Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

Sveikos,
žinot,turiu tokią "plaukiojančią" diagnozę-psoriazinis artritas, tai manu visai galiu pretenduoti į jūsų būrelį.Dabar kaip tik toks periodas,kai "skauda viską", norisi tik verkti,atrodo,kad visi į mane žiūri kaip į kokią simuliantę ir vis sako "esi per jauna,kad tau taip būtų".Na,man 37, bet prieš 4 metus,dar besilaukiant 2-o vaikelio išlindo psoriazė,-odos liga.Paskui,kai mergytei buvo keli mėnesiai nesėkmingai nugriuvau(nešiau vežimuką su vaiku ir nepastebėjusi,kad yra dar 1 laiptas šleptelėjau,išsinarinau čiurną,petį susitrenkiau).Paskui,po kokio mėn pradėjau "byrėti".Tiesą sakant tik po to byrėjimo pradėjau sieti jį su tuo griūvimu,šiaip nebuvo jis toks jau baisus.Ėmė skaudėti petį, bet taip,kad baisu.Net maitint krūtim dėl tonutraukiau,nes gėriau vaistus nuos kausmo stiprius.Pradėjau klajones po traumatologus.Išoperavo petį,lyg trūkę raisčiai buvo,bet skaudėjo toliau čiurną,vis patinus buvo.Petys irgi po operacijos tebeskaudėjo,ranka per petį iki šiol nesilanksto normaliai.Darlygiaigrečiai išlindo nepakeliamas šlaunų skausmas,kažkur lyg iš klubų skauda,giliai, neurologas-paskui tipo skoliozė,nugara užspausta,nuo to.Bet vėl-kai pasakoju kaip man skauda ir neurologas žiūri į mano tomografą-jaučiu kad vėl mane simuliante,kuriai reik biletenio laiko.Na,bandžiau gyvent veikiau,pradėjau sportuot,bet pastebėjau,kad jei ką sporte susitrenkiu-nieks negyja.Toks menkutis tinimas,bet skauda labai,ypač jei netyčia kur stukteli.Per visus traumatologus-reumatologus jau buvau praėjus, bet vėl beveik neplanuotai pas reumatologę atsidūriau.Tyrimai nerodė kažkokio uždegimo,bet iš mano pasakojimų ji nustatė,kad man artritas.Ir buvo pirma gydytoja,kuri,regis,mane suprato,nes iki tol tik girdėjau"pone,jūsų amžiuj", arba "numesk svorio" ir viskas ok.Taigi gavau metotreksato.Toks vaistas,kur kartą per savaitę reik gerti ir su nėštumu nesuderinamas.Po pirmų tablečių buvo bjauru-norėjau tik gulėt,tokia apatija,paskui lyg pagerėjo.Labai apmažėjo psoriazė galvoj,bet kai ėmiau skaityt informacinį lapelį,kažkaip pasidarė vėl labai graudu.Teišgėriau 9 tabletes ir nusprendus,kad gal tikrai man enereik nebegėriau.
Bet dabar taip blogai,kad ieškauinfo visur.Šeimos daktarui skausmai mano nesuprantami, čiurna sutinus taip,kad priminus kaip verdančiu vandeniu kas nupliko, o po kiek laiko jau kitaip priminus-lyg ir nieko.Negaliu atsitūpti,skauda pečius, nugarą.Keikiu save,kad nesportuoju,kad gal nesveikai gyvenu, bet nuo to tik blogiau,-dasideda savigrauža ir ūmėja psorė.
Prirašiau,-dovanokit.Bet paskaičius kokių 10 psl.jūsų pojūčių,bandau mąstyt,kad gal ne stuburas mane kamuoja,o ir ta nugara,ir kt.galūnės skauda nuo artrito?...gal nėr taip svarbu koks jis-reumatoidinis ar psoriazinis.
Na,savo tokia litanija tiesiog norėjau daugiau info pateikt apie save,kad tartumėt žodelį kelios-ar vieta man jūsų tarpe,ar toliau ligų(ne biletenio) ieškot...?
Atsakyti
Voriux šaunu,kad prisijungei

Jo būna toks artritas,kaip tau kabina.....................

O tie skausmai kad skauda viska, tai artritui labai būdingi.

Na aš PVZ> vakavau 1,5 dienos, tai matyt persidirbau ir vakar jau viena ranka visa ir abi koja staip skaudėjo,kad ramiai nė prie teliko nepagulėjau.Nu išgėriau nuo skausmo ir gerai. O va šiandien jau nedaug ka nuveikiau ir vėl nepaeinu.Suprantu,kad ryškiai persidirbau ir reiks biški patinginiauti, kad sumažint nuskausminamųjų kieki.

Na metrodeksato be reikalo bijai.Tie daktarai jei nesupranta,akd ligonis pradžioj ligos labai jau jautrus ir bailus.Kad vaidenasi be galo didelis šalutinis poveikis... galėtų tau paaiškinti,kad karta savaitėj geriama 4mg metrodeksato yra myzeris ir jokiu šalutiniu poveikių. Na suprantu nėšumui būsimam negerai.Ale suprantu nepaeini, tai apie nėštumą teks pasvajot ir atidėt.
Aš tavo veitoj pasigydyčiau... aprimtu skausmai, gal apstotu liga, tada jau vaisus nutraukus išsivalo organizmas ir prašom nestuke.gif

Šeip suprantu,kad su tokais skausmais kokei dabar pas tave, tai tuoj pasidarysi irzli ir pikta, rezultate pyksi be reikalo ant vaikelio ir su antra puse riesies.......... vienu žodžiu pasaka be galo
Ir ta uždara rata nutrauk tik pati gali........... jei jau daktarė pataikė vaistus ir su jais tau buvo lengviau..........

Na nepyk, jei čia mano rašliava neguodžianti .....Matai aš pro ta pragara paraėjau,kai baisu buvo vaistus gert, nes šalutinis poveiksi baisus.. bet galų gale gavau depresija, baimę vaiksčioti, tapau pikta, be reikalo Kaukiau ant vaikų......... kol galų gale supratau, kad man reik pagalbos. aišku ilgokai tai truko.Būtų faina,kad tuu puse tų etapų praleistum ir vėl taptum linksma ir laiminga..o tada ir liga gal pradės trauktis. Mano vaikai dažnai ta mamos negera laiką prisimena. (tipo jei supyksta ir užrėkia, o aš pasibaru, tai sako save prisimink)
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 07 24, 19:20)
Voriux šaunu,kad prisijungei

Jo būna toks artritas,kaip tau kabina.....................

O tie skausmai kad skauda viska, tai artritui labai būdingi.

Na aš PVZ> vakavau 1,5 dienos, tai matyt persidirbau ir vakar jau viena ranka visa ir abi koja staip skaudėjo,kad ramiai nė prie teliko nepagulėjau.Nu išgėriau nuo skausmo ir gerai. O va šiandien jau nedaug ka nuveikiau ir vėl nepaeinu.Suprantu,kad ryškiai persidirbau ir reiks biški patinginiauti, kad sumažint nuskausminamųjų kieki.

Na metrodeksato be reikalo bijai.Tie daktarai jei nesupranta,akd ligonis pradžioj ligos labai jau jautrus ir bailus.Kad vaidenasi be galo didelis šalutinis poveikis... galėtų tau paaiškinti,kad karta savaitėj geriama 4mg metrodeksato yra myzeris ir jokiu šalutiniu poveikių. Na suprantu nėšumui būsimam negerai.Ale suprantu nepaeini, tai apie nėštumą teks pasvajot ir atidėt.
Aš tavo veitoj pasigydyčiau... aprimtu skausmai, gal apstotu liga, tada jau vaisus nutraukus išsivalo organizmas ir prašom nestuke.gif

Šeip suprantu,kad su tokais skausmais kokei dabar pas tave, tai tuoj pasidarysi irzli ir pikta, rezultate pyksi be reikalo ant vaikelio ir su antra puse riesies.......... vienu žodžiu  pasaka be galo
Ir ta uždara rata nutrauk tik pati gali........... jei jau daktarė pataikė vaistus ir su jais tau buvo lengviau..........
Na nepyk, jei čia mano rašliava neguodžianti .....Matai aš  pro ta pragara paraėjau,kai baisu buvo vaistus gert, nes šalutinis poveiksi baisus.. bet galų gale gavau depresija, baimę vaiksčioti, tapau pikta, be reikalo Kaukiau ant vaikų......... kol galų gale supratau, kad man reik pagalbos. aišku ilgokai tai truko.Būtų faina,kad tuu puse tų etapų praleistum ir vėl taptum linksma ir laiminga..o tada ir liga gal pradės trauktis. Mano vaikai dažnai ta mamos negera laiką prisimena. (tipo jei supyksta ir užrėkia, o aš pasibaru, tai sako save prisimink)

Ačiū labai tau už atsakymą 4u.gif .Žinai,leliukų jau turiu porą, vienam 8-ti,kitai 4-ti, porelė,tai gal tas nėr labai aktualu.Tiesiog įsivaizdavau,kad vaistus tiksliau apibūdinsiu,kad su nestuke.gif nesuderinami.Va taip ir buvo-ruošiaus atostogoms, gaminau,lyginau,-ir atostogose nebepaėjau.Ir nebe jauniklė esu,kad apie leliukus svajot,užtenka gal.
Tiesiog jaučiuosi taip,kad esu sugriuvus ir nežinau kas man yr:) Galvojau-gal nugara nuo stuburo, kojos vėl gal kur išniro ar kaip.Kai pagalvoju,tai žinojimas,kad viskas čia nuo artrito,būtų lengvesnis,nes suprasčiau,kad kažkoks būdas pagyti vis tik yra, gal su artrito pažabojimu baigsis tie bjaurūs skausmai.Ne taip,kad vieną dalį neurologas,kitą chirurgas,kitą pasichiatras žiūri:)
Labai slegia toks požiūris,kad"sugadinsi skrandį,tokia jauna,o vaistus saujom ryji
", "daryk ką nors" ir t.t.Jau rašiau,kad chana su sportais išėjo, reik fizinį aktyvumą labai atsargiai rinktis.O dėl tos depresijos,staugimo ant vaikų- kai parvažiuoji namo ir neišlipi iš mašinos,ant išdykaujančių ir viską išmėtančių vaikų kauki, visi atrodo tavęs nesupranta, nežinau ar depresija,bet toks visiško beviltiškumo jausmas,pyktis,gailestis sau,galvojimas,kad kažką blogai darai ir už tai tau dabar tokios kančios:) Gal ir depresija tai,nežinau.Na,bent jau jaučiuosi pataikius ten kur reik,juk čia dauguma jaunų,o va su tokia diagnoze.Papasakok kiek metų buvo kai išlindo tas RA,kokie pirmi poymiai,ar reakcijos iš daktarų ir artimųjų panašios:)
Labai padėjai,kad atsiliepei į mano pagalbos šauksmąsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Na mes praktiškai vienmetės ax.gif Man ka tik stukteėljo 42. Vaikai pas mene 3 .
SErgu 2 metus. RA konstatavo staigiai, diagnoze nustatė ir patvirtino per 1,5 mėn.
Pradžioj pradėjo skaudėt padus. ir rytais , taip įdomiai,kad su kietom tapkėm nepaeidavau, na bet aš turėjau veltas....... tai atrodė,gal nuospaudos...paskui pradėjo skaudėt kelienas, kai lipdavau laiptais..... na taip praktiškai 2 savaites tik. Jau užsirašiau pas šeimos daktare bet talona sbuvo tik po 2 savaičių,....Tai laukiau. Per ta laika nulėkėm prie ežerų....... kelionės ryta pastebėjau ,kad patinusi mano pėda.......... na tiesa namie dar spėjau paskaityt internete ir kažkaip prisitaikiau sau RA diagnoze. Bet taip baisi liga pasirodę kad aš ta minti nuvijau..............
Na baigėsi tuo, kad gamtoj nusimaudžiau ir mane praktiškai apėmė staigus uždegimas...dingo jėga rankose, nes nebegalėjau išsitiest sofos...nu bet jei būtų man daėje,kokia liga rimta nebūčiau lindusi ežeran 2 kart būtų gal viskas gerai...na susuko taip, lad pakilo temperatūra, kojų skausmai, negalėjau nė čiaupo atsukt....Gryžom kaip tik atėjo eile pas daktare..ta iškart nusiuntė pas reumatologa. Na reumatologo konsultacija pasiekiau jau kita diena... ir prasidėjo .
susuko taip,kad net kaldros užsitemt negalėjau..atsikelt nesvajot..pavalgyt irgi. Sužinojau kad žandikauliuose irgi sanariai yra, kramtyt be šansų. Vaistu išgert pati negalėjau, nes puoduko nepakėliau......... Na bet man pasisekė tuo,kad reumatologė yra mano draugės pažystama ir su kiekvienu pablogėjimu tiesiog skambinau.. na tai gavosi kankinausi nedaug.Bet gėriau žiauriai stiprius nuskausminamuosius ir dvigubint dozes teko.
Be nuskausminamųju gavau dar 2 rūšių vaistus.Pamiršau pavadinimus. Na vieni iš kur nuima tinima... nuo šitu labai tinstama ir išburksta organizmas, nors tinimus kur reikai tai nuima.ir rytinius sastingius.o kiti grynai RA gydimui. Tai tei skirti RA nesuveikė ir po pusmečio prirašė metrodeksata........tas kaip ir veikė, bet žiema karta išvažiavau iki poliklinikos ir pakako ,kad liga atsinaujintų.Tada vėl pakeitė veistus.Dabar geriu didesni brūda nei tau skirtuosius, mes maniem vaistam reik kas mėnesi tikrinti kepenis ir inkstus. Visumoj normalus pagerėjimas prasidėjo po 9 mėnesių vaistų gėrimo. Na gerėjo po biški.Kepenų tyrimai geri,kartkartėm geriu juos atstatančisu vaistus... prisižiūriu, domiuosi liaudies medicina.
Visai normaliai pasijutau po 1,5 metų ši pavasari. Nu kadangi med komisija nusprendė,jog esu darbinga tai teko eiti darban........
Pradžioj ėjau 1 diena savaitėje, ir tik po 4 val....... bet po jų gryždavau tokia išsunkta..... kadangi darbas su vaikais, tai gaudavosi,kad po kokių darbelių rodymo man kita ryta ištinsta rankos ir išvis nieko negaliu. Na karta gryžau tokia nusikalusi, kad inešiau maišiukus i namus ir variau mašina i garažą......... Na bet kadangi galvoj sukosi viena mintis,kaip greičiau atsigulti, tai ilėkiau garažan atidarytu mašinos užpakaliu....... gerai kad tik stiklas sudužo, durims nieko.Tai ir supratau, kad geriau gal man darbo nereik..... jei per 4 valandas jau pusgyvė ir paskui 3 dienas atsigavinėti reikia.
Na tai va buvo visko, pirma pusmeti vairuot negalėjau dabar galiu ,lakstau su šeimos reikalais, vyrui padedu. Namai , vaikai, šiltnamis, netgi daržiuką maža turiu su salotom agurkais....

Dabar esu laiminga, vyras darban neleidžia, sako geriau ilgiau sveika namie, nei daugiau pinigu ir amžinai pervargusi ir gulinti.........Per daktarus lakstyt nereikia, nes žinau kad visi skausmai nuo RA... užeina jei pasinervuoju ir koja atima, bet tai stuburas, kuris tiesiogiai surišta su RA. man mikrochirurgas išaiškino taip: kad mano kojos skausmai ir RA gydomi vienais vaistais,kad turi bŪti kompensuotas gydimas RA tada dings ir stuburo skausmai,kojos tirpimas. Taip ir yra. kai susireguliavo vaistu dozė problemos dingo.Kartkartėm užeina, jei pervargstu , ar pasinervuoju, bet išgeriu nuskausminamųjų ir gerai.Šeip gyvenu be nuskausminamųju. aišku derinu darbo ir poilsio režima.Nes jei noriu eiti,tiek keik eina sveiki reikia 3 tablečių per diena.na skausmai dabar jei ir būna, tai nebaisūa, palyginus su pradžia,..
kartkartėm užeina ištinsta ir atsisako veikt koks vienas sanaryus..tada mobilizuoju ji ir per 3 dienas paprastai praeina.Daktarė sakė,kad RA vistiek organizme yra ir kartais tiesiog bando vėl ji užveikti.kad tokie priepuoliukai bus ir yra normalu. Kelis kartus per tokius priepuolius važiavau pas daktare, tikrino krauja, bet vaistu pakanka, ir dabar tiesiog ramiai atsigulu prie teliko ir palaukiu kol praeis... paprastai ir praeina.
ai dar turiu prirašytus vaistus skrandžio apsaugai.... kai jaučiausi blogiau, tai ilgai juos gėriau, dabar nereik.
na pirma pusmeti man buvo juoda depresija, pati pagaliau susigaudžiau kad reik daktaro pagalbos, nes karta jau ir vyras apkautė , nepamenu net už ka. Tai kažkaip susipratau pati su savim padirbėjau biški antidepresantu pagėriau ir išsikapsčiau.

sunkiausia man asmeniškai buvo tai,kad nieko negalėjau dirbti. Aš rankdarbių manjakė.. knygu skaityt tiesiog negaliu.........negalėjau paeit, labai žiauriai skaugdėjo čiurnas, eidavau tik i WC ir dar apgalvodavau ka pakeliui pasiimti ar nunešti,kad tik lyšna karta neiti. Vaikai padėjo daug, bet prasidėjus mokslo metam gavosi,kad mergaitės praktiškai kas 2 diena jau turėjo neiti i treniruotes, nes aš negalėjau viena nė valgyti padaryti. O sasiskos visiems įgriso.Sūnus mano mokinasi kitam mieste. Tai atsivežiau mamą. Na virtuvėj susipirkau technika, taip kad galiu ir pati jau.Tik va bulviu nenuskutu, rankas labai skauda. VYras mano reguoja supratingai...Bet gal dėl to, kad mes slaugos namuose lankom sena močiutę, o ta amžinai pasakoja, kad va atevžė kokia RA sergančia vežymėlyje... karta jos palatoj gulėjo moteris,kuri tik žiūrėjo i lubas ir labai norėjo bendrauti, pati pasakyt galėjo tik keletą žodžių. Tetulė iškart apšvietė,kad JI RA susukta.... nU nuo to karto daugiau tuose namuose nebuvau.man depresija gal 2 savaites po to vizito buvo. Na vyras buvo kartu,. taip kad pasekmes matė... jis irgi labiausiai nenori, kad i vežima atsisėsčiau, tai rūpinasi manim.....na niekas apie mane nešokinėja, bet turiu mama, kuri padeda, pavyzdžiui žiema skalbinius laukan neša.vaikai padeda. taip ir gyvenu. Namie nesėdžiu užsiimu labdaringa veikla, kai sveikata leidžia. Lydžiu panas i varžybas, vežioju i treniruotes, net i stovykla šiemet važiavau, padėjau su mažėm tvarkytis, ir jaučiu dar karta varysiu. Man gamtoj irgi gerai .... pailsiu atsigaunu. ai išmokau piešti ant šilko.................... tai kaifuoju.

na liko skausmo baimė (jau dantistė pastebėjo) ir šeip jautri likau, ir sutriko atmintis po tu skausmo priepuoliu.Aš padariau didele klaida,kad negėriau pakankamai nuskausminamųjų, nes pasirodo smegenys skausma įsimena.... ir šeip smegenų struktūra suardo. NU vienu žožiu............. būčiau žinojusi, būčiau juos saujom gėrusi. Na bet nežinai gi žmogus kur krisi.
NUo šio pavasario man net pamažino vaistu doze , o tu kur skirti tinimui nuimti nebegeriu, veidas atsistatė, nebėra papurtęs. pas daktare dabar lankausi kas 3 mėn
Sportuoti negalima, bet judėti reikia. Vaikštau daug , darbuojuosi palei savo galimybes. Geriu daug vandens, stengiuosi pirkt mažiau lpnservantu gaminu namie, auginuosi daržoves......Jaučiuosi kaip sveika. Įtariu sveikesnė nebūsiu .............Ir noriu tikėt kad taip jausiuosi ilgai.Nes tieiosg dabar jau rūpinuosi ne tik šeima bet ir savim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 24 liepos 2012 - 23:54
[quote=rimulėėė,2012 07 11, 14:34]
coliuke, užregistruoji saviški pas šeimos daktarą ir staigei. biggrin.gif
Jei neklausys , grasink .................
reikalas toks, kad jei reumatoidinis artritas, tai gali susukt taip,kad nepakils, ir paskui ilgai truks kol darbingumas atsistato. bet būna ir poliartritu, jei dažnai būna iššaukti infekcijų.tai šita atrtrito forma gana paprastai gydoma ir kuo anksčiau pradėsit tuo greičiau baigsit.

tai va buvo maniskis pas seimos gyditoja pries savaite ,prirase antibiotiku ,padare tyrimus ,persviete kelio sanarius tik ,nors skundziasi visur besimetanciais skausmais,gavo nimezilio gert.per ta savaite sedejo namie nieko neveikdamas,kaip ir turejo pailseti,bet siandien pries einant pas gyditoja sako vistiek skausmas metosi po visur ,kojos per kelius kaip medines,ausyse spengia.tai nuejes suzinojo kad tyrimai geri ir keliuose pakitimu nera,kaip ir sveikas o jauciasi taippat kaip ir pries.nebezinau ka begalvoti .niekur nesiunte daugiau.dar idomu tai kad jam ant nugaros salia kaklo iskiles guziukas jau antri metai,ir jis dideja ,buvo kaip zirnis dabar jau kaip dvi pupos kiek kartu sakiau eiti bet bijo,dabar kai prasidejo tie sakusmai po visur ,sako visgi vistiek matys,ir ka gyditoja vos ne ant to guzo klausesi plauciu ir kad nors paklaustu kas cia?taip suprantu ten arba kokia riebaline isauga arba koks augliukas ir niekas neklause ir nesidomejo o gal nuo to jam kazkas darosi ,pats neklause ir gydytoja neklause verysad.gif nebezinau ne ka begalvoti.negi pas mus gyditojams reik pirstu parodyti g.gif
Atsakyti
Coliuke, taviškiui riebalinis guziukas......... jie nepavojingi, bet velniai jie jau pas ką auga tai auga. Mano dėdei operavo kartą , paskui užaugo kitoj vietoj.............
Na o jei skausmai yra ir kraujas nerodo, tai nereiškia ,kad sveikas. Tegul visgi eina pas daktarą ir skundžiasi. KItaip nebus. Aišku sunku vyrui eiti pas daktarus, kai tyrimai geri ir atrodo,kad biletenio ieškai.bet reik. Pagaliau skūsis ir skūsis gal kas išlys. O tu paskaityk, gal jam I betcherevo liga panašu..........
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 07 25, 15:03)
Coliuke, taviškiui riebalinis guziukas......... jie nepavojingi, bet velniai jie jau pas ką auga tai auga. Mano dėdei operavo kartą , paskui užaugo kitoj vietoj.............
Na o jei skausmai yra ir kraujas  nerodo, tai nereiškia ,kad sveikas. Tegul visgi eina pas daktarą ir skundžiasi. KItaip nebus. Aišku sunku vyrui eiti pas daktarus, kai tyrimai geri ir atrodo,kad biletenio ieškai.bet reik. Pagaliau skūsis ir skūsis gal kas išlys. O tu paskaityk, gal jam I betcherevo liga panašu..........

kad jusu zodziai dievui i ausi bigsmile.gif (del guziuko ca as)as ziuret i ji ramiai negaliu ,o dar kai pradejo sveikata prastet tai visko prisigalvoji zmogus...tai nezinau kaip cia bus su tuo ejimu ,nusivyle ,sako vistiek neranda ko eit.bet zysiu vel kad eitu devil.gif ,o apie ta liga butinai pasiskaitysiu,aciu uz patarima
Atsakyti
Nu tas ir blogiausia, kad vyrui tyrimai nieko nerodo ir jis neis daugiau.bet manu po kiek laiko , kai pabos nimezili gert ir jis napadės vistiek nueis.
svarbiausia būtų rasti diagnoze, tada bent jau aišku kas yra.
Atsakyti
Ačiū,Rimutele, už tavo istoriją.Na,reik tikėtis,kad viskas bus gerai ar bent jau neblogai.Užtaid abar visai kitaip suprantam,kad brangiausias turtas-sveikata:) Kol nesusiduri,atrodo,kad bet kam,tik ne man tai gali vykti.
Linkiu kuo didžiausios sekmės,ir džiaugiuosi,kad šeima palaiko.Reik tikėtis,kad medicina eina į priekį,ir ilgainiu atras kokių stebuklingų vaistų.Esu girdėjus,kad pakeitus klimatą RC dingsta,nes LT labai jau palanki terpė-ta ilgait runkanti drėgmė,šaltis.
O aš vis tik savo nugaros skausmų nelabai galiu priskirt RA, na nuo stuburo skauda,ne sąnarius,o kažkur lyg užspausta, netirpsta,skauda nuolat,net geriant vaistus ir ryte nėr ūmiau,-nebent stuburą irgi ta pati zaraza valgo:)
Supratau bent jau,kad vaistų bijot nereik, ir į "besidyvijančias" bobulkas tiesiog numot ranka.Juk kas tinka Marytei,nebūtinai tiks Kazytei,taip ir su ligom-vienas aštuoniasdešimtmetis sveikas,kitas gi-ir 20 nepaeina ar dar baisesnių atveju nutinka.
drinks_cheers.gif
Coliukei29 vyro pasakysiu- na,nereik tikėtis iš daktarų,kad jie pastebės patys kokius riebalinius darinius,ar kt.Čia ypač vyrų bėda.Jie dažnai vos neegzaminuoja tų daktarų savotiškai-pastebėsi-nepastebėsi,rasi ar nerasi:) Ne stebukladariai daktarai,ir,deja, kiekvieno š...elio reikia klausti pačiam, nebent kokiam privačiam kabinete gal gausi kažkokią rimtesnę peržiūrą,bet ir tai.Ir dar-mano tyrimai irgi absoliučiai geri,kraujas geras,hemoglobinas geras,net tas ypatingesnis kraujo tyrimas kur daro dėl artritų-norma.Taip,kad spausk savo vyrelį,geriausia kaip mama su vaiku-eik kartu į kabinetą,nes jie kaip maži vaikai-kabinete nepamini pusės savo nusiskundimų,galbūt esminių kokių.
Atsakyti
Voriukx tiesiai dešimtukan lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Čia dėl vyrų ir daktarų. doh.gif mirksiukas.gif
mama man pasakojo, kad karta tėti lydėjo pas adktarą, bet i kabineta tai jis jos neimdavo .Ir kartą gal jau tėis ir ligoninėj buvo, nes visai nepaėjo iršsikoliojo su daktare, sako ko taip ilgai žmogaus neguldėt, dabar tipo jam jau koja nebeatsistatys... tai daktarė pasakė,kad jis nesiskundė, o ji manė ,kad jis raišas nuo giimo ar po avarijos kokios........... O mano tėtis gal pusmeti vaiksčiojo pėda prie blauzdos parišes........... nes kabėjo praktiškai.

Na kas leičia stuburą tai pamiršau pasakyti,kad aš su stuburu turiu bėdų 17 metų jau. p[irmus 7 kokius pastoviai gėriau Dicloberlą . paskui tik kartkartėm reikalui esant.
Tai mikrochirurgas man išaiškino, kad būtent šie vaistai taip ilgai vartoti man nedavė išlyst RA tipo turėjau apsirgt geru desetka metų anksčiau. aš pastojau su dvynėm ir nepagalvojau net ,kad stuburas kentės.mažės man stuburą išspyrė iš vidaus.. gavosi 2 vidinės išvaržos.
Taip kad suprask žmogus,kad gudras, kodėl mano stuburas neatlaikė nėštumo, ilgai paskui gydžiausi,praktiškai nepaėjau. aišku ne iškart po gimdymo, o kai mergikės ūgtelėjo, matyt prisitampiau su jom....... Kodėl dabar RA išlindo.Žinau tik viena, kuri liga pirma jau nesvarbu, svarbu kad stuburas irgi - sanariai ir man gresia labai daug bėdų su juo. Ir dabartiniam etape gydimas man vienas.

na teisa norėjau pasiguosti,kad jėgos mane apleido.... šiandien ryte turgun, parduotuvėn, paskui pas draugė pratupėjau ir praktiškai namie tik 1,5 val valgyt dariau. Nu kai pagalvoji..krabu mišrainė ir troškinys, kai pjausto viska kombainas. O pavargau.... atrodė nugriųsiu jei neatsigulsiu.
Taip kad tas karštis nepadeda, veinodai netgi sunkaiu dirbt kai taip karšta.
o namie man šaltis nebaisus, nes pas mus pečius..ir kuriamas tada ,kai aš noriu.
ax.gif Aišku bute nepagyvenčiau ...to perinamo laikotarpio kol nešildo nepratemčiau.Šeip i šalti dabar nereguoja sanariai, bet todėl,akd gal uždegimas apmažėjęs. o vein šiluma ligos nestabdo. Mano atveju ji užsiveda ir nuo popierinių tulpių lankstymo ar grindu plovimo.( su ta čiudo šluota,kur ranku šlapint nereik) lotuliukas.gif

Mergikės aūūūūūūūūū kur dingot.
tikiuosi visos gerai jaučiatės ir bent deginatės kur gamtoje.

Na šiemet mano liaudis vėl prie jūros nori. Na matyt varysim... bet žadu nieko šalto šiemet negert........... Ir jei pamatysit pleže tiotka, pavėsyje ir žvejo kėdėj, žinokit tai aš doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kažkaip sunku nuo pliažo kilimėlio atsikelti. g.gif Gal visgi įsitaisyt koki kilima, kur drėgmės neleidžia. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 25 liepos 2012 - 22:44
Sveikos,
Rimule,dėl vyrų ligų kaip tik norėjau pasakot tokią istoriją a la tavo,bet galvoju nesiplėsiu:) Mano giminaitis jau sirgo stipriai,ryte atsikeldavo toks suprakaitavęs,kad kaldrą ir pagalvę tikrąja to žodžio prasme reikėjo gręžt.Atsidūrė ligoninėj, o mes pykstam ant daktarų-kokie jie nesupratingi,net lašialkos nepastato.Egi pasirodė,kad ligonis nieko jiems net užsiminęs apie savo prakaitavimą nebuvo,juk nesvarbu gi,ane? smile.gif lotuliukas.gif
Žiūriu,suvaldžius savo ligą esi,šaunuolė drinks_cheers.gif Gerai,akd išmokais ave mylėt,nes aš tai irgi-dirbu per bile kiek darbų,plėšausi, bet sau laiko ir šiaip dėmesio skirt nėr kada,esi eilėj po vaikų,namų, ir dar bile ko.Bet manau liga kaip tik ir yra toks signalas STOP-sukriošus niekam nebūsi reikalinga,taip kad geriau mylėti save,tada ir kiti mylės:)
Labanakt
Atsakyti
Atėjau pasigirt!Įstojau į bendrosios praktikos slaugą!!! biggrin.gif Valstybės finansuojamą vietą!!
Atsakyti