Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (4 TEMA)

QUOTE(Cobre @ 2012 02 19, 20:53)
Pas pas lenkaites forume radau

user posted image

Virtuveje virs duru lentyna su dezutemis, kuriose laikomi ivairus daiktai.

http://deccoria.pl/g...przepis-i-.html

Man nepatinka tokios lentynos mažose erdvėse. Nes jos labai "užgriozdina" erdvę. Nuotraukoje durys (bent man taip atrodo) yra tiesioje sienoje, o ne nišoje, kas būdinga "kišeniškiems" butams. Lentyna gaunasi ir taip jau tamsesnėje (lyginant su visa virtuve) nišoje ir dar labiau viską užtamsina.
Žinau, kaip realiai tokia lentyna atrodo virš įėjimo durų... Nu jau neeeee, kol bus kitų gaimybių, šita man netinka. schmoll.gif Ir šiaip nemėgstu "antresolių".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 20 vasario 2012 - 16:20
QUOTE(mititėja @ 2012 02 20, 16:17)
Žinau, kaip realiai tokia lentyna atrodo virš įėjimo durų... Nu jau neeeee, kol bus kitų gaimybių, šita man netinka.  schmoll.gif Ir šiaip nemėgstu "antresolių".

Jei yra kitu galimybiu, tai zinoma, kad kuo maziau, tuo geriau mirksiukas.gif drinks_cheers.gif Cia sprendimas manau tiems, kas tikrai stokoja vietos. tada manau geriau taip, nei betvarke spintose, spintelese ir pan. O jei seima su dviem vaikais, o perdarinejama net ne is dvieju i tris, o is vieno kambario i du, tada reikia apmastyti ir isnaudoti kiekviena imanoma kamputi. Ir tada jau geriau auksciau, kur netrukdo, nei apacioje, palei sienas baldais uzsigriozdinti.
Antresioliu ir as nemegstu, teko su jomis gyventi doh.gif Bet is kitos puses, tai nors viskas tvarkingai tilpo, spintos nebudavo uzgrustos, viskas isrusiuota, vietos viskam uzteko. Manau protinga isnaudoti vieta palubese, vardan didesnes erdves ten, kur realiai gyveni ir judi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 18:18)
Jei yra kitu galimybiu, tai zinoma, kad kuo maziau, tuo geriau  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif   Cia sprendimas manau tiems, kas tikrai stokoja vietos. tada manau geriau taip, nei betvarke spintose, spintelese ir pan. O jei seima su dviem vaikais, o perdarinejama net ne is dvieju i tris, o is vieno kambario i du, tada reikia apmastyti ir isnaudoti kiekviena imanoma kamputi. Ir tada jau geriau auksciau, kur netrukdo, nei apacioje, palei sienas baldais uzsigriozdinti.
Antresioliu ir as nemegstu, teko su jomis gyventi  doh.gif  Bet is kitos puses, tai nors viskas tvarkingai tilpo, spintos nebudavo uzgrustos, viskas isrusiuota, vietos viskam uzteko. Manau protinga isnaudoti vieta palubese, vardan didesnes erdves ten, kur realiai gyveni ir judi smile.gif
Žinoma, kiekvienas pasirenka pagal savo galimybes ir skonį. Bet man antresolės ir jų giminaičiai nepriimtini niekaip. Nebent tai yra lentyna, virš kurios vis tiek lieka daug erdvės, t.y. bute aukštomis lubomis. mirksiukas.gif
Iš vieno kambario į du... Toks perdarinėjimas nei vietos realiai prideda, nei optiškai erdvės. Turėdama tokias galimybes turbūt neinvestuočiau į tokius pertvarkymuis, o ieškočiau galimybių nors kiek pasididinti plotą.
Sorry, nuvažiavau į diskusijas apie nieką.
Tiesiog norėjau pasakyti, kad jūsų parodytas pavyzdys visai netinkamas tiems, kas nekenčia užgriozdintų erdvių, nes ir taip mažą erdvę dar pamažina.
Pažiūrėjau savo bute - virš durų likę gal 35 cm. Nelabai ką ten ir padėčiau ant tokios lentynėlės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 20 vasario 2012 - 18:31
Man atrodo, kad buto didinimas virtuves saskaita yra brangus malonumas. Bet tiesa sakant man neteko niekada tokiu sprendimu priimineti, tai skaiciu nezinau. Matyt apsimoka, jei taip daro.
As manau, kad tokios lentyneles tikrai nereikia tiems, kas turi kur viska sutalpinti. Bet jei vietos pasidejimui reikia ir kalba eina arba apie papildoma spintele kazkur kamputyje, arba tokia lentynele palubeje, tai kazin, kas labiau erdve "suvalgytu" mirksiukas.gif
O yra dar toks dalykas, kaip patinka-nepatinka faktorius mirksiukas.gif biggrin.gif Ir jei negrazu, tai tada ka jau ten ir svarstyti tokiu lentynu reikalinguma, negi bjaurosi savo namucius nepatinkanciais daiktais biggrin.gif
Atsakyti
Imesiu dar tokiu lentyneliu pavyzdziu

vonioje
user posted image

user posted image

user posted image

vaiku kambarys

user posted image

Lentynele uz duru. Daznai si vieta uz duru lieka neisnaudota

user posted image

Cia jau erdves nemazos, bet ir mazose erdvese manau galima suformuoti is gipso virsuje biblioteka, o apacioje bus nisa ir nebus uzimta vieta daiktams ir baldams, kurie i palubes niekaip negali iskeliauti biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 19:40)
Bet jei vietos pasidejimui reikia ir kalba eina arba apie papildoma spintele kazkur kamputyje, arba tokia lentynele palubeje, tai kazin, kas labiau erdve "suvalgytu"  mirksiukas.gif
Manau, kad kampinė atvira lantyna - mažiau. Vizualiai. Nes antresolinė iš praėjimo padaro tunelį (jeigu durys nišoje).

QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 19:40)
O yra dar toks dalykas, kaip patinka-nepatinka faktorius  mirksiukas.gif  biggrin.gif  Ir jei negrazu, tai tada ka jau ten ir svarstyti tokiu lentynu reikalinguma, negi bjaurosi savo namucius nepatinkanciais daiktais  biggrin.gif
Manau, kad tai mano atvejis - tokie sprendimai man bjauroja (labai gerą žodį parinkot) vaizdą. Parodyta nuotrauka - gražu, nesiginčiju, bet ten kitas atvejis: aukštos lubos, ne durys, o arka (pažiūrėkit prieš tai esančią nuotrauką), arka - platesnė nei standartinės durys ir t.t. Trumpiau sakant, parodytu atveju tai tiesiog "gražu", o ne padaryta dėl vietos taupymo. mirksiukas.gif

QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 20:02)
Cia jau erdves nemazos, bet ir mazose erdvese manau galima suformuoti is gipso virsuje biblioteka, o apacioje bus nisa ir nebus uzimta vieta daiktams ir baldams, kurie i palubes niekaip negali iskeliauti  biggrin.gif
Ką? lens.gif Pastorindami sienas, sutaupysime vietos? schmoll.gif
Jūsų paskutinėje nuotraukoje - storos sienos. Kokių mūsų standartiniuose butuose tiesiog nebūna. Arba lentynos "įleistos" į koridorių (ar kažkokį tamburą, kuris matosi už durų), lubų sąskaita.

Esu 100% įsitikinusi, kad daugelis sprendimų, taip gražiai atrodančių didelėse erdvėse, mažose visiškai netinka.

Interneto platybėse radau dar tokį variantą:

user posted image.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 20 vasario 2012 - 19:27
QUOTE(mititėja @ 2012 02 20, 19:09)
Jūsų paskutinėje nuotraukoje - storos sienos. Kokių mūsų standartiniuose butuose tiesiog nebūna. Arba lentynos "įleistos" į koridorių (ar kažkokį tamburą, kuris matosi už durų), lubų sąskaita.

Didziai abejoju, kad tai storos sienos, kas yra daresi remontus ir naudojo gipsa, tas aiskiai pamatys, kad ten jo apstu: lubos, perejimai, ko gero ir sienos, sprendziant is nisos sieneliu storio. O ir pilnas internetas pavyzdziu, kaip tokiu "storu" sienu ir nisu is gipso pasidaryti. Kazkaip man atrodo, kad jus daugiau viska verciate "blogiems" musu bustams, o ne fantazijos stokai. Siek tiek drasos, ryzto, vaizduotes ir gero skonio, ir viska galima padaryti mirksiukas.gif .

As susitaupytu vietos? Zinoma, kad susitaupytu, juk isnaudota butu vieta virsuje, apacia tuscia lieka biggrin.gif Jei neisnaudosi, tada teks statyti nemenka knygu spinta apacioje. Pasirinkimas visada yra biggrin.gif
Galima tiesiog kabinti lentynas virsuje, gerai itvirtinti siais laikais viska imanoma. Niekas gipsiniu nisu juk nepersa. Tai tik ideja, gal kazkam ji labiau prie sirdies, nei paprastos lentynos.

Prie to paties

user posted image

http://www.google.lt.../...um=1&itbs=1

user posted image

Ir situos irgi i palubes kraustykite, nera cia ko vieta apacioje uzimti lotuliukas.gif

http://odbazyla.blox...ereny_cd_03.jpg
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2012 02 20, 19:09)
Interneto platybėse radau dar tokį variantą:

user posted image.

tamsiu spalvu mazose erdvese aplamai turetu buti minimaliai
Papildyta:
Kas daro pakabinamus klozetus, tai gali puikiai isnaudoti vieta virsuje lentynoms

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 20 vasario 2012 - 19:52
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 20:48)
Didziai abejoju, kad tai storos sienos, kas yra daresi remontus ir naudojo gipsa, tas aiskiai pamatys, kad ten jo apstu: lubos, perejimai, ko gero ir sienos, sprendziant is nisos sieneliu storio. O ir pilnas internetas pavyzdziu, kaip tokiu "storu" sienu ir nisu is gipso pasidaryti.  Kazkaip man atrodo, kad jus daugiau viska verciate "blogiems" musu bustams, o ne fantazijos stokai. Siek tiek drasos, ryzto, vaizduotes ir gero skonio, ir viska galima padaryti  mirksiukas.gif .
Man atrodo, kad jūs nepaskaičiuojat, kad bet kokia gipskartonio konstrukcija UŽIMA vietą, o ne jos prideda. mirksiukas.gif Konstrukcija virš durų mažoje patalpoje sudaro tunelio įspūdį. Prisiminkite tarybinių laikų kabinetus, kuriuose būdavo įrengtos tokios sieninės spintos per visą sieną (ir virš durų). Įėjimas į tokį kabinetą - kaip per nedidelį tuneliuką. Erdvės neprideda.
Bet kokia konstrukcija erdvės neprideda. mirksiukas.gif

QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 20:48)
As susitaupytu vietos? Zinoma, kad susitaupytu, juk isnaudota butu vieta virsuje, apacia tuscia lieka  biggrin.gif  Jei neisnaudosi, tada teks statyti nemenka knygu spinta apacioje. Pasirinkimas visada yra biggrin.gif
Galima tiesiog kabinti lentynas virsuje, gerai itvirtinti siais laikais viska imanoma. Niekas gipsiniu nisu juk nepersa. Tai tik ideja, gal kazkam ji labiau prie sirdies, nei paprastos lentynos.
Grįžtam prie to, kad kas (man) gražu patalpose aukštomis lubomis, tas - visiškai be ryšio standartiniuose (lubų aukštis ~2.75) butuose.

Man atrodo, kad tikslas nėra tik "sudėti" ir "sukaišioti", tikslas - kad būtų namuose jauku. Tarkim kalbant apie tą pačią virtuvę: man viskas virtuvėje sutelpa, netgi vietos lieka lotuliukas.gif , bet nebus joje smagu. Todėl ir suku galvą, kaip gudriau padaryti.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 20:52)
tamsiu spalvu mazose erdvese aplamai turetu buti minimaliai
Pavyzdį įdėjau, ne kaip GRAŽŲ/SEKTINĄ, o kaip "ko žmonės prisigalvoja". Pati taip niekada nedaryčiau. Užtrokščiau tokiame būste pirmą dieną.

Kas daro pakabinamus klozetus, tai gali puikiai isnaudoti vieta virsuje lentynoms
O virš bakelio negalima? lotuliukas.gif
Beje, mūsų klozetas - būtent pakabinamas, o visas jo "ūkis" po gipskartoniu. Lentynos irgi yra. Tik mažoje erdvėje jos tikrai ne tokios, kaip jūsų parodytoje nuotraukoje. Ir jose nėra daug vietos. schmoll.gif

Rodot didelę erdvę. Pakankamai didelę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 20 vasario 2012 - 19:59
QUOTE(mititėja @ 2012 02 20, 19:57)
1. Įėjimas į tokį kabinetą - kaip per nedidelį tuneliuką. Erdvės neprideda.
Bet kokia konstrukcija erdvės neprideda.  mirksiukas.gif

2. tikslas - kad būtų namuose jauku.

3. O virš bakelio negalima?  lotuliukas.gif
Beje, mūsų klozetas - būtent pakabinamas, o visas jo "ūkis" po gipskartoniu. Lentynos irgi yra. Tik mažoje erdvėje jos tikrai ne tokios, kaip jūsų parodytoje nuotraukoje. Ir jose nėra daug vietos.  schmoll.gif

Rodot didelę erdvę. Pakankamai didelę.

Miteja, man atrodo, kad jus siandien tiesiog rasote, tam, kad pasikabineti biggrin.gif . Juk ikeliu paveiksliukus ne tik jums mirksiukas.gif O bustai pas zmones ivairus.
1. O imanoma tik taip? mano idetame pavyzdyje su knygomis man nesusidaro tunelio ispudis. Nuotraukoje, kur baltai-oranzinis prieskambaris, juo labiau tokio ispudzio nera. Taip, ten lubos aukstesnes, nei 30 cm virs duru. Bet pabandykite ta virsu vizualiai "nukirpti" - tunelio ispudzio nebus vistiek. O tarybiniai tuneliai, nepamirskite, kad jie butu tamsus, tamsus... biggrin.gif mirksiukas.gif
2. Be abejo. Todel ir sprendziam, kaip neapsigriozdinti baldais mirksiukas.gif Arba apsigriozdinti. Cia jau kaip kam graziau smile.gif
3. Be abejo galima. Bet juk pati kalbate apie jaukuma. O cia taip graziai isnaudota erdve, i virsu pratestos horizontalios linijos tos lentyneles, kuri susidaro del klozeto pakabinimo sistemos. smile.gif

Faktas, kad rodau didele erdve, kad mazesneje erdveje ir lentynos bus mazesnes, bet ar tai blogai? Is kur tas jusu noras viska tiesiogiai perkelti is paveiksliuku doh.gif Juk tai tik idejos. O ka reiskia, tas jusu "atrodo ne taip", tai tik speti galiu g.gif Ta prasme, kad ne taip graziai atrodo? g.gif Tai paziurekite, gal kazka ne taip suderinote, gal stori lentynu pasirinkote netinkama (atrodo menkniekis, bet labai viska keicia), gal spalvos pas jus niurios ar nesuderintos su visuma. Imeskite cia nuotrauka ir galesim palyginti, kiti tada pasimokins, klaidu analogisku nekartos, gal net aplamai supras, kad negrazu tikrai tokios lentynos mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 21:21)
Miteja, man atrodo, kad jus siandien tiesiog rasote, tam, kad pasikabineti  biggrin.gif . Juk ikeliu paveiksliukus ne tik jums mirksiukas.gif  O bustai pas zmones ivairus.

O man atrodo, kad jūs tiesiog dedate jums patikusius paveiksliukus. Tik jie temai "mažos erdvės" vargu ar tinka.
Įvardinu priežastis, kodėl mano nuomone tai NETINKA MAŽAI erdvei.
Jeigu norite, kad grožėčiausi - taip gražu. Bet didelėje erdvėje.

1. O imanoma tik taip? mano idetame pavyzdyje su knygomis man nesusidaro tunelio ispudis. Nuotraukoje, kur baltai-oranzinis prieskambaris, juo labiau tokio ispudzio nera. Taip, ten lubos aukstesnes, nei 30 cm virs duru. Bet pabandykite ta virsu vizualiai "nukirpti" - tunelio ispudzio nebus vistiek. O tarybiniai tuneliai, nepamirskite, kad jie butu tamsus, tamsus...  biggrin.gif  mirksiukas.gif 
2. Be abejo. Todel ir sprendziam, kaip neapsigriozdinti baldais  mirksiukas.gif Arba apsigriozdinti. Cia jau kaip kam graziau smile.gif
3. Be abejo galima. Bet juk pati kalbate apie jaukuma. O cia taip graziai isnaudota erdve, i virsu pratestos horizontalios  linijos tos lentyneles, kuri susidaro del klozeto pakabinimo sistemos.  smile.gif 
1. Taip, nes erdvė didelė.
2. Mažoje erdvėje tai atrodo kitaip.

1. Faktas, kad rodau didele erdve, kad mazesneje erdveje ir lentynos bus mazesnes, bet ar tai blogai? Is kur tas jusu noras viska tiesiogiai perkelti is paveiksliuku  doh.gif
2. Juk tai tik idejos. O ka reiskia, tas jusu "atrodo ne taip", tai tik speti galiu  g.gif
3. Ta prasme, kad ne taip graziai atrodo?  g.gif
4. Tai paziurekite, gal kazka ne taip suderinote, gal stori lentynu pasirinkote netinkama (atrodo menkniekis, bet labai viska keicia), gal spalvos pas jus niurios ar nesuderintos su visuma.
5. Imeskite cia nuotrauka ir galesim palyginti, kiti tada pasimokins, klaidu analogisku nekartos, gal net aplamai supras, kad negrazu tikrai tokios lentynos  mirksiukas.gif  smile.gif
1. Tai blogai todėl, kad kalbame apie sprendimus mažose erdvėse.
2. Idėjos yra niekinės, jeigu jos skirtos kitai erdvei. Pvz. medinės sijos - man labai gražu. Bet standartiniame bute vargu, ar gražu.
3. Na taip, didelė erdvė - gražiau. Bent jau man.
4. Sanmazgo rezultatu esu patenkinta.
5. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Konsultacijos apie įrengtą patalpą nepageidauju, ir man rodos mažokai konsultavimui patirties turite. O paveiksliukų ir pati moku rasti. mirksiukas.gif

Mane domina virtuvės mažose erdvėse sprendimai.

Siūlau nebesiplėsti.
Mano mintis tebuvo tokia, kad paveiksliuke pamatytas GRAŽUS sprendimas gali nepasiteisinti (kaip jau rašiau, dažnai matau realizuotą tokį sprendimą, kuris man yra visai nepriimtinas dėl jau aprašytų priežasčių) ir kad siūlau gerai pasvarstyti prieš tokį variantą renkantis.
O jeigu jūs sprendimui apie mažas erdves keliat paveiksliukus su didelėm erdvėm ir aukštom lubom, tai mes kalbam skirtingom kalbom. Deja, bet pagal jus "vizualiai nukirpus" realybė neatitiks lūkesčių.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 20, 20:55)
Konsultacijos apie įrengtą patalpą nepageidauju, ir man rodos mažokai konsultavimui patirties turite.

biggrin.gif Na va, jums visada atrodo mirksiukas.gif biggrin.gif Savo laiku buvau puikiai daug ka pritaikiusi. Dabar jau name pakanka erdves, bet buvo laikas, tai teko bute talpintis, tada reikejo pasukti galva.
Ir toliau jei tik rasiu, tai ir desiu paveiksliukus, kurie manau gali tarnauti kaip ideja. Tiems, kam su vaizduote striuka, jiems jokie paveiksliukai nepades, o kas sugebes minti prisitaikyti ir ispletoti - tie pasinaudos 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 22:58)
Ir toliau jei tik rasiu, tai ir desiu paveiksliukus, kurie manau gali tarnauti kaip ideja. Tiems, kam su vaizduote striuka, jiems jokie paveiksliukai nepades, o kas sugebes minti prisitaikyti ir ispletoti - tie pasinaudos  4u.gif .
Aš tai manau, kad su mintimis ir vaizduote striuka, kas tik paveiksliukus sugeba kiloti. mirksiukas.gif
Atsakyti