QUOTE(egluzeeele @ 2012 01 20, 16:18)
Ir dar aš su klausimu/ patarimo prašymu

Ryt ketinam pasisakyt mano šeimynai. Tik nežinau kaip su pasisakymu sesutei (jai greit 12). Kaip ir suprantu, kad jau ne tokia ir maža ji (aišku, man visada bus mažoji), bet kažkaip nerimauju dėl jos reakcijos

Kaip manot, kaip geriau būtų jai pranešti - kartu su visais, ar palikti, kad papasakotų ir paaiškintų mama?
Žiūrint koks charakteris tos tavo sesutės

Jei dalyvauja visame kame su suaugusiais, tai kam tas išskirtinumas. Bent mes tai susidūrėm su tokia patirtimi: taip jau išėjo, kad dvylikametė dukterėčia atsitiktinai nugirdo suaugusių pokalbį, kuriame mes nė nedalyvavom patys. Tai pora dienų negalėjo patikėti, kad tai tiesa, vis zyzė mamai, kad negali taip būti ir pan. Kadangi ji labai uždaro charakterio, tai kol kas nė vienos užuominos nesulaukiau apie tai iš jos ir net pati dabar nenoriu kažkaip pradėti kalbos. Žodžiu, nemaloniai gavosi. O kita dukterėčia, kuriai 6, sužinojo naujieną kartu su visais, tai reakcija natūraliausia, iškart davė užsakymą, ko norėtų - pusbrolio ar puseserės, nuolat manęs klausinėja, kaip jaučiuosi, ar vaikutis miega, ar spardosi ir pan.
Manau, kad geriau kartu su visais išgirsti, o jei jai kas nors rūpės, tai galės ir mamos pasiklausinėti.