Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(Ahama @ 2012 06 13, 16:47)
Su sekmingu sesijos pabaigimu  4u.gif

As tai manau, kad jei darbas fizinis, ir dar nekokiom oro salygom, tai tikrai neverta savo sveikatos aukoti. Aisku, jeigu kazkas rimtesnio ir ilgalaikio, tai galetum lankytis pas vietinius gydytojus, bet jei tik pora menesiu padirbti, tai nelabai spesi ka susiorganizuot...

Dėkui 4u.gif

va va lietus atbaido truputį, sakė dažnai ten lyja labai..o reaguoja man sąnariai į lietų.. bet gal persilaužčiau.. o darbas fizinis beabejo, arba viešbutį tvarkyti, arba į fabriką.. bet jame daug valandų stovėti tai irgi..
Vasarai čia tik, rugsėjį vėl mokslai lauks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 06 13, 18:11)
Dėkui 4u.gif

va va lietus atbaido truputį, sakė dažnai ten lyja labai..o reaguoja man sąnariai į lietų.. bet gal persilaužčiau.. o darbas fizinis beabejo, arba viešbutį tvarkyti, arba į fabriką.. bet jame daug valandų stovėti tai irgi..
Vasarai čia tik, rugsėjį vėl mokslai lauks  ax.gif

Labas
drauge sveika budama vaziavo tvarkyti viesbuti, tai sako vos kojas pavilko nuo sunkumo ir kruvio... rankos atsakydavo nuo siurblio, kad net verkdavo..... Nevaziuociau tavo vietoje, uz tuos pinigus paskui sveikatos nenusipirksi .Mes su savo RA turim ramiai gyventi ir saugotis, juk dar toli iki pensijos unsure.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 06 13, 18:11)
Dėkui 4u.gif

nuosirdziai nepatariu varyt...ypac,kai UK tokia sudetinga sveikatos apsaugos sistema.neduok Dieve,pablogetu labai ir tektu ligoninen atsigult,zinok desimciu tukstanciu svaru suma israsytu uz savaite ligoninej...jei palankesne sistema butu gal ir varyciau,bet dabar...
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 06 13, 16:11)
Dėkui 4u.gif

As irgi dar karta prisidedu prie nepatarianciu smile.gif Zinok, vasaros cia vesios ir lietingos, net ir kai nelyja, vis tiek daaaaug dregniau negu LT. Silumos tikrai mazai gausi...
O su savo RA tai as po darbo viesbuty arba siaip darbo ant koju po pirmos dienos gala gauciau biggrin.gif Aisku, kiekvienos is musu jegos skirtingos, bet vis tiek... Bent jau man rupinimasis vaiku/namais yra maximum fizinio darbo, kuri galiu dirbti. Jeigu reiktu idet daugiau jegu, tai tikrai uzsilenkciau po poros dienu smile.gif
Sunku buna sau kartais tai pripazint, bet mes negalim visko tiek daryti ir dirbti, kaip sveiki zmones...
Atsakyti
Laba diena.
Šį skyrelį skaitinėjau jau gana seniai, o į puslapį užsiregistravau tam, kad galėčiau parašyti čia.
Esu dvidešimtmetė medicinos studentė. Pati neseniai ėjau pas reumatologę, dėl diagnozės paneigimo, kadangi supanikavau dėl sąnarių skausmų žiemą, bet dabar manau, kad jie buvo labiau streso lemti. Reumatologė paskyrė ASO titrą, RF , rentgogramą dubens kaulų. Pirmus du pasidariau ir radusi gerus rezultatus sugalvojau rentgeno nebesidaryti, ligos sau nebepriskirti ir pas reumatologę daugiau nebeiti. Iki kol rasiu laiko viską užbaigti iki galo.

Mano tėtis nuo dvidešimties serga RA. Dabar jam 46metai. Prasidėjo nuo reatyvinio ( Reiterio ) poliartrito armijoje. Visi kūno sąnariai buvo ištinę dvi dienas. Tada sekė lėtinės ligos metai.
Vaikystėje prisimenu, kad tėtis kartais jausdavosi blogai, skaudėdavo klubo sąnarį.
Ir dabar matau, kad kartais jam skauda, kartais išgeria tabletę.
Visada dirbo, niekada nesiskundė, niekada nei aš nei mama nelaikėme jo rimtu ligoniu, o kiti artimi giminės ir dabar net nežino, kad tėtis išvis kažkuo serga. Kas per liga jam, supratau tik pradėjus studijuoti ir tik tiesiai jo paklausus. Jis emėgsta šnekėti apie ją, galima sakyti stengiasi pats ją užmiršti.

Jei gerai suprantu, moterų ligos eiga dažnai būna sunkesnė nei vyrų, dėl moteriškų hormonų veiklos. Taip pat suprantu, kad tėtės ligos eiga lengvesnė nei kaikurių jūsų.
Norėjau jus padrąsinti, kad nenusiteiktumėte blogiausiam. Nors liga ir yra ta pati, kiekvienam žmogui ji reiškiasi individualiai.
Kadangi stengiuosi domėtis, mane pakankamai nustebino medicininėje literatūroje rastos studijos, kad šios ligos prasidėjimui, eigai yra itin svarbi psichologinė žmogaus savijauta.

Linkiu jums pabandyti nusišypsoti pro ašaras, kai skauda įsikibti į artimą ir pasidžiaugti, kad jis šalia, o kartais kai įmanoma pabandyti tiesiog pamiršti, kad sergate smile.gif
Seku jūsų savijautą, labai palaikau smile.gif
Atsakyti
[quote=Mariii,2012 06 14, 18:10]

Esu dvidešimtmetė medicinos studentė. Pati neseniai ėjau pas reumatologę, dėl diagnozės paneigimo, kadangi supanikavau dėl sąnarių skausmų žiemą, bet dabar manau, kad jie buvo labiau streso lemti. Reumatologė paskyrė ASO titrą, RF , rentgogramą dubens kaulų. Pirmus du pasidariau ir radusi gerus rezultatus sugalvojau rentgeno nebesidaryti, ligos sau nebepriskirti ir pas reumatologę daugiau nebeiti. Iki kol rasiu laiko viską užbaigti iki galo.

jeigu rezultatai ir buvo geri, nereiskia, kad negali buti RA. Man liga taip ir uzsimindavo apie save pradzioje butent sanariu skausmais tik ziema (kelenai), bet greit ir praeidavo. Ir tik po gero desimtmecio skausmai pasidare nuolatiniai, bet nebe kelenuose, o sastingis ranku pirstuose. O tyrimai visi geri buna. Taigi, kiekvienam liga pasireiskia vis kita forma. Butu gerai, kad tau tie sanariu skausmai pasireikstu kaip daugumai zmoniu- tiesiog skausmai susije su oru permainomis ar salciu, ir pan, o ne artritas..
Atsakyti
[quote=Adreta,2012 06 14, 19:58]
[quote=Mariii,2012 06 14, 18:10]

jeigu rezultatai ir buvo geri, nereiskia, kad negali buti RA. Man liga taip ir uzsimindavo apie save pradzioje butent sanariu skausmais tik ziema (kelenai), bet greit ir praeidavo. Ir tik po gero desimtmecio skausmai pasidare nuolatiniai, bet nebe kelenuose, o sastingis ranku pirstuose. O tyrimai visi geri buna. Taigi, kiekvienam liga pasireiskia vis kita forma. Butu gerai, kad tau tie sanariu skausmai pasireikstu kaip daugumai zmoniu- tiesiog skausmai susije su oru permainomis ar salciu, ir pan, o ne artritas..
[/quote]
Pati tai suprantu. Niekas neapsaugotas. Po dešimtmečio man gali ir artritas ir kita liga būti. Ar žinote, kad tikrai kartais būna skausmų susijusių šiais su šalčiu ir oro pasiketimais, bet ne jokia liga sveikiems žmonems?
Na man tai yra keista, žinau kad sąnarį gali skaudėti sveikiems žmonėms per orų pasikeitimus, bet paprastai jiems yra lūžusi koja prieš tai arba atlikta operacija, kuri pažeidė sąnario vientisumą.
Aš nesuprantu kas yra sąstingis pirštuose. Man niekas nepaaiškina.
Kai atsikeliu iš ryto plaštakos būna nejautrios kažkiek tokios ljausmas yg patinusios. Bet labai greitai praeina. Taip būna ir mano draugei, kuri tikrai niekuo neserga.
Atsakyti
QUOTE(Mariii @ 2012 06 14, 21:09)

Aš nesuprantu kas yra sąstingis pirštuose. Man niekas nepaaiškina.
Kai atsikeliu iš ryto plaštakos būna nejautrios kažkiek tokios ljausmas yg patinusios. Bet labai greitai praeina.  Taip būna ir mano draugei, kuri tikrai niekuo neserga.

kai negali sulenkti pirstu, o bandant sulenkt jauti skausma. ner jegos tvirtai suspaust kumsti.. o kad tau nejautru- man nebuna taip.. dar ir kaip jautrios rankos, buna jei bandai palankstyt!
Atsakyti
isivaizduojat,tyrimai man vos nepakiso kojos...uzdegima kraujas rodo!paskambinau ortopedui,papuciau,kad del artrito ir vsio,nes neoperuotu su 12,5,kai norma iki 9.plius siandien staiga kryptelejo koja ir raisciai aplink ciurna iplyso matyt.sake gyd,kad patempimas,nebent melt ir tint prades-vadinas plyse....tinsta ziauriai,melsta...ryt egzas...sake su elastiniu pavaiksciot ir pirmadieni tegu ramiai po operacijos uzgipsuoja koja ir pagis pilnai ir raisciai...ot sekasi,a?
Atsakyti
Magnifique nu tau ir nesiseka............... nežinau net ka pasakyt. doh.gif

Mariii Ačiū mari už palaikymą. Jo RA kai rimtai sugriebia tai jau ne kas. bet nemanau ,kad dauguma iš mūsų esam nusiminę......visos savaip prisitaikėm prie ligos, visos gyvenam toliau. Kas vaikus augina, kas planuoja nestuke.gif thumbup.gif thumbup.gif
Matai tavo tėčiaui gal ir lengvai labai kliuvo, jei 20 metų dirba ir nematėt ,kad serga. Apiee darbą aš negaliu nė pagalvot. BUvo laikas visiškai gulėjau. Dabar džiaugiuosi nes galiu pasirūpinti savo 3 vaikais, namais, diedukais ir vyru. Dar daržiuka mažą turiu ir šiltnami. Tai man to darbo sočiai jau. Tiesa su keikvienu ėmnesiu jau jaučiuosi geriau, mažioau pavargstu. Na nusimint nesiruošiu, isitaisiau hobi,kas smegenis atjungtų. kai prastai jaučiuos padrybsau prie teliko ir tolaiu einu. Gyvenimas toks jau gaunasi ..truputi sulėtintas.

Ai dar pažystu 2 vyrus su Betcherevo liga, nu kiek metų bendraujam ir sirgimo požymių nesimatė. nu man kaip ir sveikas buvo.Gal keik lėtesnis, bet tai galima ir būdo bruožam nurašyti.O va šiemet pakeitė darbą, tai susuko per savaitę, iš lovos neišlipo..paskui kaip ir atsigavo ėjo toliau dirbo,kol karta teisiog nenugriuvo.Aišku darban daugiau nėjo.praėjo jau geras ėmnuo, dabar vėl normaliai..pasakytum namie sveikas žmogus.

ruciuke+1
oi kaip tave suprantu. sunku aišku, bet fizinis darbas suvarys tavo sveikatą ir nebegalėsi nieko. žiūrėk Magnifique vaikus gano ir tai privargsta. Tai pasieiškok gal ko leituvoj, jei jau prastai bus, bent išeit galėsi //

o dėl butuko ai kaip tave suprantu .aš saviški sostinėn išleidžiu.užtat įdomu kodėl gailiesi,akd stojai i vilniu......... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariii @ 2012 06 14, 16:10)

Vaikystėje prisimenu, kad tėtis kartais jausdavosi blogai, skaudėdavo klubo sąnarį.
Ir dabar matau, kad kartais jam skauda, kartais išgeria tabletę.
.
.
.
Visada dirbo, niekada nesiskundė, niekada nei aš nei mama nelaikėme jo rimtu ligoniu, o kiti artimi giminės ir dabar net nežino, kad tėtis išvis kažkuo serga. Kas per liga jam, supratau tik pradėjus studijuoti ir tik tiesiai jo paklausus. Jis emėgsta šnekėti apie ją, galima sakyti stengiasi pats ją užmiršti.

Aciu uz tavo palaikyma 4u.gif

As tai puikiai isivaizduoju, kad jei tavo teciui retkarciais tik uztenka isgerti po tablete, tai jis nera toks 'baisus' ligonis kaip daugumas cia susirinkusiu, iskaitant ir mane smile.gif Tik neisizeiskit, merginos, gerai? mirksiukas.gif Noreciau ir as, kad man reiktu tik kartais vaistu, kad galeciau gyventi normaliai kaip sveikas zmogus. Bet yra kaip yra. Smagu, kad tavo tecio ligos eiga lengva. Ir linkiu tau ko geriausio, kad paciai asmeniskai netektu isgirsti jokios diagnozes is sitos srities smile.gif

QUOTE(Magnifique @ 2012 06 14, 21:42)
isivaizduojat,tyrimai man vos nepakiso kojos...uzdegima kraujas rodo!paskambinau ortopedui,papuciau,kad del artrito ir vsio,nes neoperuotu su 12,5,kai norma iki 9.plius siandien staiga kryptelejo koja ir raisciai aplink ciurna iplyso matyt.sake gyd,kad patempimas,nebent melt ir tint prades-vadinas plyse....tinsta ziauriai,melsta...ryt egzas...sake su elastiniu pavaiksciot ir pirmadieni tegu ramiai po operacijos uzgipsuoja koja ir pagis pilnai ir raisciai...ot sekasi,a?

Na bet ir susidejo bedos i kruva doh.gif Kaip nors gal, istempsi iki operacijos, o tada ramiai galesi gydytis kojele.
Atsakyti
Niu jo Ahama tu teisi. 4u.gif 4u.gif
Kaip aš norėčiau dirbt normaliai,kaip anksčiau, negert kasdien nuskausminamųjų.Apie pagrindinius vaistus nekalbu, aišku būt gerai jų nevartot negadint savų kepenų, nes jau tokį brūda geriu,kad pastoviai kepenų tyrimus daro.Kaip norėčiau nors pamegst ar įsiūt sagą, ar koki slojika užvakuot........... taip pasiilgau tokių moteriškų darbelių. Dabar nori agurkus vakuot tai galiu......ale tik žodžiais. Sakau vaikam ką ir kaip daryt ..ir taip vakuoju( nesavom rankom). doh.gif
Niu seniai jau nesitikiu būti kaip sveika.savo dabartine būsena vertinu kaip gera ir džiaugiuosi ,kad bent paeinu ir kažka pasidarau. Nes labai noriu dar ir anūkus padėt vaikam augint, ir baisiai nenoriu niekam našta tapt.

tai tiek.
Atsakyti