Įkraunama...
Įkraunama...

Dabartinis lietuviškas slengas

Gal kam bus įdomu - Žargono žodynėlis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alisya @ 2007 01 15, 19:04)
Dziundze=nevykelis

lotuliukas.gif as maniau,kas kita lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2006 05 15, 12:33)
girdejau,kad vaikinai simpatishkas paneles vadina kiaunemis. Sako: "Oo..zhiurek,kokios kiaunes eina.." lotuliukas.gif

Kad kaip tik nesimpatiškas doh.gif - pašiept nori, tai sako "kiaunė", "čiolė" arba "kaušė" blink.gif biggrin.gif

Kalbant apie tualeto reikalus, girdėjau tokius posakius kaip: einu pamąstyt (ar pagalvot apie gyvenimo prasmę), reikia šmikį pasivaikščiot išvest, mano vaikas, kai reikalas prispiria, sako - pimpalas į dangų žiūri bigsmile.gif

p.s. dziundzė man irgi ne su nevykėliu asocijuojasi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2007 03 11, 00:54)
Kad kaip tik nesimpatiškas  doh.gif - pašiept nori, tai sako "kiaunė", "čiolė" arba "kaušė"  blink.gif  biggrin.gif

Kalbant apie tualeto reikalus, girdėjau tokius posakius kaip: einu pamąstyt (ar pagalvot apie gyvenimo prasmę), reikia šmikį pasivaikščiot išvest, mano  vaikas, kai reikalas prispiria, sako - pimpalas į dangų žiūri  bigsmile.gif

p.s. dziundzė man irgi ne su nevykėliu asocijuojasi...  unsure.gif

o as dar girdejau kaip 'zylemis' vadina doh.gif
Atsakyti
gal buvo jau : ŠLEIKA- troleibusas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2006 04 03, 09:12)
Man pavyzdžiui labai keistai dabar skamba "dvam" - dvidsešimt. Niekas iš jaunimo nepripažįsta mano "dvim" laugh.gif - klausia o kodėl taip? O aš nesuprantu kodėl "dvam" laugh.gif

as irgi visada sakau tik dvim. ir beje esu dar jaunimo tarpe.wink.gif

O naujausias mano girdetas slangas tai "ijunge pozityva":D visai patiko;)
Atsakyti
Na as grizusi namo nustebau kai su drauge sms'ais taremes kur susitikt. 'Prie merkano'- tai prie Merkurijaus Kaune. Kol daejo... ax.gif ir 'Prie baseino'-tai prie fontano Kaune. Irgi masciau masciau kur tas baseinas cia g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 01 13, 23:48)
Man tai taisyklinga lietuvių kalba pernelyg graži lithuania.gif , kad žavėčiausi kokiais nors slengais ar svetimybėm... Nuo vaikystės man kažkodėl taip. (Oi auklėju visus iš eilės, jei bloga nuotaika pasitaiko... blush2.gif ). Tarmybės kai kurios žinoma - kitas reikalas. lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi stengiuosi kalbėti taisyklinga lietuvių kalba, dažnai kitus taisau, o kai pasako slengus, svetimybes apsimetu, kad negirdžiu. Tai žinodami pažįstami, artimieji, draugai, stengiasi prie manęs jų nevartoti biggrin.gif
Atsakyti
prikyn? - isivaizduok, isivaizduoji? (galima vartoti vertimą - primesk?)
nuvėpęs - pagėręs
lūzeris - nevykelis
kiaunė - fyfa
ką čia čiešini - ką čia nusišneki?
briedas - nesamonė
čyrikas - 10 litų
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2007 03 11, 01:54)
Kalbant apie tualeto reikalus, girdėjau tokius posakius kaip: einu pamąstyt (ar pagalvot apie gyvenimo prasmę), reikia šmikį pasivaikščiot išvest, mano  vaikas, kai reikalas prispiria, sako - pimpalas į dangų žiūri  bigsmile.gif

Man dar teko girdėti: einu į" pasimatymą su Meiluže Miščiukaite", "į pasakų namelį", "pas nykštukus". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nikute @ 2007 03 10, 15:30)
Gal kam bus įdomu - Žargono žodynėlis  doh.gif

paskaičiau šitą, labai patiko žodis šmirgelis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vyras ziaurus slengistas,bet kai cia pasiskaiciau.... blink.gif
Atsakyti