Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Coccinela @ 2012 02 19, 22:01)
bet kaip taip, jei visus miltus sudėjus tikrai pieno/kiaušinių neužtenka minkštai tešlai? kitą kartą tiesiai tešlon bandysiu sviesto dar įpilt  g.gif ir nedėsiu visų miltų iš karto  unsure.gif

Aš tikrai nesu didelė specė, bet kažkaip mieliniuose kepiniuose tai neskubu iškart visų miltų sudėti, jų gi visada galima įdėti daugiau, jei reikia, o atgal neišimsi. Gi ir kiaušinis vieną kartą mažesnis, kitą kartą didesnis gali būti, tai žiūrėk kokį kartą ir bus miltų per daug, kitą - per mažai. Ir reikia neperkildinti, va kai aš kepuosi tokią duonelę, tai ten kai leidi išsprogti tešlai, tai kaip guma paskui būna lotuliukas.gif sunku net iškočioti. O, kai šimtalapį gaminau tiesiog rankose "lydosi" ir pati tempiasi gražiai.
Atsakyti
Na tai jo, aš irgi niekad nededu miltų visų iš karto, dažniausiai jų nė nesveriu ir dedu iš akies, bet vakar nežinau kas sušvietė.
Užsiminkiau dabar vakare iš naujo (pagal receptą puikiai gavos, gal tik vieno šaukštu mažiau miltų dėjau), antras ir penktas blynai tragiškai tampės, plyšo unsure.gif nepasakyčiau, kad tešla "lydėsi" rankose, bet gal tikrai perkilo? g.gif tačiau aš jų šiltai nelaikiau ir mygom iškilo, negi šaldytuve reik laikyt?

Dabar įkišau kept ir kiek jaudinuos, nes nežinau kada išimt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 20 vasario 2012 - 23:36
O tikrai del to kildinimo,ar siltai labai laikot ir kiek as apie valanda,gal per ilgai,bet pas mama kepiau,tai labai siltai,tikrai ne kambario temp.ir man pastoviai apdziuna,nors viena kart tepiau sviestu,kita karta aliejum,abu kart gausiai,bet vistiek apdziuvo bekilant. Poto labai sunkiai tamposi,kildant uzdengiu rankluostuku,kaip jus darot,patarkit:)
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 19, 21:21)
Coccinela, man išvis buvo mistika, nes pirmą kartą kepant viskas išėjo labai gerai pagal receptą, o antrą kartą tešla irgi išėjo baisiai kieta, bet labai plonai iškočiojau tada ir vyniotinį iškepiau biggrin.gif Iki šiol man neaišku, kodėl pirmą kartą viskas buvo gerai, o antrą ne - juk viską dariau taip pat  blink.gif


Man tas pats doh.gif verysad.gif
Pirmą kartą matyt lydėjo "naujoko sėkmė" unsure.gif doh.gif Pirmam psl. įdėjau savo pirmą ir tobulą šimtalapį, antras bandymas jau ne itin sklandus buvo...
Trečią kartą kepiau du šimtalapius mamos gimtadieniui - gaminant pirmą, miltų nedadėjau, gavosi lyg ir ideali tešla, bet vistiek plyšinėjo tampant, gaminant kitą - dėjau visus miltus, gavosi visiškas fiasko, jau net kočiojant tešla plyšo blink.gif

Šiandien vėl darėm, net jau ir miltus 405D nusipirkau, nes anksčiau dariau su paprastais turimais, ir vėl - visiškas fiasko unsure.gif verysad.gif Sumušiau tris kiaušinius, miltus iškart visus suverčiau, bet ne 500g, o 480g. Tešla gavosi kieta kaip akmuo, minkant vis pieno pyliau, kantriai minkiau, lyg ir nieko gavosi. bet tampėsi tai ką žinau doh.gif unsure.gif blink.gif išvis nesitampė, plyšinėjo, vistiek padariau... Tiesiog lakštą ant lakšto kočiojau, gal ir š... gausis, bet iš nevilties taip sukonstravau, dabar kyla, įkelsiu foto savo nesėkmės vėliau...
Atsakyti
Na va, rodausi, skonis tikrai geras - ne bulka, sluoksniai matosi, kad nėra ploni, bet rezultatas tikrai geras gavosi, pagal tai, kaip jis buvo "surėdytas" biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 02 23, 15:55)
Man tas pats  doh.gif  verysad.gif
Pirmą kartą matyt lydėjo "naujoko sėkmė"  unsure.gif  doh.gif  Pirmam psl. įdėjau savo pirmą ir tobulą šimtalapį, antras bandymas jau ne itin sklandus buvo...
Trečią kartą kepiau du šimtalapius mamos gimtadieniui - gaminant pirmą, miltų nedadėjau, gavosi lyg ir ideali tešla, bet vistiek plyšinėjo tampant, gaminant kitą - dėjau visus miltus, gavosi visiškas fiasko, jau net kočiojant tešla plyšo  blink.gif


Atrodytų lyg skaityčiau savo istoriją biggrin.gif pirmą kartą gavosi tobulas wub.gif dabar visi ir juokiasi, kad naujokams sekasi, nes sekantys kartai buvo panašesni į šimtalapio skonio bulką biggrin.gif ai svarbu skanu irnesakyk.gif o jūsiškis vakarykštis tai tikrai labai skaniai atrodo rolleyes.gif gundo mane vėl bandyt laimę doh.gif
Atsakyti
Drugeli, bet tas tavo pirmas tai tobuli lapeliai wub.gif paskutinis irgi ne ką prastesnis.

Aš pati sau tyliai mąstau, kad svabu šilta virtuvė ir šiltas stalas g.gif nes aš dirbai ne itin šiltai, gal dėl to ir tampės ne itin. Su kočėlu aš irgi pabandžiau padėtį pataisyt biggrin.gif ir man atrodo, kad nieko labai blogo tame, juk prancūzai croissaint irgi su kočėliais ruošia, o ten ir tešla mielinė, ir lapeliai kokie bigsmile.gif



Aš savojo nenufotografavau, nesigavo gražūs lapeliai, nors bulka irgi nepavadinčiau. Kitą kartą cukraus daugiau dėsiu, ir aguonų gal kiek daugiau dėčiau.
Bet man kas labiausiai nenusisekė, tai kad aš jį išėmiau iš orkaitės ir pastačiau per naktį, galvojau tas sviestas kur vidury sustinks ir ryte nukrapštysiu, o jis man susigėrė į pyragą doh.gif
Ar daugiau kepsiu nežinau, nes ši kartą gavos taip, kad pati vieną ir turėjau šimtalapį valgyt. 0,5kg sviesto doh.gif nevalgiau, išmečiau daugiau nei pusę schmoll.gif

Ak ir dar man šimtalapio galai neskanūs gavos, bet aš jų nei stipriai suveržiau vyniodama, nei kaip saugiai užlanksčiau. Kaip jūs darot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 24 vasario 2012 - 11:29
Moterys, juk simtalapis ir yra riebus ir saldus kepinys doh.gif tas sviestas ir turi susigerti i pyraga. Ir siaip, ji rekomenduojama antra diena valgyti, kada jis pabresta.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 24, 12:26)
Moterys, juk simtalapis ir yra riebus ir saldus kepinys  doh.gif tas sviestas ir turi susigerti i pyraga. Ir siaip, ji rekomenduojama antra diena valgyti, kada jis pabresta.


Oi mieloji, puikiai tą suprantu, man tas riebumas ir yra pats skanumas rolleyes.gif
Antros dienos mes nesulaukiam, pjaunam atvėsusį, nors šiandien kur kas skanesnis, nu bet kad niekai neiškenčiam neparagavę... blush2.gif
Atsakyti
nežinau, kai atsikandi ir jauti kaip iš būtent to kąsnio burnoj lyg išsisunktų sviesto upelis, atleiskit, tikrai neskanu ph34r.gif skanu buvo tik ten, kur karamelės daug buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 24, 15:08)
nežinau, kai atsikandi ir jauti kaip iš būtent to kąsnio burnoj lyg išsisunktų sviesto upelis, atleiskit, tikrai neskanu  ph34r.gif skanu buvo tik ten, kur karamelės daug buvo smile.gif

vadinasi nedakepei,ar buvo apacioje ruda plutele susidariusi?
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2012 02 24, 13:09)
vadinasi nedakepei,ar buvo apacioje ruda plutele susidariusi?

aš jį perkepiau gal net kiek. Kepiau mažiausiai 1,5val jei ne dvi, nes jį pridengus folija man nerudavo labai ir galvojau reik kept iki tas svietas kažkur dings blush2.gif paskiau jau žiūriu, kad karamelė perdegs, tai greit išjungiau ir ištraukiau.


Taip niekas ir nepasakėt, kaip standžiai vyniojat ir ar labai svarbu galus užkamšyt? 4u.gif
Atsakyti