nebendrays. bet namuose mokytis keiktis taip pat nežadu.
Alfija - mušimas liniuote per rankas - ne smurtas?
QUOTE(Karusia @ 2012 04 20, 20:37)
nebendrays. bet namuose mokytis keiktis taip pat nežadu.
Karusia o pūsk tai čia koks keismažodis? Tai o dumk, bėk, lėk- irgi? Aš tai jį taip supratau.
Netikiu aš tais mušimais liniuotėmis. Muša liniuotėmis vaikus- ir niekas nieko. Neįmanoma tuo patikėti, paprasčiausia. Mokykloj, bežiūrint antrokams? Nežinau.
Smurtas jeigu muša. JEIGU.
Sulaukiau. Bobutė prisiminė, kad anūkę turi. mailu. Iki trečiųjų metinių, kai Braškė gyvena kasdien pas mane - liko 1 mėn ir 17 dienų.
vienok kažko užsinorėjau namus pakeisti. pažiūrėjus feisbuke plačios giminės nuotrukas
vienok kažko užsinorėjau namus pakeisti. pažiūrėjus feisbuke plačios giminės nuotrukas

QUOTE(Karusia @ 2012 04 20, 10:08)
dabar bus jau mėnesiui, nes tai trečias kartas, kai ieškau.
kadangi susitarimai nevykdomi, pasiimsiu pati iš mokyklos, kaip kad imdavau iš darželio. Pasėdės pas sargą, jei namo kelio neranda - per tvorą.
kadangi susitarimai nevykdomi, pasiimsiu pati iš mokyklos, kaip kad imdavau iš darželio. Pasėdės pas sargą, jei namo kelio neranda - per tvorą.
Manau, kad labai gerai darai. Mergaitė puikiai supranta, kad negerai elgiasi, o visoks elgesys turi savo pasekmes - reiškia tupės pas sargą.
Kažkada dar paauglei dukrai labai aiškiai buvau išdėsčiusi kai kurias taisykles. Aš jai sakydavau, kad niekaip nesuprantu tėvų pasakymo: "ką aš vaikui padarysiu"? Negrįžta laiku namo, pradėjo rūkyt, gert, etc. Aš jai taip ir pasakiau: aš irgi nežinau ką aš padaryčiau, bet aš KAŽKĄ DARYČIAU!
Kažkada bestudijuodamas mano jaunesnysis brolis kelias dienas neskambino mamai, ta supanikavo, paniką perkėlė ant manęs. Vyrui pasakiau: mums teks surast tą jo bendriką. Vyras net nebandė ginčytis su po namus ant šluotos lakiojančia ragana

QUOTE(Sunute @ 2012 04 20, 10:09)
Ar ne persunku vaikui mėnesis. Juk tai begalybė, kam stengtis?
Nieko tokio, sunkumai grūdina ir vaikus. Aš nemanau, kad Braškė nesuvokia, kad negerai elgiasi.
QUOTE(Paragintoji @ 2012 04 21, 22:38)
Nieko tokio, sunkumai grūdina ir vaikus. Aš nemanau, kad Braškė nesuvokia, kad negerai elgiasi.
Labukas, Paragintoji,
Suvokia, bet mėnesio ilgumo vaikas nesuvokia. Per ilgas laikas. Vaikui tai rodosi amžinybė. Kam stengtis, jeigu vis tiek visą "amžinybę" būsiu nubaustas...
čia septynmečiams dar galioja.
Pokalbių pertraukimai būna, bet reti. Paprastai paklausiu, ar gali palaukti (čia tik dičkiui - jis jau vertina problemas pagal svarbumą) dažniausiai gali, bet jei negali, atsiprašau to, su kuriuo bendrauju ir išklausau. Jei tai tikrai svarbu - padėkoju. Jei galėjo palaukti - taip ir paaiškinu.
Mažių to paties mokau, kartais sunkiai sekasi, bet išmoks.
Mano žemaitiškumo taip pat nežeidžia "pūsk". mano žodyne dažni: išnyk, garuok iš čia, kėblink lauk ir t.t. mokau keiktis lietuviškai.
QUOTE(Sunute @ 2012 04 21, 22:53)
Labukas, Paragintoji,
Suvokia, bet mėnesio ilgumo vaikas nesuvokia. Per ilgas laikas. Vaikui tai rodosi amžinybė. Kam stengtis, jeigu vis tiek visą "amžinybę" būsiu nubaustas...
Sveikutė

dėl mėnesio ilgumo nežinau, aš tiek neskirdavau, nes pati neištverčiau. Be to mano vaikai sunkiai nubaudžiami būdavo. Dukra tai bais išdidi buvo, nu neleidi ko nors ir nereikia, ir užsičiaupia kelioms dienoms... Jiems neiti į lauką - ne bausmė. Knygą skaityt "mažiui"

QUOTE(Paragintoji @ 2012 04 21, 23:49)
mano vaikai sunkiai nubaudžiami būdavo. Dukra tai bais išdidi buvo, nu neleidi ko nors ir nereikia, ir užsičiaupia kelioms dienoms...į
Gryn mano Pupa-neaišku,kas ką nubaudė,tik faktas,kad aš blogai jaučiuosi 
Grįžom iš infekcinės-meningokas nepasitvirtino.Mano kelnės dar neišdžiūvo,o Vyšnytė jau planuoja,kad pirmadienį griebs pratybas,kad neatsiliktų nuo mokslų

Įdomiai diskusinat,bet neturiu kada įsiterpt-sergam,sergam,sergam...
Paragintoji - mano vaikui bausmė. kaip bausmė būtų ir liepimas eiti skaityti.
šiaip gi netampa kaline - žaidėm vakar kortomis, už pavasarinį šiukšlių išnešimą gavo ledų (nors saldumynai irgi ribojami). Visada yra rodiklis - geras elgesys, tada galim kalbėtii, kad bus trumpiau.
Mėnuo todėl, kad ne pirmas kartas. Yra tam tikri susitarimai ir jeigu jų nevykdai, ateina pasekmė.
Nors apskritai man nepatinka toks bendravimo būdas 'aš tave pergudrausiu, tu manęs nesugausi". tokia nuostata išlenda ir išlenda...
dažnai aiškinu apie pasitikėjimą ir teises, kurias GALI įgyti, jeigu galėsiu pasitikėti, bet vos atleidžiu vadžias link to pasitikėjimo, būna pagaunama tiesiog nusikaltimo vietoje.
net negaudant. tiesiog išlenda melagystės ar bandymai tolti nuo ribų.
ir iš pamokų nesimokoma.
Kaip šeimos kaklas rašė - 'vakar aptarėm, šiandein pagauta už rankos". ir vėl ir vėl ir vėl...
šiaip gi netampa kaline - žaidėm vakar kortomis, už pavasarinį šiukšlių išnešimą gavo ledų (nors saldumynai irgi ribojami). Visada yra rodiklis - geras elgesys, tada galim kalbėtii, kad bus trumpiau.
Mėnuo todėl, kad ne pirmas kartas. Yra tam tikri susitarimai ir jeigu jų nevykdai, ateina pasekmė.
Nors apskritai man nepatinka toks bendravimo būdas 'aš tave pergudrausiu, tu manęs nesugausi". tokia nuostata išlenda ir išlenda...
dažnai aiškinu apie pasitikėjimą ir teises, kurias GALI įgyti, jeigu galėsiu pasitikėti, bet vos atleidžiu vadžias link to pasitikėjimo, būna pagaunama tiesiog nusikaltimo vietoje.
ir iš pamokų nesimokoma.
Kaip šeimos kaklas rašė - 'vakar aptarėm, šiandein pagauta už rankos". ir vėl ir vėl ir vėl...
QUOTE(Germinė @ 2012 04 22, 01:42)
Gryn mano Pupa-neaišku,kas ką nubaudė,tik faktas,kad aš blogai jaučiuosi
Grįžom iš infekcinės-meningokas nepasitvirtino.Mano kelnės dar neišdžiūvo,o Vyšnytė jau planuoja,kad pirmadienį griebs pratybas,kad neatsiliktų nuo mokslų

sunkiai sergat, kaip suprantu. Na bet sunkiausia jau praeityje. Ta prasme baisi diagnozė nepasitviritino. Vis vien lengviau.
QUOTE(Karusia @ 2012 04 22, 05:56)
"vakar aptarėm, šiandein pagauta už rankos". ir vėl ir vėl ir vėl...
Pamiršai,kad sekmadienis? 
Karusia,man su Vyšnia tas pats- vakar prisižadėjo,šiandien vėl prikrėtė,ryt glaustysis ir murks,kaip mane myli,kokia aš graži ir t t,o poryt vėl ką iškrės ir žiūrėdama gražiomis akytėmis sakys:šį kartą tikrai ne aš.Bet po dviejų valandų aiškinimosi(stengiuosi nepalikt atviro klausimo,nors daug nervų kainuoja)prisipažins-aš,labai norėjau...Pas mus daugiausia šaldytuvo ir podėlio bėdos-ką rado,tą iškabino,sušlemštė pasislėpus viena,nors saldumynų gauna pastoviai,o maistas neribojamas...Suprantu,iš kur tai,bet nuo to nelengviau,kai randu visą pakį praluptų ir sugedusių aktimelių,nugertas sultis,kurios prarūgę,tuščius uogienių indelius giliai šaldytuve užkištus.
Su kiemu pas mus kitaip-nelabai leidžiama darbo dienom,nes užimtumas didelis,o savaitgalį kartą išleidau trynukus,grįžo 21:30 tai dabar ilgai nešviečia.Tuoj prasidės sodas,prisikvėpuos to gryno oro

QUOTE(Karusia @ 2012 04 22, 06:56)
Paragintoji - mano vaikui bausmė. kaip bausmė būtų ir liepimas eiti skaityti.
ir iš pamokų nesimokoma.
ir iš pamokų nesimokoma.
yra visiškai aišku kad Braškė kaline netampa, kad mama ją baudžia už tai ko ji neįvykdo, o ne už tai kad ji apskritai yra. Faktas. Ir mama viską daro gerai.
Kai aš klausiau ar Karusia sutrumpins bausmės laiką- galvojau apie pačią Karusią, nes gi ji pati save mėnesiui irgi nusibaudė. Apsiribojo pati save nuo kitų dalykų. Pagalvojau kad man taip nusibausti pačiai save būtų sunku. Ieškočiau būdų kaip pasilengvinti savo padėtį

aš pati sau pavydžiu kad turiu Duksį. Kur dičkis su mažium na taip va supuolė, susitaikė- kaip mūsų psichoterapeutė sako- tai labai retai pasitaikantis toks stiprus ir vienas kitą papildantis ryšys. Tai va mažius mano rišasi prie manęs per dičkį. Stebi jį, žiūri kad šitam saugu ir jis kartoja tą patį. Siekia to pačio. Ir pats taip sako- noriu kaip Džiugui, noriu kaip Džiugas. Šitoj vietoj jaučiuosi laimės kūdikiu.
Tikrai nežinau kaip galvosiu po trijų metų- neplanuoju, bet dabar nelaukiu rezultato, gyvenam ir viskas. Pasroviui. Gyvenimo tempais ir taip kaip tam vaikui išeina. Jo tempais. Šiandien gerai- ir džiaugiuosi, ryt bus gerai- dar labaiau džiaugsiuosi. Poryt bus negerai- remsiuosi į tai kad jau buvo ir gerai ir negerai, reiškia pasikeis, pasieksim kad vėl būtų gerai. Nenusiviliu savim ir vaiku.
QUOTE(alfija @ 2012 04 22, 07:21)
sunkiai sergat, kaip suprantu. Na bet sunkiausia jau praeityje. Ta prasme baisi diagnozė nepasitviritino. Vis vien lengviau.
Temperatūra 40 ir vienišas violetavas spuogas ant pilvo.Pediatrė,kai pasiguodžiau,kad sovietmečiu buvo drąsiau vaikus augint,nes kada beatvesi,tada priims,ar pati po darbo užvizituos,pasiūlė nesikankint ir kviest greitukę.Bet ...pasodino abi gale ant tokio kieto slidaus suolelio,kad posūkiuose laikėmės viena kitos ir neštuvo kampų įsitvėrę.Priėmime nustebo,kad nedavė jokių vaistų tokiai aukštai tempei mušt,paskui slaugytoja išsišaipė,kad aš neduodu vaistų iki 38`....Pabandžiau,nepatiko