Is mano varpines matosi taip-turi prisiimti atsakmybe uz pradeta gyvybe, todel salin vaikiskas baimes apie mociutes infarktus ar mamos barimus bei nesupratimus. turi kreiptis pagalbos i pacius artimiausius, kokie jie bebutu, ka gali znoti, gal busi nustebinta ju reakcijos. be kazkieno pagalbos-vargu ar sugebesi susiversti.
Linkiu rasti iseiti. Kaip nuvalkiotai tai beskambetu, bet kadanors suprasi, kad gyvenime svarbiausi-vaikai.
QUOTE(Nikutė @ 2012 02 06, 15:53)
mano pati draugė pastojo mokydamasi profesineje mokykloje, tai sakė jai ne mama ir anyta mokslus būtu tekia atidėti, nes davė jai laisva tik mėn po gimdymo arba imi akademines atostogas. Tai gal baikit svaigti, kad lengva mokintis ir bus visokių nuolaidų. O šiaip stipendija mokama jai lankai pamokas.
ir nepasakokit nesamonių, kad jai pati maitini, tai ant vaiko neišleisi pinigu, pati mama tada turi gera maista valgy+vitaminai kad organizmas nenusilptu ir t.t.
tai gal nepieškit merginai tik rožinės ateities?
aš pati savo vaiko labai laukiau ir gyvenam palyginus neblogai, bet jau nėra tokia pasaka, kaip kaikurios čia pieše.
ir nepasakokit nesamonių, kad jai pati maitini, tai ant vaiko neišleisi pinigu, pati mama tada turi gera maista valgy+vitaminai kad organizmas nenusilptu ir t.t.
tai gal nepieškit merginai tik rožinės ateities?
aš pati savo vaiko labai laukiau ir gyvenam palyginus neblogai, bet jau nėra tokia pasaka, kaip kaikurios čia pieše.
mokantis profesineje po 12 klasiu nera tokio kruvio ir spaudimo ,kaip mokantis nuo 10 klases..labai norint imanoma susiderinti,o del maitinimo,ar jums paciai teko maitint?
QUOTE(flight @ 2012 02 06, 13:29)
Tos, kurios rašo - viskas bus gerai, surasi darbą, vaikelis džiaugsmas bus - turbūt net neįsivaizduoja, ką reiškia jį auginti vienai. Ką reiškia šioje konkrečioje situacijoje eškotis darbo, kai tie darbai šiaip, nesimėto . Turi sutuoktinius, turbūt ir gimdyti važiavo ne vienos, dirba, užsidirba ar yra patogiai išlaikomos ir kt. Jos čia prie kavos parašinės ir pamirš, eis vyrui kotletų kepti. O va autorei, teks gyventi. Kažkaip. Geriau, jei realybė nebūtų baisus šokas - o būtų apmąstyta, pasverta ir bent daugmaž žinoma, kas laukia.
Tik nereikia...Na, visų pirma aš taip nesakiau ir nepatarinėjau.

Manau, šitoje situacijoje, niekas neturi teisės duoti šiai merginai labai konkrečių patarimų, apsispręsti turi tik ji pati. Tik esu tikra, kad abortas palieka gilius pėdsakus moters psichikoje. Ar norite būti už tai atsakinga?...
LadyBitch, minėjai, kad turi butą, gal jis nėra labai mažas ir galima būtų jo dalį nuomoti, kokiai studentei (-ėms), pvz...
Ir dar, aš nelabai supratau, iš kokių pajamų tu dabar gyveni ir išlaikai butą, jei tau tik 18, tėvas miręs, o mama neremia?
QUOTE(mamamo @ 2012 02 06, 18:04)
1.na autore minejo ,kad bustas yra..pajamas ji kazkokias vistiek turi,uz kazka gyvena
jeigu bus vienisa mama,vistiek imanoma susitvarkyt socialine parama,plius kazkiek uz vaika galima gaut,stipendija..
2. vaikui gavus nemokama darzeli ,galima ieskotis darbo
3.darba rast nebus lengva ir aisku kokio darbo bus ieskoma..turint amata,galima ir su patentu dirbti
o gal net i uzsieni pavyktu kur emigruot..
4.o namie galima siut,galima manikiura daryt,kirpejos paslaugos..tai nebutu pagrindinis pajamu saltinis,bet vis sis tas
cia tik siaip pasvarstymai,nes nera konkreciai zinoma autores situacija,jos dabartines pajamos ir kaip ,ir uz ka ji planavo gyvent baigusi mokykla,uz ka mokytis

2. vaikui gavus nemokama darzeli ,galima ieskotis darbo
3.darba rast nebus lengva ir aisku kokio darbo bus ieskoma..turint amata,galima ir su patentu dirbti

4.o namie galima siut,galima manikiura daryt,kirpejos paslaugos..tai nebutu pagrindinis pajamu saltinis,bet vis sis tas

cia tik siaip pasvarstymai,nes nera konkreciai zinoma autores situacija,jos dabartines pajamos ir kaip ,ir uz ka ji planavo gyvent baigusi mokykla,uz ka mokytis

Jus nemanykite, kad as kimbu. Man svarbu "ispesti" zmogui konkrecia informacija, kuri duos jam naudos.
Jei turi busta, kas moka uz komunalines paslaugas?
Tam, kad su patentais dirbti reikia igyti, tureti klientura, o tai laiko ir sekmes klausimas, pavyks-nepavyks. Jei taip lengva butu, niekas Lietuvoje nedejuotu del darbo stygiaus.
Sakot i uzsieni su mazu vaiku? Kaip jus isivaizduojate tai? Kas jai suteiks ten busta, maista, nors pradzioje? Kur deti vaikuti?
Siaip noreciau, kad atsilieptu moterys, kurios papunkciui nurodytu merginai visas galimas gauti, esant jos padetyje, ismokas. Kad ji zinotu, turetu konkrecia, realia informacija, ko reikalauti is soc darbuotoju, ar kitose istaigose. Tai yra svarbu.
QUOTE(mamamo @ 2012 02 06, 18:10)
mokantis profesineje po 12 klasiu nera tokio kruvio ir spaudimo ,kaip mokantis nuo 10 klases..labai norint imanoma susiderinti,o del maitinimo,ar jums paciai teko maitint?
taip teko.
QUOTE(Moonte @ 2012 02 06, 16:13)
Jus nemanykite, kad as kimbu. Man svarbu "ispesti" zmogui konkrecia informacija, kuri duos jam naudos.
Tam, kad su patentais dirbti reikia igyti, tureti klientura, o tai laiko ir sekmes klausimas, pavyks-nepavyks. Jei taip lengva butu, niekas Lietuvoje nedejuotu del darbo stygiaus.
Sakot i uzsieni su mazu vaiku? Kaip jus isivaizduojate tai? Kas jai suteiks ten busta, maista, nors pradzioje? Kur deti vaikuti?
Siaip noreciau, kad atsilieptu moterys, kurios papunkciui nurodytu merginai visas galimas gauti, esant jos padetyje, ismokas. Kad ji zinotu, turetu konkrecia, realia informacija, ko reikalauti is soc darbuotoju, ar kitose istaigose. Tai yra svarbu.
na mano aplinkoj buta panasiu atveju,kaip autores situacija,tai mazdaug panasiai ir sukosi is padeties..o kai kurioms pasiseke draugu pagalba emigruot net ir su mazu vaiku..o cia autores mama emigravusi,gal vis gi butu sansas isvaziuot ?
Papildyta:
QUOTE(Nikutė @ 2012 02 06, 16:20)
taip teko.
man irgi teko maitint,nei vitaminu,nei specialaus maisto man tikrai neprireike..na gal cia kaip kam

QUOTE(Nikutė @ 2012 02 06, 13:38)
pilnai sutinku.
o šiaip pagla naujus įstatymus jai per du metus nėra pilnai 1 metu išdirbi tai jokių išmoku negausit tik 260 ir pagimdžius 1400lt.
o dėl alimentu, tai jai jis nenorės ir nemokės, mano pačios draugė dabar su vyru kariauja,nors ir gyveno santuokoje jis jai nieko nemoka, vaidina kad niekur nedirba ir nieko neturi.
tai labai gerai pagalvokit už ir prieš, nes vaikas tikari nepigus malonumas.
o šiaip pagla naujus įstatymus jai per du metus nėra pilnai 1 metu išdirbi tai jokių išmoku negausit tik 260 ir pagimdžius 1400lt.
o dėl alimentu, tai jai jis nenorės ir nemokės, mano pačios draugė dabar su vyru kariauja,nors ir gyveno santuokoje jis jai nieko nemoka, vaidina kad niekur nedirba ir nieko neturi.
tai labai gerai pagalvokit už ir prieš, nes vaikas tikari nepigus malonumas.
QUOTE(mamamo @ 2012 02 06, 18:35)
na mano aplinkoj buta panasiu atveju,kaip autores situacija,tai mazdaug panasiai ir sukosi is padeties..o kai kurioms pasiseke draugu pagalba emigruot net ir su mazu vaiku..o cia autores mama emigravusi,gal vis gi butu sansas isvaziuot ?
Sorry, bet vel tai zodziai, gal konkreciai galima. Jei salia tokie zmones gyvena, neturetu sunku buti pateikti info.
Siuo metu konrecia info pateike tik Nikute, dekui jai.
Kaip isgyventi zu 260lt per menesi, sumoketi mokescius uz buta, nors ir su lengvata ir t.t. Neisivaizduoju.
QUOTE(Nekieno @ 2012 02 06, 16:01)
man rodos, Autore jau nuo pirmuju sakiniu apsisprendusi tureti ta vaika ir patarimai cia bejegiai, net tokie logiski, kaip Flight 

Taip, Flight tarė iš peties

Flight

startinės pozicijos pas autore labai prastos, bet... ne visada laiko laimę leme ir geros pozicijos

QUOTE(mamamo @ 2012 02 06, 17:04)
1.na autore minejo ,kad bustas yra..pajamas ji kazkokias vistiek turi,uz kazka gyvena
jeigu bus vienisa mama,vistiek imanoma susitvarkyt socialine parama,plius kazkiek uz vaika galima gaut,stipendija..
2. vaikui gavus nemokama darzeli...

2. vaikui gavus nemokama darzeli...
Matau, turite vaikų. Turite jų du

Kai pastojusi moteris ryžtasi vaiką gimdyti skurde - aš dar galiu suprasti

QUOTE(Winter Garden @ 2012 02 06, 17:11)
Tik esu tikra, kad abortas palieka gilius pėdsakus moters psichikoje.
Ar jūs pati darėtės abortą, kad žinote apie aborto pasekmes moters psichikoje?

Bet as supratau, kad mergina jau gyvena savarankiskai Pati save islaiko. Is tikruju reiktu aiskesnes situacijos, nes man ir dabar keista, is ko gali gyventi viena. Nebent mamos butas likes, ji gauna kazkokia finansine pagalba is mamos, mociute paremia, be to, kaip naslaite turetu gauti pinigus taip pat. Nes nu kaip kitaip save gali islaikyti 18 mete???
Be to, ji pati akcentavo, kad ne finansine puse baisiausia.
Be to, ji pati akcentavo, kad ne finansine puse baisiausia.
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 06, 17:57)
Ne, nesidariau. Ir nebūčiau niekad tam pasiryžusi.
Užtat žinau dvi moteris, tai patyrusias. Abiem atvejais finalas blogas

QUOTE(Winter Garden @ 2012 02 06, 18:31)
Ne, nesidariau. Ir nebūčiau niekad tam pasiryžusi.

Na aš žinau daugiau moterų, finalas - tolimesnis pilnavertis gyvenimas

Tai rizika

Pavyzdys nelabai adekvatus, tiesiog link to apie ką kalbėjau: toji mirtininkų reklama čia forume, kurią matome - gaila, kad tokiam kilniam tikslui pasiekti pasirinktas emocinis šantažas

Viliuosi, supratote apie kokią aplinkos įtaką apsisprendimui aš kalbu