Įkraunama...
Įkraunama...

Panikos atakos

tema atgijo, nesmagu aisku.. verysad.gif

man paskutiniu vel padaugejo ataku jauciu, ypatingai per paskutines dvi savaites, o kad niekas nei pasikeite nieko. Vandens jau sventai visada turiu su savim, dar uzejus gniauzau kumscius. ir anksciau nebudavo o dabar tiesiog isejus is namu, beeinant belekur prasideda, mirties baime, atrodo kad beeidama krisiu, nualspiu. nesuprantu doh.gif bet aisku vistiek einu, stengiuosi negalvoti, kazkuom uzsiimti, sunkiai ebt judu y prieky. sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Javute @ 2013 07 02, 12:26)
tema atgijo, nesmagu aisku..  verysad.gif

man paskutiniu vel padaugejo ataku jauciu, ypatingai per paskutines dvi savaites, o kad niekas nei pasikeite nieko. Vandens jau sventai visada turiu su savim, dar uzejus gniauzau kumscius. ir anksciau nebudavo o dabar tiesiog isejus is namu, beeinant belekur prasideda, mirties baime, atrodo kad beeidama krisiu, nualspiu. nesuprantu doh.gif  bet aisku vistiek einu, stengiuosi negalvoti, kazkuom uzsiimti, sunkiai ebt judu y prieky. sekmes visoms 4u.gif

Uzuojauta .... as kiekviena diena nerami....
Atsakyti
Sveikos,
paskaičius susidarė įspūdis, kad panikos priepuolis ištinka gatvėje ar pan. O kaip paaiškinti panikos ataką, nubudus naktį? Šiąnank vyras pažadino, kad jam širdis daužosi, o po to jau nebejaučia daužymosi, po to vėl daužosi. Sakė sąmonę praras tuoj. Aš įtariau, kad čia panikos ataka, bet jis vis tiek išsikvietė greitąją pagalbą. Bandžiau aš jį raminti, o jis tik dar labiau panikuoja, kad praras samonę.
Išvežė jį į ligoninę, ko pusantros valandos paleido. Mačiau lape parašyta, kad stresas. Čia jau antras kartas, po daugiau nei pusmečio.

Jei taip nutiks vėl, kaip man elgtis? Atimti telefoną ir neleisti kviesti greitosios? O jei vieną kartą tikrai, kas rimta bus, o aš galvosiu, kad tai vėl panikos ataka?
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2013 07 02, 13:48)
Sveikos,
paskaičius susidarė įspūdis, kad panikos priepuolis ištinka gatvėje ar pan. O kaip paaiškinti panikos ataką, nubudus naktį? Šiąnank vyras pažadino, kad jam širdis daužosi, o po to jau nebejaučia daužymosi, po to vėl daužosi. Sakė sąmonę praras tuoj. Aš įtariau, kad čia panikos ataka, bet jis vis tiek išsikvietė greitąją pagalbą. Bandžiau aš jį raminti, o jis tik dar labiau panikuoja, kad praras samonę.
Išvežė jį į ligoninę, ko pusantros valandos paleido. Mačiau lape parašyta, kad stresas. Čia jau antras kartas, po daugiau nei pusmečio.

Jei taip nutiks vėl, kaip man elgtis? Atimti telefoną ir neleisti kviesti greitosios? O jei vieną kartą tikrai, kas rimta bus, o aš galvosiu, kad tai vėl panikos ataka?

Tegul apsilanko pas daktaru...kad nustatytu kas jam yra...naktim ir mane istikdavo...bet lasiuku raminanciu isgerdavau ir praeidavo ..
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2013 07 02, 14:48)
Sveikos,

Na, atvaziaves daktaras privalejo paaiskinti, ad tai panikos ataka. Pameginkit jam isaiskinti, ad tai panikos atakos, nuo ju nemirstma, sirdis nesustoji, kad tai visai kita problema, nesusijusi su vidaus organais, kad reikia su sia nesamone kovoti. Padekit jam, nes vyrai I tai reaguoja ziauriau nei mes, moteriskos:)
Papildyta:
QUOTE(Zajza @ 2013 07 02, 02:40)
Keista net,kiek daug panasumu  smile.gif as irgi pastoviai nesiodavausi vandens buteliuka...ir dar dabar butinai turiu atsigerti gera gurksni pries betkur iseidama is namu...baisiausiu savo periodu negalejau valgyti nes bijojau kad valgydama prarysiu liezuvi...  blush2.gif negaliu to paaiskinti... vieni kauleliai buvo is manes like ir isvis atrodziau kaip is konclagerio..
kas man padejo...znybimas sau i sona arba ranka...  ax.gif arba pradedavau sau du gaidelius dainuoti,kad nukreipti mintis  biggrin.gif blogiausia,kai man uzeina panika,as negaliu kalbeti,tai tenka ramintis paciai,jei vyro nera salia...

Jo, mudvieju simptomai labia panasus. As negalejau ryti, nes atrode, kad papringsiu kasniu ir uzdusiu. Likimas oks pats-kaulai aptraukti skura, kaip is konslagerio. Ir as kazka dainuodavau, galvodavau ir t.t., kad tik mintis nukreipti. Baisiausia budavo, kai uzeidavo ataka vairuojan o masinoje sedi dar it koleges. Negali parodyti, kad kazkas negerai, negali sustoti, turi vaziuoti kaip niekur nieko. O man nuo tokios beviltiskos padeties dar didesnes panikos ataku bangos ritasi. Kol davaziuodavau iki darbo, toks jausmas, kad prazilti is siaubo turejau. Tai buvo kosmaras ir ziauri kancia.
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2013 07 02, 14:48)
Sveikos,

O su skrandziu bedu neturi? Tokie naktiniai priepoliai budingi ir refliuksui, kai miegant skrandzio turinys patenka i stemple ir prasideda naturalus fiziologiniai pokyciai: dusimas, sirdies perplakimas, krutines skausmas, ispudis, kad tuoj nualps, nukris, numirs.
Aptvarko daktarai refliuksa su omeprozoliu/pantaprazoliu, isigyjama paaukstinimas po krutine miegant-ir baigiasi visi naktiniai priepoliai drinks_cheers.gif
Man ligonines skyriaus vedeja yra pasakiusi, kad po tokiu skrandziu priepoliu normalu yra panikos ataka, ir kad kiti daktarai gydo pacia panikos ataka, o ne priezasti, kodel ta ataka nei is sio, nei is to atsirado.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 07 02, 22:59)
Jo, mudvieju simptomai labia panasus. As negalejau ryti, nes atrode, kad papringsiu kasniu ir uzdusiu. Likimas oks pats-kaulai aptraukti skura, kaip is konslagerio. Ir as kazka dainuodavau, galvodavau ir t.t., kad tik mintis nukreipti. Baisiausia budavo, kai uzeidavo ataka vairuojan o masinoje sedi dar it koleges. Negali parodyti, kad kazkas negerai, negali sustoti, turi vaziuoti kaip niekur nieko. O man nuo tokios beviltiskos padeties dar didesnes panikos ataku bangos ritasi. Kol davaziuodavau iki darbo, toks jausmas, kad prazilti is siaubo turejau. Tai buvo kosmaras ir ziauri kancia.

O taip,vairavimas doh.gif as turiu didele erdves baime,tai jei einu gatve ar parduotuveje,visad laikausi salia sienos,tvoros ar pan,tai tas pats ir vairuojant,autostrada vaziuojant laikausi vairo isikibusi kad net skauda,man perdaug visko...o kam gali tai pasakyti...labai nemegstu jei kas su manim vaziuoja,o darbas toks,kad tenka vezioti klientus doh.gif
as kai pradedu galvoti,kiek teko istverti,nzn net kaip as isgyvenau...turbut del to ta siaubinga baime mesti vaistus ir yra..buvau susimazinusi doze,po keliu dienu kai parduotuvej istiko mase panikos priepuoliu ir grizau namo visa ispilta prakaito,tuoj pat grizau prie senos dozes,nebegaliu ten grizti... verysad.gif
Atsakyti
Viskas taip pat kaip jums. Tikrai praeis, tikrai smile.gif
Atsakyti
Gyvenu su panikos priepuoliais jau 8 metus. Kartais jie būna intensyvesni, kartais retesni. Kaip taisyklė, man jie dažniausiai prasideda naktį. Ir trunka toli gražu ne kelias minutes, bet valnadą ir daugiau. Be vaistų nemokų jų numalšinti. Kelis kartus kviečiausi greitąją, nors aišku, žinojau, kad man panikos priepuolis, bet kai širdis kala 160 kartų per minutę visą valandą, kai spaudimas aukštas, negali kvėpuoti, nebepadeda jokie savęs įtikinėjimai, kad tai tik panikos priepuolis. Kartais būna taip, kad vieną priepuolį numalšinus, pasibaigus vaistų veikimo laiku iš karto prasideda kitas ir taip visą parą be perstojo.
Preėjusį rudenį taip gyvenau savaitę. Galvojau išprotėsiu, nes pastovus nerimas ir baimė vedė iš proto. Skambinau savo gydytojais ir prašiau daryt bet ką, kad tik praeitų. Didelėmis vaistų dozėmis pavyko suvaldyti situaciją.
Laikykitės visos, kurios patiria tokius išgyvenimus 4u.gif Reikia tikėti, kad jie kada nors baigsis.
Atsakyti
Viena daktare sake, kad gydantis antidepresantais ir t.t., panikos atakos baigiasi po dvieju metu. Ko gero tai nesamone.
Dorotti, koki vaista geriate uzejus tokiai stipriai ataku bangai?
Atsakyti
Panikos atakų daužoma 18-metė išmoko nuvyti mintis apie mirtį straipsnis is lrytas.lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 08 06, 20:34)
Viena daktare sake, kad gydantis antidepresantais ir t.t., panikos atakos baigiasi po dvieju metu. Ko gero tai nesamone.
Dorotti, koki vaista geriate uzejus tokiai stipriai ataku bangai?

Na, mano mama nuo panikos atakų kenčia jau daugiau kaip 20 metų. Kol geria antidepresantus, tol viskas gerai - panikos priepolių iš viso nebūna. Tik nustoja juos gerti, priepuoliai vėl atsinaujina.
Aš geriu Xanax arba Clonozepam. Pastarasis bent jau man greičiau nuima nemalonius pojyčius ir geriau atpalaiduoja.
Atsakyti