QUOTE(Moonte @ 2012 02 15, 15:24)
1.Mano
vaikai jau suauge zmones, vieni baige studijas, kiti studijuoja. Yra puikus profesionalai, pilnavertes asmenybes. Turintiys savo namus, ta fazenda, kuri gvien444 tarp dantu veliasi. Jei as rasau apie isgamu pagimdytu vaiku ir numetu kaip siukles skausma, tai nereiskia, kad as juose ta skausma kultyvuoju. Ir be manes yra kas sadistiskai juos bando spardyti.
2.Bet niekas, girdit, niekas, negali zmogui grazinti jo
dalies SAVASTIES, KURIA JIS YRA PRARADES AMZIAMS, NES BUVO NEREIKALINGAS TEVAM. Bet ne jusu smegenims tai suprasti.
1. vaikai jau daugiskaita patapo?
moonte, sako nukreipiat agresija i save, bet matosi kitaip. juk senbuve esat, kazkaip labai jau ant jausmu forume pakibot. manau, kad esat pilna skausmo, kuris netinkamai priimtas virsta karteliu. kartelis-atgal agresija i kitus.
2. visur jusu postuose jauciama arogancija.

padarykit tiek kiek as, tada kalbesit. man liezuvis neapsiverstu taip sneket, ir ne jaunikle gi esat. anot jusu, as turiu gretutinai pasakyt ka darau...armes cia savo gerus darbus turim isvardint. o jei pradesiu vardint, tuomet ar neprasides kita offtopic tema: lyginimas, kieno darbai geresni, didingesni? absurdas.
jei darot gera, tai saunu. bet baksnot i kitas, kad jos nedaro, arba "padarykit tiek kiek as..."(kazkas panasaus), kvepia kompleksais.
o dabar i tema.
ir moonte ir berzuna vaiko atsiradimui zemeje sprendzia pagal tikiimybiu teorijos mastyma: bus gerai ar bus jam blogai, kuomet blogai galbut
3/4 - jam bus.
(berzunai jau buvau atsakius anksciau, tik gal ji nesureagavo...)
taigi, vat tie 3/4 man yra labai permazai LEISTI JAM NEGIMTI. jei yra bent 1/4 ar dar maziau, kad jam bus gerai, -neleisti gimti yra zmogzudyste.
nesu naivi ir prisprogus idealu, ir tikrai manau, kad vaikas susisdurs su begale problemu. visu pirma-paciu instituciju skurdumas, saltumas, ju tam tikras poziuris, etikeciu formavimas, galiausiai instituciju trukumas, savanoriu trukumas, galiausiai -,visa visuomene neturi gyvos strukturos(yra aisku, pavieniu grupeliu, daranciu gera, ir aciu tiems sviesuoliams uz tai

).
taigi, tikrai rekia dirbti siuose lygmenyse, neapkerpeti, o kibti i darbus is visu jegu(visu pirma, keiciant sirdi ir mastyma, gyvenant ne vien del savo lovio, bet visad turet erdves padeti ir kitam, gyventi su poziuriu "kad visi zmones-tarsi broliai ir seserys butu(aisku, tai skamba labai jau naiviai)).
NES jei spresim viska tikimybiu, kur dazniausiai viskas niuru, pagrindu-VAIKAS VISAD PRALAIMES. jis niekad taip ir negims. tuomet visuomene ir toliau isliks sustabarejus, ziauri, zmones gyvens vien del savo seimu ir tvarto ir buities, liksim susidvejine, susiskalde ir toliau.
o dabar pavyzdziu, kad nebutu vien svaiciojimai. mano vyras yra is vaiku namu, ir tikrai esti gyvenimu besidziauginatis zmogus. tiesa pasakius, dar turi nemenka negalia, bet jei kas jam isvis pasakytu...vat geriau tau but negimusiam, nes netekai daug daugko... tai butu jam izeidimas. jis megsta keliauti, ir apskirtai yra gyvas, energingas, kaip neretas sveikasis.
nemazai mano draugu turi fizine(judejimo) ir psichine negalia. visi jie dziaugiasi gyvenimu, nera nusigere ar valkataujantys. pati priklausau bendruomenei, kurioje-0 seimos su protine negalia turinciais vaikais.taigi, nuolat esu tarp ivairu zmoniu, ir kuomet klausaisi/regi kitu gyvenimus, tie laimes ir sekmes kokybes rodikliai issitrina, ypac ribos tarp ju. negalima suvesti visko ant vieno objektyvaus kokybes vertinimo mato.
kaip leila ir sako, pats gyvenimas yra jau begalkine dovana, ir
jame daug pasiulyta progu ne vien smigti duoben, bet ir budu kaip isgyti, zmoniu, kurie tavo kelyje daug nuveiks tavo sielos labui.arba bent apmalsins tuos pradini atstumimo siauba.
p.s. o kalba nezinau kurlink krypsta , vel apie motinas, metancias vaikus ir paskutines padugnes. autores negalima lyginti vel su baisiausiais gyvenimo variantais. bet be krastutinumu diskutuot neapseinama.