Gal kam bus įdomu - Žargono žodynėlis
QUOTE(*Nendria* @ 2006 05 15, 12:33)
girdejau,kad vaikinai simpatishkas paneles vadina kiaunemis. Sako: "Oo..zhiurek,kokios kiaunes eina.." 
Kad kaip tik nesimpatiškas
Kalbant apie tualeto reikalus, girdėjau tokius posakius kaip: einu pamąstyt (ar pagalvot apie gyvenimo prasmę), reikia šmikį pasivaikščiot išvest, mano vaikas, kai reikalas prispiria, sako - pimpalas į dangų žiūri
p.s. dziundzė man irgi ne su nevykėliu asocijuojasi...
QUOTE(agneklimjan @ 2007 03 11, 00:54)
Kad kaip tik nesimpatiškas
- pašiept nori, tai sako "kiaunė", "čiolė" arba "kaušė"
Kalbant apie tualeto reikalus, girdėjau tokius posakius kaip: einu pamąstyt (ar pagalvot apie gyvenimo prasmę), reikia šmikį pasivaikščiot išvest, mano vaikas, kai reikalas prispiria, sako - pimpalas į dangų žiūri
o as dar girdejau kaip 'zylemis' vadina
QUOTE(Auges @ 2006 04 03, 09:12)
Man pavyzdžiui labai keistai dabar skamba "dvam" - dvidsešimt. Niekas iš jaunimo nepripažįsta mano "dvim"
- klausia o kodėl taip? O aš nesuprantu kodėl "dvam" 
as irgi visada sakau tik dvim. ir beje esu dar jaunimo tarpe.
O naujausias mano girdetas slangas tai "ijunge pozityva"
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 01 13, 23:48)
Man tai taisyklinga lietuvių kalba pernelyg graži
, kad žavėčiausi kokiais nors slengais ar svetimybėm... Nuo vaikystės man kažkodėl taip. (Oi auklėju visus iš eilės, jei bloga nuotaika pasitaiko...
). Tarmybės kai kurios žinoma - kitas reikalas. 
prikyn? - isivaizduok, isivaizduoji? (galima vartoti vertimą - primesk?)
nuvėpęs - pagėręs
lūzeris - nevykelis
kiaunė - fyfa
ką čia čiešini - ką čia nusišneki?
briedas - nesamonė
čyrikas - 10 litų
nuvėpęs - pagėręs
lūzeris - nevykelis
kiaunė - fyfa
ką čia čiešini - ką čia nusišneki?
briedas - nesamonė
čyrikas - 10 litų
QUOTE(agneklimjan @ 2007 03 11, 01:54)
Man dar teko girdėti: einu į" pasimatymą su Meiluže Miščiukaite", "į pasakų namelį", "pas nykštukus".
QUOTE(nikute @ 2007 03 10, 15:30)
paskaičiau šitą, labai patiko žodis šmirgelis
Mano vyras ziaurus slengistas,bet kai cia pasiskaiciau....