Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

Mano reumatologijos skyriaus meilė Bechterevu serga.Tai jautėsi jis labai neblogai,bet mankštindavosi porą k.per dieną.Sakė,kad jei nebejuda,iškart pasijaučia.O kol juda tai viskas ok.
Atsakyti
labukas
kaip tavo kojos laikosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 02 23, 12:28)
labukas
kaip tavo kojos laikosi 4u.gif

Dar nenupuvo.Jau pjūviai beveik sugijo,atmirkiau,šašus nulupinėjau prieš porą dienų.Tepu Liotonu ir Fastum geliu tai mėlynės nyksta jau po truputį.Dar skauda audinius visus aplink.Pirštas vis dar kliba.Po truputį minu koją,bet tik su įtvaru.Jau eisiu sportuot greit.Kitą sav.pas ortopedą.Neoperuota koja ties čiurna patinus,bet kai pradėjau 2k.per dieną mirkyt šiltam vandeny ir fastum geliu tept,tai skausmas sumažėjo gerokai.
Atsakyti
na gerai.,.kad geryn.
Dirbi dar, ar išeiginiu pasiėmei.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 02 23, 13:23)
na gerai.,.kad geryn.
Dirbi dar, ar išeiginiu pasiėmei.

išeiginės dabar.Tik pirmadienį dirbt.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 23, 11:57)
Dar nenupuvo.Jau pjūviai beveik sugijo,atmirkiau,šašus nulupinėjau prieš porą dienų.Tepu Liotonu ir Fastum geliu tai mėlynės nyksta jau po truputį.Dar skauda audinius visus aplink.Pirštas vis dar kliba.Po truputį minu koją,bet tik su įtvaru.Jau eisiu sportuot greit.Kitą sav.pas ortopedą.Neoperuota koja ties čiurna patinus,bet kai pradėjau 2k.per dieną mirkyt šiltam vandeny ir fastum geliu tept,tai skausmas sumažėjo gerokai.

Na ir juodas tavo jumoras biggrin.gif Bet dziugu, kad gereja.
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 02 23, 14:26)
Na ir juodas tavo jumoras  biggrin.gif Bet dziugu, kad gereja.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 02 22, 20:45)
matai man  išvaržos nedavė gyventi jau prieš 10 metų, bet tada  kkai išvarža skausmas žiaurus ir i koja eina, taip negalėjau priminti kojos, stovėjau ant vienos. kai žiauru būdavo,tai basono po gulinčia niekaip neišeidavo pakišt........
na bet kad praeitų reikia  saujom valgyt tabletkas nuo uždegimo......... tempimo pratimus daryti. praeina

na ensimūčik pagerk norm,aliu nuskausminamųju,. ateis eilė magnetui, tai galų gale sužinosi teisybe.

g.gif Va va, tas skausmas man pradžioje taip baisia į koją ėjo, kaip ir jum visai kojos pastyt negalėjau schmoll.gif ir kai nuvažiavau į priimamajį klinikose, apžiūrėjo ir iškart išvarža, paguldė, atėjo gydytoja irgi sako išvarža, kas dar taip susukt gali jauną tokią, peršvietė ir nieko ten nėra jau tokio,kad šitaip skaudėtų g.gif O santariškėse sake tik arba dėl Bechterevo,arba dėl RA .. gal kad klinikose gulint nebuvo taip smarkiai sutinęs sąnarys kaip santariškėse.. ir pridėjo kad klinikose švietė juosmenį, o reikėjo kryžkaulio sritį.. Nu žodžiu,jau kelintą kartą Kaunas-Vilnius skirtingai šneka .. smile.gif

Ale kai gerai skauda tai nelabai ir tie nuskausminami veikia, o gal dar neatradau tų kur man tiktų..
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 23, 12:04)
Mano reumatologijos skyriaus meilė Bechterevu serga.Tai jautėsi jis labai neblogai,bet mankštindavosi porą k.per dieną.Sakė,kad jei nebejuda,iškart pasijaučia.O kol juda tai viskas ok.

pajudėjus ir man geriau.. bet būna,kad ir ilgiau nejudėjus nieko, per sesiją nemažai sedėdavau ar gulėdavau, mokydavaus, bet pakankamai ramiai ir neskausmingai tas laikas praėjo . o kartais ir paskaitoj pasėdint jau jaučiu kaip nugara stingsta, išeinu tada alia į wc truputį prasivaikščiot. Kai kurie dėstytojai turbūt mano kad man pūslės uždegimai dažni. hihihi.gif bet tai ką daugiau daryt.
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 02 23, 16:34)
g.gif Va va, tas skausmas man pradžioje taip baisia į koją ėjo, kaip ir jum visai kojos pastyt negalėjau  schmoll.gif ir kai nuvažiavau į priimamajį klinikose, apžiūrėjo ir iškart išvarža, paguldė, atėjo gydytoja irgi sako išvarža, kas dar taip susukt gali jauną tokią, peršvietė ir nieko ten nėra jau tokio,kad šitaip skaudėtų  g.gif O santariškėse sake tik arba dėl Bechterevo,arba dėl RA .. gal kad klinikose gulint nebuvo taip smarkiai sutinęs sąnarys kaip santariškėse.. ir pridėjo kad klinikose švietė juosmenį, o reikėjo kryžkaulio sritį..  Nu žodžiu,jau kelintą kartą Kaunas-Vilnius skirtingai šneka ..  smile.gif

Ale kai gerai skauda tai nelabai ir tie nuskausminami veikia, o gal dar neatradau tų kur man tiktų..
Papildyta:
pajudėjus ir man geriau.. bet būna,kad ir ilgiau nejudėjus nieko, per sesiją nemažai sedėdavau ar gulėdavau, mokydavaus, bet pakankamai ramiai ir neskausmingai tas laikas praėjo . o kartais ir paskaitoj pasėdint jau jaučiu kaip nugara stingsta, išeinu tada alia į wc truputį prasivaikščiot. Kai kurie dėstytojai turbūt mano kad man pūslės uždegimai dažni. hihihi.gif bet tai ką daugiau daryt.

O nei vienas gydytojas nepasakė,kad gal tie skausmai neuropatiniai,bet ne dėl stuburo?Man vasarą bus 2 metai,kaip skauda šlaunį.Aišku tipo yra galimybė,kad tas nervas susiaurėjusio klubo kanale įstrigo,bet tipo dabar priežastis nežinoma,tai geriu jau antrus metus Gabapentiną.Tai vaistas nuo epilepsijos ir nuo neuropatinio skausmo.Tai apmažina skausmą iki tiek,kad,kai pripranti-gyvent netrukdo ir vsio.Priežasčių nieks neieško,nes šiaip reiktų klubų MRT daryt,nes juosmens ir sakro daryta.Vilnius ir Kaunas visad skirtingai šneka.Draugė iš Vilniaus į Kauną gydytis perėjo tikėdamasi,kad skirs ten biologinę,o jie išvis visus vaistus nutraukė ir pareiškė,kad ją 5 metus nugydė.Tipo pas ją ne Jaunatvinis Idiopatinis Artritas,o Bechterevas.Neesmė,kad Bechterevas yra stuburo ir sakro liga,o jai ir kelieniai ir alkūnės ir pirštai tino ir su čiurnom bėdų buvo.Tai Bechterevas nu niekaip neprilimpa.Taip,kad iš Kauno grįžta į Vilnių nieko,apart pablogėjimą,nepešusi.Tai kažkaip netraukia į tą Kauną.Aišku,jei žinočiau,kad ten tikrai yra kažkas geresnio,tai važiuočiau,bet...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 23, 17:00)
O nei vienas gydytojas nepasakė,kad gal tie skausmai neuropatiniai,bet ne dėl stuburo?Man vasarą bus 2 metai,kaip skauda šlaunį.Aišku tipo yra galimybė,kad tas nervas susiaurėjusio klubo kanale įstrigo,bet tipo dabar priežastis nežinoma,tai geriu jau antrus metus Gabapentiną.Tai vaistas nuo epilepsijos ir nuo neuropatinio skausmo.Tai apmažina skausmą iki tiek,kad,kai pripranti-gyvent netrukdo ir vsio.Priežasčių nieks neieško,nes šiaip reiktų klubų MRT daryt,nes juosmens ir sakro daryta.Vilnius ir Kaunas visad skirtingai šneka.Draugė iš Vilniaus į Kauną gydytis perėjo tikėdamasi,kad skirs ten biologinę,o jie išvis visus vaistus nutraukė ir pareiškė,kad ją 5 metus nugydė.Tipo pas ją ne Jaunatvinis Idiopatinis Artritas,o Bechterevas.Neesmė,kad Bechterevas yra stuburo ir sakro liga,o jai ir kelieniai ir alkūnės ir pirštai tino ir su čiurnom bėdų buvo.Tai Bechterevas nu niekaip neprilimpa.Taip,kad iš Kauno grįžta į Vilnių nieko,apart pablogėjimą,nepešusi.Tai kažkaip netraukia į tą Kauną.Aišku,jei žinočiau,kad ten tikrai yra kažkas geresnio,tai važiuočiau,bet...

Ne g.gif dabar to plitimo į koją nebėra, skausmas labiau nugaros apačioje, dubens kauluose, užpakalyje laikosi.

Jaunatviniu idiopatiniu artritu sergu nuo 5 metuku, visada gydžiausi vilniuje, nors gimus kaune. per viena paūmėjimą į klinikas atsiguliau, tai dėl vieno patinusio sąnario ir jame susikaupusio skysčių metetrexatą pradėjo girdyt. Nors tuomet mama aiškiai sakė,kad traukt skysčius, vistiek poto ilgas remisijas turėdavau,tai kam kankintis. ir tokius vaistus būnant 11 metų gert. o dar baisiai bloga nuo jų būdavo, pykindavo, valgyt negalėdavau. Mėnesį ligoninėj palaikė ir poto išvažiavau vėl į vilnių.

o po šios vasaros skausmų,ir kai išraše parašė nervų šaknelių uždegimą, pas tapačią vaikystės gydytoja nuėjau, paprašiau kad pakonsultuotų, tai taip neoficialiai susitikom, visgi daugiau nei 18 turėjau, apžiūrėjo, ir tokį judesį padarė, padėjo rankas ant dubens kaulų,kai gulėjau ant nugaros,ir paspaudė, tai net ašara nubėgo iš to skausmo biggrin.gif tada pasakė kad pas reumatologą kreiptis santariškėse,kad sąnarių patinimas ir nugaros skausmas susiję.

Bet labai noriu atsakymų tikslių, tai vėl nuėjau į klinikas ir rezonanso prašiau. Šeimos gydytoja patarė taip daryt,kai Santariškėse nepadarė man jo. ištiesų nervina ta nežinomybė, jau laukiu nesulaukiu kada tiksliai gausiu atsakymą..
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 02 23, 18:58)
Ne g.gif dabar to plitimo į koją nebėra, skausmas labiau nugaros apačioje, dubens kauluose, užpakalyje laikosi.

Jaunatviniu idiopatiniu artritu sergu nuo 5 metuku, visada gydžiausi vilniuje, nors gimus kaune. per viena paūmėjimą į klinikas atsiguliau, tai dėl vieno patinusio sąnario ir jame susikaupusio skysčių metetrexatą pradėjo girdyt. Nors tuomet mama aiškiai sakė,kad traukt skysčius, vistiek poto ilgas remisijas turėdavau,tai kam kankintis. ir tokius vaistus būnant 11 metų gert. o dar baisiai bloga nuo jų būdavo, pykindavo, valgyt negalėdavau. Mėnesį ligoninėj palaikė ir poto išvažiavau vėl į vilnių.

o po šios vasaros skausmų,ir kai išraše parašė nervų šaknelių uždegimą, pas tapačią vaikystės gydytoja nuėjau, paprašiau kad pakonsultuotų, tai taip neoficialiai susitikom, visgi daugiau nei 18 turėjau, apžiūrėjo, ir tokį judesį padarė, padėjo rankas ant dubens kaulų,kai gulėjau ant nugaros,ir paspaudė, tai net ašara nubėgo iš to skausmo  biggrin.gif tada pasakė kad pas reumatologą kreiptis santariškėse,kad sąnarių patinimas ir nugaros skausmas susiję.

Bet labai noriu atsakymų tikslių, tai vėl nuėjau į klinikas ir rezonanso prašiau. Šeimos gydytoja patarė taip daryt,kai Santariškėse nepadarė man jo. ištiesų nervina ta nežinomybė, jau laukiu nesulaukiu kada tiksliai gausiu atsakymą..

Jaučiu pas Panavienę gydeisi,kol vaikas buvai..Čia firminis jos judesiukas.Ji visiem dubens kaulus laužo.Po jos palaužymų man 2 metus sakroileitas nepraeinantis buvo... doh.gif Mes su drauge pasijuokdavom,kad jei kada ras dubens kaulus palaužytus-taip ir žinosim,kad Panavienės nuopelnas.O pas mane beje,kažkuriuo metu buvo skilęs dubens kaulų sparnas ir gaktikaulis lūžęs doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 23 vasario 2012 - 19:13
Labukas
šeip jei išvarža tai jos nerodo jokios stuburo nuotraukos. ax.gif tik magnetinis rezonansas. ir tas skausmas juosmens srity irgi išvaržai būdingas.

matot suprantu blogiausia pas mus ,kad tokios didelės eilės tyrimam, praktiškai ligoninė turėjo pati magneta padaryti kad pilnai patvirtint ar atmest išvaržą, o ne spėlioti.............. kaip dabar y\ra.
Atsakyti