Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Asese @ 2012 02 14, 17:03)
Na nemoku nupasakot, bet kai padarysiu, galėsiu parodyt smile.gif

Būtinai pasirodyk, gal ir daugiau kam bus naudinga 4u.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2012 02 14, 17:47)
O aš lenktyniausiu didis.gif  beee.gif pati su savim hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif

jei vakar ar šian sėjai, galima bus ir palyginti, kitom dienom nelieka prasmės biggrin.gif

QUOTE(Milediki @ 2012 02 14, 18:05)
Tai padariau išvadą, kad iš hibridinių pomidorų nevertą rinkti sėklų ir kitais metais auginti ax.gif Ir dar pastebėjimas, jei sėklos laikomos kelis metus, jos būna jau nebe visos daigios, iš kokių dešimties sėklų išdygsta gal kokios 5,6. Man labai nedaigios buvo raudonkepuraitės pomidorai (paprikos dar labiau nedaigios būna).

tai, kad hibridų sėklų paprastai nieks ir nerenka. Čia gali tuo užsiimt tik tos, kurios užsimano paeksperimentuot wink.gif Na, ir rinkti sėklas, jas paruošti ir laikyti taip pat reikia žinoti keletą taisyklių, daigumas 100proc ir po 5 metų bus 4u.gif

QUOTE(Milediki @ 2012 02 14, 18:39)
o paprikos neaišku. Jas gavau dovanų, o ant pakelio tik ispaniškai parašyta ax.gif

o paieškos sistemos kam? blush2.gif Kad ispaniškai parašyta, tai menka bėda, svarbu ne kinietiškai ar arabiškai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 14, 16:54)
Ai, pamiršau parašyt, kad su tavim ir Ex nelenkyniausiu  tongue.gif

Pfff.. žinoma, kokios čia gali būti lenktynės, kai tu nuolat bėgi priekyje, nepriklausomai nuo to, kada startuoji... irnesakyk.gif
Atsakyti
Viskas, neišlaikiau, pasėjau 4 Olas Polkas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 14, 18:51)
Būtinai pasirodyk, gal ir daugiau kam bus naudinga  4u.gif
jei vakar ar šian sėjai, galima bus ir palyginti, kitom dienom nelieka prasmės  biggrin.gif
tai, kad hibridų sėklų paprastai nieks ir nerenka. Čia gali tuo užsiimt tik tos, kurios užsimano paeksperimentuot wink.gif Na, ir rinkti sėklas, jas paruošti ir laikyti taip pat reikia žinoti keletą taisyklių, daigumas 100proc ir po 5 metų bus  4u.gif
o paieškos sistemos kam?  blush2.gif Kad ispaniškai parašyta, tai menka bėda, svarbu ne kinietiškai ar arabiškai  tongue.gif

Seniau niekada sėdama nežiūrėdaudavau nei į mėnulį nei į dar ką. Pasižiūrėdavau kad jau diena ilgesnė ir šiltesnė ir pasėdavau, nes juk paskui tuos daigiukus reikia ant palangės auginti, nes nuo stiklo šaltis eina jei per speigus pasėji. Su jokiomis lempomis nežaidžiau ir nežaidžiu. Kai augini ne vieną dešimtį daigų tai kiek tos dirbtinės šviesos be padarysi ax.gif Derlius visada geras yra. Žinoma kartais pavasarinės šalnos nuostolių pridaro.
Va paskutiniais metais jau kai atsirado visokių sėjos kalendorių kažkaip jau žvilgterėju kada kas sėjama ir sodinama.

O dėl sėklų rinkimo girdėdavau visokių kalbų, vienos sakydavo kad dera tos hibridinės, kitos kad nedera. Tai kad įsitikinti kas kaip yra-išbandžiau pati kad nereikėtų abejoti ax.gif

O sėklas aš renku įvairias, ne tik pomidorų, bet ir visokių gėlių ax.gif

Paieška pomidorų pas mane yra dėl įvairių priežasčių ax.gif . Žiūriu kurie pomidorai mažiau serga, kurie skanesni, kurie miltingesni iš kurių galima padažus gaminti, o iš kurių sultis pasidaryti. Dar ieškau tokių veislių kurie ilgiau laikosi, kuriuos tranportuoti geriau kai reikia parduoti ir taip toliau ir panašiai blush2.gif
Atsakyti
tai, kad hibridų sėklų paprastai nieks ir nerenka. Čia gali tuo užsiimt tik tos, kurios užsimano paeksperimentuot wink.gif

Pakomentuokite plačiau - kodėl? Vis skaitau, kad hibridinių neverta, nes "nieko gero nebus", bet kažkas gi turi būti biggrin.gif Žiū, gal koks super druper mega hibridas išaugtų biggrin.gif
Atsakyti
ax.gif biggrin.gif skaitau , kaip didėja jūsų daigynai...man ramu visiškai...apsiraminau kažkaip paprikų prisisėjus... lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas kur matė ''Volshebny Kaskad'' sėklas parduoti arba galėtų pasidalinti keliomis sėklytėmis?
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 02 14, 20:52)
Pakomentuokite plačiau - kodėl? Vis skaitau, kad hibridinių neverta, nes "nieko gero nebus", bet kažkas gi turi būti  biggrin.gif Žiū, gal koks super druper mega hibridas išaugtų  biggrin.gif

ax.gif tai hibridai neperduoda savo savybių per sėklas...nėra jose to genetinio kodo , koks būdingas tam hibridui...bet kažkada minėta buvo , kad gal ir dar panašu būtų pirmų metų sėklos..na tai yra , jeigu surinksi nuo hibrido pirktinio...reiktų pabandyt... rolleyes.gif

Hibridinė sėkla gaunama sukryžminus du („tėvo“ ir „motinos“) komponentus. Tai yra gana sudėtingas ir nepigus darbas, todėl ir hibridinės sėklos visuomet yra brangesnės už paprastąsias. Hibridai būna gyvybingesni, kokybiškesni negu įprastos veislės. Galimas didesnis derlingumas, auga vienodesni augalai, tolygiau bręsta derlius.
Tačiau hibridines sėklas patiems pasidauginti sudėtinga: reikia turėti pradinę medžiagą, t.y. „tėvą“ ir „motiną“. O jeigu augintojas pasės iš hibrido užaugintų sėklų, gauti augalai jau nebus hibridas. Tokiu atveju nėra ko tikėtis, kad jie visi bus panašūs į hibridinius. Mat įvyksta vadinamasis skilimas: vieni augalai gali būti panašūs į „motiną“, kiti – į „tėvą“. Be to, kai kurie hibridiniai augalai kartais visiškai nesubrandina sėklų. Todėl jų net negalėsime padauginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 14 vasario 2012 - 20:38
kazkur buvau girdejusi ... drauge megstanti zaisti suaugaliukia sake berods.... kad is hibrido galima imt tik viena karta, tada dar derlius nenukentejo, o jau is tu nurinktu vel rinksi... tada gali grazu krumeli uzsiaugint smile.gif))) Kiek tiesos g.gif nebandziau ...

Papildyta:
nu va su diuni kazkur girdejom ta pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 02 14, 21:38)
kazkur buvau girdejusi ... drauge megstanti zaisti suaugaliukia sake berods.... kad is hibrido galima imt tik viena karta, tada dar derlius nenukentejo, o jau is tu nurinktu vel rinksi... tada gali grazu krumeli uzsiaugint smile.gif))) Kiek tiesos g.gif  nebandziau ...
Papildyta:
nu va su diuni kazkur girdejom ta pati smile.gif

biggrin.gif jo...bet tai greičiausiai , kaip rašo , išeis vini į tėvą , kiti į motiną lotuliukas.gif thumbup.gif g.gif bet tai įdomu visgi...reiktų pabandyt doh.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2012 02 14, 21:34)
Gal kas kur matė ''Volshebny Kaskad'' sėklas parduoti arba galėtų pasidalinti keliomis sėklytėmis?

http://www.seemnemaa...x.php?GID=13579
va čia užmačiau , kad yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 14 vasario 2012 - 20:42
o paieškos sistemos kam?  blush2.gif Kad ispaniškai parašyta, tai menka bėda, svarbu ne kinietiškai ar arabiškai  tongue.gif

Bet tie googliniai vertėjai kai išverčia tai doh.gif irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 02 14, 20:38)
kazkur buvau girdejusi kad is hibrido galima imt tik viena karta, tada dar derlius nenukentejo, o jau is tu nurinktu vel rinksi... tada gali grazu krumeli uzsiaugint smile.gif))) Kiek tiesos g.gif  nebandziau ...

taip, pirmas derlius, sako, panašus. Bet aš niekad nerenku hibridinių sėklų, noriu derliaus elitinio, o ne spėliot, kas gausis.

Atsakyti