Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(jurga29 @ 2012 01 24, 11:34)
Laba diena. Gundausi ir as kepti sita skanesta ir vyras vis padejuoja, kad viska kepu, o to niekaip neprisiruosiu  ax.gif , pasakykit jus man ar labai sudetinga ji iskepti?

Jei aš iškepiau, vadinasi, visi gali biggrin.gif iš pirmo karto man geriau pavyko, nei antru bandymu, bet vis tiek labai skanu. Tiesiog laikaisi recepto ir žingsnelis po žingsnelio darai viską.
Atsakyti
Nu bandysiu gal savaitgali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga29 @ 2012 01 25, 17:18)
Nu bandysiu gal savaitgali  smile.gif

Lauksim rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena, ateinu su klausymais.

Mano simtalapis gavosi labai skani bulka biggrin.gif
Liko daug sviesto, tai speju del to ir gavosi bulka.

Dar turiu klausimu.
Na pvz kaip minkot? ta teshka jum ir toliau limpa prie ranku? ar vis tepat aliejum ar sviestu? tada kiek dar papildomai jum susinaudoja sviesto. Nes man man tai daug. puse stiklines dar suejo.
Tada bandziau su miltais. Tai irgi nemazai suejo (i teshla 450g miltu ir dar minkant suejo 100g).

minkiau ~45min su 2 pertraukom po keleta minuciu (teko maziuka isirekusi ramint)

kildinosi ir kociojosi bent man atrodo puikiai, nes gavosi lakstai plonyciai vietomis paplysho. kad paplysho tai blogai?

tada atrodo pakankamai sutepiau sviestu, bet man liko turbut trecdalis sviesto. ispyliau ax.gif

Tada man gavosi bulka, tik vietomis gavosi tokie prasluoksniavimai kaip tikrame shimtalapyje.

Kodel taip gavosi? per mazai sviesto? laktai plysho? per mazai minkyta?

Jei mazai sviesto, o itariu kas tikraisuaii svieste bus esme. Tai kaip ishtept kad ten viskas gerai butu. Gal tada pabandyt dali sviesto netirpdyt o tarkuot ant lakstu g.gif Nes kur radus buvau filmuka tai atrodo as tiek pat pridejau to sviesto, tik ten vietomis gabalai buvo.

Bet kad ir gavosi bulka, bet buvo skani bulka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shnekorka: 30 sausio 2012 - 12:25
QUOTE(Shnekorka @ 2012 01 30, 13:24)

Dar turiu klausimu.
Na pvz kaip minkot? ta teshka jum ir toliau limpa prie ranku? ar vis tepat aliejum ar sviestu? tada kiek dar papildomai jum susinaudoja sviesto. Nes man man tai daug. puse stiklines dar suejo.
Tada bandziau su miltais. Tai irgi nemazai suejo (i teshla 450g miltu ir dar minkant suejo 100g).
minkont reika pasitepti rankas, jei tesla per skista dadeti miltu jei per kieta ipilti truputeli pieno, bet pagal recepta turetu gautis gerai g.gif
minkiau ~45min su 2 pertraukom po keleta minuciu (teko maziuka isirekusi ramint)
man uztenka apie15min.
kildinosi ir kociojosi bent man atrodo puikiai, nes gavosi lakstai plonyciai vietomis paplysho. kad paplysho tai blogai?
kartais plista kartais ne biggrin.gif na jei persistengi su tampimu biggrin.gif
tada atrodo pakankamai sutepiau sviestu, bet man liko turbut trecdalis sviesto. ispyliau ax.gif
as dedu maziau sviesto apie 400gr.
Tada man gavosi bulka, tik vietomis gavosi tokie prasluoksniavimai kaip tikrame shimtalapyje.
nevienodai istampyta tesla g.gif , nemacius sunku pasakyti g.gif
Kodel taip gavosi? per mazai sviesto? laktai plysho? per mazai minkyta?
gal kiek macijau rolleyes.gif

Atsakyti
pasta222. Speju kad kalciausias yra sviestas. Truko man jo. Na dabar kepsiu valentino dienai izureisu kaip gausis.
Atsakyti
QUOTE(Shnekorka @ 2012 01 31, 01:07)
pasta222. Speju kad kalciausias yra sviestas. Truko man jo. Na dabar kepsiu valentino dienai izureisu kaip gausis.

turi kepti, burbuluioti svieste rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos visos šimtalapių kepėjos ir bandytojos. Jau 3 kartus kepiau šimtalapį, pagal cipciuko receptą. Ir kuo toliau tuo geresnis gaunasi. Tik gaila kad net nespėju nufotografuot, per skaniai atrodo tongue.gif . Aš minkydama tešlą rankas visada tepu aliejumi, tada nesusinaudoja daug sviesto.Sviesto dedu truputį mažiau nei recepte, nes man per riebus gaunasi. Bet šimtalapis gaunasi vistiek drėgnas, bet ne per šlapias, ir karamelės sluoksnis susidaro.
Nebijokite, bandykite, kepkite ir tikrai pavyks. Aš keletą metų vis pasvajodavau apie šio skanėsto kepimą namuose, ir pagaliau išbandžiau per Kalėdas, po to dar kepiau 2 k., ir dar kepsiu ir kepsiu.

Ačiū jums už puikius patarimus.
Atsakyti
na mergickos smile.gif uzsiminkiau PIRMAJI gyvenime simtalapi bigsmile.gif viskas vyko labai sklandziai,tesla gavosi,kaip silkine,atitiko gramas i grama visu produktu pagal Cypciuka smile.gif dabar laukiu,kol pakils,laikykite savo graziasias spygas,kad gautusi pirmas blynas lotuliukas.gif
Atsakyti
jau kepa biggrin.gif ziuresim,kokia bulka gausis lotuliukas.gif ale,kaip visa trioba skaniai kvepia,net seile varva rolleyes.gif
idomiai man gavosi su tampymu,kocelo visiskai nenaudojau,o tampiau "ore"kaip pica kad tamposi lotuliukas.gif svelniai paplojau tarp delnu,ir pradedi sukti aplinkui,o ji vis tyso,tyso laugh.gif
kaip irmam kartui,esu patenkinta "tampymu"ziuresim koks bus 2 kartas(o,jis tikrai bus thumbup.gif )
Atsakyti
Mes nesenai kepėm su draugėm, labai skanus. wub.gif Bet mes nedėjome razinų, nes aš jų labai nemėgstu. Ir man tik gadintu patį skonį. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2012 02 02, 18:52)
jau kepa biggrin.gif ziuresim,kokia bulka gausis lotuliukas.gif  ale,kaip visa trioba skaniai kvepia,net seile varva rolleyes.gif
idomiai man gavosi su tampymu,kocelo visiskai nenaudojau,o tampiau "ore"kaip pica kad tamposi lotuliukas.gif svelniai paplojau tarp delnu,ir pradedi sukti aplinkui,o ji vis tyso,tyso laugh.gif
kaip irmam kartui,esu patenkinta "tampymu"ziuresim koks bus 2 kartas(o,jis tikrai bus thumbup.gif )

Kur nuotraukos? bigsmile.gif

Šiandien jau antrą kart kepėm šimtalapį, iškeptas, vėsta thumbup.gif
Atsakyti