Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacijos stimuliacija

Apklausa: Kiek laiko jau bandote susilaukti mažylio? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Pieva* @ 2012 02 23, 19:58)
Atsiprašau, jei savo pasisakymu įskaudinau. Bet aš tik norėjau pasidalinti informacija ir pasakiau savo nuomonę. Nemanau, kad bažnyčia draudžia gydytis. Ką aš ir darau. Juk nedideli sutrikimai tai ne dirbtinis apvaisinimas. Jei sakai, "neturėtum iš viso nieko vartoti, jei jau esi tokia tikinti" - belieka tik nusišypsoti. Tikrai niekas nedraudžia gydyti slogos, operuoti apendicito ir t.t. Yra kalbama tik apie metodus, kuriuos žmogus renkasi.

O kas liečia dirbtinį apvaisinimą - taip, aš tokio varianto nesvarstau. Ir jei kada gydytojai pasakys, kad lieka tik tai... Ką gi, tikrai nesakau, kad jį iš karto atmesiu. Aš irgi žmogus, esant kažkokioms aplinkybėms, galiu priimti visai kitokį sprendimą, nei kad tikėjausi ar planavau. Bet šiuo metu man atrodo, kad tokio varianto aš atsisakyčiau. 

"Taigi rašyti, kad aš prieš, nes kunigas straipsnį parašė, o aš esu tinkinti, tai man asmeniškai kelia juoką." Tegu kelia. O man nekelia. Kunigai yra dvasiniai vadovai. Jei jie nekalbėtų, nemokytų, mes labai daug ko nežinotume. Jie juk tam ir yra, kad nurodytų kryptį. Man asmeniškai visai neatrodo, kad žmogus sėdo ir iš neturėjimo, ką veikti ėmė ir parašė tokį straipsnį, maždaug, imsiu ir ant durniaus parašysiu, tegu tie kvaileliai pasiskaito.

Ir aš juk nesakau, tu neik, nedaryk, degsi pragare ir t.t.  tongue.gif Tiems, kam tai svarbu, turės progą pamąstyti ir pasirinkti kelią, kuriuo nori eiti. Ir tiek.

Baznycia deja deja bet neigiamai ziuri ir i stimuliacijas ir i IUI nes tai irgi traktuojama kaip "dirbtinis" isikisimas i naturalius procesus. Taip kad visos esancios siame skyrelyje tam paciam katile sedi doh.gif o siame straipsnyje man daugiau atsispindi kataliku baznycios baime prarasti ir taip jau stipriai mazejanti autoriteta del tos pacios baznycios ir jos tarnu daromu klaidu. Siame kelyje mes turime pacios daryti sprendimus nes kaip sako kai pats sau padedi ir Dievas tada padeda wink.gif
Atsakyti
Zadejau patylet, bet pasisakysiu blush2.gif
Einu ir as i baznycia, degame zvakutes ir galiu pasakyti, esu tikrai katalike, aisku, ne iki nuprotejimo.
Bet pasakykit jus man, kur tas Dievas yra, kai normalios seimos mina vaisingumo kliniku slenksius, kad tik susilauktu stebukliuku (aisku, mina tie, kuriem leidzia finansai, o kiek tokiu, kuriems apie tai tik pasvajot?)
Kodel tas pats Dievas siuncia kruvas vaiku alkoholikams, degraduvusiems narkomanams, benamiams?????????????? Kodel pastoja moterys, kurios nenori vaiku ir juos zudo dar negimusius, gimusius ismeta i siuksliu konteinerius ar valio Dievui, palieka gyvybes langelyje?

Man bus siuloma IUI- as darysiu. Nepades tai, darysiu IVF. Ir neziuresiu i jokias baznycias, i jokius Dievus. Ne jie man duona uzdirba, ne jie man namus suteikia, ne jie ir mano vaikus uzaugins.....

Atsiprasau, bet kvaila ir juokinga skaityt postringavimus apie dievobaimiskuma tokioje temoje, kur visos praktiskai bedieves jau esam doh.gif biggrin.gif Juk visos is cia siekiam kad ir dirbtinai pasigaut mazyli, vaistai- ne naturalumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva* @ 2012 02 23, 19:14)
* Kaip aš suprantu, šiuo atveju, gydytojai sujungia folikulą (ar kiaušialąstę - nežinau tikslių pavadinimų) su spermiuku. Tokiu būdu, žmogus tiesiogiai įsikiša į tai, kas turėtų būti sukurta Dievo. O jei dar yra paauginami embrionai. Ir dar jie įsodinami į gimdą.  g.gif Tai naujos gyvybės užmezgimas nebetenka to dieviško stebuklo. Ir kai kurie iš embrionų po to dar ir sunaikinami (nes įsodinamas pvz. tik vienas). Ir tai jau tarsi nebe gydymas, o kišimasis į D/gamtos reikalus. Taip aš suprantu.

** Ech, reikėjo iš viso nieko nesakyti. Juk ne veltui sakoma, kad apie politines pažiūras, religiją ir pinigus geriau nekalbėti iš viso, jei nenori pyktis  doh.gif

*Gydytojai tik patalpina i jiems palankia terpe, ten jie susijungia visiskai naturaliai.
Ir pvz. as nesidarau IVF vien del finansiniu sumetimu, o ne todel, kad Dievo bijau.
Gal labai klystu, bet manau cia tik kunigu primetama nuomone apie sia "nuodeme". Manau D, matydamas kiek daug aukojames, atiduodam graziausius savo metus, netgi sveikata... nejaugi nenori, kad mes supuotume mazylius?
** Ne kvailo pasakyta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Iris* @ 2012 02 23, 19:17)
Baznycia deja deja bet neigiamai ziuri ir i stimuliacijas ir i IUI nes tai irgi traktuojama kaip "dirbtinis" isikisimas i naturalius procesus. Taip kad visos esancios siame skyrelyje tam paciam katile sedi doh.gif o siame straipsnyje man daugiau atsispindi kataliku baznycios baime prarasti ir taip jau stipriai mazejanti autoriteta del tos pacios baznycios ir jos tarnu daromu klaidu. Siame kelyje mes turime pacios daryti sprendimus nes kaip sako kai pats sau padedi ir Dievas tada padeda wink.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramune!: 23 vasario 2012 - 20:26
Aš tikiu Dievu. Man pačiai IVF mintis nėra priimtina, nors mums tik toks variantas beliko sad.gif Bet tai kaip aš suprantu tikėjimą ir kiek aš pasiruošusi sekti bažnyčios nustatytais stereotipais ir dogmomis, pasilieku sau.... o pamastymui apie bažnyčios stereotipus galiu pasakyti pavyzdį, kurį girdžiu savo šeimoje. Mano senelis pasakoja, kad kai jis buvo mažas ( jam dabar virš 90 metų), tai kunigas sakydamas pamokslą Bažnyčioje barė visas moteris ir sakė, kad jos didžiausią nuodėmę daro, kad kelnias nešioja vietoje sijono....
Atsakyti
QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 02 23, 19:44)
Zadejau patylet, bet pasisakysiu  blush2.gif
Einu ir as i baznycia, degame zvakutes ir galiu pasakyti, esu tikrai katalike, aisku, ne iki nuprotejimo.
Bet pasakykit jus man, kur tas Dievas yra, kai normalios seimos mina vaisingumo kliniku slenksius, kad tik susilauktu stebukliuku (aisku, mina tie, kuriem leidzia finansai, o kiek tokiu, kuriems apie tai tik pasvajot?)
Kodel tas pats Dievas siuncia kruvas vaiku alkoholikams, degraduvusiems narkomanams, benamiams?????????????? Kodel pastoja moterys, kurios nenori vaiku ir juos zudo dar negimusius, gimusius ismeta i siuksliu konteinerius ar valio Dievui, palieka gyvybes langelyje?

Man bus siuloma IUI- as darysiu. Nepades tai, darysiu IVF. Ir neziuresiu i jokias baznycias, i jokius Dievus. Ne jie man duona uzdirba, ne jie man namus suteikia, ne jie ir mano vaikus uzaugins.....

Atsiprasau, bet kvaila ir juokinga skaityt postringavimus apie dievobaimiskuma tokioje temoje, kur visos praktiskai bedieves jau esam  doh.gif  biggrin.gif  Juk visos is cia siekiam kad ir dirbtinai pasigaut mazyli, vaistai- ne naturalumas  biggrin.gif

As tai nesu taip labai priestaraujanti, kaip kas nori, taip gyvena. Viena teigiamai ziuri i IVF, kita ne.
Orchiduke, as manau mums sitie isbandymai skirti, kad butumem dar tvirtesnes ir dar labiau myletume ir ivertintume tai, ka turim 4u.gif Gal dar padekosim D uz jo siunciamus isbandymus mirksiukas.gif

Kazkaip man gera nuotaika siandien biggrin.gif
Atsakyti
As norejau pasakyti tik viena dalyka, man asmeniskai visiskai nesiderina tai, ka as dabar darau ir baznycia bei Dievas. Tai yra mano gyvenimas, mano pasirinkimas.
As eisiu iki galo, o kokiu budu, tai jau nuspres mano organizmas, o ne kazkas is auksciau. Man jokio skirtumo nera kaip pradetas vaikas- naturaliai, per IUI ar per IVF. Rezultatas yra vaikas ir viskas tuom pasakyta biggrin.gif
Jei pradet ziuret i baznycios postringavimus, tai sita tema aplamai reiketu aplenkti, nes bet koks vaistu gerimas stimuliacijai ar dar kazkam, yra priestaravimas naturaliu budu susilaukt vaikucio.
Ir aplamai - kas yra kunigai? Niekada nevede, niekada netureje seimos, netureje vaiku zmones,tai ka jie gali suprasti apie seimos samprata ir vaikus? Nieko. Man juokinga kai jie moko busimus jaunavedzius to, ko patys visiskai neismano. Tas pats kas koks vyras imtu aiskinti kaip turim jaustis budamos nestuke.gif arba kaip skauda kai gimdai. Kai to nepatyres... nebusi ir pranasu....
Atsakyti
na tikrai kazkaip keista apie tokius baznycios pasisakymus skaityti sioje temuteje. g.gif
kazkaip kai pagalvoji vienintele liga, kurios lietuvos baznycia nesutinka gydyti yra nevaisingumas, tad kodel gydome ir bandome kovoti su visomis ligomis, kodel darome kraujo perpilimus, kodel naudojame donorus... juk mes tokie religingi, tad jei lemta susirgti kokia baisia liga , tai gal jai ir pasiduokim ... juk jei lemta mirti anksti, gal D is auksciau nedave sioj zemej laimes patirti , sulaukti senatves, anuku...o kodel vienas ligas labiau verta gydyti kitu ne... g.gif nes niekaip nesuprantu , kodel reikia gydyti vezi, skirti chemoterapijas..., o va nevaisingumo gydyti negalima doh.gif , cia jau nuodeme ir kisimasis i gamta... hmm ... tada galeciau pasakyti tik viena, jei nevaisingumo gydymas yra kisimasis i gamta , tai visu likusiu ligu gydymas taip pat kisimasis i gamta... juk geriam vaistus... nuodijam organizma... kovojam su D skirta liga... sakysit ligas skiria ne D , tad kodel turetu nevaisinguma skirti jis....
na mes su vyru ir kai pakalbam... yra baime, kad gali kazkada prireikti IVF ir tikrai mes to nenoretume, bet jei nebus kitos iseities tai imsim ir si sansa... tik reiktu tam psichologiskai pasiruosti ... tai vis delto kodel as negaliu bandyti gydyti sios ligos , kuri trukdo patirti tokia laime kaip tapti mama... manes niekas neitikns, kad esu nenusipelniusi buti mama ... na zinoma jei D nepasijuoks is musu planu ... bet manau, kad sis isbandymas skirtas stipriausiams ... tad tikrai manau cia visos susirinkusios moterys nenuleis ranku vien del to, kad kunigai (beje jie taip pat labai nuodemingi) taip pasake... tikrai nemanau, kad jie girdi D balsa , kuris skirstytu moteris i galincias tureti vaiku ir i negalincias ju tureti... tiesiog jei ju sunkiau susilaukti dar nereiskia , kad ju tau nelemta tureti .... juk yra seimu , kurios nesusilaukia vaikuciu ir po daugelio IVF proceduru , po ilgu laukimo metu ... na tada gal ir gali sakyti viska darem ka galejom ir deje D turbut nenorejo musu seima apdovanoti sia nuostabia laime ... bet iki to dar daug kelio reikia nueiti...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Labai atsiprasau,kad tylomis skaitineju Jusu temike,dabar esu tame gyvenimo tarpsnyje,kada svarstau,kiek iki ko ir kam esu pasiryzusi smile.gif
Esu taip pat tikinti,todel jusu iskeltos diskusines temos paliete ir mane..Nenoriu gincytis,argumentuoti,kazka irodineti,kiekvienas esam absoliuciai laisvos butybes statyti savo gyvenimus ir po to srebti arba dziaugtis pasekmemis,tiesiog matau,kad kai kuriu informacija,ka iki kiek,ir kodel leidzia arba draudzia baznycia nera teisinga..
Todel,jei kam bus idomu,prasom 4u.gif
http://www.bernardin...-susitars/44481

Bent jau man,perskaicius sita straipsni,labai paaiskejo,uz ka ir pries ka yra baznycia..
O kodel kompensuoja ir nekompensuoja valstybe - kita atskira tema..
Atsakyti
QUOTE(enriga @ 2012 02 23, 22:53)
Todel,jei kam bus idomu,prasom  4u.gif
http://www.bernardin...-susitars/44481

Bent jau man,perskaicius sita straipsni,labai paaiskejo,uz ka ir pries ka yra baznycia..
O kodel kompensuoja ir nekompensuoja valstybe - kita atskira tema..

perskaiciau aciu idomus straipsnis 4u.gif bet vistiek baznycia sau priestarauja... ir vis delto man labai nepatinka skirstymas ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila102: 23 vasario 2012 - 22:46
O cia tai diskusijos biggrin.gif As susilaikysiu nuo komentaru. ..
Del akupunkturos, ir noriu isbandyt ir nenoriu bet kai pagalvoju kad reik skambint uzsiregistruot tai atrodo kazkas sulaiko, matyt dar nesu taip praradusi paskutines vilties kad taip abejoju.
Tikriausiai paskutini karta bandysiu tik su stimuliacija su naujais vaistais o jei nepavyks nuo rudens tikriausiai nekisl abejoniu viska isbandyt kad tik greiciau butu ax.gif

Beja o vakar skaiciau tokia knyga pamilk savo liga ten raso kad nevaisingumas yra kaip ir pasipresinimas vyrui psihologines problemos lemia nepastojima jei jauti kad neva kazkokia nuoskauda ir siaip kazkas tokio savo vyrui, pasamone ta uzfiksuoja.
Sutapimas bet nuoskauda tikrai siokia tokia yra pas mane, vyras nenorejo vaiku pries keleta metu o as jau ju norejau belekaip bet turejau taikytis . MV labai bijojo del materialines padeties kad neisgalesim islaikyti vaiko, o db tai isgalim visokiom klinikom likimo ironija beveik smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Sumi @ 2012 02 23, 23:59)
O cia tai diskusijos  biggrin.gif  As susilaikysiu nuo komentaru. ..

Beja o vakar skaiciau tokia knyga pamilk savo liga ten raso kad nevaisingumas yra kaip ir pasipresinimas vyrui psihologines problemos lemia nepastojima jei jauti kad neva kazkokia nuoskauda  ir siaip kazkas tokio  savo vyrui,  pasamone ta uzfiksuoja.
Sutapimas  bet nuoskauda tikrai siokia tokia yra pas mane, vyras nenorejo vaiku pries keleta metu o  as jau ju norejau belekaip bet turejau taikytis . MV labai bijojo del materialines padeties  kad neisgalesim islaikyti  vaiko, o db tai isgalim visokiom klinikom likimo ironija beveik  smile.gif)

Paskaiciau...ir atrodo lyg rasytum apie mane ir MV g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skine @ 2012 02 24, 00:03)
Paskaiciau...ir atrodo lyg rasytum apie mane ir MV g.gif

Tai manau dazna situacija kad vyrai nenori kol nera tikri del saves, egoistiskas mastymas,o mes moterys pasiryzusios visada rizikuoti. MV 28m nenorejo vaiku,jis norejo but tikras del finansu,o db jau niekas nesvarbu kad tik butu,tikra ironija:/
Atsakyti