Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Coccinela @ 2012 02 24, 15:12)
aš jį perkepiau gal net kiek. Kepiau mažiausiai 1,5val jei ne dvi, nes jį pridengus folija man nerudavo labai ir galvojau reik kept iki tas svietas kažkur dings  blush2.gif paskiau jau žiūriu, kad karamelė perdegs, tai greit išjungiau ir ištraukiau.
Taip niekas ir nepasakėt, kaip standžiai vyniojat ir ar labai svarbu galus užkamšyt?  4u.gif

paprastai susuku kaip vyniotini,nereikia jo spaust,suk taip ,kad neliktu tarpu ir viskas
o del krastu,tai pacius galiukus as siek tiek uzlenkiu
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 02 24, 09:17)
Na va, rodausi, skonis tikrai geras - ne bulka, sluoksniai matosi, kad nėra ploni, bet rezultatas tikrai geras gavosi, pagal tai, kaip jis buvo "surėdytas"  biggrin.gif

Nevyk dievo į medį, viskas čia gerai thumbup.gif
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 24, 11:27)

Bet man kas labiausiai nenusisekė, tai kad aš jį išėmiau iš orkaitės ir pastačiau per naktį, galvojau tas sviestas kur vidury sustinks ir ryte nukrapštysiu, o jis man susigėrė į pyragą doh.gif

Ak ir dar man šimtalapio galai neskanūs gavos, bet aš jų nei stipriai suveržiau vyniodama, nei kaip saugiai užlanksčiau. Kaip jūs darot?

Nu nepykit, bet toks jausmas, ad prieš kepant sunku perskaityt temą - sviestas turi susigerti,o jei jis jums sunkiasi - arba sviestui kažkas negerai (jei jau normaliai iškepęs buvo), arba tiesiog šis pyragas ne jums.

Pyrago galus sukišu kaip kojines kad suki į porą ax.gif

KItas dalykas: kiek esu sukepusi cukraus, rekomeduoju naudoti Optima linija - gerokai daugiau karamelizuojasi, gaunasi daug tišrtos karamelės aplink visą pyragą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2012 02 24, 14:09)
vadinasi nedakepei,ar buvo apacioje ruda plutele susidariusi?

Sutinku, buvo tada nedakeptas...
Atsakyti
pasiskaičiau apie rudas pluteles, pradėjo seilė tysti laugh.gif tikrai reikės eiti vėl kada bandyti laimę essen.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 02 24, 13:33)
Nu nepykit, bet toks jausmas, ad prieš kepant sunku perskaityt temą

taip, visų 6 temų neskaičiau ir nė negalvojau, bet bent porą vakarų paskaitinėjau, matyt, ne ten 4u.gif
Atsakyti
Gal galit del to kildinimo paaiskint, ar siltai labai laikot ir kiek? as apie valanda,gal per ilgai,bet pas mama kepiau,tai labai siltai,tikrai ne kambario temp.ir man pastoviai apdziuna,nors viena kart tepiau sviestu,kita karta aliejum,abu kart gausiai,bet vistiek apdziuvo bekilant. Poto labai sunkiai tamposi,kildant uzdengiu rankluostuku,kaip jus darot,patarkit:)
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 02 24, 17:02)
Gal galit  del to kildinimo paaiskint, ar siltai labai laikot ir kiek? as apie valanda,gal per ilgai,bet pas mama kepiau,tai labai siltai,tikrai ne kambario temp.ir man pastoviai apdziuna,nors viena kart tepiau sviestu,kita karta aliejum,abu kart gausiai,bet vistiek apdziuvo bekilant. Poto labai sunkiai tamposi,kildant uzdengiu rankluostuku,kaip jus darot,patarkit:)

Kažkuri, iš merginų, yra rašiusi, kad uždengia maistine plėvele. Ir aš ėmiau taip daryti - pasiteisino 100 % smile.gif!
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 24, 16:29)
taip, visų 6 temų neskaičiau ir nė negalvojau, bet bent porą vakarų paskaitinėjau, matyt, ne ten  4u.gif

Visų šešių ir nereikia, visiškai užtenka ir paskutinės, nes nuolat ateina verkiančių - jezau, išbėgo sviestas, ką dabar daryt? doh.gif doh.gif pakartot nesunku, bet kai tenka tai padaryt n+k kartų, po truputį ima darytis pikta. cool.gif o dėl paryškinto - be abejo, daug paprasčiau rast durnelių, kurios atsakys į visus klausimus, praktiškai vos ne įpareigotos kiekvienai nė negalvojusiai pult padėt.
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 02 24, 20:29)
Visų šešių ir nereikia, visiškai užtenka ir paskutinės, nes nuolat ateina verkiančių - jezau, išbėgo sviestas, ką dabar daryt?  doh.gif  doh.gif pakartot nesunku, bet kai tenka tai padaryt n+k kartų, po truputį ima darytis pikta.  cool.gif o dėl paryškinto - be abejo, daug paprasčiau rast durnelių, kurios atsakys į visus klausimus, praktiškai vos ne įpareigotos kiekvienai nė negalvojusiai pult padėt.

Visiškai sutinku su dangiuk
Atsakyti
doh.gif aš ne naujokė forume, kai kuriose temose ir po 6 metus sėdžiu, jei užkniso-tingiu, patyliu ir tiek. bet juk neatėjau čia akių draskydama ar priekaištaudama kažkam ??? ant galo, kam tema skirta, jei ne besimokančioms durnus klausimus uždavinėt? Taip ir reikėjo po temos antrašte užrašyt...

Temose, kur n+k klausimai kartojas merginos įdeda citatas iš senųjų temų ar pan.
Bet aš nebeklausiu nieko, nes nebežinau "ko negalima klaust" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 24, 22:37)
bet juk neatėjau čia akių draskydama ar priekaištaudama kažkam ???

ant galo, kam tema skirta, jei ne besimokančioms durnus klausimus uždavinėt?

Temose, kur n+k klausimai kartojas merginos įdeda citatas iš senųjų temų ar pan.

Ne, ne, jūsų frazė - ir nesiruošiu skaityt - turbūt mandagumo viršūnė? wub.gif

skirta tada, kai žmogus viską perskaitė, išsiaiškino ir vis tiek kažkas neaišku, o ne - ups, net nesiruošiu, bet va pakonsultuokit. Tortų temoje yra surinkta visa info, juos kept tik mokaus, stengiuos tik skaityt, kad idiotiškais klausimais 153 kartą neįkyrėčiau... o čia - net nesiruošiu.... tfu, sunervino, ir tiek....

Vien šioje temoje (speciailiai perverčiau) net kelis sykius yra kalbėta apie sviestą, jo kiekį, bet turbūt reikėtų MAN nepatingėt ir surinkt JUMS citatas?

Visada mielai ir pakomentuosiu, ir patarsiu, kiek suprantu, nu bet pasivarginkit bent paskutinę temą perskaityt...
Atsakyti
Skaičiau aš šitą temą ir anos pusę !! ir kai pradėjau kepti, man jau atrodė kad daugmaž aišku viskas.
O apie sviestą aš NEI VIENO klausimo neuždaviau, kur jūs klausimą matėt? doh.gif aš tik paklausiau kaip standžiai reik užvyniot ir kaip jūs galus užsandarinot. Šitą atsakėt, tikrai ačiū 4u.gif

Aš nerašiau "nesiruošiu skaityti", aš parašiau "neketinau skaityti visko". Kaip ten bebūtų, atvirai pasakiau, ne kad jus durnėm išvadinčiau. Gal pasiteisint kodėl negaliu visko perskaityt? Auginu 2 mažamečius viena, mokaus akivaizdiniam, ką tik po sesijos, praktika prasidėjo, pati po antibiotikų kursų, dabar mažiui skarlatina. O noras begalinis buvo pabandyt, ir minkiau kepiau iki pirmos nakties... tik man asmeniškai atrodo negerai gavos su tuo sviestu.
Ai, žodžiu, tik apsižliumbiau dabar ir tiek doh.gif
Atsakyti