QUOTE(xena @ 2012 10 26, 15:17)
sveikos mamytes,
prasau jusu patarimu. mano 2 menesiu mazyliui neurologe itaria epilepsija, dave siuntima i santariskiu neurologini skyriu issitirti. itaria, nes jam nuo 3 savaiciu buna tokie priepoliukai - kai isiverkia ar issigasta, visas tarsi sustingsta, negali kvepuot, "pastato" akis lyg issigandes labai. buna samoningas, neisitempes, jei suspeju paliesti ji, jis iseina is tokios busenos. tas truksta 3-4 sekundes. nu jai atrodo kad tai gali buti epilepsijos priepolis toks. taigi turiu jums klausimu
1. ar tai panasu i epilepsijos priepoli? Skaiciau kad ivairiu ju buna, bet tokiu neradau
2. kokie santaryskese neurologai? ar sukalbami, ar paaiskins viska? labai bijau kad paskirs koki gydyma man nieko nepaaiskinus, o man reiks spresti apie dalykus, kurouose nieko nesuprantu
3. kodel mus taip skubiai nori istirt? liepe atvaziuot ryt, kad ir savaitgalis. ar gali nutikti kazkas pavojingo? tie priepoliukai neatrodo labai baisus, mazylis ir su jais vystosi gerai
4. kokiu vaistu paskiria pradziai, jei ka suras? maciau pas jus vaistu saraseli, noreciau apie juos daugiau pasiskaityt. ar yra kokiu piktu vaistu, kuriu reiketu prasyt kad neskirtu?
5. kas ta eeg? daktere sake, kad jei nieko nesuras, praleisim ligonineje kelias dienas. man idomu kodel, ar ja kelis kartus darys?
o siaip aciu kad esat ir visokiu nuorodu cia pas save idejot, nes jauciuosi tai pasimetus, ir dziaugiuos kad yra i ka kreiptis su klausimais
Labas, pirmą kart čia rašau, tai ne taip paspaudžiau, ne mėgėja rašyt

Bet kaip viskas pažįstama...
Net rankos ir kojos drebėt pradėjo, prisiminus.
Mums ir nuo trijų savaičių prasidėjo traukuliukai, irgi tokie trumpi, irgi su nekvėpavimu... Kaip vėliau mums aiškino, su sąmonės praradimu...
Po antro priepuolio, kuris jau truko iki pusės minutės (po savaitės) atsidūrėm Santariškėse.
Mes gėrėm fenobarbitalį (kiek žinau tokiems mažiukams jį ir teskiria), vėliau dozę didino, nes kartojosi dar keletą kartų, koncentracija buvo per maža.
Mes lankėmės tik pas vieną ten, lyg ir nebloga, bet su aiškinimu..., tai viską traukt iš jos reikėjo, visko klaust, nieko neprognozavo, nieko nespėliojo, nuo ko ir kodėl...
Bet yra ir gerų naujienų
Po metų pradėjom nuiminėt vaistukus, smegenėlės nurimo. Sakė, jei vėl pasikartos, jau gersim visai kitus vaistukus...piu piu piu, ačiū Dievui, jau mums virš trijų ir neišlindo ta zaraza, tikiuosi niekada ir neišlys...
Linkiu, kad nepasitvirtintų, arba, kad iššauktumėt...