Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 7

QUOTE(fuksė @ 2012 08 10, 13:03)
As savaites pabaigoje pavandysiu idet meniu sios savaites. I prieky dar planuot nemoku.  biggrin.gif

Aš taip pat rašausi, ką valgom. Galėsiu pasismalsavimui įdėti savaitės meniu be pirmadienio doh.gif Nes pirmadienio nerašiau ir neatsimenu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

As jau keli metai perku tik savaitiniam meniu,kad susitaupo,tai patikrintas faktas...
As darau taip - karta per savaite sedu ir susidarau meniu, paprastai imu viena receptu knyga (man su atmintim doh.gif ), aisku,ipinu ir paprastu kaip bulviniai blynai receptu biggrin.gif ir tada susirasau ko reikia - maisto ir perku tik tiek kiek reikia savaitiniam meniu...Ismest praktiskai neismetu, galvos sukt,ka kasdien gamint irgi nereikia, laiko uzima dabar apie 15min susidaryt meniu savaitei ir pirkiniu sarasui...
Tiesa sakant, kitaip nebeisivaizduoju pirkimu/gaminimu... blush2.gif

Beje, paprastai paskutine menesio savaite darau saldiklio/spinteliu valyma ir meniu planuoju "is galvos" t.y. ka reik sunaudot, kad kuo maziau isleist...Nors nebuna perkrauta pas mumis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Would you?: 10 rugpjūčio 2012 - 15:06
QUOTE(Would you? @ 2012 08 10, 16:04)
Sveikos smile.gif

As jau keli metai perku tik savaitiniam meniu,kad susitaupo,tai patikrintas faktas...
As darau taip - karta per savaite sedu ir susidarau meniu, paprastai imu viena receptu knyga (man su atmintim  doh.gif ), aisku,ipinu ir paprastu kaip bulviniai blynai receptu biggrin.gif ir tada susirasau ko reikia - maisto ir perku tik tiek kiek reikia savaitiniam meniu...Ismest praktiskai neismetu, galvos sukt,ka kasdien gamint irgi nereikia, laiko uzima dabar apie 15min susidaryt meniu savaitei ir pirkiniu sarasui...
Tiesa sakant, kitaip nebeisivaizduoju pirkimu/gaminimu... blush2.gif

Beje, paprastai paskutine menesio savaite darau saldiklio/spinteliu valyma ir meniu planuoju "is galvos" t.y. ka reik sunaudot, kad kuo maziau isleist...Nors nebuna perkrauta pas mumis  blush2.gif

Aš iš seniau esu susidūrus su problema - suplanuota gaminti kažkas tą dieną, o įkvėpimas visai kam nors kitam doh.gif Man būtent plano laikymasis yra sunkiausia dalis šitam reikale.
Kaip gerai, priminėt, kad turiu keletą dovanotų receptų knygų, kurias vis ruošiuosi perversti! Viena net orientuota į nebrangų maistą.
Atsakyti
Kadangi pas mane su ikvepimu beda,tai planas gelbetojas gamint buna biggrin.gif
Gamint as megstu,bet sugalvot tai schmoll.gif
Atsakyti
Aš pastaruoju metu planuoju, pasilikdama vieną laisvą dieną improvizacijoms. smile.gif ir man labiausiai pasiteisino ne planavimas ką kurią dieną gaminsiu, o tiesiog 6 pagrindinius patiekalus ir jiems susiperku trūkstamus produktus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 10, 16:19)
Aš iš seniau esu susidūrus su problema - suplanuota gaminti kažkas tą dieną, o įkvėpimas visai kam nors kitam  doh.gif Man būtent plano laikymasis yra sunkiausia dalis šitam reikale.
-------
Kaip gerai, priminėt, kad turiu keletą dovanotų receptų knygų, kurias vis ruošiuosi perversti! Viena net orientuota į nebrangų maistą.

Aš galvoju, o kas jeigu, pavyzdžiui, kažką pagamini, numatai, kad to užteks dviems valgymams, o paskui taip išeina, kad užtenka ilgiau ir atvirkščiai mirksiukas.gif Kažkoks meniu rezervas turi būti ar meniu savaitei sudaroma tik pagrindiniams valgymams?
-------
Receptų knygų ir šiaip visokių receptų iš žurnalų esu prikaupusi daugiau negu reikia, reikės prisėsti peržiūrėti mirksiukas.gif Anksčiau dažniau pagal knygų receptus gaminau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dirty_kiss: 11 rugpjūčio 2012 - 11:49
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 08 11, 12:49)
Aš galvoju, o kas jeigu, pavyzdžiui, kažką pagamini, numatai, kad to užteks dviems valgymams, o paskui taip išeina, kad užtenka ilgiau ir atvirkščiai  mirksiukas.gif  Kažkoks meniu rezervas turi būti ar meniu savaitei sudaroma tik pagrindiniams valgymams?

Aš jau susidūriau su aprašyta problema lotuliukas.gif Vakar planavom vakarienei kaprio salotas, bet liko nuo vyro pietų daug makaronų su daržovėm ir buvo nuspręsta juos pabaigti (juolab, kad turėjom labai nedaug laiko vakarienei). Na ir negaminau tų salotų, bet kadangi mozzarella galioja dar bene dvi savaites, tai nieko tokio, suvalgysim smile.gif
Apskritai to plano juk nebūtina šventai laikytis, jis tiesiog turi padėti optimizuoti maisto pirkimą/esamų atsargų naudojimą.

Šiaip dabar susiplanavau pusryčius, pietus, vakarienę. Užkandžių tarp valgymų neplanavau ir nemanau, kad pavyktų tai suplanuoti.

Labai patiko idėja pasilikti dieną improvizacijoms bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 11 rugpjūčio 2012 - 12:25
O meniu keliančių bus?
labai tingisi perrašinėti, jei aš viena tai darysiu...
Atsakyti
Dar tik pradėjau planuoti, tai kol kas sunkiai sekasi vykdyti planą (priplanuota daugiau nei realizuota), bet meniu praeitos/šios savaitės gavosi toks (pradedu nuo trečiadienio, nes prieš tai nesirašiau). Nieko nepabraukinėju, nes pusfabrikačių neperkam. Du kartus valgėm svečiuose, tą parašiau. Kur pasviras brukšnys, tai su vyru valgėm skirtingus patiekalus:

Trečiadienis
I - Grūdėta varškė, kava
II - Sušiai / Lakštiniai
III - Pomidorų salotos

Ketvirtadienis
I - Avižų košė su nektarinu, kava
II - Sūreliai / Sumuštiniai
III - Cukinijų blyneliai, kefyras

Penktadienis
I - Avižų košė su nektarinu, kava
II - Cukinijų blyneliai / Makaronai su daržovėmis
III - Makaronai su daržovėmis (daug liko, buvo nuspręsta suvalgyti ir negaminti planuotų salotų)

Šeštadienis
I - Avižų košė su arbūzu, kava
II - Lašiša su daržovėmis ir ryžiais
III - Svečiuose

Sekmadienis
I - Sumuštiniai su sūriu, pomidorai, kava
II - Svečiuose
III - Įdarytos paprikos

Pirmadienis
I - Sūreliai, kava
II - Įdarytos paprikos
III - Burokėlių sriuba

Antradienis
I - Sūreliai, kava
II - Įdarytos paprikos
III - Burokėlių sriuba
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 13, 11:47)

Šeštadienis
   I - Avižų košė su arbūzu, kava
   II - Lašiša su daržovėmis ir ryžiais
   III - Svečiuose

Sekmadienis
   I - Sumuštiniai su sūriu, pomidorai, kava
   II - Svečiuose
   III - Įdarytos paprikos

Geriausias savaites "patiekalas". Tik reik susidaryt sarasa, kada pas ka eit lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif

Siaip geras dalykas tas meniu sudarymas. Bet va pvz, vakar planavau siandienai daryt vistienos kepsneliu su grybu padazu, o asikeliu ryte ir pliaupia lietus kaip is kibiro. Su vaiku nelabai nubegsi i parde ir vienos nepaliksi. Meniu turbut keisis i kazka is bulviu, nes praktiskai tik ju ber namuos doh.gif Nebent istaikysim momenta, kai nelis ir rizikuosim suspet smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rabelkyte: 13 rugpjūčio 2012 - 11:03
Puiku!
ir mano praeitos savaitės meniu. smile.gif Dar trumpai primenu, kas tie valgytojai:aš, būnanti su vaikais namie, vyras, kuris dažniausiai nešasi pietus į darbą, beveik 3 m. vyresnioji, ir 8 mėn. mažoji. Dar darbo dienom padėti ateina mano mama, kuri valgo čia pietus ir dažnai įdedu ką nors namo, kad nereiktų gaminti.

Planą įgyvendinau gal 70 proc., nes vyro mama prikrovė kalną keptų kotletų, tai visur juos ir dėjom biggrin.gif

I. Pusryčiai: vyras: sumuštiniai, mes avižinė košė ir jogurtas.
Pietūs: savaitgalio likučiai, t.y. makaronai su daržovėm
Vakarienė: Trinta sriuba su ryžiais ir šaldytos tešlos pyragėliai su grybais

II. Pusr.: vyras: kiaušinienė, o mes tik jogurtų.
Pietūs: vakarykščiai likučiai ir avižinių dribsnių blynai
Vakarienė: Kotletai, bulvės ir salotos

III. Pusryčiai: vyras: sumuštiniai, mes avižinė košė ir jogurtas.
Pietūs: Blynai su obuoliais, daržovių sriuba
Vakarienė: Grikių apkepas (kotletus toliau naudojam tongue.gif )

IV. Pusryčiai: kas ką rado. smile.gif
Pietūs: Vakarykštis apkepas
vakarienė: makaronai su daržovėm ir tais pačiais kotletais.

V. Pusryčiai: Vyras valgė dešreles, o mes virėm manų košę.
Pietūs: pas tėvus
Vakarienė: Varškės apkepas su morkom

VI. Pusryčiams varškėčiai.
Pietūs: Bulvių apkepas su varškės sūriu.
Vakarienė: daržovių sriuba ir naminė pica

VII. Pusryčiai: kas ką rado
Pietūs: vakarykščiai likučiai ir keksas "mojito"
Vakarienė: Svečiuose, bet nešėmės didžiąją dalį kekso.
Atsakyti
Na ikelsiu sios savaites musu smile.gif

MB skaiciuojasi tik nuo penktadienio,nes nebus sia savaite...
cia man ir mazei...

Pirmadienis:
Pusryciai - jogurtas ir varske
Pietus - salotos man, Maze su seneliais kavinej buvo
Vakariene - vistienos troskinukas su morkom ir grietinele ir sviezios virtos bulves (nuosavos biggrin.gif)

Antradienis:
Pusryciai - jogurtas ir kose (mano pusryciai jau n metu tik jogurtas blush2.gif )
Pietus - salotos, Maze pas senelius
Vakariene - Bulviu blynai su grietine

Treciadienis:
Pusryciai - jogurtas ir kose
Pietus - salotos man, Maze su seneliais vel
Vakariene - Ryziu rizoto su darzovem

Ketvirtadienis:
Pusryciai - jogurtas, Maze- darzely
Pietus - salotos man, Maze -darzely
Vakariene - Kotletukai su keptom bulvem ir salotom

Penktadienis:
Pusryciai - jogurtas, Maze -darzely
Pietus - salotos man, Maze- darzely
Vakariene - Makaronu uzkepas su darzovem

Sestadienis:
Pusryciai- jogurtas, Maze -dribsniai, MB - tokius paplotelius vietinius su dzemu valgo
Pietus - blynai su uogiene
Vakariene - Kiaulienos kepsniai su sv. bulvem ir salotom

Sekmadienis:
Pusryciai- jogurtas, Maze- sumustinis karstas su suriu, MB - tokius paplotelius vietinius su dzemu valgo
Pietus - omletas su kumpiu ir darzovem
Vakariene - Kiaulienos suktinukai su kuo nors kas like ir reikalinga sunaudot...

Dar pridedu,kad as uzkandzius perku, nes pietauju labai anksti del darbo specifikos,tai nedatempiu nuo pietu iki vakarienes, kasdien po 1 banana ir keli vaisiai priklausomai nuo sezoniskumo...Vasaros sezonu pietus man visad salotos/misraines,darausi 2-3 kartam, ziemos sezonu - sriubos...
Savaitgaliais su MB vakarais kokio vyno su suriu ar alaus su cipsais paskanaujam...

Cia labai tradicinis meniu, nes sia savaite labai daug isnaudot visko reikia...
Kitai dariausi is naujos receptu knygos,bus kitokio,neragauto maisto...bet ir pirkt nemazai reikes...
Beje, jei pagaminu per daug (kartais specialiai),praktiskai viska saldau...Ramu buna,kai MB namie dirba, is kameros istraukei ir galvos sukt nereikia...
Atsakyti