Įkraunama...
Įkraunama...

Panikos atakos

QUOTE(Dorotti @ 2013 08 12, 21:28)
. Praėjo lygiai pusantros valandos ir vėl viskas išnaujo prasidėjo  doh.gif Žodžiu, sunkiai man sekasi su tais priepuoliais susitvarkyti, rodos, jau viskas gerai pusmetį ramu, bet po to kai prasideda, tai kiekvieną naktį kankinuosi  doh.gif

O jus nekelet klausimo, kad jums nepadejo ne todel, kad stiprus priepoliai, o kad ne ta liga gydot? g.gif Man taip budavo: baisus priepolis, suleidzia raminamuju ligoninej, paleidzia namo, griztu namo-vel priepolis doh.gif
Ir tik kai atrado pagrindine liga, emesi jos gydyti, baigesi visi priepoliai, nereikejo jokiu raminamuju, nors isgeriau saziningai as ju du menesius doh.gif
Maniske liga buvo susijusi su skrandziu ir viso organizmo apnuodijimu. Uzburtas ratas buvo: suvalgai maista, skrandis ji ima viduj pudyti, jis isskiria toksinus, jie patenka i krauja, isnesiojamas po sirdi, plaucius smegenis, apnuodijama viska, ivyksta priepolis. Nuvaziuoji i ligonine, kol atlauki eile, padetis lyg ir nebloga ima daryti, suleidzia raminamuju, ir vel priepolis, nes jie organizmo priimami jau kaip nuodai, kaip toksinai, kuriuos reiktu salinti, o ne papildomai nuodyti doh.gif
Ir kol daktarai to nesuvoke, kol nenutrauke visu vaistu, o priepolio metu nepradejo lasinti paprastos lasalines su gliukoze, kad salinti nuodus is organizmo, tol voliojausi as, tol daktarai psichiatra siule. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 08 12, 23:40)
O siaube, siaubeli  verysad.gif  O  psichologiskai nei kiek nepadeda, mintys, kad ti tik panika, kad nuo jos nemirstama ir t.t.t.?

Kartais tikrai padeda. Bet viskas labai priklauso nuo panikos stiprumo. Būna tokių momentu, kad niekaip nesugebu savęs įtikinti, kad tai tik priepuolis, kad jis praeis ir aš tikrai nuo jo nemirsiu. Rodos, kad tuo metu kažkas išjungia blaivų mąstymą.
O kai tie priepuoliai pradeda kartotis vienas po kito, kai nebegali normaliai gyventi, tuomet iš tikrųjų pasidaro baisu ir rodos, kad lėkčiau pas gydytoją ir bet ką bet kokiomis dozėmis gerčiau, kad tik viskas praeitų.
Prieš gerą mėnesį panašiai jaučiausi savaitę, galvojau išprotėsiu nuo nuolatinio nerimo ir panikos atakų. Į darbą nueidavau drebėdama, sėdžiu, žiūriu į kompą ir nieko nematau. Sakiau jau, kad viskas, nebegaliu daugiau, guldykit mane į ligoninę, darykit ką norit. Bet pageriau vaistų ir vėl susitvarkė. Bet baisu, kad vėl iki kito karto...

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 13, 05:23)
O jus nekelet klausimo, kad jums nepadejo ne todel, kad stiprus priepoliai, o kad ne ta liga gydot?  g.gif Man taip budavo: baisus priepolis, suleidzia raminamuju ligoninej, paleidzia namo, griztu namo-vel priepolis doh.gif

Esu ištirta visa nuo galvos iki kojų, jokios ligos nerado, fizižkai esu sveika kaip ridikas. Todėl tikrai žinau, kad mane kamuoja didelis nerimas ir panikos atakos. Ypatingai dėl to, kad pradėjau atsekti, jog PA užeina po kažkokių išgvenimų ar didesnio streso. Štai per Jonines kalnuose žuvo mano bičiulis, tai savaitė po to man buvo pragaras. PA kartojosi kelis kartus per naktį.
Man pačiai buvo pasidarę baisu, kad išgeriu nemažas dozes vaistų ir negaliu tų priepuolių suvaldyti net jomis, bet gydytoja mane nuramini, kad tai yra normalu ir kad taip būna. Pamenu, kad visa išsigandusi jai pasakojau, kad išgeriau pusantros Clonozepamo tabletės (tris kartus po pusę), tai ji tik nusišypsojo ir pasakė, kad būna žmonės ir po tris išgeria. Tiesiog mano priepuoliai tokie stiprūs, kad mažesnė dozė vaistų ne visada padeda.

Atsakyti
Labutis visoms. Jungiuosi ir as prie sitos temos, kad nesijausciau vienisa su panikos problemomis... As geriu alprazolam kai jauciu kad uzeis panikos priepuolis ir tada jis praeina, bet butinai reikia gerti jau jauciant pirmus simptomus, nes veliau isiaudrinus priepuoliui jau sunkiau ji numalsinti.
Atsakyti
sveikos 4u.gif gal zinote kokiu bereceptiniu vaistu kai uzklumpa PA?valerijonas nebepadeda...nors nesu tikra ar man tikrai panikos atakos buna....anksciau pasitaikydavo retai lb, db per vasara buvo jau 8kartus...dazniausiai budavo po patirto streso, ar suzinojus bloga naujiena pirmine reakcija..paskutinikart buvo pries kelias dienas, kai nuejusi i parduotuve ir prisikrovusi krepsi pirkiniu supratau, kad nepasiemiau pinigines..taip supanikavau doh.gif padaznejo kvepavimas, atrode, kad dustu, pradejo skaudeti krutine, visa drebejau..kartais asaros pradeda begt kaip pupos doh.gif buna lb sunku nurimt...trunka nuo 10min iki puses val....bet poto dar pora val sirdis nerimsta, kunas buna isitempes, siek tiek dreba kunas...tada geriu valerijona..bet kai buna lb blogai, valerijonas nepadeda...
Atsakyti
Merginos, vaistu gerimas priepuolio metu-tai tik saves apgaudinejimas. Jie nuims jums simptomus, o pacios panikos baimes -ne. Panikos priepuoliai tol bus, kol jus ju bijosit.Patikekit manim, kalbu is patirties. Taip, jie yra nemalonus, baisiai nemalonus-bet jie jusu nenuzudys, neuzdusins, neisves is proto, nuo ju nenualpsit, jusu neistiks sirdies priepolis, jus neprarasit savitvardos. Jums nieko jie nepadarys-tik isgasdins. kai jie uzeis leiskit jiems vykti, tegul sirdis plaka, pila prakaitas, sukasi galva ir t.t. Jie uzeis ir praeis. BEJE PO JU JAUSTIS PAVARGUSIAM, SILPNAM- NORMALU. TAI NUO PER DIDELIO ADRENALINO KIEKIO. BE ABEJO -NESITIKEKIT STEBUKLO PO PIRMO KARTO. PRAKTIKUOKITES O NE TESTUOKITE SAVE. 4u.gif
Atsakyti
turbut kiekvienam zmogui skirtingo stiprumo pa buna...bet as tikrai nezadu laisvai leisti jam vykti, vien todel, kad jis man nepakenks, nenualpsiu ir pan...nematau reikalo kankintis, jau geriau kalsiu vaistus ir "apgaudinesiu save".
o del to kad neprarasi savitvardos pa metu, tai velgi turbut kaip kam..mane vienakart uzklupo autostradoje, sustojome salia tilto...man taip buvo negera kokia 20min, kad ziurejau i ta tilta ir galvojau, kaip butu gerai nusokt, kad sitaip nesijaust...baisu, kai db tai prisimenu..gerai, kad MB buvo salia....nebusiu tokia naivi ir neleisiu sau kankintis...jei kazkas istveria be vaistu, dziugu, man nepavyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 08 27, 19:30)
turbut kiekvienam zmogui skirtingo stiprumo pa buna...bet as tikrai nezadu laisvai leisti jam vykti, vien todel, kad jis man nepakenks, nenualpsiu ir pan...nematau reikalo kankintis, jau geriau kalsiu vaistus ir "apgaudinesiu save".
o del to kad neprarasi savitvardos pa metu, tai velgi turbut kaip kam..mane vienakart uzklupo autostradoje, sustojome salia tilto...man taip buvo negera kokia 20min, kad ziurejau i ta tilta ir galvojau, kaip butu gerai nusokt, kad sitaip nesijaust...baisu, kai db tai prisimenu..gerai, kad MB buvo salia....nebusiu tokia naivi ir neleisiu sau kankintis...jei kazkas istveria be vaistu, dziugu, man nepavyksta 4u.gif

Jusu valia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 08 27, 18:30)

Aš taip pat nematau reikalo kankintis ir kentėti priepuolius, jei juos galima nuraminti vaistais. Juk kai skauda dantį vaistus nuo skausmo geriate, nors realiai jie pačio danties neišgydys ax.gif
Atsakyti
Drauge ilgai negalejo rasti ligos-alpdavo, vemdavo, viduriuodavo ir t.t., perejo visus imanomus gydytojus. O pasirodo problema buvo butent PA. Geria kazkokius paskirtus antidepresantus, tuomet jauciasi gerai, kai tik nustoja, vel viskas prasideda is naujo.
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2013 09 27, 08:53)
Drauge ilgai negalejo rasti ligos-alpdavo, vemdavo, viduriuodavo ir t.t., perejo visus imanomus gydytojus. O pasirodo problema buvo butent PA. Geria kazkokius paskirtus antidepresantus, tuomet jauciasi gerai, kai tik nustoja, vel viskas prasideda is naujo.

Kad rašo , kad nuo PA nualpt negalima

O aš jaučiu man tas ka sena pažįstama sako, nes vakar nuostabiai jaućiaus ir vakare susimasčiau po studijų kebabinėj salotų su padažu pasiimt po gerų 2sav sveiko maitinimosi tai šian vėl viskas sukas, pykina nuo kiekvieno kasnelio, širdis daužos... Nu ką bandysiu valgyt tai ką galiu ir stebėsiu ką sako organizmas. Gal be reikalo geriu vaistus , kurių man nereik ,nes ćia skrandis kalltas, o ne nervai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 09 27, 11:59)
Kad rašo , kad nuo PA nualpt negalima

raso, bet matyt nuo organizmo priklauso, ji yra keleta kartu ir darbe nualpusi...butent paskui ir atseke, kad kai buna didesnis kruvis darbe, stresas, tie atvejai padazneja.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Pritariu nuo PA nemirštama. Galiu duoti keletą patarimų kaip pagerinti nervų sist
emos darbą. :

1. Dienotvarkė. Stenkitės laikytis dienotvarkės, svarbu, kad organizmas priprastu. Visada tuo pačiu metu pusryčiaukite, pietaukite, atlikite suplanuotus darbus (būtinai planuokite savo dieną), nes PA atakos, dažniausia užeina, kai žmogus apie tai mąsto, arba kai nieko neveikia, mąsto koks šūdinas gyvenimas ir pan smile.gif . Kasdien eikite pasivaikčioti, darykite tai ką Jūs mėgstate ir kada Jūs negalvojate kaip jum blogai ir kaip man iš to išbristi smile.gif Žinai, kad kiekvienas atiduotų atlyginimą, galbūt ir mašiną, kad ryt viskas praeitų smile.gif , kad ir kaip norėtumėte viskam reikia laiko.
2. Valgykite daug Bananų, juose gausu seratonino, taip pat žuvų taukų juos reiktu vartoti kasdien. Padeda migdolai, saulėgražos. Nusipirkite Magnio B6 , magnis ramina.
3. Turėkite jums patinkanti hobi.
4. Saltas vanduo iki plaštakų nuima įtampa, nerima. Taigi maudynes duše reiktu baigta šaltu vandeniu, bent 1min. Galite rėkti, dainuoti, šokinėti. Grudinimas taip pat stiprina nervų sistemą smile.gif.
5. Užėjus PA nelakstykite po kambarius ar laukus smile.gif Ramiai atsisėskite ir giliai kvėpuokite užlaikydami įkvėptą orą. Jei turite raminamųjų išgerkite nereikia , kentėti ar kovoti su ja.
6. Susiraskite meiluži smile.gif tai padės lengvai nugalėti PA smile.gif turėsite apie ką galvoti smile.gif
7. Optimizmas, savęs kontroliavimas. Stenkitės nekrepti dėmesio į nemalonias situacijas, patys į jas nesivelkite.
8. Pagerėjus pradėkite sportuoti. Nepersistenkit smile.gif
9. Pagulėkite vonioje, nekarštame vandenyje. Skaitykite knygas, šampūnų etiketes, ar tiesiog ja mėgaukitės.
10. Negerkite kavos, venkite pirčių.

Kol kas tiek smile.gif Ir sėkmės sveikstant biggrin.gif
Atsakyti