QUOTE(Pieva* @ 2012 02 23, 19:58)
Atsiprašau, jei savo pasisakymu įskaudinau. Bet aš tik norėjau pasidalinti informacija ir pasakiau savo nuomonę. Nemanau, kad bažnyčia draudžia gydytis. Ką aš ir darau. Juk nedideli sutrikimai tai ne dirbtinis apvaisinimas. Jei sakai, "neturėtum iš viso nieko vartoti, jei jau esi tokia tikinti" - belieka tik nusišypsoti. Tikrai niekas nedraudžia gydyti slogos, operuoti apendicito ir t.t. Yra kalbama tik apie metodus, kuriuos žmogus renkasi.
O kas liečia dirbtinį apvaisinimą - taip, aš tokio varianto nesvarstau. Ir jei kada gydytojai pasakys, kad lieka tik tai... Ką gi, tikrai nesakau, kad jį iš karto atmesiu. Aš irgi žmogus, esant kažkokioms aplinkybėms, galiu priimti visai kitokį sprendimą, nei kad tikėjausi ar planavau. Bet šiuo metu man atrodo, kad tokio varianto aš atsisakyčiau.
"Taigi rašyti, kad aš prieš, nes kunigas straipsnį parašė, o aš esu tinkinti, tai man asmeniškai kelia juoką." Tegu kelia. O man nekelia. Kunigai yra dvasiniai vadovai. Jei jie nekalbėtų, nemokytų, mes labai daug ko nežinotume. Jie juk tam ir yra, kad nurodytų kryptį. Man asmeniškai visai neatrodo, kad žmogus sėdo ir iš neturėjimo, ką veikti ėmė ir parašė tokį straipsnį, maždaug, imsiu ir ant durniaus parašysiu, tegu tie kvaileliai pasiskaito.
Ir aš juk nesakau, tu neik, nedaryk, degsi pragare ir t.t.
Tiems, kam tai svarbu, turės progą pamąstyti ir pasirinkti kelią, kuriuo nori eiti. Ir tiek.
O kas liečia dirbtinį apvaisinimą - taip, aš tokio varianto nesvarstau. Ir jei kada gydytojai pasakys, kad lieka tik tai... Ką gi, tikrai nesakau, kad jį iš karto atmesiu. Aš irgi žmogus, esant kažkokioms aplinkybėms, galiu priimti visai kitokį sprendimą, nei kad tikėjausi ar planavau. Bet šiuo metu man atrodo, kad tokio varianto aš atsisakyčiau.
"Taigi rašyti, kad aš prieš, nes kunigas straipsnį parašė, o aš esu tinkinti, tai man asmeniškai kelia juoką." Tegu kelia. O man nekelia. Kunigai yra dvasiniai vadovai. Jei jie nekalbėtų, nemokytų, mes labai daug ko nežinotume. Jie juk tam ir yra, kad nurodytų kryptį. Man asmeniškai visai neatrodo, kad žmogus sėdo ir iš neturėjimo, ką veikti ėmė ir parašė tokį straipsnį, maždaug, imsiu ir ant durniaus parašysiu, tegu tie kvaileliai pasiskaito.
Ir aš juk nesakau, tu neik, nedaryk, degsi pragare ir t.t.

Baznycia deja deja bet neigiamai ziuri ir i stimuliacijas ir i IUI nes tai irgi traktuojama kaip "dirbtinis" isikisimas i naturalius procesus. Taip kad visos esancios siame skyrelyje tam paciam katile sedi