Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(megztukas @ 2012 05 11, 18:37)
Sveikos  4u.gif Sakykit, ar tiriantis AFS svarbi ciklo diena? Gal galit parasyti, kokius tyrimus darytis - kokie pavadinimai ju?  4u.gif

laba, temukeje jei pasiraustum rastum, kad tyrimo metu negalima karsciuoti, vartoti vaistu, ir tuo metu negalima kad butu tos dienos... o kokius tyrimus atlikti rasi temos pradzioje, taip pat bet kuris III lygio ginekologas, reumatologas arba hematologas zino kokius tyrimus reiketu atlikti... sekmes..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_bern: 22 gegužės 2012 - 14:43
Sveikutės,

Taip jau atsitiko, kad šiuo metu tarp nestuke.gif planavimų tenka daryti pertrauką.

Turiu FRAXIPARINE 0,6 (galioja iki 2014/06), tai perleisčiau už savikainą (pirktas ne Lietuvoje, taip, kad kaina dvigubai mažesnė...)
jei kam praverstų, prašau, a.ž.
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2012 05 03, 13:17)
na man irgi ginė sakė, kd persileidimas jeigų būtų buvęs dėl AFS, būtų buvęs daug anksčiau.. aš irgi persileidau vėlai, 17 savičių, tai tave puikiai suprantu, bet.. mano visi tyrimai idealūs, na taip dabar rado enterococą kažkokį makšty, bet anot gydytojos, jis įtakos negalėjo turėti, taigi užsirašiau pas imunulogę , dar vis svarstau eit pas genetikus ar ne, bet ginė sakė kad nereikia... ko gero mano priežastis buvo vis tik dalis ligoninės kaltės, nors aš linkusi nurašyti gamtai...

Labuka mergaites,uzbegau pasiskaitineti kaip jums sekasi, ir pamaciau kad snekat, apie ankstyvus persileidimus, itakotus AFS. As kai po trecio persileidimo antra karta nuejau pas abraiti, nes nesulaukdavau sirdeles veiklos.,tai jis man teatsake, kad vaistai nera 100proc garantija kad neivyks ir velyvas persileidimas. ir su vaistais gali ivykti velyvi persileidimai, o be ju juolabiau. taigi kai laukiaus antros dukrytes, lengviau atsikvepiau tik 24savaite ir pradejau patiketi kad viskas bus gerai.
Daznai ginekologai daro prielaidas, neturedami giliu ziniu. mano ginius netikejo kad pas mane gali buti AFS,nes pirma pagimdziau be jokiu vaistu.bet mano uzsispyrimas leido issiaiskinti tiesa ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Keliu temuke i virsu, nes labai reikia jusu komentaro. Uz mane tikrai daugiau zinot blush2.gif

Pasiemiau siandien tyrimus del AFS. Gal kas galesit pakomentuoti, ka toliau daryt, nes vienas ne normoje yra, o gal ir kiti per mazi arba per dideli, nieko nesuprantu pati sad.gif

Anti beta2 pries GP1 - 0,208 opt.t (norma <686)
AKA - 0.598 opt.t (norma <0.522)
LA1 - 32.8 s (norma 31-42)
APC-R - 179.2 s (norma >120).

Ar tyrimai reiskia, kad turiu AFS?

Maciau kazkada raset kazkas, kad reikia nueiti ir pas reumatologa ir hemotologa. Kad pas hemtologa tai suprantu, o kaip su AFS susijes reumatologas?

Pas seimos gydytoja siuntima i ligonine gausiu tik uz menesio verysad.gif Pries metus turejau nestuma, kuris baigesi 8 savaite sustojus maziuko sirdelei.. Kai sirdele sustojo, atitiko savo laika, koks turejo buti.
Atsakyti
sveikos,turbut cia yra nemazai perkanciu Fraksiparina Lenkijoje. Taigi norejau paklausti,ar Lenkijoje ji parduoda taip paprastai be recepto? ar galioja lietuviskas ir ji reikia pateikti?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nandriu @ 2012 05 28, 11:08)
sveikos,turbut cia yra nemazai perkanciu Fraksiparina Lenkijoje. Taigi norejau paklausti,ar Lenkijoje ji parduoda taip paprastai be recepto? ar galioja lietuviskas ir ji reikia pateikti?
aciu 4u.gif

su lietuvišku receptu. 4u.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, meragaites smile.gif Kazkaip aprimo pokalbiai... Man kilo klausimelis.. Visom AFS turincioms israso aspirina iki pastojimo jau gerti, sakykyt, o negali jisai trukdyti pastoti?? Gal kuri turite info? Nes man tai kazkodel neiseina kol kas...geriu jau 4-a menesi, i 4 -as ciklas- neuzkimba..nor praeti du bandymai tai is 2-3 karto buvo sekmingi...o dabar vis laukiu i jau pradejau galvoti galcia aspirinas...nors neturetu...juk pastoja panos..
Tiesiog sunku laukti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardesa: 08 birželio 2012 - 20:15
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 06 08, 22:14)
Sveikos, meragaites smile.gif Kazkaip aprimo pokalbiai... Man kilo klausimelis.. Visom AFS turincioms israso aspirina iki pastojimo jau gerti, sakykyt, o negali jisai trukdyti pastoti?? Gal kuri turite info?  Nes man tai kazkodel neiseina kol kas...geriu jau 4-a menesi, i 4 -as ciklas- neuzkimba..nor praeti du bandymai tai is 2-3 karto buvo sekmingi...o dabar vis laukiu i jau pradejau galvoti galcia aspirinas...nors neturetu...juk pastoja panos..
Tiesiog sunku laukti...

Aspirinas tikrai neturi itakos pastojimui. Daugiau psichologinis nerimas gali trukdyti. Atsipalaikuok ir gaudykite... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 06 08, 20:14)
Sveikos, meragaites smile.gif Kazkaip aprimo pokalbiai... Man kilo klausimelis.. Visom AFS turincioms israso aspirina iki pastojimo jau gerti, sakykyt, o negali jisai trukdyti pastoti?? Gal kuri turite info?  Nes man tai kazkodel neiseina kol kas...geriu jau 4-a menesi, i 4 -as ciklas- neuzkimba..nor praeti du bandymai tai is 2-3 karto buvo sekmingi...o dabar vis laukiu i jau pradejau galvoti galcia aspirinas...nors neturetu...juk pastoja panos..
Tiesiog sunku laukti...

Man irgi "užkibo" tik iš 4 ar 5 ciklo, nors kiti nestuke.gif buvo iš pirmo karto ax.gif Bet tikrai nemanau, kad aspirinas turi įtakos schmoll.gif Kaip PaulaL jau rašė, gal tikrai greičiau čia psichologiniai dalykai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katinukas: 11 birželio 2012 - 10:44
sveikos mergaites,

norejau paklausti, gal kas zino ar siuos rodiklius reikia darytis is sorpo.lt :

1. APC-R (aktyvuoto baltymo C rezistiškumas) (Leideno faktorius)
2.Lupus antikoaguliantas LA 1 (pirmiausia daromas tik LA 1)

ir ar situ tik uztenka...........
dekui
Atsakyti
QUOTE(,,Selina'',2012 06 11, 17:38)
sveikos mergaites,

norejau paklausti, gal kas zino ar siuos rodiklius reikia darytis is sorpo.lt  :

1. APC-R (aktyvuoto baltymo C rezistiškumas) (Leideno faktorius)
2.Lupus antikoaguliantas LA 1 (pirmiausia daromas tik LA 1)
ir ar situ tik uztenka...........
dekui

Geriau darykis Santariskese arba KMU - kam tau tarpininkai? Vis tiek i sitas laboratorijas veza...
3. Antikuniai pries kardiolipina
4. Antikuniai pries beta 2 glikoproteina
jei LA1 teigiamas, reikia daryti LA2
Ir dar keli tyrimai yra, bet juos jau hematologas israso darytis ir jie jau ziauriai brangus (su siuntimu nemokami)

Papildyta:
O gal kuri is cia daresi proteino C, S ir antitrombino III tyrima? Kaip suprantu, cia su AFS susijes, nes gyd. sake, jei bus teigiami, reikes pastojus i pilva vaistus leistis ir aspirina gerti. Gal galite pakomentuoti? Buciau labai dekinga blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiculka: 11 birželio 2012 - 19:03