Įkraunama...
Įkraunama...

*** Epilepsija ***

QUOTE(Miranda80 @ 2012 07 05, 14:14)
Vilkra, vis pamirstu parasyt tau, broliene merginai savo duoda paracetamolio ketvertuka kai tik pradeda skaudet, t. y. nespeja isiskaudet. Kaip Aiste dabar laikos ar daznai galva paskaudedavo?

Labukas...

mano merginai toks kiekis nelabai padėtų...Jai naudoju 500 paracetamolio žvakutę. Jei spėjam.. nes ji prabunda jau nuo galvos skausmo. Tik paskutis atvejis buvo "malonesnis"- prabudo ankščiau. Dar spėjom žvakutę panaudoti. Galvą skaudėjo silpniau ir trumpiau. (apie 2 val) Po to kietai miegojo... Jei toks atvejis būtų mokslo metais- į mokyklą tikrai neitų. schmoll.gif Tris savaites galvos neskaudėjo- bet šiandien su tėčiu išvažiavo į uošviją- gal neperkais. Kitu atveju- tėtis galės šukuoti, ir raminti... Nors ką aš čia nusišneku- gi vis tiek mane šauksis.
Atsakyti
Taviskei stipriau matyt viskas vyksta verysad.gif Nors pradzioje ir jai per menesi kelis kartus ar dazniau skaudedavo, dabar kazkaip tfu tfu tfu ilgesni tarpai pasidare. Pamenu, kad pasakodavo, jog visi kartai iki pykinimo "daeidavo"...
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2012 07 05, 14:55)
Taviskei stipriau matyt viskas vyksta  verysad.gif Nors pradzioje ir jai per menesi kelis kartus ar dazniau skaudedavo, dabar kazkaip tfu tfu tfu ilgesni tarpai pasidare. Pamenu, kad pasakodavo, jog visi kartai iki pykinimo "daeidavo"...

Labiau pradėjau panelikę saugoti- 21-21 30- eina miegoti, jokių vakarinių kompiuterių, jokių siautimų, pati mergina susimažino suvalgomo fermentinio sūrio kiekį, jokių gaiviųjų gėrimų iš parduotuvės, tik mineralinis, arba naminės sultys...

P.S. Gal kitą savaitę planuojam susitikimą?
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 05, 17:34)
Labiau pradėjau panelikę saugoti- 21-21 30- eina miegoti, jokių vakarinių kompiuterių, jokių siautimų, pati mergina susimažino suvalgomo fermentinio sūrio kiekį, jokių gaiviųjų gėrimų iš parduotuvės, tik mineralinis, arba naminės sultys...

P.S. Gal kitą savaitę planuojam susitikimą?

Labai noreciau, tik neaisku ar pavyks, atvaziuoja pavieset pas mus gimines, parasysiu tau i AZ kita savaite, jei pavyktu 4u.gif Tikiuos kaip nors siais metais susimatysim laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 04, 23:49)
laba diena, atsiprasau kad braunuosi i jusu buri, bet gal kas gales "mamiskai" o ne gydytojiskai pakomentuoti musu situacija. Zodziu mano 7meciui padare mieganciam kazkoki tyryma, ir rado "suolius". tris menesiu gerem depakina mazom dozem, pakarotojo tyrymus, ir vel tas pats. Vel siulo gerti depakina. Bet jam nebuna priepuoliu jokiu...  unsure.gif man keista girdyti vaika vaistais nuo kazko neapciuopiamo. juk tie tyrymai padaryti buvo netycia, tiesiog gulejom neurologiniam skyriuje del kitu dalyku... gydytojas i mano abejones atsake, kad geriau neisprovokuoti priepiuoliu, nes ju metu zuva daugybe neuronu. Ar tai tiesa ? ar yra/buvo cia kada ligoniuku, kurie tarsi turi paslepta epilepsija ? ar tikrai ji butinai turi atsirasti jei negersim vaistu ?  unsure.gif
is anksto dekoju atsakiusiom ar bent jau pasidalinusiom savo nuomonem  4u.gif

Gydytojai kartais skiria vaistus "del visa ko". Tikrai neduociau vaistu tokio amziaus vaikui be antro net trecio neurologo nuomones. Trumpai papasakosiu apie musu atveji. mano sunui buvo 12 metu kai ivyko pirmasis priepuolis,buvo isveztas su greitaja,po to padaryti visi tyrimai, EEG, MRI(smegenu nuotrauka). Rado siulelio storio randa uzpakaliniam smegenu pusrutulyje, kuris susijes su rega. Todel pries priepuoli buvo kaip ispejamasis zenklas - iskraipytas vaizdas,ryskios spalvos, netgi atvirkstinis matymas. Neurologas gan jaunas pasake kad tai gali buti epilepsijos pradzia bet gali buti vienkartinis paauglystes priepuolis, bet buvo pasiruoses prirasyti vaistu. Atsisakem.Pasirasiau. Buvom ir pas kita neurologa, pasake mazdaug ta pati. daug vaiku turinciu epilepsija akademiniai gabumai yra riboti, mano sunaus atvirksciai - jis ypatingu gabumu, abu neurologai buvo gan maloniai nustebe. Tokie vaistai yra ne juokas, labai stiprus, turintys daug salutiniu poveikiu, pavojinga juos nutraukti. Praejo 4 metu be priepuoliu (isivaizduokit 4 metusbe reikalo buciau sunu serus tokiais vaistais!) Atrasis priepuolis mane isgasdino, gal tikrai epilepsija? Po to karto jokiu priepuoliu su samones praradimu nebudavo, bet sunus pastebejo gan idomu dalyka, pries pat "priepuoli" budavo kazkas negero suregejimu, jis ramiai kur atsiseda, uzsimerkia ir ilsisi, svarbiausia NEPANIKUOJA, ir viskas praeina.
O neuronai nuo keliolikos sekundziu nemirsta, tik ilgi priepuoliai iki 5 minuciu yra pavojingi smegenims. Aisku kiekvienas atvejis yra skirtingas, yra vaiku kuriems tikrai reikalingi vaistai, bet nesant jokiam priepuoliui, duoti vaistus del viso pikto blink.gif Butinai eikit pas kita neurologa pries dodant vaistus vaikui 4u.gif
Atsakyti
hmm, o kitas gydytojas tai ir tyrimus tures daryti is naujo ? o del gabumu, maniskis negabus, na turi nebloga gebejima skaiciuoti mintinai , bet siaip turi ir raidos sutrikimus, kas liecia desiniaja kuno puse, sunkiai raso, sunkiai daro kazka, blogai susikaupia, daug ka raso atbulai ir t.t. ziuresim kaip seksis pirmoje klaseje, bet itariu kad turesim daug daug bedu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 06, 01:31)
hmm, o kitas gydytojas tai ir tyrimus tures daryti is naujo ? o del gabumu, maniskis negabus, na turi nebloga gebejima skaiciuoti mintinai , bet siaip turi ir raidos sutrikimus, kas liecia desiniaja kuno puse, sunkiai raso, sunkiai daro kazka, blogai susikaupia, daug ka raso atbulai ir t.t. ziuresim kaip seksis pirmoje klaseje, bet itariu kad turesim daug daug bedu sad.gif

Nenusiteik prieš,jei vaikiukui kas ir nelabai seksis moksle,atrasit ,o gal jau žinot kas jam gerai einasi tą sritį ir lavinsit labiau,o ten kur bus sunku ,tiesiog dirbsit tiek kiek leis jo pajėgumai,svarbiausia nespausti ,kad neprapultu noras mokytis. 4u.gif Viskas bus gerai 4u.gif

Mano vienas iš berniukų būsimas septintokas,mokosi beveik dešimtukais,o busimas ketvirtokas mokosi gerai ,bet ne pirmaujantis ir aš buvau pradėjus daryti klaidą,spausti savo mažesnyjį lygiuotis i brolį,žinoma nieko gero iš to neišėjo,pasirodo
mano mažesnis be galo gabus sporte,įpatinagai gerai žaidžia futbolą.Dabar lanko treniruotes,o kadangi moksle stipros nors ir ne pirmūnas ,manau to ir pakanka.
Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2012 07 05, 23:58)
Gydytojai kartais skiria vaistus "del visa ko". Tikrai neduociau vaistu tokio amziaus vaikui be antro net trecio neurologo nuomones. Trumpai papasakosiu apie musu atveji. mano sunui buvo 12 metu kai ivyko pirmasis priepuolis,buvo isveztas su greitaja,po to padaryti visi tyrimai, EEG, MRI(smegenu nuotrauka). Rado siulelio storio randa uzpakaliniam smegenu pusrutulyje, kuris susijes su rega. Todel pries priepuoli buvo kaip ispejamasis zenklas - iskraipytas vaizdas,ryskios spalvos, netgi atvirkstinis matymas. Neurologas gan jaunas pasake kad tai gali buti epilepsijos pradzia bet gali buti vienkartinis paauglystes priepuolis, bet buvo pasiruoses prirasyti vaistu. Atsisakem.Pasirasiau. Buvom ir pas kita neurologa, pasake mazdaug ta pati. daug vaiku turinciu epilepsija akademiniai gabumai yra riboti, mano sunaus atvirksciai - jis ypatingu gabumu, abu neurologai buvo gan maloniai nustebe. Tokie vaistai yra ne juokas, labai stiprus, turintys daug salutiniu poveikiu, pavojinga juos nutraukti. Praejo 4 metu be priepuoliu (isivaizduokit 4 metusbe reikalo buciau sunu serus tokiais vaistais!) Atrasis priepuolis mane isgasdino, gal tikrai epilepsija? Po to karto jokiu priepuoliu su samones praradimu nebudavo, bet sunus pastebejo gan idomu dalyka, pries pat "priepuoli" budavo kazkas negero suregejimu, jis ramiai kur atsiseda, uzsimerkia ir ilsisi, svarbiausia NEPANIKUOJA, ir viskas praeina.
O neuronai nuo keliolikos sekundziu nemirsta, tik ilgi priepuoliai iki 5 minuciu yra pavojingi smegenims. Aisku kiekvienas atvejis yra skirtingas, yra vaiku kuriems tikrai reikalingi vaistai, bet nesant jokiam priepuoliui, duoti vaistus del viso pikto  blink.gif Butinai eikit pas kita neurologa pries dodant vaistus vaikui  4u.gif

trokią informaciją girdžiu pirmą kartą- mano mergelikei tikrai jokio atsilikimo, ar sugebėjimų ribotumo nėra schmoll.gif schmoll.gif Ir, kiek teko skaityti- tai nėra tiesiogiai susiję dalykai...
Atsakyti
Ne taip supratot, atsilikimas tikrai nuo to nepriklauso, bet akademiniai sugebejimai kencia nuo prastos atminties ir nesugebejimo ilgam susikaupti. Yra ir specifiniu problemu kai kuriais atvejais, priklausomai kuris smegenu pusrutulis pazeistas(probleminis). Pavyzdziui mano sunus labai gabus matematikai ir fizikai, pries egzamina buvo uzejes vienas is tu mini priepuoliu( nenoriu taip vadinti, bet nerandu kito zodzio verysad.gif ) po kurio negalejo atsiminti net paprasciausiu formuliu, turejo pats issivesti ir taip gauti atsakyma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(northstar @ 2012 07 06, 17:00)
Ne taip supratot, atsilikimas tikrai nuo to nepriklauso, bet akademiniai sugebejimai kencia nuo prastos atminties ir nesugebejimo ilgam susikaupti. Yra ir specifiniu problemu kai kuriais atvejais, priklausomai kuris smegenu pusrutulis pazeistas(probleminis). Pavyzdziui mano sunus labai gabus matematikai ir fizikai, pries egzamina buvo uzejes vienas is tu mini priepuoliu( nenoriu taip vadinti, bet nerandu kito zodzio  verysad.gif ) po kurio negalejo atsiminti net paprasciausiu formuliu, turejo pats issivesti ir taip gauti atsakyma  doh.gif

Ai, smulkmena...

O Tavo sūnus šaunuolis...
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 06, 20:34)
Ai, smulkmena...

O Tavo sūnus šaunuolis...

Aš taipat pagalvojau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai aciu mergaites 4u.gif Siaip jau sunus labai pergyvena (nors to neparodo) kad jis "kitoks" nei kiti. Vos tik apie tai tema uzvedu, nenori net girdeti, lyg nieko nebutu unsure.gif
Atsakyti