tik ne tai. Ne konfliktai kiemo ir mokyklos fone.
aš galvoju apie tą patį, kad vyriausios sesers vaikams pasisekė labiau. Buvo kaimas, o svarbiausia- senelis. Eidavo jis su vaikais grybauti, uogauti , riešutauti, kartu jie ten žirnius sėdavo, kiaušinius dažydavo, šieną vartydavo. Tėtė kažkaip labai mokėjo turėti tos kantrybės viską daryti vaikų tempais, pagal jų supratimą ir nieko neraginti. Tada pavydėjau kad taip nesielgė su manim. Anūkus tipo labiau supranta. Žaisdavo. Smėlio su karučiu kalnus pamažėle priveždavo. Dubysa šalia, sodas, daržas su visokiauių rūšių uogom. Tėtė buvo prisiekęs gėlininkas-daržininkas. Dar tetos buvo, ir aš va buvau, labai geras žaidimų partneris. Paskui sugriuvo kaimas, sirgo tėtė diabetu, sveikatos buvo ne perdaugiausia savų žemių neėmė prie Panevėžio ir atsikraustė pas sesę į Kėdainius. Į tą patį miestą, kad patiems būtų lengviau, ir kad vaikus padėti auginti. Kaimo neliko. Kai po aštuonių metų atsirado ir Duksis senelio irgi nebebuvo. Tik močiutė. Praleido jie labai daug gražių valandų, būtų gerai kad dar būtų močiutė, bet nėr.
telefonu, o ne prie durų.
QUOTE(alfija @ 2012 04 22, 16:42)
Praleido jie labai daug gražių valandų, būtų gerai kad dar būtų močiutė, bet nėr.
Mano net bio neturėjo nieko,nors dvi močiutės ir senelis buvo.A A Šešuras mirė,kai jie buvo labai maži-jis būtų buvęs tobulas senelis.Mano tėtis gi savo dukras,mano vaikų bendraamžes augino.Močiutės?Ai...O aš turėjau prosenelę,kuri man buvo visas pasaulis.Todėl suprantu,ko neteko mano vaikai 
Bet yra sodas,darbeliai kažkokie-medelius per sausrą palieti,žolės mulčiui į šiltnamį prinešti,baseiną išsemti ir išplauti,pienelio ryte parnešti.Ant asfalto neįsivaizduoju vaikų auginimo,nors pati taip užaugau

Šiandien ryte dičkis prisiglaudė ir sušnibždėjo kaip paslaptį "mamyte, be tavęs gyvent negalėčiau".

QUOTE(Sunute @ 2012 04 25, 20:22)
Šiandien ryte dičkis prisiglaudė ir sušnibždėjo kaip paslaptį "mamyte, be tavęs gyvent negalėčiau". 

Bet kaip tokie pasakymai sušildo

Merginos, berods turim bėdą. Šiandien mano pipiriukė sužinojo, kad jos pažįstamą mergaitę iš kiemo išvežė į globos namus. Turėjo vaikas tėvus ( nu tokius pagerintus, bet mano vaiko akimis- tėvus vistiek), o paėmė ir išvežė. Apsiniaukė pipiriukė kaip šėšėlis. Jos dūšioj visos vertybės persimainė- akivaizdžiai įvardino sau savo tėvų statusą, nors jis nėra toksai, ir prisidėjo nepagrįsta baimė, kad ją irgi gali va taip paimti ir išvežti... Tą mergaitę tai juk išvežė...
Mažė tik pasakė, kad jeigu ją išvežtų, aš būtinai turėčiau ją parsivežti atgal į namus. Be abejo, bandžiau nuraminti, bet kiek to laiko bevedant į daržą buvo. Tačiau vat likimo dovana, kad kad mano draugė kartu ėjo- ji irgi palikta motinos vaikystėje (pipiriukė apie tai žino, jos pasikalbėję), tai tik susižvalgė, ir abi nusprendė- gi nieko tokio, kad jas abi paliko, juk dabar pipiriukė turi mane, tėtuką, turi, kas ją dabar myli ir tai svarbiausia...
Mažė tik pasakė, kad jeigu ją išvežtų, aš būtinai turėčiau ją parsivežti atgal į namus. Be abejo, bandžiau nuraminti, bet kiek to laiko bevedant į daržą buvo. Tačiau vat likimo dovana, kad kad mano draugė kartu ėjo- ji irgi palikta motinos vaikystėje (pipiriukė apie tai žino, jos pasikalbėję), tai tik susižvalgė, ir abi nusprendė- gi nieko tokio, kad jas abi paliko, juk dabar pipiriukė turi mane, tėtuką, turi, kas ją dabar myli ir tai svarbiausia...
QUOTE(jurgaite @ 2012 04 26, 09:50)
Merginos, berods turim bėdą. Šiandien mano pipiriukė sužinojo, kad jos pažįstamą mergaitę iš kiemo išvežė į globos namus. Turėjo vaikas tėvus ( nu tokius pagerintus, bet mano vaiko akimis- tėvus vistiek), o paėmė ir išvežė. Apsiniaukė pipiriukė kaip šėšėlis. Jos dūšioj visos vertybės persimainė- akivaizdžiai įvardino sau savo tėvų statusą, nors jis nėra toksai, ir prisidėjo nepagrįsta baimė, kad ją irgi gali va taip paimti ir išvežti... Tą mergaitę tai juk išvežė...
Svarbiausia pačiai nesijausti nejaukiai. juk pipiriukė žino, kad TEN vaikus išveža iš savo patirties. Taip pat žino, kad vaikai turi galimybę rasti saugius namus. Ramiai apie tai pakalbėti, be sutrikimo. Užtikrinti, kad Jos nebeišveš. Vaikams siaubingai nejauku ir nesaugu, kai esminiais gyvenimo klausimais suaugę sutrinka.
[quote=Sunute,2012 04 26, 11:16]Svarbiausia pačiai nesijausti nejaukiai. juk pipiriukė žino, kad TEN vaikus išveža iš savo patirties. Taip pat žino, kad vaikai turi galimybę rasti saugius namus. Ramiai apie tai pakalbėti, be sutrikimo. Užtikrinti, kad Jos nebeišveš. Vaikams siaubingai nejauku ir nesaugu, kai esminiais gyvenimo klausimais suaugę sutrinka.
Nesutrikau. Tabu tom temom tarp mūsų su pipiriuke nėra. Tik kad vaiką tokį "kabantį" teko darže palikti, va kas neramina. Tiesiog jaučiu, kad emocinė sinusoidė mažės pora dienų bus neigiama.
Nesutrikau. Tabu tom temom tarp mūsų su pipiriuke nėra. Tik kad vaiką tokį "kabantį" teko darže palikti, va kas neramina. Tiesiog jaučiu, kad emocinė sinusoidė mažės pora dienų bus neigiama.
QUOTE(jurgaite @ 2012 04 26, 10:33)
Nesutrikau, ir kiek galėjau, šnekėjau. Tik kad vaiką tokį "kabantį" teko darže palikti, va kas neramina.
Papildyta:
Papildyta:
Nieko, kitiems tos kalbos nėr aktualios, nepalaikys pokalbio kompanija...užslops dienos įspūdžiuose, manyčiau..
QUOTE(Sunute @ 2012 04 26, 11:37)
Nieko, kitiems tos kalbos nėr aktualios, nepalaikys pokalbio kompanija...užslops dienos įspūdžiuose, manyčiau..
Vakare bus mamų diena darže. Džiaugiuosi kad viskas taip sutapo- ir draugė šalia ir tookia šventė. Dėl vaiko paties savęs reikšmingumo suvokimo.
QUOTE(jurgaite @ 2012 04 26, 10:43)
Vakare bus mamų diena darže. Džiaugiuosi kad viskas taip sutapo- ir draugė šalia ir tookia šventė. Dėl vaiko paties savęs reikšmingumo suvokimo.
Gražios šventės

Vaikai dainavo Marijono "aš širdyje labai myliu savo mamą". Kažkoks šapas į akį, tiksliau net abi, įkritęs buvo... Nuostabios akimirkos...