Įkraunama...
Įkraunama...

*** Epilepsija ***

QUOTE(zirziliuke @ 2012 10 25, 11:33)
Man teks išsirašyt naujų ,nes galiojimas eina į pabaigą.Kaži ar galima taip suderinti ,kad rytą atvykus koncentracija atliktų ir vėliau miego egg,ir tada namo,nes mane į Kauną atveža spec.autobusas  g.gif

reikėtų susiskambinti su gydytoja, manyčiau.. nes, paprastai miego EEG guldo bent iš vakaro.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliuke @ 2012 10 25, 11:33)
Man teks išsirašyt naujų ,nes galiojimas eina į pabaigą.Kaži ar galima taip suderinti ,kad rytą atvykus koncentracija atliktų ir vėliau miego egg,ir tada namo,nes mane į Kauną atveža spec.autobusas  g.gif

Reiktu pasitart su gyd, nors manau, kad galima kazkaip suderint mastau.gif O sunutis pats uzmigtu ar su vaistukais?
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2012 10 25, 12:42)
Reiktu pasitart su gyd, nors manau, kad galima kazkaip suderint mastau.gif O sunutis pats uzmigtu ar su vaistukais?

Su vaistais .
Atsakyti
Tiesa, pasiskambinau as musu neurologei, tai irgi, kai gausim talona i poliklinika pas ja, tada sutarsim kada darys EEG ir koncentracija bei kepenu fermentus, labai jau senai daryta.
Atsakyti
sveikos mamytes,

prasau jusu patarimu. mano 2 menesiu mazyliui neurologe itaria epilepsija, dave siuntima i santariskiu neurologini skyriu issitirti. itaria, nes jam nuo 3 savaiciu buna tokie priepoliukai - kai isiverkia ar issigasta, visas tarsi sustingsta, negali kvepuot, "pastato" akis lyg issigandes labai. buna samoningas, neisitempes, jei suspeju paliesti ji, jis iseina is tokios busenos. tas truksta 3-4 sekundes. nu jai atrodo kad tai gali buti epilepsijos priepolis toks. taigi turiu jums klausimu
1. ar tai panasu i epilepsijos priepoli? Skaiciau kad ivairiu ju buna, bet tokiu neradau
2. kokie santaryskese neurologai? ar sukalbami, ar paaiskins viska? labai bijau kad paskirs koki gydyma man nieko nepaaiskinus, o man reiks spresti apie dalykus, kurouose nieko nesuprantu
3. kodel mus taip skubiai nori istirt? liepe atvaziuot ryt, kad ir savaitgalis. ar gali nutikti kazkas pavojingo? tie priepoliukai neatrodo labai baisus, mazylis ir su jais vystosi gerai
4. kokiu vaistu paskiria pradziai, jei ka suras? maciau pas jus vaistu saraseli, noreciau apie juos daugiau pasiskaityt. ar yra kokiu piktu vaistu, kuriu reiketu prasyt kad neskirtu?
5. kas ta eeg? daktere sake, kad jei nieko nesuras, praleisim ligonineje kelias dienas. man idomu kodel, ar ja kelis kartus darys?
o siaip aciu kad esat ir visokiu nuorodu cia pas save idejot, nes jauciuosi tai pasimetus, ir dziaugiuos kad yra i ka kreiptis su klausimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2012 10 26, 15:17)
sveikos mamytes,

prasau jusu patarimu. mano 2 menesiu mazyliui neurologe itaria epilepsija, dave siuntima i santariskiu neurologini skyriu issitirti. itaria, nes jam nuo 3 savaiciu buna tokie priepoliukai - kai isiverkia ar issigasta, visas tarsi sustingsta, negali kvepuot, "pastato" akis lyg issigandes labai. buna samoningas, neisitempes, jei suspeju paliesti ji, jis iseina is tokios busenos. tas truksta 3-4 sekundes. nu jai atrodo kad tai gali buti epilepsijos priepolis toks. taigi turiu jums klausimu
1. ar tai panasu i epilepsijos priepoli? Skaiciau kad ivairiu ju buna, bet tokiu neradau
2. kokie santaryskese neurologai? ar sukalbami, ar paaiskins viska? labai bijau kad paskirs koki gydyma man nieko nepaaiskinus, o man reiks spresti apie dalykus, kurouose nieko nesuprantu
3. kodel mus taip skubiai nori istirt? liepe atvaziuot ryt, kad ir savaitgalis. ar gali nutikti kazkas pavojingo? tie priepoliukai neatrodo labai baisus, mazylis ir su jais vystosi gerai
4. kokiu vaistu paskiria pradziai, jei ka suras? maciau pas jus vaistu saraseli, noreciau apie juos daugiau pasiskaityt. ar yra kokiu piktu vaistu, kuriu reiketu prasyt kad neskirtu?
5. kas ta eeg? daktere sake, kad jei nieko nesuras, praleisim ligonineje kelias dienas. man idomu kodel, ar ja kelis kartus darys?
o siaip aciu kad esat ir visokiu nuorodu cia pas save idejot, nes jauciuosi tai pasimetus, ir dziaugiuos kad yra i ka kreiptis su klausimais  4u.gif

Labuka, pasistengsiu parasyt, ka pati zinau, kitos mamos gal gales daugiau parasyt 4u.gif
1. Priepuoliu, kaip pati skaitet, visokiu apraisku buna, gali but ir tokie, bet tam reik istirt.
2. Apie santariskiu neurologus nieko nezinau, mes lankomes kmuk, bet manau, kad tikrai yra geru - svarbiausia nebijot klaust visko, kas domina, neramina, nesvarbu kokie "kvailoki" klausimai gali atrodyt.
3. Nelabai zinau kodel gyd taip nusprende, galiu spet tik, kad jeigu jusu suneliui visgi yra priepuoliukai, tai reik kuo greiciau istirt tai ir paskirt gydyma, nes nesvarbu kiek laiko (t.y. kelias sekundes ar kelias minutes ir p) jie trunka - zala smegenelems daro didele. Ir nebaisiu priepuoliuku (jeigu tai jie), deja nera verysad.gif
4. O vaistukus gydytojai parenka pagal pobudi epi (jei visgi patvirtinama si diagnoze), paciu vaistu nera tiek daug nuo epi, visi jie pamazu "ivedami" bei reikalui esant "isvedami" ir velgi "pikti" vaistai visi nuo epi (bent jau tradicines medicinos), nes jie veikia smegenu veikla...
5. EEG tai smegenu aktyvumo nustatymas, yra miego metu daroma ir budravimo metu. Jusu suneliui manau darys miego EEG. Sis tyrimas ir parodys ar yra kokios iskrovos smegenyse.

Labai tikiuos, kad nepasitvirtins jusu mazyliui unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miranda80: 26 spalio 2012 - 14:42
aciu uz toki greita atsakyma!

dar toks klausimas. zinau kad jums skaudi tema, bet klausiu nes noriu suprasti kam tie vaistai - kokia zala daro priepoliai? internete nieko issk. kad nukrenta ir susizeidzia, nerandu.
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2012 10 26, 15:17)
sveikos mamytes,

o siaip aciu kad esat ir visokiu nuorodu cia pas save idejot, nes jauciuosi tai pasimetus, ir dziaugiuos kad yra i ka kreiptis su klausimais  4u.gif

Labas, pirmą kart čia rašau, tai ne taip paspaudžiau, ne mėgėja rašyt smile.gif
Bet kaip viskas pažįstama...
Net rankos ir kojos drebėt pradėjo, prisiminus.

Mums ir nuo trijų savaičių prasidėjo traukuliukai, irgi tokie trumpi, irgi su nekvėpavimu... Kaip vėliau mums aiškino, su sąmonės praradimu...

Po antro priepuolio, kuris jau truko iki pusės minutės (po savaitės) atsidūrėm Santariškėse.

Mes gėrėm fenobarbitalį (kiek žinau tokiems mažiukams jį ir teskiria), vėliau dozę didino, nes kartojosi dar keletą kartų, koncentracija buvo per maža.

Mes lankėmės tik pas vieną ten, lyg ir nebloga, bet su aiškinimu..., tai viską traukt iš jos reikėjo, visko klaust, nieko neprognozavo, nieko nespėliojo, nuo ko ir kodėl...

Bet yra ir gerų naujienų
Po metų pradėjom nuiminėt vaistukus, smegenėlės nurimo. Sakė, jei vėl pasikartos, jau gersim visai kitus vaistukus...piu piu piu, ačiū Dievui, jau mums virš trijų ir neišlindo ta zaraza, tikiuosi niekada ir neišlys...

Linkiu, kad nepasitvirtintų, arba, kad iššauktumėt...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssamanasa: 26 spalio 2012 - 15:42
ssamanasa, aciu!
kaip gerai, kad issigydet! sveikatos tavo mazyliui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xena: 26 spalio 2012 - 16:14
QUOTE(xena @ 2012 10 26, 16:20)
aciu uz toki greita atsakyma!

dar toks klausimas. zinau kad jums skaudi tema, bet klausiu nes noriu suprasti kam tie vaistai - kokia zala daro priepoliai? internete nieko issk. kad nukrenta ir susizeidzia, nerandu.

Nukritimas-tikrai nėra pagrindinė prieouolių žala. Epilepsijos priepuolia tai smegenų neuronuose vykstančių el.krūvių "perkrovos". T.y. juose tuo metu vyksta tarsi trumpi jungimai el grandinėje- na, namuose teko patirti, kai būna trumpas el. jungimas...? Gali tuo metu ir neuronai žūti, ir pasikeisti jų struktūra. Kitaip sakant žalotis pačios smegenys. nestabdant priepuolių- kiekvienas senesnis priepuolis "prakasa" kelią naujam. pažeidžiamos naujos smegenų sritys...Todėl būtina stabdyti priepuolius, mediciniškai, ar netradiciniais būdais.. Taip man aiškino- taip aiškinu ir aš. todėl Jūsų gydytoja ir skuba. Bėgu, nes mano mažoji tuoj namus visai apvers kojom aukštyn.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 10 26, 17:25)
Nukritimas-tikrai nėra pagrindinė prieouolių žala. Epilepsijos priepuolia tai smegenų neuronuose vykstančių el.krūvių "perkrovos". T.y. juose tuo metu vyksta tarsi trumpi jungimai el grandinėje- na, namuose teko patirti, kai būna trumpas el. jungimas...? Gali tuo metu ir neuronai žūti, ir pasikeisti jų struktūra. Kitaip sakant žalotis pačios smegenys. nestabdant priepuolių- kiekvienas senesnis priepuolis "prakasa" kelią naujam. pažeidžiamos naujos smegenų sritys...

Sutinku šimtą procentų...jei po pirmo priepuolio, galvojau, kad mano kūdikis springsta, tai po antro - kad miršta (dar ir dabar tas vaizdas kartais persekioja). Paskui vaistai vėl sutrumpino, ir ar jie, ar kažkas kitas, visai panaikino.

Beje, kol dar toks mažiukas, galima ir kai kuriuos tyrimus padaryt (kol maumenėlis nesugijęs gali ir galvytės ekoskopiją (kažkaip kitaip vadinasi) padaryti, nereiks magnetinio rezonanso laukt. (jei kartais diagnozė pasitvirtintų ir ieškotų priežasčių).
Bent mums daug darė tyrimų, ir EEG, ir galvytę, ir akytes ir širdelę tikrino. Manau, kuo greičiau nuvyksit, tuo greičiau aiškiau bus, ras ką ar ne. Nežinia sunkiausia.
Atsakyti
Kada yra įtarimų,reikia tik pasidžiaugti ,kad gydytoja ,ne nosį krapšto ,o rūpinasi jūsų mažyliu. 4u.gif Svarbiausia laiku ir nereikia eilių laukti.Linkiu sulauti gerų rezultatų 4u.gif
Atsakyti