Įkraunama...
Įkraunama...

Laukiuosi trečio

Sveikos mamytės, esamos ir būsimos 4u.gif Neseniai sužinojau, kad jau trečią karta nestuke.gif blink.gif Dar nebuvau pas ginę, bet numanau, kad nėštumas maždaug 3 savaičių.. Pasidalinkite patirtimi, kokie jausmai užplūdo, kai sužinojote apie trečią nėštumą? Aš natūraliai priimu šį dalyką, kaip Dievo dovaną. Žinau, kiek džiaugsmo ir rūpestėlių auginant leliuką, pirmi du jau prakutę.. Žinau ir tai, kad mylėsiu jį be krašto.. wub.gif

Mane neramina tik spaudimas iš aplinkos, na visuomenės nuomonė, kad mama su trim vaikais tai jau degradavusi, arba nesveika.. Dėl to kamuoja neigiami jausmai ir trukdo džiaugtis nėštumu.. unsure.gif Nežinau, kaip su tuo susidoroti, ypač bijau mamos reakcijos, jos nuomone du vaikai jau nelaimė, o trys tai baisiau nei katastrofa, žinau, kad ji smerks mane ir demonstratyviai reikš pasigailėjimą, maždaug na dabar tai tavo gyvenimas tai jau tikrai baigtas verysad.gif Ir taip jai jau gėda, kad aš, cituoju, "vaikais apsikrovus" provincijoj iš vargo neišlipu, o jos bendradarbių dukros budapeštuose bukareštuose ir vašingtonuose.. O kai sužinos, kad vėl "pakrauta", neatlaikysiu to žvilgsnio.. Silpna pasidaro, kai apie tai pagalvoju.. Visada labai jautriai reaguoju į jos nuomonę, ir apskritai mūsų santykiai gana įtempti..

Realiai tai gyvenu normaliai, turiu darbą, netgi du iš tikrųjų, nei man, nei mažiukams nieko netrūksta, na gyvenam kukliai, bet ir alkani ar apiplyšę nevaikštom, žinau, kad ir trečias kūdikis nieko nepakeis, ir duonos namie visada užteks.. Turiu mėgstamą užsiėmimą, manau galėsiu jam skirti daugiau laiko, kai išeisiu į dekretą, taigi bus į naudą, ir pati pailsėsiu nuo darbų, nes ariau pastaruoju metu kaip juodas negras, šiaip galima sakyt darboholikė esu. blush2.gif Vyras kai sužinojo, kad laukiuosi, į užsienį išpūtė keliems mėnesiams padirbėt, kad daugiau pinigėlių šeimai būtų (čia ne itin dau uždirbdavo), kaip tik sutapo, kad darbą jam pasiūlė ten..

Sunku ir darbdaviams pasakyt, žinau, kad daug iš manęs tikisi, o čia metus padirbau, ir vėl į dekretines.. blink.gif

Gal sakau kam kyla panašių jausmų? Kaip tvarkotės su savimi? Iš kur imat stiprybės ir kantrybės? g.gif
Atsakyti
Ojej, čia kaip apie mane rašytum, tik aš nedirbau, t.y. ėjau į trečias nėštumo ir gimdymo atostogas iš eilės.. blush2.gif
Mano trečiam jau tuoj du mėnesiai.. wub.gif Turiu tris nuostabius vaikus, esu be proto laiminga, kai sukrentam visi į lovą padūkt, kai pilni namai mielo šurmuliuko, kai išeinam išdidžiai visi pasivaikščiot, kasdien pagaunu save mąstant, koks džiaugsmas, kad šeima didelė, kad namai netušti.. wub.gif
Tokia mamos, sesės reakcija ir buvo, to tikėjaus, buvo labai sunku, skaudu, mano trečias nėštumas buvo tabu tema šeimos pokalbiuose, nė karto nesulaukiau klausimo, kaip jaučiuosi, ar skauda, ar nesunku, šeima net nesidomėjo, kada mano gimdymo terminas, gal reiks kokios pagalbos kai važiuosiu gimdyt ir pan..Net nedrįsdavau išsiduoti, kad sunku su pilvu ridentis iš paskos dviejų didesnių vaikiukių, nes tikėjaus tik vieno atsakymo - pati prisidirbai, tai dabar nesiskųsk.. verysad.gif
Buvo skaudūs moralai prie progos ir be progos - vajej vajej, dabar tai jau pražūsit, ubagais išeisit, vaikai be ateities ir pan..Nors pagrindo tokioms kalboms tikrai jokio..Verkdavau klausydama, skaitydama tokias žinutes..
Bet buvo ir kitokių padrąsinimų iš draugų, giminės, bendradarbių, vyras palaikė, didžiosios be proto laukė, aš pati viduj dainavau.. wub.gif
Neslėpsiu, užplūsta mintys, kaip gyvensim, kai vaikai paaugliai bus, ar turėsim, ar užteksim, ar sutarsim ir pan..Bet tai čia natūralūs mamos jausmai, manyčiau, nesvarbu, pirmas ar trečias..
Po gimdymo santykiai su mama šiltesni pasidarė,gal buvo laiko susitaikyti su mintim, gal širdy suvirpa kažkas gimus tam mažam žmogeliukui, bet vistiek jie jau nebe tokie, kaip anksčiau, vis kirba kažkas nemalonaus..
Dabar namie tik spėjam suktis, čia diena, čia vakaras, pastoviai veiklos yra..Bet aš jau pripratus, įsivažiavus, turbūt tam ir gyvename, kad būtume visi kartu, nebeįsivaizduoju savęs auginančios, tarkim, vieną vaikiuką.. wub.gif
Atsakyti
O kiek vyresniems metukų? Visi pametiniai, kaip supratau, tai pats smagumas smile.gif Aš tai jau įssivaizduoju, kaip reiks leliu migdyt, kai velniukščiai du po namus duosis blink.gif Atsimenu, kai antrą parsivežiau is ligoninės, dukrytei 2 metukai buvo nepilnai, tai man šokas buvo - ta persiilgus, kariasi ant kaklo, lelius prie papo biggrin.gif

Tai va, kad pasiguosti nėra kam, puikiai tave suprantu, nes tą patį patyriau jau ir su dviem vaikais.. Tik parodyk, kad tau sunku, ir suteiksi progą įgelti: pati kalta.. ir t.t. Šlykštu.. verysad.gif Todėl ir eini galvą iškėlus, kad ir kaip sunku būtų.. Bet pusantru pipiro "mam, as tave miliu" atperka visas nurytas asaras 4u.gif

O tėtis vaikiukų padeda namie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieglius: 31 sausio 2012 - 14:58
QUOTE(Cansado @ 2012 01 31, 14:22)
turbūt tam ir gyvename, kad būtume visi kartu, nebeįsivaizduoju savęs auginančios, tarkim, vieną vaikiuką..  wub.gif

Svajojame ir mes apie trecia, bet niekam nesigiriam. Zinau, kad daug kas nesupras. Bet mes ji tikrai turesim ir busim visi kartu penkiese tvirti kaip kumstis wub.gif
Sekmes mamos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveika, galvą aukštyn smile.gif Aš pati laukiuos trečio vaikelio ir be proto jo troškau thumbup.gif Aišku, yra sakančių, kad bus sunku, kad reikia gyvent ir dėl savęs, bet juk dar yra laiko iki senatvės lotuliukas.gif Turiu magistro diplomą, dar neturiu 30 m, galėčiau lakstyti su draugėmis, darytis manikūrus, pedikiūrus, bet šiuo metu esu mama ir dirbu patį svarbiausią ir sunkiausią darbą - auginu vaikus, ir tegul nedrįsta man niekas to prikišti gun_bandana.gif Kaip supratau, didžiausia problema yra mamos nuomonė, bet juk tu savo nuomonę irgi turi? blush2.gif Mama yra svarbus žmogus, bet vaikai yra dar svarbesni, be to, jei neklystu, vyras nėra nusiteikęs prieš 3 vaikelį? Man asmeniškai, svarbiausia buvo vyro nuomonė, o ne mamos, tėčio, sesės ar kaimynų. Ir tikrai neverta krimstis, jei kažkas nepritaria... Tikrai neturim milijonų (ir tūkstančių neturim blush2.gif ), bet didžiuojuos savo šeima, juk tai - vertybė, o ne kazkokie londonai ar niujorkai. Taigi mažiau nervuokis, mažiau depresuok, yra milijonai verkiančių porų, kurie negali turėti nė vieno vaikelio, o tu turėsi net 3 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grigė @ 2012 01 31, 15:10)
Sveika, galvą aukštyn smile.gif Aš pati laukiuos trečio vaikelio ir be proto jo troškau  thumbup.gif  Aišku, yra sakančių, kad bus sunku, kad reikia gyvent ir dėl savęs, bet juk dar yra laiko iki senatvės lotuliukas.gif Turiu magistro diplomą, dar neturiu 30 m, galėčiau lakstyti su draugėmis, darytis manikūrus, pedikiūrus, bet šiuo metu esu mama ir dirbu patį svarbiausią ir sunkiausią darbą - auginu vaikus, ir tegul nedrįsta man niekas to prikišti gun_bandana.gif Kaip supratau, didžiausia problema yra mamos nuomonė, bet juk tu savo nuomonę irgi turi? blush2.gif Mama yra svarbus žmogus, bet vaikai yra dar svarbesni, be to, jei neklystu, vyras nėra nusiteikęs prieš 3 vaikelį? Man asmeniškai, svarbiausia buvo vyro nuomonė, o ne mamos, tėčio, sesės ar kaimynų. Ir tikrai neverta krimstis, jei kažkas nepritaria... Tikrai neturim milijonų (ir tūkstančių neturim blush2.gif ), bet didžiuojuos savo šeima, juk tai - vertybė, o ne kazkokie londonai ar niujorkai. Taigi mažiau nervuokis, mažiau depresuok, yra milijonai verkiančių porų, kurie negali turėti nė vieno vaikelio, o tu turėsi net 3  thumbup.gif

Labai tau ačiū už palaikymą, širdy žinau, kad esi teisi, kad niekas nesvarbu, išskyrus tą euforiją, kai glaudi kruopytę mažą prieširdies, žiūri, kaip į televizorių į miegančio kūdikėlio mimikas.. wub.gif Tiesiog kai laukiesi, apskritai jautriau į viską reaguoji, o dar kai trūksta palaikymo, tai visai stogas čiuožia blush2.gif
Vyras myli vaikiukus labai abu, ir trečią žinau mylės, jis niekada nieko prieš neturėjo nei prieš vieną ir visada palaikė.. Tik dabar kai nėra jo, iš vienatvės visokių nesamonių prisigalvoju ax.gif
O mamai bijau pasakyt kaip kokia paauglė, net pačiai juokinga, lygtai man 16 būtų biggrin.gif
Norėčiau būti tokia stipri kaip tu, ir būsiu, niekur nedingsiu smile.gif Tiesiog ta įtampa, kai niekas dar nežino, slegia..
O kada gimdysi, jei ne paslaptis? Didelį jau pilvuką užauginai? nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieglius: 31 sausio 2012 - 15:25
QUOTE(ieglius @ 2012 01 31, 14:57)
O kiek vyresniems metukų?

O tėtis vaikiukų padeda namie?

nea, ne pametinukai, tarp visų po du metus skirtumas - vienai ketveri, kitai dveji ir dabar mažiukas..

tai aišku, kad padeda, vakarais, po darbo ir savaitgaliais.. thumbup.gif
Atsakyti
Tai beveik, kaip maniškiai, mergytei 5 ant nosies, mažiui 3 katik suėjo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ieglius @ 2012 01 31, 17:24)
Vyras myli vaikiukus labai abu, ir trečią žinau mylės, jis niekada nieko prieš neturėjo nei prieš vieną ir visada palaikė..
O mamai bijau pasakyt kaip kokia paauglė, net pačiai juokinga, lygtai man 16 būtų  biggrin.gif
O kada gimdysi, jei ne paslaptis? Didelį jau pilvuką užauginai?  nestuke.gif

Maniškis irgi ir prausia, ir maitina, ir sušukuoja, sakė jau norėtų ramiau pabuti, kažkur nueiti, o vis paskui vaikus... lotuliukas.gif Mūsiškės pasiutusios, turbūr kaip ir visi sveiki vaikai ax.gif Svarbiausia, kad vyras palaiko, padeda, įsikibsit vienas į kitą, ir eisit pirmyn thumbup.gif Gal nereiktų girtis, bet mes net nebeturim kada pyktis ir bartis drinks_cheers.gif , arba paskui vaikus, arba būnam per daug pavargę pykčiams 000189.gif O gal ir mama taip baisiai nesureaguos? Maniškė irgi sakė, kad pailsėčiau, su 2 kiek vargo, kiek nervų ir kantrybės reikia, bet kai pasakėm, kad laikiamės, apsiašarojo...smile.gif Gal ir tavo pabambės ir apsipras thumbup.gif O jei ne, tai ne, labiausiai jūs su vyru džiaugsitės, neabejoju, kad ir vaikai sese ar broliu dziaugsis, reiks pasimus, reiks apkabins viens kita smile.gif Man gimdyti birzelio 6, pilvą jau dabar sunku nešti, o kur dar galas 4u.gif
Atsakyti
As irgi laukiuosi trecio, jis jau visai cia pat wub.gif

Planavom, taigi soko nebuvo, tik po nestumo testo pirma para kazkaip tas skirtumas tarp antro ir trecio labai mazas eme rodytis biggrin.gif

Bet tai vienos dienos hormonai smile.gif

Labai visi laukiam, mylim ir kalbam apie ateiti su musu daug wub.gif meiles uzteks visiems, ir dvieju ranku visiems apkabinti smile.gif

Pritariu, svarbiausia vyro palaikymas ir vaikai, t.y dabartine seima. O kas ka kur pamanys, tavo gyvenime tai tures itakos biggrin.gif ? Ne!

Atsakyti
Kokios jus visos saunuoles 4u.gif as tai is tikruju vis dar negaliu patikėt, kad būsiu daugiavaikė mama biggrin.gif Žinau, kad ir meilės, ir visko užteks, tik baisoka iš pradžių visad būna, kai sužinai, kad nestuke.gif , visokios kvailos mintys lenda į galvą, ir spaudimas iš išorės visai nepadeda.. kaip džiugu, kad yra toks forumas, kaip SM, kur gali bendraminčių rasti, ir palaikymo sulaukti thumbup.gif Ačiū dar kartą jums visoms, jūs Mamos iš didžiosios M 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieglius: 31 sausio 2012 - 16:27
QUOTE(ieglius @ 2012 01 31, 18:26)
ir spaudimas iš išorės visai nepadeda..

Zinokit, ir as taip galvojau, kad bus neigiamų reakcijų, bet kol kas... nieks nepasakė nė vieno blogo žodžio thumbup.gif Jeigu kas ir nepritaria, tai tolerantiskai pasako, kad jie būtų planavę vėliau arba trečio vaiko nenorėtų, bet čia tik kitų nuomonė, daugelis sveikina, vadina šaunuoliais ir linki daug stiprybės clap.gif
Svarbiausia kad turit gerą tėtį, nereikia vienai ir namų, ir vaikų, ir jo pačio apšokinėti, o visi kiti... Mažiausiai sukit galvą kas ką pasakys gun_bandana.gif
Atsakyti