Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip priimti sprendimą dėl aborto?

QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2012 02 16, 00:58)
Aš mėgėja klausinėti. Tiesiog taip išsiaiškinu, ar teisingai supratau kitą.
Žinot, įsivaizdavau, kad jūs esate gerokai jaunesnė. Pamąsčiau - kodėl. Nusprendžiau, kad jūsų postai yra moteriškai švelnūs ir lyriški, ganėtinai emocingi. Kita vertus, neįsižeiskite, bet jūsų postuose kartkartėmis prasprūsta kategoriškumas ir aš tai daugiau susiejau su jaunatvišku maksimalizmu smile.gif

Mano vaikinas dar nevedęs, kol kas į karjerą susikoncentravęs.

Tikrai taip biggrin.gif
Mano abu vaikai vede biggrin.gif Turiu4 anukelius, laukiu penkto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2012 02 16, 02:15)
Tikrai taip biggrin.gif
Mano abu vaikai vede biggrin.gif Turiu4 anukelius, laukiu penkto biggrin.gif

Tai labai smagu 4u.gif Šaunuoliai 4u.gif
Mano ir vyro senberniai/senmergės, kol kas tik į darbus ir į mokslus įkibę, po pasaulį bastosi. Bet kadangi žmonės su galvomis, siekiais ir planais - tai gal ir gerai smile.gif Galų gale - jų gyvenimas, jų pasirinkimas.

Atsakyti
QUOTE(Aristeja @ 2012 02 16, 01:51)
Norejau pasisakyti jau pries tai, bet susilaikiau, del vaiku namu. Taip iseina , kad ten rojus? Taip isejo, kad mergina pastojo, na ir supratusi, kad to vaikelio nesugebes auginti,padarys gera darba ir paleis ji i gyvenima, su viltimi, kad atidavus ji i vaiku namus, galbut, ji paims i nauja seima. Taciau realybe tokia, kaip visos matome, pilni vaiku namai.O ir tu vaikiuku gyvenimas ne rozem klotas. Jie auga, jau nuo mazens suprasdami, kad buvo nereikalingi teveliams, kasdien kovodami del demesio, pavydedami savo klasiokams, kurie turi seimas, ar geresni ruba ar daikta. Kam paleisti vaikuti i ta skausma, kol jis suaugs. Jei jau suvoki, kad neturesi jegu, galimybiu ir aplinkybiu uzauginti vaikuti, geriau jau isvis neatlik to gero darbo.
Sekim gelytes ir tikekimis, kad GALBUT, jos prazys  thumbup.gif

O toms moterims kurios dirba vaiku namuose reikia statyti paminklus, nes jos kaip begaledamos, stengiasi myleti tuos vaikucius ir uzauginti zmonemis.  wub.gif

Ai, zinokit nereik ir ju idealizuot, kaip ir kiekvienoj profesijoj, yra pasaukimas, bet, deja, pilna tokiu, kurios (nes vyru kazkaip procentaliai maziau) dirba nuo iki ir labai oficialiai, priedo,Lietuvoje labai madinga gauti darba pagal pazintis, todel ir ten ne visos sedincios jau taip be galo myli vaikus. Is tikruju, tai labai liudnos misios vaiknamiuose ir is vis visoj sitoj sistemoj.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 02 15, 23:13)
nereikejo. tikrai negrazi manipuliacija.

Ilgą laiką galvojau, kad esti žmonių, kurie savo nagus įvertina tik tada, kai kiti į juos nagus suleidžia. Klydau - vakar supratau, jog esti ir kitaip ax.gif

Jūs turite savas priežastis matyti padėtį savaip, aš savas - savam matymui ax.gif Taip jau yra, kad bėdos aš nelaikau nuolaidų, lengvatų kortele, atleidžiančią žmogų nuo savo veiksmų atsakomybės. Man, deja, visi yra pakaltinami ax.gif

Visa ši tema yra manipuliacija ax.gif labai negraži manipuliacija... - jeigu jau kalbėtume iš esmės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2012 02 16, 01:26)
Tai labai smagu  4u.gif Šaunuoliai  4u.gif
Mano ir vyro senberniai/senmergės, kol kas tik į darbus ir į mokslus įkibę, po pasaulį bastosi. Bet kadangi žmonės su galvomis, siekiais ir planais - tai gal ir gerai smile.gif Galų gale - jų gyvenimas, jų pasirinkimas.

Mano vaikai mokslus jau baige, kodel manote, kad seimas kuria begalviai hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 16, 09:30)

Visa ši tema yra manipuliacija  ax.gif  labai negraži manipuliacija... - jeigu jau kalbėtume iš esmės  ax.gif

Tai kam manipuliuojat g.gif
Atsakyti
QUOTE(betgi @ 2012 02 16, 01:20)
Leila, kad jus uz gyvybes isaugojima puiku. Bet gyvybe isaugoti lengviausia dalis. O kaip kita dalis? Daleiskim autore paklausys jusu ir isaugos gyvybe. Ar prisiimsit atsakomybe  ir padesit autorei realiai?

Kuo galiu padeti siuo metu - parasiau, gal veliau daugiau galeciau, kas zino?

Kita vertus, ar as privalau pareiskusi nuomone prisiimti atskomybe uz kita, suaugusi ir geriau financiskai stovinti zmogu nei as?

QUOTE(romaievamatilda @ 2012 02 16, 09:48)
Ai, zinokit nereik ir ju idealizuot, kaip ir kiekvienoj profesijoj, yra pasaukimas, bet, deja, pilna tokiu, kurios (nes vyru kazkaip procentaliai maziau) dirba nuo iki ir labai oficialiai, priedo,Lietuvoje labai madinga gauti darba pagal pazintis, todel ir ten ne visos sedincios jau taip be galo myli vaikus. Is tikruju, tai labai liudnos misios vaiknamiuose ir is vis visoj sitoj sistemoj.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As manau savanoriams reikia statyti paminklus. Aisku, negalima ant vieno kurpaliaus visu aukletoju uzdet, tikrai yra geru zmoniu.
As manau, kad jeigu jau pasiryzai tokiam darbui, tai turi jiems realiai padet, formuot asmenybe, pasakyt, kad tu saunus, gabus, grazus, nuostabus, nepakartojamas. Skatinti ju taentus, pagirti, priglausti... Galiu suprasti, kad vaiku namuose aukletoja v drinks_cheers.gif isu neapsokines, bet moonte globeja ir kaip pati sako, mano, jog geriau tie vaikai nebutu gime... Nu sorry, bet as nesuprantu. Ir mana labai patiko Kazckaite zodziai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 16, 10:32)

bet moonte globeja ir kaip pati sako, mano, jog geriau tie vaikai nebutu gime... Nu sorry, bet as nesuprantu. Ir mana labai patiko Kazckaite zodziai thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Taip ne tik sakyti negalima, bet ir tokiu minciu net nereiketu prisileisti. Mes nesame dievai, neturime teises spresti kam geriau gimti, o kam ne, jokiu budu negalime schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 02 15, 15:24)
1.Mano vaikai jau suauge zmones, vieni baige studijas, kiti studijuoja. Yra puikus profesionalai, pilnavertes asmenybes. Turintiys savo namus, ta fazenda, kuri gvien444 tarp dantu veliasi. Jei as rasau apie isgamu pagimdytu vaiku ir numetu kaip siukles skausma, tai nereiskia, kad as juose ta skausma kultyvuoju. Ir be manes yra kas sadistiskai juos bando spardyti.

2.Bet niekas, girdit, niekas, negali zmogui grazinti jo dalies SAVASTIES, KURIA JIS YRA PRARADES AMZIAMS, NES BUVO NEREIKALINGAS TEVAM. Bet ne jusu smegenims tai suprasti.

1. vaikai jau daugiskaita patapo? biggrin.gif
moonte, sako nukreipiat agresija i save, bet matosi kitaip. juk senbuve esat, kazkaip labai jau ant jausmu forume pakibot. manau, kad esat pilna skausmo, kuris netinkamai priimtas virsta karteliu. kartelis-atgal agresija i kitus.

2. visur jusu postuose jauciama arogancija. cool.gif padarykit tiek kiek as, tada kalbesit. man liezuvis neapsiverstu taip sneket, ir ne jaunikle gi esat. anot jusu, as turiu gretutinai pasakyt ka darau...armes cia savo gerus darbus turim isvardint. o jei pradesiu vardint, tuomet ar neprasides kita offtopic tema: lyginimas, kieno darbai geresni, didingesni? absurdas.
jei darot gera, tai saunu. bet baksnot i kitas, kad jos nedaro, arba "padarykit tiek kiek as..."(kazkas panasaus), kvepia kompleksais.

o dabar i tema.
ir moonte ir berzuna vaiko atsiradimui zemeje sprendzia pagal tikiimybiu teorijos mastyma: bus gerai ar bus jam blogai, kuomet blogai galbut 3/4 - jam bus.
(berzunai jau buvau atsakius anksciau, tik gal ji nesureagavo...)

taigi, vat tie 3/4 man yra labai permazai LEISTI JAM NEGIMTI. jei yra bent 1/4 ar dar maziau, kad jam bus gerai, -neleisti gimti yra zmogzudyste.
nesu naivi ir prisprogus idealu, ir tikrai manau, kad vaikas susisdurs su begale problemu. visu pirma-paciu instituciju skurdumas, saltumas, ju tam tikras poziuris, etikeciu formavimas, galiausiai instituciju trukumas, savanoriu trukumas, galiausiai -,visa visuomene neturi gyvos strukturos(yra aisku, pavieniu grupeliu, daranciu gera, ir aciu tiems sviesuoliams uz tai 4u.gif ).
taigi, tikrai rekia dirbti siuose lygmenyse, neapkerpeti, o kibti i darbus is visu jegu(visu pirma, keiciant sirdi ir mastyma, gyvenant ne vien del savo lovio, bet visad turet erdves padeti ir kitam, gyventi su poziuriu "kad visi zmones-tarsi broliai ir seserys butu(aisku, tai skamba labai jau naiviai)).
NES jei spresim viska tikimybiu, kur dazniausiai viskas niuru, pagrindu-VAIKAS VISAD PRALAIMES. jis niekad taip ir negims. tuomet visuomene ir toliau isliks sustabarejus, ziauri, zmones gyvens vien del savo seimu ir tvarto ir buities, liksim susidvejine, susiskalde ir toliau.

o dabar pavyzdziu, kad nebutu vien svaiciojimai. mano vyras yra is vaiku namu, ir tikrai esti gyvenimu besidziauginatis zmogus. tiesa pasakius, dar turi nemenka negalia, bet jei kas jam isvis pasakytu...vat geriau tau but negimusiam, nes netekai daug daugko... tai butu jam izeidimas. jis megsta keliauti, ir apskirtai yra gyvas, energingas, kaip neretas sveikasis.
nemazai mano draugu turi fizine(judejimo) ir psichine negalia. visi jie dziaugiasi gyvenimu, nera nusigere ar valkataujantys. pati priklausau bendruomenei, kurioje-0 seimos su protine negalia turinciais vaikais.taigi, nuolat esu tarp ivairu zmoniu, ir kuomet klausaisi/regi kitu gyvenimus, tie laimes ir sekmes kokybes rodikliai issitrina, ypac ribos tarp ju. negalima suvesti visko ant vieno objektyvaus kokybes vertinimo mato.

kaip leila ir sako, pats gyvenimas yra jau begalkine dovana, ir jame daug pasiulyta progu ne vien smigti duoben, bet ir budu kaip isgyti, zmoniu, kurie tavo kelyje daug nuveiks tavo sielos labui.arba bent apmalsins tuos pradini atstumimo siauba.

p.s. o kalba nezinau kurlink krypsta , vel apie motinas, metancias vaikus ir paskutines padugnes. autores negalima lyginti vel su baisiausiais gyvenimo variantais. bet be krastutinumu diskutuot neapseinama.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 16, 10:43)

kaip leila ir sako, pats gyvenimas yra jau begalkine dovana, ir jame daug pasiulyta progu ne vien smigti duoben, bet ir budu kaip isgyti, zmoniu, kurie tavo kelyje daug nuveiks tavo sielos labui.arba bent apmalsins tuos pradini atstumimo siauba.

Visas jusu postas labai teisingas ir nuosirdus drinks_cheers.gif
O sie zodziai, isspaude asara....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 16, 11:43)

Su viskuo sutinku 100 %.
Aciu uz atviruma del Jusu vyro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 16, 09:30)

vakar pamaniau, kad turim ta pacia informacija. bet kadangi kalbam uzuominom ir konkrecius narius mineti butu nekorektiska, galiu tik pasakyti - tycia ar netycia kai kam skelet antausi.

o si tema visiskai niekuo nesiskiria nuo keliolikos kitu tokiu paciu. gaila, kad beveik visada diskusija uzverda post factum, todel kalbama tik apie pasekmes, bet ne apie priezastis.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 16, 11:43)
1. vaikai jau daugiskaita patapo?  biggrin.gif
moonte, sako nukreipiat agresija i save, bet matosi kitaip. juk senbuve esat, kazkaip labai jau ant jausmu forume pakibot. manau, kad esat pilna skausmo, kuris netinkamai priimtas virsta karteliu. kartelis-atgal agresija i kitus.

2. visur jusu postuose jauciama arogancija. cool.gif  padarykit tiek kiek as, tada kalbesit. man liezuvis neapsiverstu taip sneket, ir ne jaunikle gi esat. anot jusu, as turiu gretutinai pasakyt ka darau...armes cia savo gerus darbus turim isvardint. o jei pradesiu vardint, tuomet ar neprasides kita offtopic tema: lyginimas, kieno darbai geresni, didingesni? absurdas.
jei darot gera, tai saunu. bet baksnot i kitas, kad jos nedaro, arba "padarykit tiek kiek as..."(kazkas panasaus), kvepia kompleksais.

o dabar i tema.

1. O ka as darysiu kai jie keturi, na keturi, nevienaskaita, prie ju plius dar vienas, mano kunas ir kraujas... Toks jau likimas. Atsiprasau, kad ju kiekybe jus netenkina. Tik vel nepradekite aiskinti, kad giriuosi kiekiu.

Su mano skausmo ekspertize viskas tvarkoj, isaiskinot, o kaip paciai, ar persunku susitvarkyti su savo tulzies issiskirimu, pavydu, pagieza sekmingiem?

Ir vis del to, pasiekiau savo mirksiukas.gif . Kaip arogantiskai neatrodiciau, jus kalbate apie mane, Berzuna. Palikote ramybeje mergina.

2. O kodel as turiu gedintis tai ka esu pasiekusi ir padariusi? Kodel as tai privalau slepi, man del to negeda? Jusu pozicijos salininke nesigedi vertinti senyvos 80 metu moters normaluma, tai nera anot jusu arogancija, o neva atjautos pozymis, uz kuri jus jai iteikiat balionuka. Idomus, net labai idomus, pasakyciau zmoniu poelgiu vertinimas.

O kiek cia buvo papsakota asmeniniu istoriju.kai buvo iveikti sunkumai, tie zmones buvo arogantiski? Ar pasidalinta patirtimi? Nejau cia viena Moonte apie tai rase? Ir kur jau cia Moote sau liaupsas dalino? Jei jus iki siol nezinot, kiek ji globotiniu isaugino, net ilga laiko tarpa nesuvoket, jog ji nera socialine darbuotoja, kol Jadze vos ne ant pirsu issaiskino.

O i visa kita, nematau prasmes atsakineti. Nes tai demagogija, nes jus savo mintis, isvadas, izvalgas brukate, neva taip masto oponentai, kai istiesu, tai jusu gebejimas suvokti. Pati ataudet ir apmezget.

Mano galva si tema yra issemta. Si dilema pasaulyje buvo iki mus ir bus po musu.

QUOTE(ragnez @ 2012 02 16, 12:07)
vakar pamaniau, kad turim ta pacia informacija. bet kadangi kalbam uzuominom ir konkrecius narius mineti butu nekorektiska, galiu tik pasakyti - tycia ar netycia kai kam skelet antausi.
o si tema visiskai niekuo nesiskiria nuo keliolikos kitu tokiu paciu. gaila, kad beveik visada diskusija uzverda post factum, todel kalbama tik apie pasekmes, bet ne apie priezastis.

Labai vertos demesio mintys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 16 vasario 2012 - 11:35