Įkraunama...
Įkraunama...

globėjai plepa toliau

va, sunusoidės - irgi taip. tada būna irzlumo priepuoliai.

Jurgaite - apie taisykles - pas mus pagrįsta faktais. pvz: Kai manęs nėra namie, draugų negalima. Laukė manęs po mokyklos, pareinu namo anksčiau - kolektyvas draugiškai sklaidosi po namus - žaidžia kompu, knisasi po mano papuošalus. Išvariau, išaiškinusi kad gėda pelėda mamos neklausyti. raeina mėnuo, susirgau, parėjau iš darbo po pusės dienos. Po valandos - pareina braškė su drauge. mano - niekada nematyta. Taigi DRAAAUGĖ cray.gif o ana nustebus "mes tik šiandien susipažinom kieme"
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 02 09, 11:39)
va, sunusoidės - irgi taip. tada būna irzlumo priepuoliai.

Jurgaite - apie taisykles - pas mus pagrįsta faktais. pvz: Kai manęs nėra namie, draugų negalima. Laukė manęs po mokyklos, pareinu namo anksčiau - kolektyvas draugiškai sklaidosi po namus  - žaidžia kompu, knisasi po mano papuošalus. Išvariau, išaiškinusi kad gėda pelėda mamos neklausyti. raeina mėnuo, susirgau, parėjau iš darbo po pusės dienos. Po valandos - pareina braškė su drauge. mano - niekada nematyta. Taigi DRAAAUGĖ cray.gif o ana nustebus "mes tik šiandien susipažinom kieme"

Panašiai retkarčiais būna ir pas mus- šeimyninė arbata su sausainiais tik tada, kai susitvarkys kambarį. Po minutės- ji jau daro arbatą, kambarys nė nepradėtas tvarkyti. Na ką, tą vakarą mes su vyru kažkaip arbatos jau nebenorim... Malonumų nebėra... Vasarą su dviem kaimynų vaikais leisdavom 15-20 min į kiemą. Bet taip, kad pro langą matytumėm. Vieną kartą leidom, antrą. Trečią kartą išlėkė sugalvojus pati- kai kepiau kažką, o ji turėjo tvarkytis. Negirdėjau, kaip išėjo, tiesiog nuojauta pakuždėjo, laiptinėje dar sugavau... Na , kadangi vaikas dar mažas, taisykių nesupranta, ir draugų lauke dvi savaites nebus, teks su mamyte kaip leliuui žaisti.... Ašarų pakalnė, nelaiminga, bet kažkaip aptramdė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 09 vasario 2012 - 10:58
Alfija, kadangi yra elgesio trynukės, klausimas tau- ar tą sinusoidinė vaikų elgesio simptomatika būti sukelta endokrininės sistemos išsireguliavimo nuo ilgalaikio streso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 09 vasario 2012 - 11:19
namų areštas ir pas mus einamas dalykas. periodiškai. nes po kokio mėnesio - vėl užmiršta. iš pradžių maniau, kad čia normalu taip, bet paskui įsikalbėjom su broliene, jų berniokas pakankamai pasiutęs, bet namų areštą pamena jau 2 metai..... o mes.... kartais atrodo, kad nervai visai nebelaikys, nes vaikas vaikšto peilio ašmenimis - tarp to, kas leidžiama ir kas neleidžiama, su periodiniais priepuoliais "ar pažadėėėjau draugeiiii". Pasižada. jei ta pakilimo banga - po valandos mėginimai vėl...
pavargau taip....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 02 09, 12:21)
namų areštas ir pas mus einamas dalykas. periodiškai. nes po kokio mėnesio - vėl užmiršta. iš pradžių maniau, kad čia normalu taip, bet paskui įsikalbėjom su broliene, jų berniokas pakankamai pasiutęs, bet namų areštą pamena jau 2 metai.....  o mes.... kartais atrodo, kad nervai visai nebelaikys, nes vaikas vaikšto peilio ašmenimis - tarp to, kas leidžiama ir kas neleidžiama, su periodiniais priepuoliais "ar pažadėėėjau draugeiiii". Pasižada. jei ta pakilimo banga - po valandos mėginimai vėl...
pavargau taip....

Man kartais artodo, kad čia bus kalti visi kortizoliai su adrenalinais ir serotonianai bei n kitų hormonų ir cheminių reakcijų, kurie mūsų vaikuose nuo ilgalaikio streso išsiderinę ir sukelia tokias vaikų reakcijas, kokias sukelia.
Matau sesers vaikus, kitus vaikus. Tos pačios taisyklės, tie elgesio valdymo instrumentai jiems duoda didelę naudą, mums - mažą mažą žingsnelį. Suprantu, kad nauji įpročiai susidaro po 90 dienų nuolatinio darbo, suprantu, kad taisyklės įsisavinamos ne iš pirmo karto, bet tas aš noriu- darau doh.gif.
Pirmoji pipiriukės auklėtoja (vistiek darže jos ten tarpusavyje pasišneka)vakar pasakė- nu, ką, užaugo mergina, išaugo problemas. Taip, ji brandesnė už savo bendraamžius bet yra tam tikri specifiniai dalykai, kurie vis dar verčia suklusti, būdrauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 09 vasario 2012 - 11:42
Jurgaite - kad ne įpročiuose esmė.... kažkur kitur... nes nega;li įpročiai būti dvi savaites pakankami, o trečią - dingti, veitoj jų - keiksmažodžiai... doh.gif
Atsakyti
[quote=Karusia,2012 02 09, 12:49]Jurgaite - kad ne įpročiuose esmė.... kažkur kitur... nes nega;li įpročiai būti dvi savaites pakankami, o trečią - dingti, veitoj jų  - keiksmažodžiai... doh.gif

Ne visai taip supratai mane. Atrodo dirbi, viskas tvarkoj, vaikas vėžiose, kai neprognozuojamai dalis darbo, kur buvo rezultatai - dingsta- vėl "pikas". Čia kažkas ne taip. Todėl mano nuomone, tai endokrininė sistema su smegenų cheminėmis reakcijomis. Kaip mano draugė, turinti su vaikais patirties,  tiksliai apibūdino- lyg periodiškai pipiriukės smegenyse jungtis kažkokia nevyktų- neišgirsta ką sakai, nesureaguoja, neįsijungia stop mygtukas, nesuveikia senesnė patirtis, o vyksta kažokia kita jungtis, vatanti daryti tai, ką ji nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 09 vasario 2012 - 12:10
Mano Pupa nebijo jokių bausmių.Na,gal ir bijo,bet neparodo.Pasakiau,kad namų areštas,tai sėdės tris kart ilgesnį laiką,nei paskirtas,su niekuo nešnekės(net su draugėm,kurios atėjo kviesti į kiemą ir yra ne prie ko)nevalgys,negers...
Jei pasakiau,kad neleidžiu žaisti su žaislais-atsisės,susidės rankas ir sėdės panirus į save...Uždrausiu šiandien žiūrėt tv,tai gali savaitę išeidinėt iš kambario,kai tv įjungiamas.Man kartais būna neaišku,kuri kurią baudžia-aš ją,ar ji mane doh.gif
Labai meluoja,išsisukinėja nuo pamokų ruošos.Nežinau,ką daryt.Nubaudžiama taigi nesiduoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgaite @ 2012 02 09, 12:17)
Alfija, kadangi yra elgesio trynukės, klausimas tau- ar tą sinusoidinė vaikų elgesio simptomatika būti sukelta endokrininės sistemos išsireguliavimo nuo ilgalaikio streso?


hiperiukai daug turi endokrininių problemų. Tas taip. Nuo streso žinoma, bet dar yra daugybė paveldėtų dalykų, dar visokios problemos nėštumo metu. Daug dalykų.
Juk yra tam tikras elgesio tipas, kad praranda vaikus, palieka vaikus- ne viskas taip parasta. Tai jei dar motinos genetikoj kažkiek įmanoma kapstytis, tai tėčių dažniausia ne, nes jokių žinių apie jį.
Karusios Braškė neturi opozicinio nepaklusnumo sindromo smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(jurgaite @ 2012 02 09, 12:31)
Man kartais artodo, kad čia bus kalti visi kortizoliai su adrenalinais ir serotonianai bei n kitų hormonų ir cheminių reakcijų, kurie mūsų vaikuose nuo ilgalaikio streso išsiderinę ir sukelia tokias vaikų reakcijas, kokias sukelia.
Matau sesers vaikus, kitus vaikus. Tos pačios taisyklės, tie elgesio valdymo instrumentai jiems duoda didelę naudą, mums - mažą mažą žingsnelį. Suprantu, kad nauji įpročiai susidaro po 90 dienų nuolatinio darbo, suprantu, kad taisyklės įsisavinamos ne iš pirmo karto, bet tas aš noriu- darau doh.gif.
Pirmoji pipiriukės auklėtoja  (vistiek darže jos ten tarpusavyje pasišneka)vakar pasakė- nu, ką, užaugo mergina, išaugo problemas. Taip, ji brandesnė už savo bendraamžius bet yra tam tikri specifiniai dalykai, kurie vis dar verčia suklusti, būdrauti.


seratoninas čia iš viso nė prie ko. Čia labiau yra hipofizės problemos. O kadangi yra jos, tai kartu ir visos endokrininės sitemos problemos. Po tų 90 dienų niekas nesusidaro įpročiuose, labai gyvenime viskas būtų paprastai išsprendžiama, jei tai apspręstų tik neuronų jungtys, ir jei jos taip lengvai susidarytų.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 02 09, 12:49)
Jurgaite - kad ne įpročiuose esmė.... kažkur kitur... nes nega;li įpročiai būti dvi savaites pakankami, o trečią - dingti, veitoj jų  - keiksmažodžiai... doh.gif


yra psichologinė priklausomybė. Matomi vaizdai gavėje, mokykloje, kieme. Tai kas įprasta ir priprasta buvo lengvai atsikartoja. Yra didžiulis darbas koreguoti elgesį. Savikontrolė turi būti nepaprasta- visą gyvenimą įmanomi recidyvai. Ir jie kartosis ir kartosis. Dar kartą sakau- elgesio tipas yra paveldimas.
Kas padeda pagal stebėjimus ir pokalbius su tokių problemų turinčiais vaikais- dieta- griežta, omega3,6,9 visos šitos rūgštys ir amino rūgščių kompleksai. Kerta per kišenę smarkiai. Problemos visa tai neišsprendžia, bet palengvina. Elgesio sutrikimai tai tokia naujai ateinanti diagnozė- pilni stacionarai tokių vaikų, kiek iš globos namų tiek ir ne. sunkiai, bet traukia specialistai.
Atsakyti
Alfija - o yra kas? tik elgesio sutrikimai?

naujausias bajeris, vakar ramiai einam namo, parduotuvėje prie kasos, dedu prekes ant takelio, prašau "paimk pirštines". Atsakymas - "aš tau kas? tarnaitė? čia visų pirštines turėsiu iminėti?". Pareidamos pakalbėjom. Puola akių drąskyt. Namie neruošiau vakarienės. sakau -ne tarnaitė - užsiputoja iki klyksmų "tu manęs nekartok".
Papildyta:
Amino rūgštys - kokios?
Omega.. - žuvų taukai tinka?
Dieta - Jurgaite atsiunte nuorodą - be cukraus ir dar ten .. Vaikas alergiškas saldikliams.... sacharozei jau aiški, bet man kartais atrodo ir kažkam daugiau.
o saldumynus mėgsta be galo be krašto... nebūtinai saldainius - ant blynų pila cukrų, pieną geria su batonu ir uogiene arba medumi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 09 vasario 2012 - 15:34
QUOTE(Karusia @ 2012 02 09, 16:29)
Alfija - o yra kas? tik elgesio sutrikimai?

naujausias bajeris, vakar ramiai einam namo, parduotuvėje prie kasos, dedu prekes ant takelio, prašau "paimk [irštine". Atsakymas - "aš tau kas? tarnaitė? čia visų pirštines turėsiu iminėti?".  Pareidamos pakalbėjom. Puola akių drąskyt. Namie neruošiau vakarienės. sakau -ne tarnaitė - užsiputoja iki klyksmų "tu manęs nekartok".


taip yra tik elgesio sutrikimai. Jokių psichikos nuokrypių. Jokių intelektinių problemų. Ir elgesys nepartojamas. Nevaldomas toks.
Taip ir pamačiau savo mažių, kai reik savo kambarį tvrakyti. Lygiai taip pat sako- kas aš tau tarnas, kad tvarkyčiausi. Aš kas P. K paskutinis biggrin.gif . aš jam sakau, jo pasirinkimas- nori būti tarnas, ar jau ten tas paskutinis nagi būk, bet aš tai tavo vietoj rinkčiausi būti vaiku, ir tam vaikui privalu tvarkytis. Tvarkosi. Pabando pabliauti, pažviegti, paskui tvarkosi. Mažius niekada nežviegia ilgai. Ilgiausia 15 min. Bet labai audringai. Ir kai pamokas ruošiam būna toks vialo tekušči skandal.
Kai aš mažiui pakatoju ką kvailo jis yra sakęs- jis juokiasi, nežviegia.
Pas tave, aišku, moteriškė ir jai viskas kiek kitaip biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 02 09, 16:33)
Alfija - o yra kas? tik elgesio sutrikimai?

naujausias bajeris, vakar ramiai einam namo, parduotuvėje prie kasos, dedu prekes ant takelio, prašau "paimk pirštines". Atsakymas - "aš tau kas? tarnaitė? čia visų pirštines turėsiu iminėti?".  Pareidamos pakalbėjom. Puola akių drąskyt. Namie neruošiau vakarienės. sakau -ne tarnaitė - užsiputoja iki klyksmų "tu manęs nekartok".
Papildyta:
Amino rūgštys - kokios?
Omega.. - žuvų taukai tinka?
Dieta - Jurgaite atsiunte nuorodą -  be cukraus ir dar ten .. Vaikas alergiškas saldikliams.... sacharozei jau aiški, bet man kartais atrodo ir kažkam daugiau.
o saldumynus mėgsta be galo be krašto... nebūtinai saldainius - ant blynų pila cukrų, pieną geria su batonu ir uogiene arba medumi...

Hiperiukų mamos kažkodėltai dievina papildą "eye q". Siunčiasi iš Anglijos- ten pigiau. Sudėtis - omega3 ir omega6, naturaliai išgauti. Aš tiesiog nusipirksiu omega3 1000 ir linų sėmenų aliejaus. Dėl tokio pasirinkimo užlausiau hiperiukų mamų, žiūrėsim, ką pasakys. O dėl amino rūgčių neturiu supratimo...
O cukrų Alfija labai gerai patarė keisti fruktoze.
Kaip sakoma, nėra to blogo, kas neišeitų į naudą. Visa šeima pagyvensim sveikiau - be kepto, rūkyto, riebaus maisto. Teks garpuodį vėl traukti smile.gif.
Einu savo princesės, atsiprašau, princesės nebėra, liko tik principessa- pasiimti ir šiaušiam į gimnastiką- stot ramiai ratuku, šuoliukai, špagatas. Viskas pagal komandas. Man patinka, surimtėja ji tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 09 vasario 2012 - 16:06