Sveikos, merginos. Noriu prisijungti prie jusu zavaus burio ir pasidalinti savo vargais bei dziaugsmais ( vargų siuo metu zymiai daugiau nei dziaugsmu

).
Su breketais vargstu jau 4 menesius. Susidejau Vilniuje ( skraidau is Airijos ). Vargelis... taciau tikiuosi, kad bus verta. Daktare planuoja, kad truksiu iki 3 metu su siuo vargeliu.
Perskaiciau, kad kitoms brangokai kainuoja gumyciu keitimas. Maniske man atejus pasake breketu kainas. Issirinkau safyrinius ( ilgiau pavargti reikes ), susimokejau uz ju uzklijavima, o gumyciu keitimas vizitu metu nekainuoja nieko, nes kaip daktare sake - Gumytes ieina i breketo kaina. - moku tik uz "aktyvacija" (visada 100 Lt ), mat kol kas breketai tik ant virsutinio zandikaulio. Su apatiniu pries dedant dar teks pavargti, mat rentgeno nuotraukoje pamate saknyje zidinuka ( kurio taisymas kaip supratau man kainuos labai nemazai ir uztruks labai ilgai ). Rytoj teks vaziuoti i kauno implantacijos klinika aptarti gydyma. Kol saknies neisgydys negali judinti dancio.
Priekinio dantuko breketas buvo atsiklijaves ( ir tikrai ne del mano kaltes )

Iskart sumasciau, kad galbut blogai uzklijavo, galbut dantuka blogai paruose, taciau vistiek teko susimoketi uz jo perklijavima.

Taciau po perklijavimo daugiau panasiu problemu neturejau..viskas vyko gan sklandziai.
Taciau atejo laikas, kai reikia pradeti salinti dantis ( tai mane labai gasdina )

. Mat mano dantukai pries breketu uzdejima nebuvo labai netvarkingi, tiesiog antri dantukai buvo siek tiek issikise, tad dabar kai pagalvoju, kad del tu siek tiek issikisusiu isdykelius man reikes salinti sveikutelius dantis....kazkaip nezinau i kuria puse svarstykles krypsta

.
O dabar idomioji dalis, jei vis dar skaitote tai nepasigailesite

Kol dar buvau be breketu, ortodonte apziurinejo mano rentgeno foto ir man pasakojo, kad greiciausiai teks salinti virsutinius protinius dantukus. Tuomet man uzdejo breketus ant virsutinio zandikaulio visu dantuku isskyrus protinius bei ketvirtus dantukus. Per tris menesius priekiniai dantukai tapo idealiai tiesus, o ketvirtukai (be breketu) sulindo i burnos vidu. Na paskutinio vizito metu daktare pareiske, kad atejo laikas rauti dantukus. Na as galvoju - Logiska. Issiraus protiniai, tuomet atsiras vietos, uzdes breketus ant ketvirtuku ir juos atstatys i lanka. Parase man siuntima dantukams salinti. Po poros menesiu, ilgu derybu del atsotogu darbe, brangiu lektuvo bilietu griztu i LT rautis dantu, nueinu pas labai isgirta daktare, atsigulu i kede ir manes klausia, kurios puses danti noriu rauti pirma. Sakau - Nesvarbu. - Daktare dar pries marindama dar karta apziurineja burna ir sako - Bet zinok yra rizika, kad galiu sulauzyt tau breketu viela, nes ji tikrai maiso man rauti dantukus. - as truputeli pasimeciau ( mintyse galvoju kokia dar viela prie protiniu dantu ). Sakau - o tai ka jus man norit raut?! . - ji sako - Na tavo siuntime parasyta israuti ketvirtus dantukus. - Mielosios, butumete jus pamate mano reakcija, sokau is kedes kaip i uzpakali idurta. Viso gydymo metu man ortodonte snekejo apie protiniu salinima, o siuntima israse ketvirtukams, kurie yra visiskai sveiki ir grazus ir man juos israuti butu be galo gaila.
Taigi as ir galvoju...ar as jau visiskai kvaila ir nesusisneku su savo ortodonte, ar ji sugebejo padarytu tokia siaubinga klaida ( vietoj astuntuku parasyti ketvirtukus ) per kuria as galejau netekti reikalingu dantu?
Na, o po tokiu minciu seke asaru pakalne del bereikalingu atostogu, sumoketu pinigu ir nesuvokiamu dalyku. Juk kalba eina apie mano sveikata. Kazkaip viskas nerimta man cia pasidare ir pradedu gailetis, kad pradejau si kelia.
Susisiekti su daktare negaliu, nes ji savo nedarbo dienomis nepasiekiama. Tad laukiu nesulaukiu, kol su ja susisieksiu ir issiaiskinsiu kame bites duzgia.
Pradejau net galvoti, kad man jau visai galvoj negerai, gal tikrai nesusisneku su daktare, bet dar pries pora dienu pries dantu rovima, jai parasiau laiska ( kadangi as uzsienyje tai bendraujame email), kuriame parasiau, kad atvyksiu pas ja su israutais protiniais dantukais ta ir ta diena. Ji atrase, kad viskas puiku.
Tai pasakykit man kas cia ivyko ir ar tai normalu???
Aciu visoms, kurios nepatingejos skaityt sio ilgo, varginancio laisko