Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Coccinela @ 2012 02 25, 12:57)
O apie sviestą aš NEI VIENO klausimo neuždaviau, kur jūs klausimą matėt?  doh.gif

Aš nerašiau "nesiruošiu skaityti", aš parašiau "neketinau skaityti visko". Kaip ten bebūtų, atvirai pasakiau, ne kad jus durnėm išvadinčiau.

Gal pasiteisint kodėl negaliu visko perskaityt? Auginu 2 mažamečius viena, mokaus akivaizdiniam, ką tik po sesijos, praktika prasidėjo, pati po antibiotikų kursų, dabar mažiui skarlatina. O noras begalinis buvo pabandyt, ir minkiau kepiau iki pirmos nakties... tik man asmeniškai atrodo negerai gavos su tuo sviestu.


O kiek tokių kaip jūs? su tais pačiais klausimais - bliam, vieną temą perskaičius tikrai atrastų pačios, nesunku, žinoma, atsakyt, bet kantrybė irgi turi ribas.

Už atvirumą ačiū, bet būti atvirai galima ir taktiškiau - abipusė pagarba (naujokių pačių noras išsiaiškint visada bus suprantamas ir ištiesiama pagalbos ranka) tikrai niekam nepakenktų. Kitas dalykas - žmonės tortų puošimo skaito ne 6, o 60 temų ir nieko....

Dėl sukritusių bėdų - užuojauta, bet vos ne visos čia kepančios - su mažais vaikais, vienokiom ar kitokiom problemom, taigi... galiam pasirinkti ir kitą, mažiau įtemptą laiką bandymams... arba ne tokį sudėtingą kepinį.

Žodžiu, kas kurs naują temą, raudonom raidėm įrašykite pastabas apie sviestą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 02 24, 18:02)
Gal galit  del to kildinimo paaiskint, ar siltai labai laikot ir kiek? as apie valanda,gal per ilgai,bet pas mama kepiau,tai labai siltai,tikrai ne kambario temp.ir man pastoviai apdziuna,nors viena kart tepiau sviestu,kita karta aliejum,abu kart gausiai,bet vistiek apdziuvo bekilant. Poto labai sunkiai tamposi,kildant uzdengiu rankluostuku,kaip jus darot,patarkit:)

Kambario temperatūroje, o kambariai pas manęs tikrai nėra prišildyti. Tiesiog palikdavau ant stalo. Patepdavau tuo sviestu ir tiek. Net nieko nepridengdavau biggrin.gif Kadangi buvau temose prisiskaičiusi, kad negalima perkildint, užtenka, kad dvigubai padidėtų, tai pusvalandžiui praėjus man atrodo aš jau ir tampydavau. Gi nereikia pamiršti, kad kol su vienu lakšteliu dirbama, tai kiti vis dar kyla, tai jei valandą visus kildinate, paskutinis gaunasi apskritai gal pusantros valandos kilęs. Žodžiu, man tai neblogai tampydavosi, tik bėda, kad įgūdžių trūksta, tai yra buvę, kad susimaklinau ir teko perminkyti lakštelį, o va tada tai jau tragedija doh.gif Žiauriai pasiilgau, reikia prisiruošti ir kepti.
Atsakyti
Sveikos merginos,
Aš prieš kepdama pirmąjį šimtalapį perskaičiau praktiškai visas temas, visoms naujokėms patariu perskaityti pirmą, ypač antrą temą, ten viskas iki smulkmenų yra aptarta, aišku, kas turit laiko galit ir visas... mirksiukas.gif
Plius yra temose įdėta ir nuorodos į vaizdinę medžiagą, ty filmuotą medžiagą, pridėta daug nuotraukų su gamybos procesu.
Linkiu visoms pavykusių, gardžių šimtalapių.
Einu minkyti savo 2 gražuolių... (tikiuosi, kad pavyks, nes jau seniai paskutinį dariau).
Atsakyti
Vakar gavau is tikros totores simtalapio recepta,mes is jos pirkdavom simtalapius kelis metus,tikrai labai skanus.Tai tas receptas truputi skiriasi nuo sio,ten parasyta,kad tesla minkoma,tada paliekama pakilti,perminkoma,padalinama i 5 gabaliukus ir 15-30min dar paliekama pakilti.Tai dabar galvoju kaip cia daryti,nes pagal si cipciuko recepta,tai kaip tik reikia neperkildint ir neperminkyt,kazin ar nesugadinsiu,bet jei totore kepa jau daugiau kaip 30m. tai gal viskas gaunasi,tesla biski skiriasi daugiau pieno,kiausiniu ir sviesto i pacia tesla dedasi.
Gal reikes pabandyti rytoj pagal ta naujaji recepta.tikiuosi issitampys.
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 02 29, 10:25)
Vakar gavau is tikros totores simtalapio recepta,mes is jos pirkdavom simtalapius kelis metus,tikrai labai skanus.Tai tas receptas truputi skiriasi nuo sio,ten parasyta,kad tesla minkoma,tada paliekama pakilti,perminkoma,padalinama i 5 gabaliukus ir 15-30min dar paliekama pakilti.Tai dabar galvoju kaip cia daryti,nes pagal si cipciuko recepta,tai kaip tik reikia neperkildint ir neperminkyt,kazin ar nesugadinsiu,bet jei totore kepa jau daugiau kaip 30m. tai gal viskas gaunasi,tesla biski skiriasi daugiau pieno,kiausiniu ir sviesto i pacia tesla dedasi.
Gal reikes pabandyti rytoj pagal ta naujaji recepta.tikiuosi issitampys.


O tai ar galėsi čia įmesti receptuką? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 02 29, 11:43)
O tai ar galėsi čia įmesti receptuką?  blush2.gif

na isbandziau ta receptuka,nelabai man pavyko tesla,tai nebaigiau simtalapio. is teslos padariau bandeles,nes tesla ryskiai ne i tema gavosi,kazin gali buti didelis skirtumas, jei 150gr reikia su sviestu istirpinti ir i tesla imaisyti,o kita 100gr sausai supilti i tesla.as per ziopluma visa ta cukru istirpinau,rezultatas,neimanomai limpanti tesla,dejau miltu net dvigubai,bet nesiminke,bet bandeliu skonis buvo nerealus.
taip ir nepabandziau tos totores recepto,kita syki bijau bandyt,gal ji man ka specialiai pamelavo,kaip ten bebutu,bet juk versliukas beveik pas ja,kai eiles laukia uz duru su uzsakymais,kazin ar ji man taip atvirai surasytu viska.na nezinau,jei kam labai smalsu,galesiu parasyti.
Atsakyti
perskaičius temas ir ikvepta jūsų gražių nuotrauku su kepiniais vakar ir aš kepiau pirma savo šimtalapi na ir ka visai neblogai gavos nesitikejau ax.gif esu valgius ir prastesniu smile.gif taigi dar kepsiu nes tobulet tikrai yra kur smile.gif gal kita kart ir nuotraukele nepatingesiu padaryt mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=*Karamelia*,2012 03 04, 23:57]
.na nezinau,jei kam labai smalsu,galesiu parasyti.

Karamelia, parasyki visa recepta. Bandysime kepti. Neiseis simtalapis, bus skani bulka mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=EIVA,2012 03 05, 20:10]
[quote=*Karamelia*,2012 03 04, 23:57]
.na nezinau,jei kam labai smalsu,galesiu parasyti.

Karamelia, parasyki visa recepta. Bandysime kepti. Neiseis simtalapis, bus skani bulka mirksiukas.gif
[/quote]
dalinuosi totores isduotu receptu,nors neprisiimu atsakomybes,jei kazkas neiseis,nes viso gali buti,kad ji man pilnos teisybes nepasake,verslas yra verslas biggrin.gif
1 kg. miltu
7 kiausiniai
750 gr.sviesto
350 ml. pieno
50 gr.mieliu
500gr.cukraus
vanilino
druskos
200gr.razinu
250gr.aguonu

rasau sutrumpintai:)
piena,150gr.sviesto,150gr.cukraus uzverdame ir poto atvesiname iki 30laipsniu.100gr cukraus,mieles,miltus,vanilina,druska,kiausinius ir issildyta piena su cukrumi ir sviestu viska sumaisome.Minkome tesla pusvalandi,padedame kilti,pakilusia perminkome,padaliname i 5 dalis ir vel pakildiname 15-20min.likusi sviesta istirpiname su cukrumi ir gautu sirupu laistome istampytus lakstus.Pyraga kepam 15-20min.200 laipsn.poto dar 50min. 180 ikaitintoje orkaiteje.

atsiprasau uz toki buitini recepto aprasyma 4u.gif
kaip sakiau,bandziau,bet tik tesla pasidariau,tai ji man neimanomai lipo,tik as padariau klaida,visa cukru istirpinau su pienu ir sviestu,o ne kiap parasyta recepte,gal tai turejo reiksmes.bandeles is sios teslos gavosi pasakisko skonio,tikrai tongue.gif bet simtalapio nebedrisau baigti,gaila buvo sviesto,nes maciau,kad cia nelabai kas pavyks.dar keistai skamba,kad reikia pakildinti,perminkyti ir vel kildinti.Itariu,kad gali buti kazkas ivelta,sakau,gal ponia totore pamelavo,nes gaila isduoti savo versliuko pagrindine paslapti:)juk vien mes is jos kiekviena proga po 100lt maziausiai mokedavome uz simtalapi,bet jos kepamu skonis tikrai pasakiskas.Dar pastebejimas,kai viena karta atvykau pasiimti simtalapio, ji liepe palaukti,nes reikia istraukti is peciaus kitus,tai pastebejau ir ji pati pabreze,kad iskart istraukus reikia ivynioti pyragus siltai,taip ji visus ir laike suvyniojus iskart istrauktus is peciaus,sakau,gal reikia,kad jis letai atvestu.
na,pasidalinau viskuo ka girdejau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 03 06, 22:29)
dar keistai skamba,kad reikia pakildinti,perminkyti ir vel kildinti.

Nieko keisto, mano močiutė visada mielinę tešlą atminko, tada kildina antrą kartą, čia ji mane keistuole laiko, kad pakeliu ir darau kažką mirksiukas.gif O receptas labai įdomus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 03 07, 08:14)
Nieko keisto, mano močiutė visada mielinę tešlą atminko, tada kildina antrą kartą, čia ji mane keistuole laiko, kad pakeliu ir darau kažką  mirksiukas.gif O receptas labai įdomus  drinks_cheers.gif

tai jo,kai kokias bandeles darau ar dar kazka visad pakildinu,perminkau ir dar pakildinu, bet kiek skaiciau temu,tai simtalapio pagal cipciuko recepta nepataria teslos perkildint ir perminkyt,as kazkaip galvoju,kad gali nesitampyt gerai,na kazkas gal ismegins,butinai parasykit kaip gavosi:)
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 03 07, 10:40)
tai jo,kai kokias bandeles darau ar dar kazka visad pakildinu,perminkau ir dar pakildinu, bet kiek skaiciau temu,tai simtalapio pagal cipciuko recepta nepataria teslos perkildint ir perminkyt,as kazkaip galvoju,kad gali nesitampyt gerai,na kazkas gal ismegins,butinai parasykit kaip gavosi:)

Na man netyčia teko pakildinus perminkyti, aš kaip tyčia kokį vieną gabaliuką kaskart sugadinu. Tai tragedija, nebesitampo visai. Tešla kaip guma.
Atsakyti