Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

4u.gif nu ką, buvau pas reumatologę, kuriai buvo parašytas siuntimas ir prašymas konsultuoti dėl AFS g.gif davė ji mna pasidaryt kraujo tyrius, tik.. merginos, o kaip vadinasi tas AFS KRAUJO TYRIMAS? man ji padarė bendrą kraujo, antikūnų prieš branduolio antigenus (ANA), KREŠĖJIMO TYRIMĄ IR CRB? taip ir nesuprantu, tiria mane dėl to sindromo, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2012 04 26, 13:59)
4u.gif nu ką, buvau pas reumatologę, kuriai buvo parašytas siuntimas ir prašymas konsultuoti dėl AFS g.gif  davė ji mna pasidaryt kraujo tyrius, tik.. merginos, o kaip vadinasi tas AFS KRAUJO TYRIMAS? man ji padarė bendrą kraujo, antikūnų prieš branduolio antigenus (ANA), KREŠĖJIMO TYRIMĄ IR CRB? taip ir nesuprantu, tiria mane dėl to sindromo, ar ne g.gif

panašu, kad ne unsure.gif

AFS apibūdina trombozė (veninė ir/arba arterinė) ir/arba persileidimas, susijęs su heteregoninių antikūnų grupe – antifosfolipidiniais antikūnais (aFL). Pirminis aFL taikinys yra fosfolipidus sujungiantys baltymai, taip pat kiti antikūnai, gaminami prieš fosfolipidus. Būdingi ir papildomi simptomai, ypač trombocitopenija.

Dažniausi laboratoriniai aFL nustatymo tyrimai yra šie:

lupus antikoaguliantai (LA), kurie pailgina nuo fosfolipidų priklausomo krešėjimo analizę (pvz., aktyvuotą dalinį tromboplastino laiką); šis poveikis panaikinamas pridėjus fosfolipidų perteklių (pvz., iš trombocitų);
antikardiolipino antikūnai (aKL), priklausantys IgG ir IgM klasėms, nustatomi imunofermentine analize (ELISA);
β2 glikoproteino-1 (β2 GP1) antikūnas iš IgG ir IgM klasių taip pat nustatomas ELISA metodu.
Atsakyti
ačiū Katinuk 4u.gif darė ir ta LA, atsakymas jo neigiams, bet va, pasižiūrėjau šiandien savo kortelėj jau yra atsakymai tepinėlio, tai ten rado kažkokių bacilų, tik neaišku, ar jos turės įtakos, bus matyt..vis dar ieškau visokiausių dabar problemų, bakterijų, ir t.t. per visus galus:) lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, labai noreciau Jusu pagalbos. Turejau du persileidimus: viena 6, o kita 19-kos savaiciu, kuris ivyko visai neseniai ir dabar pradedu priezasties ieskojimo procesa. Gyd. man israse tokius tyrimus:
antikardiolipininiu antikuniu;
fibrinogeno
reumatoidinio faktoriaus.
Jusu foruma perskaiciau nuo iki ir man atrodo, kad su AFS susijes tik antikardiolipininis faktorius. Kaip manote, ar jo uzteks AFS nustatyti, ar bent itarti?
Ir gal galite pasakyti, kuo su AFS siejasi fibrinogenas ir reumatoidinis faktorius? Kol kas pirmojo su treciu sasaja radau tik tokia, kad tiek AFS, tiek reumatoidinis artritas yra autoimunines ligos.
Nekantriai lauksiu komentaru, is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kiculka @ 2012 04 27, 20:29)
Sveikos mergaites, labai noreciau Jusu pagalbos. Turejau du persileidimus: viena 6, o kita 19-kos savaiciu, kuris ivyko visai neseniai ir dabar pradedu priezasties ieskojimo procesa. Gyd. man israse tokius tyrimus:
antikardiolipininiu antikuniu;
fibrinogeno
reumatoidinio faktoriaus.
Jusu foruma perskaiciau nuo iki ir man atrodo, kad su AFS susijes tik antikardiolipininis faktorius. Kaip manote, ar jo uzteks  AFS nustatyti, ar bent itarti?
Ir gal galite pasakyti, kuo su AFS siejasi fibrinogenas ir reumatoidinis faktorius? Kol kas pirmojo su treciu sasaja radau tik tokia, kad tiek AFS, tiek reumatoidinis artritas yra autoimunines ligos.
Nekantriai lauksiu komentaru, is anksto aciu  4u.gif

Dar cia forume radau, kad APCR, arba Leideno faktorius yra igimtas kraujo kresumasir ji apsprendzia genas, o lupus antikogualiantas ir Imunoglobulinas G pries kardiolipina yra nestumo metu atsirandantys pakitimas, kai kraujas tirsteja per daug ir to pasekoje neisnesiojamas vaisius, tai nesuprantu, ar tikslinga ne nestumo metu darytis tuos du tyrimus.
Be to, dar turiu klausima, ar yra tarp antifosfolipidinukiu tokiu, kurioms buvo velyvas persileidimas, kol dar nebuvo nustatytas sindromas Man kol kas susidaro nuomone, kad sis sindromas daugiau ankstyvu persileidimu, ar nesivystanciu priezastis.
Ja visai susipainiojau as cia su tuo sindromu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kiculka @ 2012 04 27, 21:29)

Jusu foruma perskaiciau nuo iki ir man atrodo, kad su AFS susijes tik antikardiolipininis faktorius. Kaip manote, ar jo uzteks  AFS nustatyti, ar bent itarti?

Sveika,
kad issityrtum del AFS reiktu priduoti krauja tokiems tyriamams: anti-beta2-GP1 Ig GAM;AKA Ig GAM antikūnai prieš kardiolipiną;APCR; LA1.
smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kiculka @ 2012 04 28, 12:18)
Dar cia forume radau, kad APCR, arba Leideno faktorius yra igimtas kraujo kresumasir ji apsprendzia genas, o lupus antikogualiantas ir Imunoglobulinas G pries kardiolipina yra nestumo metu atsirandantys pakitimas, kai kraujas tirsteja per daug ir to pasekoje neisnesiojamas vaisius, tai nesuprantu, ar tikslinga ne nestumo metu darytis tuos du tyrimus.

Del Leideno- visiskai teisingai, cia as tokia..turinti ta faktoriu. O del Lupus ir Imunoglobulinas G - manau egzistuoja kazkokios normos, i kurias turetum papulti tarkim ne nestumo metu..taigi, jeigu gydytojas liepe darytis- tai daryk viska..ir sekmes mums bandant nestuke.gif
Atsakyti
Labas vakaras merginos 4u.gif Itariu, kad ir man sitas "geris" - antifosfolipidinis sindromas.. Tyrimu konkreciu dar nedariau. Bet labai noriu jusu paklausti. Ar galima itarti per tirsta krauja, jeigu bendras kraujo tyrimas rodo per daug trombocitu? Norma yra 150-350, o pas mane ju 353....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megztukas: 30 balandžio 2012 - 18:57
sveikos 4u.gif turejau nesivystanti nestuma..po jo dariausi tyrimus savavaliskai. Dariausi sorpo, tai man tyre tik du zymenis.Gal galetu, kri ismananti mergaite pakomentuoti?

Anti-beta2-GP1 (antikūniai prieš beta2 glikoproteiną 1) 0.630
opt.t. < 0.694
Antikūniai prieš kardiolipiną (AKA) 0.464
opt.t. < 0.499
Tyrmai atlikti praejus menesiui po A. mane neramina, kad skaiciukai arti ribos:9 ar galima itarti, kad nestumas nesivyste del to?
Atsakyti
Mielosios, ginė nusiuntė pasidaryti tyrimukus ir sakė ateiti konsultuotis, jei nors vienas tyrimas būtų teigiamas. Lupus antikoaguliantas LA2 yra labai labai ant ribos - norma 30-37, o maniškis tyrimas 36,9. Ir žinoma atsakymas LA neigiamas smile.gif LA1 į normas telpa 39,5 (normos 31-42)
Kaip manot verta gilintis?
Atsakyti
Soriuks, mergaites, kurioms atrasiau, kad jau nupirko ZIBOR'a... Pirko pirko savaite laiko viena mergaite ir niekaip nebesigavo jai nusipirkti kazkodel, tad ir as jus 'apgavau', kad pardaviau jau doh.gif biggrin.gif

Tai skelbiu toliau, kad dar tebeturiu, jei kuriai reikia - i AZ (stovi supakuota dezute kaip dovanele pasiruosusi siuntimui) 4u.gif

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 04 25, 13:32)
Mergaites, man liko 4 vnt ZIBOR'o (2500 TV po 0,2 ml), galioja iki 2013-07. Atiduociau visus 4 vnt. uz 20 Lt.
Jei kuria domina, rasykite i AZ (siusciau ir i kitus miestus reikalui esant)  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Stiuardesa @ 2012 04 30, 17:38)
Sveika,
kad issityrtum del AFS reiktu priduoti krauja tokiems tyriamams: anti-beta2-GP1 Ig GAM;AKA Ig GAM antikūnai prieš  kardiolipiną;APCR; LA1.
smile.gif
Papildyta:

Del Leideno- visiskai teisingai, cia as tokia..turinti ta faktoriu. O del Lupus ir Imunoglobulinas G - manau egzistuoja kazkokios normos, i kurias turetum papulti tarkim ne nestumo metu..taigi, jeigu gydytojas liepe darytis- tai daryk viska..ir sekmes mums bandant  nestuke.gif

Tai vat tame ir nesusipratimas, kad gyd man sake tik AKA Ig GAM antikūnai prieš kardiolipiną pasidaryti, bet as paklausiau laborantes ir apsidraudziant visus pasidariau. Dabar lauksiu rezultatu. Tikiuosi, kad tie tyrimai teisingi bus, nes po persileidimo tik 3 su puse sav. praeje buvo... Keisciausia, kad kai paklausiau laboranciu, kada geriausia tuos tyrimus imti, jos man negalejo atsakyti, tai surizikavau g.gif
Atsakyti
QUOTE(kiculka @ 2012 04 28, 11:18)
Be to, dar turiu klausima, ar yra tarp antifosfolipidinukiu tokiu, kurioms buvo velyvas persileidimas, kol dar nebuvo nustatytas sindromas Man kol kas susidaro nuomone, kad sis sindromas daugiau ankstyvu persileidimu, ar nesivystanciu priezastis.
Ja visai susipainiojau as cia su tuo sindromu    verysad.gif

na man irgi ginė sakė, kd persileidimas jeigų būtų buvęs dėl AFS, būtų buvęs daug anksčiau.. aš irgi persileidau vėlai, 17 savičių, tai tave puikiai suprantu, bet.. mano visi tyrimai idealūs, na taip dabar rado enterococą kažkokį makšty, bet anot gydytojos, jis įtakos negalėjo turėti, taigi užsirašiau pas imunulogę , dar vis svarstau eit pas genetikus ar ne, bet ginė sakė kad nereikia... ko gero mano priežastis buvo vis tik dalis ligoninės kaltės, nors aš linkusi nurašyti gamtai...
Atsakyti