QUOTE(rimulėėė @ 2012 02 22, 13:40)
Labas
o tau betchereva itaria
Mano draugės vyras Juo serga, tai man aiškino,kad daktarai sako,kad nuo tosligos vaistų nėra. Pagrindinis vaistas yra Judėjimas. Na jos vyras jau 3 metrus serga. Kartais tikrai sunku būna, bet ji jį vaiko, nueik, atnešk, ...... kad kuo daugiau judėtų tai mokesčius mokėt siunčia kasdien duodama po 1 lapuką.Nes sunkoka jam prasijudinti.Kai reikalas yra tai eina, šeip aišku kartasi matosi,geriau pagulėtų, bet kai paguuli tai tik blogiau būna................... bet šeip tai normaliai gyvena, tik kad biški sulėtėjęs
Jie patys nežino dar

sirgau artritu nuo 5 metuku, bet jis buvo tik keliu sąnariuose su nedaug paūmėjimų, 3 kart punktuotas. čia vasarą baisūs skausmai surakino, nebesikėliau iš lovos visiškai, sutino sąnariai. Kauno Klinikose paguldė į neurologinį, pradžioje lyg išvarža(sakiau apie sąnarius,kad sirgau,matė tinimą, bet net reumatologo neatsiuntė), nes baisiai skausmas į koją eidavo, prileido hormonų, nuskausminamų , padarė KT juosmeninės dalies ir nusprendė kad man nervų šaknelių uždegimas.Čia jau juokas pro ašaras buvo

išleido, nors gulint nesugebėjau pati dubens pakelt ar kojos pakelt iš to skausmo.
Tada atsiguliau po kelių dienų į santariškių reumatologinį, ten jau lyg ir Bechterevas, kitą dieną lyg Reumatoidinis artritas, ir lyg kažkas iš jų, bet nieko konkrečiai nepasakė. rentgenu peršvietė ir nieko naujo nediagnozavo, paliko tapačią diagnozę, artritas ir tiek. priskyrė sulfasalaziną, paskui pablogėjo, prednizolono išrašė...
Tada išsigandau, nuėjau vėl į klinikas, tik į reumatologinį, gydytoja užregistravo magnetiniam rezonansui. Tai jau laukiu nesulaukiu, greičiau padarytų ir žinočiau kas yra .
Kad vienintelis vaistas-judėjimas.. Žinau..

tik kai labai skauda,jau kai į paskaitas nebegaliu nueiti, tada nesimankštinu.. Nežinau kodėl, bet man labai per skausmas į koją eina, į pėdą, aš jos ant žemės pastatyt negaliu normaliai.
O kai tyrimus darė, tai ir reumatoidinis faktorius padidėjes truputį, ir HLA B27 tyrimas teigiamas buvo..