Įkraunama...
Įkraunama...

*** Epilepsija ***

QUOTE(JulieTa @ 2012 06 27, 18:03)
Šįryt užgeso Atėnės gyvybė...

Uzuojauta... pasimelsiu uz jusu ramybe...
Atsakyti
Sveikos, pakoregavau temą, nes turim du išėjusius angelėlius iš sąrašo...

Yra dalis ir pasveikusių, čia nesilankančių, reikėtų pasidomėti kaip jiem sekais, ir parašyti daugiau pasveikusiųjų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2012 06 27, 17:03)
Šįryt užgeso Atėnės gyvybė...

Laibai užjaučiu JulieTa verysad.gif stiprybės tau ir tavo šeimai.....liudna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2012 06 30, 19:50)
Sveikos, pakoregavau temą, nes turim du išėjusius angelėlius iš sąrašo...

Yra dalis ir pasveikusių, čia nesilankančių, reikėtų pasidomėti kaip jiem sekais, ir parašyti daugiau pasveikusiųjų wink.gif

As seniai berasiau... sveikata negereja, o dar turiu seimyniniu bedu tai jegu neturiu parasyti, bet jusu posmus visata seku ax.gif kam gerai pasidziaugiu, kam blogiau tikiuosi ateis geresne diena. 4u.gif
Atsakyti
laba diena, atsiprasau kad braunuosi i jusu buri, bet gal kas gales "mamiskai" o ne gydytojiskai pakomentuoti musu situacija. Zodziu mano 7meciui padare mieganciam kazkoki tyryma, ir rado "suolius". tris menesiu gerem depakina mazom dozem, pakarotojo tyrymus, ir vel tas pats. Vel siulo gerti depakina. Bet jam nebuna priepuoliu jokiu... unsure.gif man keista girdyti vaika vaistais nuo kazko neapciuopiamo. juk tie tyrymai padaryti buvo netycia, tiesiog gulejom neurologiniam skyriuje del kitu dalyku... gydytojas i mano abejones atsake, kad geriau neisprovokuoti priepiuoliu, nes ju metu zuva daugybe neuronu. Ar tai tiesa ? ar yra/buvo cia kada ligoniuku, kurie tarsi turi paslepta epilepsija ? ar tikrai ji butinai turi atsirasti jei negersim vaistu ? unsure.gif
is anksto dekoju atsakiusiom ar bent jau pasidalinusiom savo nuomonem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 04, 23:49)
laba diena, atsiprasau kad braunuosi i jusu buri, bet gal kas gales "mamiskai" o ne gydytojiskai pakomentuoti musu situacija. Zodziu mano 7meciui padare mieganciam kazkoki tyryma, ir rado "suolius". tris menesiu gerem depakina mazom dozem, pakarotojo tyrymus, ir vel tas pats. Vel siulo gerti depakina. Bet jam nebuna priepuoliu jokiu...  unsure.gif man keista girdyti vaika vaistais nuo kazko neapciuopiamo. juk tie tyrymai padaryti buvo netycia, tiesiog gulejom neurologiniam skyriuje del kitu dalyku... gydytojas i mano abejones atsake, kad geriau neisprovokuoti priepiuoliu, nes ju metu zuva daugybe neuronu. Ar tai tiesa ? ar yra/buvo cia kada ligoniuku, kurie tarsi turi paslepta epilepsija ? ar tikrai ji butinai turi atsirasti jei negersim vaistu ?  unsure.gif
is anksto dekoju atsakiusiom ar bent jau pasidalinusiom savo nuomonem  4u.gif

Sveikutė,

paprastai gydytojai šiaip vaistų gerti neskiria, bet, jei neramu pasikonsultuok su kitu gydytoju (-a). Mano mergina 6 metus gėrė depakiną . 5 iš kurių be jokių priepuolių-papraščiausiai smegenyse rodė audras... Pabaigėm gydymą (pasitarę su medikais), kai išlindo nepageidaujamas pašalinis efektas. Tačiau liko abejonės- o kas jei tie zarazos priepuoliai išlįs laukan? tada ir dozės bus daug didesnės. Pa kol kas - niekas nelenda lauk (neskaitant migrenos), miego kreivė puiki. Tai ir apsiraminom.
Taigi- mano pasiūlimas- pasitark su kitu mediku- 4u.gif
Atsakyti
laba diena, atsiprasau kad braunuosi i jusu buri, bet gal kas gales "mamiskai" o ne gydytojiskai pakomentuoti musu situacija. Zodziu mano 7meciui padare mieganciam kazkoki tyryma, ir rado "suolius". tris menesiu gerem depakina mazom dozem, pakarotojo tyrymus, ir vel tas pats. Vel siulo gerti depakina. Bet jam nebuna priepuoliu jokiu...  unsure.gif man keista girdyti vaika vaistais nuo kazko neapciuopiamo. juk tie tyrymai padaryti buvo netycia, tiesiog gulejom neurologiniam skyriuje del kitu dalyku... gydytojas i mano abejones atsake, kad geriau neisprovokuoti priepiuoliu, nes ju metu zuva daugybe neuronu. Ar tai tiesa ? ar yra/buvo cia kada ligoniuku, kurie tarsi turi paslepta epilepsija ? ar tikrai ji butinai turi atsirasti jei negersim vaistu ?  unsure.gif

Gydytojai matyt ne veltui sunerimę, pasikonsultuokit dar ir su kitu gydytoju - nepakenks. Mano mergaitei irgi didelių, ryškių požymių nebuvo, tik buvo trys didieji priepuoliai užkilus temperatūrai... Pirmas 1m., antras 2,5m , o trečias 5m. ir tik tada gydytojai kažką negero įtarė ir ką - epilepsiją tyrimai parodė, geriam vaistus 2m., ir dar pratesė, nes EEG kelia abejonių..... Tikrai, geriau priepuoliu neiššaukti, baisu jie.....
Atsakyti

As irgi uz tai, kad pasitart su dar vienu gyd, jei yra abejoniu. Maniskei kol vaistus geria - priepuoliu nera, bet jei tik sumazeja del kokiu nors priezasciu ju koncentracija kraujyje - prasideda priepuoliai vienas po kito...Aisku, kiekvienam vaikui skirtingai viskas eina, tu "rusiu" epi yra daug. verysad.gif Jei stiprus priepuolis, kaip jums ir sake gyd, gali padaryt neatitaisomos zalos vaikucio motorikai, vystymuisi ir p, ziurint kurioj smegenu dalyje ivyksta "islydis". Beje, maniske nuo 6 men. geria depakina, nuo beveik 3 metu prisidejo ir dar vieni vaistai.
Atsakyti
aciu visoms pasisakiusiom 4u.gif

QUOTE(vilkra @ 2012 07 05, 07:58)
Sveikutė,

paprastai gydytojai šiaip vaistų gerti neskiria, bet, jei neramu pasikonsultuok su kitu gydytoju (-a). Mano mergina 6 metus gėrė depakiną . 5 iš kurių be jokių priepuolių-papraščiausiai smegenyse rodė audras... Pabaigėm gydymą (pasitarę su medikais), kai išlindo nepageidaujamas pašalinis efektas. Tačiau liko abejonės- o kas jei tie zarazos priepuoliai išlįs laukan? tada ir dozės bus daug didesnės. Pa kol kas - niekas nelenda lauk (neskaitant migrenos), miego kreivė puiki. Tai ir apsiraminom.
Taigi- mano pasiūlimas- pasitark su kitu mediku- 4u.gif

o ar daznai per tuos 5 metus dare tyrymus ?
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 05, 13:41)
aciu visoms pasisakiusiom  4u.gif

Po pirmo paskyrimo mums liepė pasirodyti po dviejų metų (čia jau KMUK, išsamiems tyrimams), nes pats gydymas trunka mažiausiai du metus, o dabar pažymėjo, kad po 1,5-2m., nes jei viskas taip ir toliau klostysis, tai tikimybė, kad jau vaistų vartojimą nutrauks.

Aš ne Vilkra, bet iš savo varpinės parašiau.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 05, 13:41)
aciu visoms pasisakiusiom  4u.gif

kasmet guldavomės į KMUK tyrimams. Tai išeidavo- viena konsultacija ir trys dienos "pogulio"
Atsakyti
Vilkra, vis pamirstu parasyt tau, broliene merginai savo duoda paracetamolio ketvertuka kai tik pradeda skaudet, t. y. nespeja isiskaudet. Kaip Aiste dabar laikos ar daznai galva paskaudedavo?
Atsakyti