad viskas susitvarkys i gera,nepasiseke sikart-pasiseks kita karta 4u.gif

geriau raudona arbata, ji bent man, turejo raminanti poveiki, galima nakciai gerti,
pirkdavau gurmanu skyrelyje smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 19, 17:02)
skaitineju skaitineju jusu pasisakymus ir pirma kart girdziu, kad tiroksinas yra kompensuojamas g.gif ., cia reik eiti pas seimos daktare kad ji israsytu, ar pas endokrinologa???? g.gif nes siaip tai jis nera brangus apie 15 lt, tai kiek mokat jei jis kompensuojamas????
ir gal gali kas paaiskinti kas per daiktas yra tirotoksikoze??????

tirotoksikoze-suaktyvejusi skydliaukes veikla,
man patinka puslapis sorpo.lt, labai gerai visi skydlaiukes pakitimai aprasyti
moku uz dezute tiroksino 4, 76 lt
man pasalinta visa skydlaiuke, tyrimus atlieka endokrinologas, duoda israsa, o kompensuojama recepta israso seimos gyd
Atsakyti
Aš irgi buvau/esu kavos mėgėja blush2.gif dabar pradėjau gerti be kofeino, aišku kartais darbe vis dar išgeriu ir normalios su pienu kai nebuna kitokios biggrin.gif bet tada dažnai poto skauda galvą... doh.gif Mano dar ir kraujospudis pakiles, tai is vis reikia pamirsti kofeina unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 01 19, 22:15)
Aš irgi buvau/esu kavos mėgėja  blush2.gif dabar pradėjau gerti be kofeino, aišku kartais darbe vis dar išgeriu ir normalios su pienu kai nebuna kitokios  biggrin.gif  bet tada dažnai poto  skauda galvą... doh.gif Mano dar ir kraujospudis pakiles, tai is vis reikia pamirsti kofeina  unsure.gif

Mano kraujospudis kaip tik pakrites, tai po kavytes zymiai geriau jauciuosi smile.gif
Atsakyti

tirotoksikoze-suaktyvejusi skydliaukes veikla,
man patinka puslapis sorpo.lt, labai gerai visi skydlaiukes pakitimai aprasyti
moku uz dezute tiroksino 4, 76 lt
man pasalinta visa skydlaiuke, tyrimus atlieka endokrinologas, duoda israsa, o kompensuojama recepta israso seimos gyd
[/quote]
na pas mane irgi ji visa pasalinta, ir is jusu suzinojau, kad tiroksinas yra kompensuojamas., na reiks seimos daktarei skambintis ir paklausti.
o tie nemokami tyrimai, tai cia tik tas vienas yra daromas nemokamai, ar visi tie tris pagrindiniai skydliaukes????? g.gif
Atsakyti