Sveikos mamytės, esamos ir būsimos

Neseniai sužinojau, kad jau trečią karta

Dar nebuvau pas ginę, bet numanau, kad nėštumas maždaug 3 savaičių.. Pasidalinkite patirtimi, kokie jausmai užplūdo, kai sužinojote apie trečią nėštumą? Aš natūraliai priimu šį dalyką, kaip Dievo dovaną. Žinau, kiek džiaugsmo ir rūpestėlių auginant leliuką, pirmi du jau prakutę.. Žinau ir tai, kad mylėsiu jį be krašto..
Mane neramina tik spaudimas iš aplinkos, na visuomenės nuomonė, kad mama su trim vaikais tai jau degradavusi, arba nesveika.. Dėl to kamuoja neigiami jausmai ir trukdo džiaugtis nėštumu..

Nežinau, kaip su tuo susidoroti, ypač bijau mamos reakcijos, jos nuomone du vaikai jau nelaimė, o trys tai baisiau nei katastrofa, žinau, kad ji smerks mane ir demonstratyviai reikš pasigailėjimą, maždaug na dabar tai tavo gyvenimas tai jau tikrai baigtas

Ir taip jai jau gėda, kad aš, cituoju, "vaikais apsikrovus" provincijoj iš vargo neišlipu, o jos bendradarbių dukros budapeštuose bukareštuose ir vašingtonuose.. O kai sužinos, kad vėl "pakrauta", neatlaikysiu to žvilgsnio.. Silpna pasidaro, kai apie tai pagalvoju.. Visada labai jautriai reaguoju į jos nuomonę, ir apskritai mūsų santykiai gana įtempti..
Realiai tai gyvenu normaliai, turiu darbą, netgi du iš tikrųjų, nei man, nei mažiukams nieko netrūksta, na gyvenam kukliai, bet ir alkani ar apiplyšę nevaikštom, žinau, kad ir trečias kūdikis nieko nepakeis, ir duonos namie visada užteks.. Turiu mėgstamą užsiėmimą, manau galėsiu jam skirti daugiau laiko, kai išeisiu į dekretą, taigi bus į naudą, ir pati pailsėsiu nuo darbų, nes ariau pastaruoju metu kaip juodas negras, šiaip galima sakyt darboholikė esu.

Vyras kai sužinojo, kad laukiuosi, į užsienį išpūtė keliems mėnesiams padirbėt, kad daugiau pinigėlių šeimai būtų (čia ne itin dau uždirbdavo), kaip tik sutapo, kad darbą jam pasiūlė ten..
Sunku ir darbdaviams pasakyt, žinau, kad daug iš manęs tikisi, o čia metus padirbau, ir vėl į dekretines..
Gal sakau kam kyla panašių jausmų? Kaip tvarkotės su savimi? Iš kur imat stiprybės ir kantrybės?