...Įsidėmėkite vietą...o kaskite ir sodinkite apie rugpjūčio galą..dabar svogūnai bus labai vandeningi ir minkšti - pats juk žydėjimas, vėliau po žydėjimo stiebai džius ir augins prieauglį - svogūniukus naujus...Apsižiūrėkit, kokios sąlygos, koks saulėtumas tame šabakštyne, kad jie taip gerai auga..gal verta ir žemės iš ten pasimt, nes tinkama..Jei spirgat noru dabar išsikast, reiks gero kastuvo ir kast plačiai - kad nepažeist šaknų ir svogūnų.
ech, koks geras laimikis, nes ir man patys gražiausi senoviniai - poetiniai narcizai, o po jų tie Jediaros užrodyti - pilnaviduriai balti..
Pasakėt ir prisiminiau Anglijos laukus ir parkus, kur ištisos narcizų pievelės..
Ale aš užtat žinau, kur pačios savaime auga juodosios senovinės tulpės..

Ir rabarbaru didumas

QUOTE(simson @ 2010 06 04, 17:38)

QUOTE(simson @ 2010 06 04, 18:38)

Na ir radinys

Ziema pirkausi is maximos nukainuotus ir jau i zydejimo pabaiga narcizus.Svoguneliai nyko,puvo,kad ir maziau laisciau.Pagailejau ir zemen ikasiau,gal isgyventu taip.Ir mano nustebimui jie ne tik atsigavo,bet ir ziedais apsipyle
Toks pats atvejis buvo ir su hiacintais.Jau neuzilgo turetu issiskleisti ziedeliai visu.

Toks pats atvejis buvo ir su hiacintais.Jau neuzilgo turetu issiskleisti ziedeliai visu.
Dalinuosi savo patirtim. Anksti žydjusius narcizus šiandien nupjoviau,nes lapai pradėjo gelsti, palikau virš žemės po pora centimetrų tik, bet taip dariau ir praėjusiais metais, tai šiemet žydėjo gausiau.
Narcizų lapų nepjaunu, kol nenugelsta
, nes taip kaupia "jėgas" naujam žydėjimui. Net užsienyje, lapai būdavo gražiai gumele surišami, arba "pinamos kasos', bet taip pat niekas nepjaudavo

QUOTE(jediara @ 2010 06 10, 23:52)
Narcizų lapų nepjaunu, kol nenugelsta
, nes taip kaupia "jėgas" naujam žydėjimui. Net užsienyje, lapai būdavo gražiai gumele surišami, arba "pinamos kasos', bet taip pat niekas nepjaudavo 

Supint kasele gera idėja, nes taip labai negražiai atrodo, kitais metais pabandysiu

O tai kada juos pinate ir kiek laiko jie tokie turi isbuti?

QUOTE(*finy* @ 2010 06 11, 15:54)
Pinti reikia po žydėjimo ir laikyti iki to laiko, kol jau prededa kaselė visai pagesti